FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mcmoha
Komplet lepcsohaz a Ferrari elso szarnyan.<#zavart1>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Te annyira egyszerû vagy egyébként mint egy 100-as szög..

1:Az már el sem jut a kis agyadig hogy pénz is kell hozzá, természetesen Newey egyedül nem elég pénz is kell.

2: mikor szidtam én a Redbullt vagy Vettelkét te csökevény?? ja kérem ha valaki össze vissza írkál hamar kiderül hogy csont hülye...

Nézzük mit is írtam "Newey nélkül nulla címe lenne a RB-nek meg Vettelkének is" ez szidalmazás? ezzel a forma1-hez értök 99%-a egyet értene😊
erre nézd meg hogy te miket irkáltál szánalomhegy!! még csak köze sincs hozzá...

3: még jó hogy nem vitatkozunk mivel te rengetek ellenérvet hoztál föl... inkább mint egy eke leírtál valamit.. így elég nehéz vitatkozni...

Na joccakát agyhalott barátunk

Master91
Igazán megszûnhetnél 😄 Nem fogok veled vitatkozni, vak embereknek se bizonygatja senki hogy süt a nap ha úgy se látja.

2004.
És utánna? Alonso?Button?Hamilton?
Vagy õ nekik nem volt zseniális tervezõ?

Vagy ha pilóta a sztár a csapatnál akkor arról nem beszélünk mert nem Newy vagy Vettel a neve?

Az a gond veletek ( egy csoportba tartoztok, "Vettelke + Newy csíter " táborba ) hogy nem bírjátok azt hogy valaki meg alkotott megint egy zseniális autót ( a zseniális csapattal ), és ott van egy pilóta aki tökéletesen eltudja vezetni.
Ennyi. Kész.
Amikor Hamilton volt VB akkor ott õk voltak a királyok.(Igen, tudom,utolsó kanyarokba kapta csak meg a vb-t)De a VB-t az kapja aki autó+pilóta szinten a toppon van, nem tudom a királyok ezt nem értelmezik? Vagy nem tudják... Idén megint RedBull, tessék lehet sírni!
Megint komoly tényeket közöltél.... de lehet hogy majd a seggnyaló tanítványod... megpróbálja...

Master91
Bocs királyok!
Tök mindegy csont hülye...

Jeffjohnson
Te meg azzal bizonyítod, hogy mennyivel értelmesebb vagy, hogy még alpáribb stílusban válaszolgatsz... gratula

1992-tõl 2004-ig csakis kizárólag azok a kocsik nyertek vb-t amit vagy Newey vagy Rory Byrne tervezett. Tehát ha Bryne nem tervez MSC-nek olyan kocsit amivel vb-t nyerhet akkor ugyanaz történt volna mint az elmúlt években a mercinél mivel a kocsit, bármennyire is szeretnétek ezt hangoztatni nem MSC tervezi otthon a konyhaasztal mellet hanem a Newey/Bryne féle mérnökök akik ehhez értenek erre tették fel az életüket. Jelenleg Newey a legsikeresebb mérnök az F-1 ben. A tavalyi non stop gyõzelem meg tonna pole és a mostani feltámadás sem a pilóta érdeme ha nincs fejlesztés akkor az RB nem lenne vb.

Fel kellene fogni végre, hogy ez egy technikai sport és minimum 5-6 pilóta van aki képes vb-t nyerni egy alkalmas kocsival. Az, hogy éppen melyiknek jön ki a lépés már a mérnökökön múlik.

Tényleg hülye komment volt egyszerû barátom, arról én nem tehetek hogy te ennyire együgyû vagy.... ugyanis ez az igazság ennyi.... majd ha egyszer kinõ a kis agyad rájössz retard...

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Master91
US trófeái :
ScarY MAN
<#eplus2><#eljen>

...

Master91
Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.
Vagy hogy meg értsd:

Hülye kommenthez hülye válasz.
Juj de megmondtad!!! csak így tovább! iqlight

Master91
Akkor ennyi erõvel Ferkának -5 Suminak köszönhetõen, Brawn GP-nek is elvehetjük, milyen piszok dolog hogy ott is ki taktikázták az autót és egy Button alá építették, micsoda szemtelenség.

De vegyük el a Renault Vb-jét is, hisz Alonso hozta nekik.

Vettelke ha más csapatba lesz és ütõképes autója van valszeg ott is Vb lesz.
És akkor röhög az ilyen görcs kommentelõk arcába.
Newey nélkül nulla címe lenne a RB-nek meg Vettelkének is...

a.carkey
... ami Renault. 😊

A medve nem játék.

HTS s3rg1nh00
a Mercedes kevesebb pénzbõl gazdálkodik,mint a Lotus

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

mcmoha
Ráadásul Mateschitz horvát származású.<#smile>

contraste
Nem mindegy milyen pénzbõl? A BMW sokkal többet költött, valszeg a Merci és és mégsincsenek sehol a Red Bullhoz. Én is Alonsonak drukkolok (nem Ferrari) azon kívûl a Saubert szeretem, pilótáktól függetlenül. Nagyon nem szimpatikus ember nekem Vettel, sõt.. De a Red Bull érdemeit nem lehet tagadni, szapulni meg nem érdemes, hanem meg kell verni a pályákon! A gond, hogy én nem érzem most egyik csapatban sem, hogy pénzügyileg és technikai tudásban egyidejüleg meg lehessen fogni a Red Bull-t. A Ferrarinal csak vasutasok maradtak miután elmentek a nagyok. A McLarenbõl mindig hiányzott az a plusz. A Mercinél viszont nem értem mi lehet a gond, mert ott van Ross a zseni ott a pénz is, és mégis köhögnek. Biztos van oka, csak nem tudom mi.

ain't got no history

<#eljen> mondogatjuk már egy ideje, de úgyis lesznek azok, akik szerint a Red Bull így csaló, úgy csaló

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Master91
Osztrákoknak nevezzük azt a " csapat izraelit".

Inkább ne is írj ha nem tudsz értelmesen fikázni kicsi Alonso.
Firerock
Igen,és utána jött egy csapat izraeli pénzbõl és megvette õket kilóra...

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

contraste
Helyesebb úgy, hogy jött egy szponzor a semmibõl😊

ain't got no history

Ezt azért nem értem: jön egy csapat a semmibõl... , Ezek a mérnökök eddig is az F1-ben voltak nem ? ...nem a szántóföldön húzták az igát...
Master91
Gábor Wéber
Az F1 egyik legélesebb szemû tech-bloggere, Scarb (David Scarborough) elemzése a Red Bull dupla-DRS-érõl.

Ha így mûködik, ha nem, a Red Bull ezzel pont azt az elõnyt szerezte meg, amivel újra dominálhatnak az idõmérõn, és ezért a legkevésbé sem szidalmat, mintsem tapsot érdemelnek. Alonso is ilyenekért dühöng - amit persze csakis gonosz olasz újságírók találhattak ki Domenicali befeketítésére.

És persze, hogy utálják õket a többiek, amikor jön egy csapat a semmibõl, és tíz éven belül technológiai aranycsapatot rak össze, ami a saját játszóterén csinál bolondot a Ferrariból, McLarenbõl, Mercedesbõl, miközben ennél is több pénzt költve már fülét farkát behúzva távozott a BMW, a Honda és a Toyota.

Pont az mutatja ennek a csapatnak az erejét és hatékonyságát, ahonnan az idén felálltak, szinte vert helyzetbõl. Nekem ez az F1 igazi sava-borsa, amikor a tervezõi zsenialitás túltesz a status quo-n - ahogy annak idején a Williiams, a McLaren és még sok más új csapat megalapozta a hírnevét.

Egyszóval nem sírni kell, hanem utánuk csinálni.
mcmoha

zzeN

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

a.carkey
Kicsit hasonlít a mindig tévés futóbolondra. 😄

A medve nem játék.

RatBaG
massa 15 év múlva

Per Aspera Ad Inferi.

Ulvar
helyes, fõleg Ricciardo miatt 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Totti5

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

szabii98
<#eljen>

I met God. She's black

zzeN
"Hivatalos: Marad a Toro Rosso pilótapárosa 2013-ra"

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Jeffjohnson
Értem én mire gondolsz de szerintem a szabályok ennyire szigorúak. Pl: Az elsõ szárny azért ilyen mindenkinek mert ez a szabály, azért van ez a gumikihasítós rész rajta már egy ideje. Régen nem volt ilyen szigorú a szabályozás ezért volt a rozmár orrész és társai.

benőmenő
Év elején a mclarennek is más volt az orra, és a force indiának is ilyen pörölycápás megoldása volt, ha visszaemlékszel. A ferrarinak is ez a lecsapott orrkúp eléggé jellegzetes, ahogy a redbullon a nyílások a törésnél.
Igazából csoda, hogy ennyi eltérések vannak, mivel pont a szarvakat és hasonlókat tiltották be 2009-tõl.
repvez
Mindegy látom nem egészen tiszta hogy mit akarok kihozni a dologból.
Esetleg van valahol leirás hogy milyen követelmények vannak az autó tervezésénél .
Amugy nem ma kezdtem F1-et nézni, tisztában vagyok hogy mennek a dolgok,de régebben azért sokkal több volt az egyedi Drasztikus változás csapatoknál és versenyek között is.
Elég ha csak a BMW orr részét nézzük vagy a Mclaren Szarvakat .

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Pluskast
Ja hogy pl, Bernie meleg vagy mi?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

<#eljen>

jól van baromság...utálom az összeesküvés elméleteket csak aztán késõbb nehogy kiderüljön valami turpisság😉))

Jeffjohnson
Elgurult a gyógyszer?
Amit mondtál egyébként szerintem is baromság miért pont az év vége lenne unalmasra "megcsinálva" ha már megrendezett dolog az egész? Vettel itt a végén mindent visz kicsit sántít az elméleted de ha neked így könnyebb akkor hidd ezt csak másra ne akard már ráerõszakolni...

Jeffjohnson
A szabályok miatt néznek így ki a légterelõk illetve a kocsik kinézete is ezért hasonló de ha közelebbrõl megnézed õket akkor látni fogod, hogy sok egyedi elem megoldás van minden "gépen".

Fejlesztés folyamatosan jön minden csapatnál nem ha megnézel egy képet mondjuk az év eleji RB-ról és összehasonlítod a mostanival akkor szinte egy teljesen új versenyautót látsz majd, nyilván ne hatalmas változásokat keress de ez a sport ilyen, hogy itt a kicsi is baromi sokat számít és egy légterelõ pár fokos változása is mondjuk hatással lehet a gumikopásra például.

Kit--Kat
A boxból közvetítõ riporterek az idõmérõn, futamok idején még mindig.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Master91
Közelröl nèzve az elsõ szàrnyak pàlyàròl pályára màsak....
Totti5
Ránézek egy DTM, WTCC, WRC, IRC, NASCAR, TRUCK autóra és meglepõ módon hasonlítanak😊 de mindegyik márka teljesen eltérõ megoldásokat és stílusjegyeket képvisel. 10 éve is így volt, most is így van.

Egy RB vs McLaren vs Ferrari alapjaiban más konstrukciók, csak a vak nem látja és ehhez nem kell nagyító.

bardocz
Mert ott van légterelõ elem, és akkora, amekkorát a szabályok engednek. Így nem csoda, hogy hasonlítanak.
repvez
Persze hogy különböznek,de ha 12 elszigetelt csapatnak azt mondod, hogy tervezzen egy versenyautót aminek a föbb méreteit határozzák meg akkor hogyan sikerül minden légterelõnek azon a helyre kerülni az összes auton és hogy nincsenek radikális eltérések amik már messzirõl is szemetszúrnak?

És az is nagyon tetszik hogy minden pályán elmondják, hogy uj fejlesztéseket hoztak ,de a Mclaren a hûtõboritásra hajtott terelõn és a lótus kettõs beomlõjén kivúl más csapatnál nem veszek észre változást ami nagyon szembetünö lett volna a szezon alatt.
Totti5
Nekem meg a fasz.... kivan hogy mindenki mindenbe valami konspirációt lát. Egy Red Bull soha a büdös életbe nem fog segíteni semmilyen utasításra a Ferrarinak vagy bárki másnak. Ilyen nincs. Már a felvetés is röhejes.

majd én eldöntöm kinek mikor válaszolok köszönöm...

fasz ki van az egész fórummal meg úgy mindenkivel