182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#141338 -
#141337 It's a sign!
-
#141336 MSC-t nézném meg igazán jövőre a Red Bullban -
G_ArchAngel #141335 -
G_ArchAngel #141334 Látta valaki a SkyF1 Budapest-introját, amikor a srcácok parkour-t tolnak a FőFaluban? -
#141333 -
madmanic #141332 Arról nem is beszélve, hogy a világon MINDENHOL ezeket a képeket látják, ami óriási reklámértékkel bír.
-
#141331 Ha felsőbb körökből fikázóra gondolsz az csak azért van mert nem ő űl ott a tálnál ;)
Amíg nyereséget hozz addig itt kell tartani a futamot. Akik meg balhéznak a pálya körül, hogy hangos, 95%-ban a pálya megépítése, de főleg a 90-es években költöztek oda vagyis jól tudták mi zajlik ott. -
#141330 -
McCartman #141329 Ja, egyetlen komment elég értelmesre sikeredett. (nem :D ) -
#141328 Alja lemaradt pedig érdemes lett volna legörgetnem végig :
"A mellékelt képen mindkét szereplő elég ronda férfi!"
lol -
McCartman #141327 Nem olvastad el?
"Amikor két éve Ecclestone elvált harmadik feleségétől, a 4,2 milliárd dolláros vagyona a Forbes szerint 2,8 milliárd dollárra csökkent: tavaly állítólag már 3,8 milliárdra hízott vissza." -
#141326 Ügyvédeknek talán még maradt egy kevés... -
#141325 meglett williams idei első pontszerzése, feltűnt valakinek? :) -
#141324 Erröl van szó már 28 éve. :) Persze sok ellendrukker ősidők óta fikázza a futam megrendezését. -
#141323 A világ összes pénze, mínusz amennyit eltapsoltak el belőle a lányai, vagyis már nem sok, mondhatnánk, mint egy rosszabb afrikai diktátornak vagy a rangsorban 101. mexikói drogmaffiózónak ... -
#141322 -
#141321 Mekkora vagyona lehet most Ecclestonenak? -
#141320 És ha jól emléxem,Haminak volt ott egy buszmegállós akciója is,aztán átírták a szabályzatot.
Ha jól tudom ekkora szigor,csak az F1-ben van... -
#141319 Tudom,hogy más,meg tudok a versenyeligazításról is,de a szabályt akkor is ezután hozták... -
G_ArchAngel #141318 Köszönöm, de ez a fele megvolt. Azt nem találom, amikor őket hasonlítják össze mai celebekkel.
Hírességek/példaképek anno és most - vagy valami hasonló volt aláírva -
#141317 Ennek ellenére,nekem brutális volt mind2 előzés,mind vettel és Grozsané,még a gumi különbségek ellenére is.
Aki ismeri a Mansel kanyart tudja miről beszélek.
Jómagam elég sokat mentem a ringen,elég sok kategóriában és pontosan tudom,milyen vakon belemenni abba a kanyarba.
Talán azért tetszett inkább Vettelé,mert az annyival vagányabb,hogy belül nincs korrekció,csak a magas rázó és a fű,ami csúnya véget vethet,míg kivülröl,talán megnyugtatóbb az a hatalmas bukótér,amiből,ha nem is sikerül,veszteség nélkül visszatérhetsz...
Persze ebben benne van a Vettel drukkom is :) -
#141316 Ma reggel azt mondták a hírekben, hogy a F1 rendezése 6 milliárdba kerül az országnak.
Ennek a duplája jön be a tv közvetítésekből és 7 milliárd a turizmusból.
19-6=13 milliárd Ft a haszon egy F1 futamon. -
G_ArchAngel #141315 Spa kicsit más, ott az eligazításon megmondták, hogy csak és kizárólag a rajt után szabad használni az első kanyar bukóterét. Egyszerűen biztonsági okokból, ha jól emlékszem Spa-ban van a belső íven egy csúnya szintkülönbség, amit egy meredek bukanó hidal át, oda pedig nem egeszséges rámenni. Ezért is kaptak nagyobb játszóteret az elején, mikor majd' két tucat autó esik be egy teniszpályánál kisebb területre. -
#141314 egyébként jól emlékszem,hogy te kerested a képet amin rengeteg tudós van?solvay conference néven megtalálod -
#141313 Összeomolhat a Forma–1 urának a birodalma -
#141312 Az előző és az azt megelőzőn is volt hasonló. Minden esetben ha nekimegy a másiknak az illető jobban jár ... -
#141311 Pedig nem!
Azért soha nem büntettek,hogy valaki elhagyja a pályát.
Figyelmeztetni is csak akkor,ha a manőverrel pályát rövidítesz..(ilyen a síkán átvágás pl.)
Lásd Monza 2 éve,Vettel előzése a Parabolikában,Alonsoval szemben, vagy a (rinyagép) Button esetben.
A szabály kimondja,nem előzhetsz úgy,hogy elhagyod 4 kerékkel a pályát és tökmind1,hogy előnyszerzés e vagy sem...
Ez is pár éve létezik,amióta Kimi SPA-ban,rajt után a bukótérben előzött azt hiszem hármat is..
Ez egy élő szabály és nem lehet azt megtenni,hogy szimpatukus előzés volt e vagy sem,büntetni kell érte,ha nem engedi vissza..
Ez a Lotus bakija volt,mert szólni kellett volna Grozsinak,aztán megette volna,pár kanyarral később... -
#141310 az első kereke volt ott ahol Massa szárnya,tehát ő volt előrébb,egyébként tipikusan az a helyzet ahol nem tudott jót cselekedni...ha pár centivel beljebb megy belül marad és lebontja Massát,oda a verseny,vagy kiereszti pár centivel és kockáztatja a büntetést.
már itt látszik,hogy ő van elöl:
-
-
G_ArchAngel #141308 Semmi baj nem lette volna, ha nem nyer poziciot.
Lotusnal figyelhettek volna, ha visszaengedi Massat, akkor ujra probalkozhatott volna es nem veszit 15 masodpercet a boxban. -
#141307 2 dologban azért igaza van a bukóteres arcoknak:RoGro büntetése totál eszement lépés,minden egyes versenyző 5-10 alkalommal lépte át ott a vonalat a futam alatt szerintem (talán a Kimi-Seb csatánál olyan is volt,hogy mindketten egymás után),illetve Alonsoval kapcsolatban. -
#141306 én 2003-ban voltam kinn és emlékeim szerint Sumák akkor kört kapott majd este jöttek a hírek a 0,2 pixeles fényképekről :p -
#141305 Lehet itt Hamiltonnak esélyeket adni, de jelenleg a versenyteljesítményeket látva csak Raikkonent látom stabilnak Vettel mögül, különösen hogy a belga nagydíj jön, ami ugye Kimi kedvenc pályája. Viszont pont ő az aki nem fog vébét nyerni, mert az időmérőn sehol sincs, és taktikában sem penge a Lotus. Nem mondom, ha esetleg Hamilton behúzná mindegyiket, és végig Kimi a második, Vettel a harmadik, na akkor talán, de erre azért nem mernék fogadni. :) -
G_ArchAngel #141304 Én szórakoztatónak tartom őket alapvetően, de ez most kritikán aluli volt. -
#141303 "De ő nemigen tud egész évben kimagasló teljesítményt nyújtani."
Ez badarság!
Néztük az idei évet...
Lewis Hamilton 5, 3, 3, 5, 12, 4, 3, 4, 5, 1
Nekem nagyon úgy fest hogy az autó éppeni teljesítményét eddig egész évben kiaknázta stabilann az élvonalban autózva és ezért van még esélye a VB címre is. Még bármi lehet, ha több futamot is tud nyerni és Vettel 0ázik 1et, akkor itt bármi lehet. Persze ha Vettel stabilain hiba nélkül fog a dobogón legelni, akkor lassan fog csökkeni a hátrány. Alonso jeleneleg nem számottevő tényező, a Merci a Ferrari elé lépett jelen állás szerint. Rönó jó jó, de ha mindig a versenytaktikából keverdnek előre, abból nem lesz VB cím. Nyerniük kell erőből, pláne hogy a Merci egyre jobb.
-
#141302 Oké, akkor nem csak én gondolom így hogy kár az ilyet felvenni :D -
#141301 Ez van,amikor a PARASZT feléri a csengőt!
Recept! Adj mikrofont 3 tuskó kezébe és ez sül ki belőle -
#141300 kicsit azért eltévedt...a B azokban az években folyamatosan vesztette el a csapatokat,2005-re már csak a két sereghajtó maradt a Ferrari mellett akiknek ők szállítottak...gyakorlatilag 2 autó visszajelzéséből próbáltak gumit kreálni,míg a M 14-ből.
a Red Bull az új gumikból vajmi keveset profitált,a Mercedes annál inkább,de ki tudja mennyit fejlesztettek az autón ehhez,valószínűleg rengeteget. -
#141299 "Hársházi Vikikee Aki látta, tudhatja, hogy a Bridgestone kizárólag Schumacherre fejlesztette a gumikat. Aztán amikor gyenge volt a Bridgestone 2005-ben, láthattuk, hogy hol volt Schumi. Hát ennyit jelentenek a gumik. Aki pedig nem látta az idei évet sem, hanem csak nézte, sosem érti meg, mennyit jelentettek ezek az új gumik, amivel megtáltosodott a Mercedes és a Red bull."
azta :D