182114
  • Jeffjohnson
    Minek kell súlyozni? Én nagyon ritkán szoktam itt a kedvencemet védeni mert minek, a történelmet senki sem tudja megváltoztatni és sokszor egyeseknek csak az a célja, hogy belekössön valakibe és dörzsöli a tenyerét, hogy 2-en 3-an ugranak rá, máskor meg a semmire kezd el pattogni valaki.

Szerintem ez felesleges én elismerem azok tudását is akiknek egyáltalán nem szurkolok/szurkoltam ha más is így tenne akkor nem azon kellene töprengeni, hogy mi legyen az új gúnynév amivel megsértitek az ellenfél szurkolóit (csalonzó, kislány....stb.) ,hanem lehetne értelmesebb dolgokról is beszélgetni akár vitatkozni.
  • Claptonic
    Dettó, csak másik előjellel.

Én akkor akadok ki, ha valaki Mika teljesítményét vonja kétségbe.

Amúgy sem értem, hogy lehet valaki ELLEN szurkolni.
  • Master91
    Bennem is rengeteg düh van , de szerencsére letudom vezetni.

Mellesleg néha engem is idegesítenek hogy olyan dolgokat mondanak Sumiról aminek a fele igaz. Igen, ő az örök kedvenc, persze hogy védem.

Nyílván védje mindenki a saját kedvencét, addig a pontig, ameddig még védeni kell.

Ha valaki rá mondaná hogy kancsal, le lehet sz.rni persze.

De ha mondjuk azt mondja hogy 3 vb-t nem érdemelt meg mittom én, azért arra oda szól az ember. Súlyozni kell ezeket.
  • Jeffjohnson
    Azokra legyinteni kell nem pedig osztani az észt minősíthetetlen stílusban tele baromságokkal. Miért nem lehet kulturáltan fórumozni anélkül, hogy a másikat megpróbálnánk megalázni? Úgy néz ki mintha egyesek itt vezetnék le a felgyülemlett feszültséget a többiek rovására. Hihetetlen mennyi düh és agresszió van egyesekben.
  • Master91
    "Ezek szerint mégis úgy érzitek van mit magyarázni? Vagy az eredmények nem magukért beszélnek? Akkor meg minek? "

Ennek ellenére hogy 7vb-s vannak gyagyások akik szerint egy senki :D
  • Jeffjohnson
    "az pont le is sz@rom" ....na persze azért osztod itt az észt már vagy 2 napja. Magas lóról mindenkinek aki nem ért veled egyet minősíthetetlen stílusban..... de legalább megtudtuk, hogy csak az érti az F1-et aki 81 óta, antenna erdővel nézi az osztrák 1-en.

Nem igazán értem miért jön ez elő mindig és a Schumaher fanok miért érzik mindig becsületsértésnek ha bárki, bármilyen kritikát megfogalmaz az "istenükkel" szemben és persze az is vicces, hogy 7 vb cím után is habzó szájjal kell védeni.... nade miért? Ezek szerint mégis úgy érzitek van mit magyarázni? Vagy az eredmények nem magukért beszélnek? Akkor meg minek?
  • FeikG
    Hidd el tényleg nem akarok győzködni senkit,nem értem miért fajult idáig.
    De azért ebből megint csak az tűnik ki,hogy mennyire nem éltél együtt az akkori versenyekkel.
    Hatalmas balhék voltak,Irvine-t,már kirúgták a Ferkátol és pontosan a viselkedése miatt,a folyamatos beszólásaiért,annak az évnek a vége nagyon viharos volt és minden sajtó arról szól,hogy vb-k lesznek és nem Sumival?
    Ha még most is visszanézed azt a versenyt és szemed is van hozzáláthatod,hogy csak autókázott mögötte,esze ágába se volt támadni.
    Ha még azt is hozzávesszük,hogy már 98-ban is mennyire sebezhető volt,már nem is tudom volt e olyan verseny,amikor Sumi kergette,Hakkinen ne hibázott volna....
    Ráadásul egy olyan pályán,ahol mindig a leggyorsabb volt,meg a legszerencsétlenebb is.
    És igen,jóban voltak,tisztelték egymást,ellentétben csapattársával,ezért történt ami történt.
    Persze nem kell elfogadni,hiszen ez is csak egy vélemény,de én így éltem meg akkoriban.
    És az irónia ebben,hogy kétszer s itt vesztett vb-t,mind2 alkalommal a technika hagyta cserben az első helyről.
  • Master91
    azokra az időkre alig-alig emlékszem, de esküszöm jobb párost nem láttam még ellenfélnek
  • Claptonic
    Igazából hatalmas öngól amit irsz.

Ha Schumi tényleg elengedte volna Hakkinent, hogy ne Irvine, a csapattársa nyerjen, na AKKOR tényleg egy mocskos gerinctelen féreg lett volna. Még jó hogy nem igy történt.

El kellene fogadni hogy Mika akkor verhetetlen volt. Nem véletlenül tartotta Schumi is a valaha volt legjobb ellenfelének, jóban is voltak.
  • a.carkey
    Már megint kezded, pedig tudod, hogy nem így volt. Az elvakult baromságokat utálom, legyen az Alonso, Raikkonen, Senna, Prost vagy akár Schumacher.
  • FeikG
    Nekem nem kell megemésztenem semmit én elfogadtam a történteket úgy ahogy volt.
    Csupán meguntam a sok fikázást és csalózást! ennyi.
    Amiket pedig leírtam,hogy neked baromságnak tűnik,az pont le is sz@rom,mint ahogy tettem ugyan itt már 13 éve is,mikor még folyamatosan Sumi-t küldözgetted a Q anyjába..igen igen kedves majdnem barátom Anulu
  • a.carkey
    Mert Hakkinennek nem? Vagy dobogós volt, vagy váltó gondokkal küzdött, ill. kétszer belekeveredett balesetekbe.
  • a.carkey
    1999-ben a Brit nagydíj előtt 8 ponttal vezetett Schumacher és 14 ponttal Irvine előtt. Persze, kiesett, máshogy alakult, de mivel minden HA kategória, ebbe BÁRMIT bele lehet magyarázni. 1999-ben Hakkinen nyert, emészd meg. HOZZÁ sem ért Schumacherhez, ezt meg fogadd el. Ráadásul a 99-es Spaban Coulthard Hakkinen sorrendben futottak be, tehát az év végi 2 pont lehetne akár 6 is, HA ...
  • a.carkey
    Figyeltem amiket trollkodtok a nagy semmiről, de akkora ritka nagy baromságot írtál már megint elvakult Schumacher rajongóként, hogy 1xűen be kellett szólnom: Az 1998-ban 14!!! ponttal behúzott Hakkinen VB-t Schumacher azért veszítette el, mert Hakkinen csapattársa 10 pontot vett el Schumachertől Spaban? Még ha lenne is értelme, hogy képzelted? Behúztad Schumachernek egy totál kaotikus esős versenyen a tíz pontot? Csak úgy? Nagy gratula ehhez a totális ökörségedhez!

Megj. Hakkinen IS kiesett, meg vagy tizenegyen Schumacheren kívül, aztán a végén háromból kettőt Hakkinen húzott be, nem Schumacher.
  • Pluskast
    Egyértelmű, hogy nem Schumi hibája volt. Az utolsó szezonban a kocsi szinte folyamatosan lerobbant majd minden futamon. Én még szívesen láttam volna egy szezon erejéig, és az én szememben egy cseppet sem változott.
  • Laceee
    Azok szemében rombolta le akik, addig is utálták, az ő véleményük addig sem számított, meg ezután sem fog...
  • FeikG
    Nem volt az olyan tragédia..
    Csinálja valaki utána,41-42 évesen.
    Meg a pole Monacóban,nincs miért szégyenkeznie,az vessen rá követ aki képes erre..valószínű,hogy senki..csak trollok szemében csalódás,de csak azért,hogy még tudják fikázni..
    De hogy az Ő szavaival zárjam
    "Részvétet könnyet kaphat az ember,de az irigységért nagyon meg kell dolgozni"...MS
  • Master91
    3 év vergődés a mercivel, elment, kaptak 1000 km tesztet, és futam győzelem meg időmérőn tuti 1-2 szinte.... :/
  • Peppus
    Szerencsétlen Schumi.. Hiába a 7 VB cím, a visszatérése tragédia volt és ezzel sikeresen lerombolta azt amit addig képviselt.
    Sajnálom, hogy így ért véget a pályafutása.
  • FeikG
    Na ha már ennyit beszéltünk 98-ról,akkor egy kis nosztalgia,előkapartam,Palik szerint az év edzését.. sztem nem,de mind1..
  • pedobear
    http://formula.hu/hirek/153/383/81821/montoyat-kirugtak
  • pedobear
    az első kép érdekes azzal az árokba levő autóbal
  • Claptonic
    Nem kérdeztem semmit. Azért néha olvasd el a kommenteket is, ne csak a saját magad igazát ömleszd.

Az a két év volt számomra az "aranykor", két tökéletesen ellentétes habitusú zseniális pilóta küzdelme.
  • FeikG
    Sztem meg azon múlt,hogy Coulthard betartott neki SPA-ban,mert különben már Sumi az utolsó előtti(Luxemburg)futamon,már vb.
    Na de ez már tényleg egy fanatikus vélemény :)
  • IXEMGabeo
    99-ben történt, ami történt Irvine volt balfasz azt az évet megérdemelte Hakkinen bármennyire is Mclaren ellenes voltam akkor is...

98-as év gyönyörű volt. Schuminak pechje volt többszörösen Japánban. Inkább ezen múlt:)
  • FeikG
    Ha láttad volna,akkor nem kérdeznéd.
    Amíg Sumi pihent és gyógyult,a sajtó attól volt hangos,hogy Irvine üzengetett,hogy maradjon csak otthon vissza se jöjjön,öreg ő már ehhez.
    Na ennek lett az a vége,hogy Sumi a visszatérése után,az utolsó Japán futamon,elengedte Hakkinent,így lett vb.
  • Dietrich
    Persze az nem kamu hogy Te meg hazudsz az évszámokkal meg közvetítésekkel! :)
    Mindegy magasról teszek rá, hogy te mit láttál és mit nem, de vannak ebbe a topicban írók között olyanok akik ismernek személyesen is és tudják jól 77-ben kettőnk közöl te voltál a hátul gombolós még.
  • Claptonic
    De képzeld láttam, mire fel az arrogancia?

Teirtad félre a számot, azért kérdeztem rá, kösz, hogy javitottad magad.

Olyan meg nincs, hogy ajándék VB. Természetesen könnyebb dolga volt Schumi nélkül, de azért kőkeményen meg kellett dolgoznia.
  • FeikG
    13 az a 23!
    Látom te se láttad azt az évet se,csak megnéztél valami táblázatot.
    Az olyan önerő volt,hogy annak köszönheti elsősorban,hogy Sumi a lábát törte,de még így se tudta volna megnyerni,ha Irvine-nak nem nyílik ki a csipája és nem haragítja magára,mert ellenkező esetben Sumi megnyerhette volna Irvine-nak.
  • FeikG
    Űr autók voltak a 90' években is,a Williams Renault,vagy a Adrian Newey féle Meki 98-tól.
    És ezek ráadásul olyan 2mp voltak gyorsabbak a többinél,szerényen fogalmazva,még én is nyerhettem volna vb-t vele.
    Csak hát ugye akkoriban ,tele volt zsenivel az F1,mint Prost, Senna és a legnagyobb Sumi :) így nem is volt annyira feltűnő.
    Mondjuk azért Mansel se volt piskóta,meg még sztem Hill-nek voltak jó pályái..
  • Master91
    A Nagy Sumi verő
  • Claptonic
    Hogy jött ki a 23 év???

99-ben meg ki ajándékozott kinek és mit? Hakkinen megnyerte, önerőből.
  • FeikG
    2005 ben még ott volt a mislen csalása, a renault aktív felfüggesztése,még is engedték,csak ne Sumi legyen a vb.
    Vagy 98,ahol Hakkinen egy űrautóval is csak azért tudott vb-t nyerni,mert a csapattársa SPA ban elvett 10 pontot tőle, 99-ben meg Sumi ajándékozott neki egy másik vb-t.
    Szóval a hideg ráz mikor azt írják,hogy Sumit csaló,meg hogy segítette a FIA...
  • IXEMGabeo
    2005-től kezdve a Bridgestone-os csapatok megcsappantak, ráadásul nem lehett gumit cserélni sem, ami szintén természetesen a Ferrarit érintette érzékenyen esélyük nem volt a Michelines csapatok ellen holott még izgalmasabb vb lehetett volna, ha nem csak az Alonso-Raikkonen páros kapcsolódott volna bele a világbajnoki küzdelmekbe. Ezzel az ostoba szabállyal jól kiszúrtak velük, de persze az FIA és azok, akiknek az üzleti érdekeit sértette az, hogy a nézettség megcsappant csak, mert Schumi állandóan nyert persze, hogy megpróbáltak áskálódni. Új győztes kellett és erre a célra Alonso egy fiatal titán volt a legalkalmasabb. Még a lengéscsillapítókkal is csalt a Renault, de nem számított:)
  • IXEMGabeo
    Arról már ne is beszéljünk, hogy a 2003-mas és a 2005-ös szabályváltozásokkal is a Ferrarit akarta az FIA sújtani. Na most akkor hol is volt hátszél? Az akkori Ferrari volt a mai Red Bull. Támadták és kikezdték őket, mert SIKERESEK voltak. És mindig azt a kibaszott Barrichello féle elengedést tudták felhozni támadólag, de még akkor is Schumi volt a hibás, aki igen a dobogó tetejére lökte fel a csapattársát merthát, mint tudjuk ennyire arrogáns volt:DDD
  • FeikG
    A sok "birka" ír össze vissza amit hallott innen onnan,pedig azt megértem,hogy nem lehet mindenki olyan fanatikus F1 megszállott mint én,meg nem is volt módja,úgy figyelemmel kísérni az eseményeket,de azt már nem,hogy annyi fáradságot sem vesz,hogy legalább ezt! legalább olvasná el..
    Ha teljes képet nem is,de legalább valami áttekintést kapna róla.
    És nem kell hozzá még jóindulat se,hogy értelmet nyerjen azon állításom,hogy folyamatosan volt !TÚL! büntetve..
    Mert ha egy ilyen 98 SPA Coluthardos manőver nem járt örökös eltiltással,vagy a vilnöv féle kavarás...
    Szóval itt egyes okostojások mondják,hogy 4 vb címet kapott a FIA-tol,pedig az igazsághoz az van közelebb,hogy legalább 3mat vettek el tőle.
    De tényleg nem akarom túl ragozni,de aki 23 éven keresztül minden éveben harcban volt a vb ért,ott nem igazán lehet mit mondani,csak meghajolni.
  • FeikG
    Ha már az se stimmel,az azt jelenti,hogy igen csak kamu vagy!
    Hidd el ebből már nem jössz ki jól..
    A hülyék szembe jönnek és a túloldalon.Én már elég sok mindent láttam és értem meg,így részemről ezt itt gyorsan le is zárom
  • Dietrich
    Te mégis miből gondolod, hogy egyidős vagyok a lányoddal? Abból, hogy mi van megadva sg-n kornak? :DD
    Nagyon hiszékeny ember lehetsz....
    néztem volna már korábban is ha adta volna a királyi tévé, de csak 77-től kezdte adni bizonyos helyszínekről így nem álja meg a helyét amit írsz, hogy 81-től és csak az osztrák tévé... De mindegy egy a lényeg sumák nem vett részt a csalásokban (mindig ki volt hangsúlyozva a legtöbbet tesztelő egyén a F1-ben és semmit nem vett észre a szabálytalan fenéklemezből az autó viselkedéséből) és nem baszta ki Vilit sem hillt mezei versenybaleset volt. értem én hogy sumanoid voltál és vagy is de tényket nem kéne elferdítened.
    "Amicus Plato, magis amica veritas"
  • IXEMGabeo
    94-es eset nem lett bebizonyítva, hogy szándékos volt. Szimpla versenybaleset Hill be sem fért volna ott várnia kellett volna 1 kanyart, mert már a Benetton megsérült az ütéstől...
  • IXEMGabeo
    sosem volt arrogáns...érdemes lenne Vígh Gréta levelét elolvasnod vagy Ricardo Rosset interjúját...