182114
  • FeikG
    Ez nem véletlen.Ezért jók a törésteszteken,mivel gyűrődnek.
    Persze én is jobban szeretem,a nehéz,nagy kemény vasakat,de manapság olyat már nem csinálnak.
    Az 505-öm 1650 kg volt és lepattant róla a Gellért hegy is:)
  • Master91
    Nem úgy értem.

Régi swift kasznijáról kár beszélni, vastagabb ez a sor amit írok mint az egész kasztni össze gyűrve. Instant halál

Új Swiftet is ratyinak tartom a kasztni miatt.

Ha egy BMW-vel de még régebbi opellel is oda csapódsz valahova, ki bírod ( 93-as régi Astrával csapódott durván ~70-el haverom télen beton kerítésnek, 2 beton karó félbe törve, ~3 beton tömb össze törve, és sárvédő-lökhárító-géptető csere kellett csak)
  • b-type
    esztergomi Suzuki-t nem kell bemutatnom neked :), még ipari alpinista időszakomban takarítottunk a gyáron belül, ...fényezés előtt ujjal tönkre tudtad tenni a kasztnit, komolyan hihetetlen volt.
    Kicsit igazságtalan a dolog, mivel más autógyárat nem láttam, de elképesztő volt, hogy milyen gyenge nyomásra deformálódott.
  • Totti5
    Nem értelek. Ha neked "vas" kell, akkor vegyél kamiont.
  • Master91
    kasztniról beszéltünk csak :D
  • FeikG
    Pedig ha tudnád,hogy az egyik legjobb,legmegbízhatóbb kisautók egyike..
    Láncos motor,jó futómű és még jól is van összerakva.
  • b-type
    absz. igazat adok. a mai középkategóriás autók egy kialakult üzletfilozófia szerint készülnek, ami szinte ökölszabályként működik.
  • Master91
    "Új" swiftet is ratyinak tartom, többibe tényleg jutott azért vas
  • FeikG
    Ez talán a maiakra igaz is lehet.
    Én véleményem szerint és hasonlóan a zenében is,a 80' évek párti vagyok.
    Sztem akkoriban készültek a legjobb autók,meg még a 90-es évek elején.
  • b-type
    Minden autó tud sz@r lenni, ha használtan veszed.
    A bátyám elég átlagos ember, és qva sokat költ a a Peugeot-ra :DD, a hugimék meg a Ford Focus-ra, mindkettő hiteles és új autó volt.
    Mindkettő jó autó...nem fogom azt mondani hogy nem, csak több gondoskodást igényel mint egy Német, magam részéről új autóm csak egy volt egy Chrysler PT, de több Honda és VW meg egy Volvo (soha többet :) )
    Minden új autó jó autó egy ideig (na jó majdnem mind), 4-5 évesen jön ki a különbség...és aztán egy több és több.

Mindenki azt gondol amit akar, úgy is csak a közeli ismerősöknek beszél ilyesmiről az ember :)
  • Totti5
    Mi a baj vele? ( és ne a régi kocka swiftet mond, mert az a múlt... az új Swfit, SX4, az új SX4 ( S-Cross ), Kizashi, Grand Vitara a jelen már régóta )
  • G_ArchAngel #141567
    Mindenkinek megvan a sajat velemenye, de aki szopott Toyotaval vagy BMW-vel, annak ugysem adod el a velemenyedet.
    Ha mindenki ar/ertek aranyban valasztana autot, akkor csak Skodak, Fordok es Opelek lennenek az utakon.
    Hiaba jo a japan, ha draga, hiaba jo a BMW/Audi/Mercedes, ha kibaszott draga.

Egy francia autot hajto atlagos ember kotelezo szervizre nem kolt annyit, mint egy reszecskeszuro a dizel BMW-be lenne, ha cserelni kell.
    Mas, amikor vagyakrol beszelunk, mert igaz, almodni nem kerul semmibe, de a valosag kicsit mas, ha a vasarloero legnagyobb halmazat nezzuk.
  • Master91
    Suzuki kasztni, hmmmm
  • b-type
    Ezzel vitatkoznék :)
    szvsz!:
    a német unalmas de az egyik legjobb.
    Japán a világból kimegy motorikusan...de több törődést igényel mint a német.
    Olasz-Francia sok pénz, innen csak a legjobbakat venném és ha lehet azt is turbósan, ha már sokba kerül legyen értelme :D Diesel-ben jók egyszerű autónak is.
    Az említett Peugeot 205, vagy egy Renault r5 turbó maxi(2)..és sok más is van ami nagyszerű.
    De általánosságban a német autókat nagyon nehéz leverni, legendásan jó motorok sor4, sor6, V8...szinte mindegy milyen elrendezésben és benzinben diesel-ben egyaránt jók.
    A Honda, Toyota, Subaru, Suzuki...stb nagyon jó motorokat gyárt, de kevéssé jó kihajtással, futóművel és kasztnival.
  • G_ArchAngel #141564
    "már annyira csúnya,hogy attól szép:)"

Ezert nagy kedvencem a Nissan Juke :D
  • FeikG
    Igen van benne igazság.Bár vannak olyanok is,ami már annyira csúnya,hogy attól szép:)
    a 90' években volt Belmondo féle P505 2.5 TD-m,győnyőrű volt,nem is tudom volt nála nagyobb kedvencem,félmillió km-ert raktam bele,talán a 205 1.9 GTI,amit ennyire szerettem még.
    Vagy ott volt az F1-ben a Megane mint SC,na az se volt pite.
  • G_ArchAngel #141562
    Amugy a francia autok a legszebbek szerintem, megha belul kerdojelesek is. A nemet unalamas, az olaszbol talan csak az Alfa, Del-Koreabol jon meg par erdekes design, Japan soha nem volt jo...

(most a megfizetheto kozepkategoriasokrol beszelek, nem Maserati, Jaguar, Aston szintrol...)
  • FeikG
    Ez azért elég nagy tévedés!
    A Francia motorokkal nemigen van gond,sőt!A futómű meg az összeszerelés az már egy más tészta.
    Inkább a hazai "reszelőszerelőkkel" van a gond,alapban hánynak tőle,pedig csak tele van agyas megoldással,(szinte nem is normális)és ha ezt elfogadod,akkor már egészen más a helyzet.
    Mondom ezt úgy,akinek 25 évig volt Francia autókereskedése,bontója és szervize
  • a.carkey
  • FeikG
    Az
  • Norbi1990
    Denso az japán nem?
  • FeikG
    Inkább a peugeot használ bosh-t.
    A renault olasz cuccokat,marelli,vagy hazai jagger,valeo,esetleg denso.
    Bár tény előfordul a renaultba is,de ez mindig attól függ,melyik országba exportálnak.
  • IXEMGabeo
    kajak ez a frizura jobban állna Haminek, mint ez a rövidített szarság...
  • paj01
    Jah merci motorok bah. Meg kell kérdezni pl Raikkönent, hogy akar-e merci motort:D Lehet, hogy 100lóval többet tud, csak éppen nem bír ki egy versenyt mint anno:) Rönyó meg elég megbízható. Ringen is elpukkant Rosberg alatt a cucc. Ennyi erővel Hami is bukhatta volna a futamgyőzelmet emiatt. Sok tényezős dolog ez, nem elég ha erősebb. Milyen fogyasztással tud erősebb lenni? Nem lesz nyerő ha verseny felénél vissza kell tekerni a motort:)Erre is volt példa malajziában.
  • G_ArchAngel #141554
    Lehet annyi, de akkor a fogyasztasa miatti sulykulonbseg pont lenullazza az elonyt.
  • Totti5
    100 lóerő tudjátok mennyi?:) ez azt jelenti hogy úgy megy el a többek mellett mint most KERSel, vagyis jobban.

Ha lesz is eltérés akkor 10-20 lóerő mint ahogy most is lehet ennyi, de minden gyártó másban erősebb. Lehet neked lóerőben jobb motor, ha a másik gyártó másra helyezi a hangsúlyt és ezzel kompenzálja azt.

A lényeg hogy a 100 lóerő egy méretes baromság.
  • G_ArchAngel #141552
    Vagy Magnetti, igazabol nem is mindig a minoseggel van baj, mert az alkatreszek kihuznak tobb szazezer kilometerig, inkabb az osszeszereles...

Motorban jok a franciak, ezt meg az ADAC es a nemet auto fanok is elismerik (marmint nem a csolatasuak). Van is par kozos gyermekuk nemetekkel es japanokkal, igaz inkabb a sporolosabb kategoriakban.
  • Nightt
    A Renault tud jo motorokat epiteni, azt mindig is tudott, nalluk a tobbivel van baj, foleg az elektronikaval, futomuvel.
    (Vita megelozonek az elektronika trolloknak: tudom, h ugyanugy Bosch elektronika van a Renaultban is mint a nemet autokban, csak az a kulonbseg, hogy a Renault a legolcsobb elektronikat rendeli, mig a nemetek nem.)
  • Nightt
  • Dodo55
    A Renault-t mondjuk én sem értem... Hogy hogyan sikerült ilyen értelmes F1-es motort összehoznia, amikor az utcai technológiájuk az egyik leghulladékabb :D

A Ferrarin azért nem csodálkozom, nem csak azért, mert Ferrari, inkább mert Fiat, nem véletlenül építettek annak idején már az oroszok is rájuk :)
  • LovaszPeter
    hát igen a mercédesz az nagyon tud autót gyártani. kicsit lekönnyítették a lendkereket hogy forgósabb legyen itt már eleve nyertek a kigyorsításoknál, a vezérműtengelyek bügykeit olyan hegyesre reszelték amilyenre csak lehetett, a turbónyomást is megpiszkálták, így könnyen összejön a 100 lóerő többlet.
    na meg ne is emlitsem még az alacsony ellenállású dugattyúgyűrűket szinte én egy kézzel megforgatom a motort olyat csináltak a mérnökök semmi súrlódás.
    elvitték felprogramoztatni mátraihoz, tekert kicsit a turbón, rádobtak egy simota légszűrőt meg egy koppány kipufogót bővített leömlőkkel.
    nyami megnyalom mind a 10 újjam a mérnöki zsenialitásuk előtt.
    A többiek elbújhatnak. a Reanult is meg a Ferrari is, nem tudnak motort építeni.

• Peppus
    Kell egy kis promo a Mercinek.. írhattak volna még durvább számot is.
    Most minden oldalon ez a hatalmas hír.. Ettől biztos emelkedett a Merci árfolyamat a tőzsdén :P
  • pedobear
    http://formula.hu/hirek/153/383/81853/a-mercedes-100-loeros-folenyben-lesz-2014-ben
  • V43 1105
  • Peppus
    Szerencsére van valaki a mezőnyben, aki megakadályozza majd ebben:

:D
  • Dietrich
    remélem is, hogy behúzza az ideit meg a többit is. :)
  • Claptonic
    Teljesen egyetértek. És ha hozzáveszem, hogy a nagy 5ös mellett van egy Buttonunk, még van Webberünk, Rosberg, Hülkenberg, Perez, elég jó kis mezöny van itt, el vagyunk kényeztetve.

Master91:

Én mindig is az voltam:P
    Ugy várom 2015öt, mint egy gyerek, főleg Buttonnal, bár szegénynek nincsenek olyan jó emlékei a Hondáról:D
    Perez nekem is kérdőjel.
  • Master91
    "A német Auto Motor und Sport újságírója, Tobias Gruner szerint az új V6-os turbómotorok fejlesztésének területén a Mercedes egy lépéssel a többiek előtt jár, így előnyük a 2014-es szezonban akár a 100 lóerőt is elérheti majd a többiekkel szemben, ami hatalmas fölényt jelenthet majd a pályán."

Nagyon bennem van hogy 2015-ben McLaren - Honda szurkoló leszek :3

Ha Button marad, akkor első vagy második "kedvenc" pilótám lesz a jelenlegi mezőnyből. Perezt nem tudom még hova rakni.
  • a.carkey
    Inkább örüljünk neki, hogy Hamilton, Vettel, Raikkonen, Alonso, Schumacher csapat ennyire erős, és mellettük még sok tehetséges, kevésbé ütős figura volt és van. Senna halála után évekig igazából csak egy Schumacherünk és egy Hakkinenünk volt akik emlékezeteset nyújtottak, pedig versenyzett korábban több emberke is aki világbajnok is lett ...
  • a.carkey
    Most gondoljatok bele! Vettel marad a RBnál, az RB jó lesz még éveken át. Szerez mondjuk négy év alatt két VB címet. Vsz behúzza az ideit is, és akkor lesz neki hat. Majd utána csapatot vált, pl. pont a Ferrarit, és még kikakil még minimum egy újabb vébécímet? Akkor mi lesz Schumacherrel? Semmi. Úgyhogy, ezért kár őrjöngeni a semmin! Vettel zsinórban a negyedikre hajt. Azon kívül, hogy faszt kapok attól, ahogy örül a győzelemnek, valamint nevetséges ahogy nehezen viseli a nem első helyet, azon kívül egy rossz szót nem tudnék róla írni. Versenyzőként pedig semmit. Sokan bele fognak őrülni, ha Vettel beéri Scumachert. És ha nem éri baleset, és Bernievel nem döglik meg az egész sorozat, be is fogja ...