182114
  • a.carkey
    Egy ultrabrutál baleset.

Engem Villeneuvére emlékeztet ...
  • Master91
  • nearo
    Kimi a GP3-as járgányról :D
  • RatBaG #141615
  • pedobear
    a jevs újságírás csúcspontja:

"Gribkowsky jelen börtönben ül" mondat
  • pedobear
    Eccleszone tagadja
  • Totti5

Kimi Räikkönen megszakította a nyári szünetét, hogy a GP3-as Korianen GP-nek teszteljen egy napot. A finn barátjának, Afa Heikkinennek tett ezzel szívességet, aki a csapat menedzsere.
  • Norbi1990
    Lehet, hogy innen érdekel valakit Montoya jövője.Jövőre akár az Indycar is szóba jöhet miután a NASCAR csapata nem hosszabbította meg a szerződését a jövő évre.

Az biztos hogy Montoyával a mezőnybe több rajongót vonzanának az Indy versenyek :)
  • MR ME
    :DDDD
  • Szabi #141609
    na ezt kerestük nemrég :D
  • RatBaG #141608
  • Totti5
    Meglehet.
  • bardocz
    Én vagyok az egyetlen, aki ezt az egyhelyben forgolódást, meg gumiégetést primitív faszságnak tartja?
  • Szabi #141605
  • a.carkey
    Ez várható volt. Maradjon a Lotusnál, és a Lotus váltson motort!
  • mcmoha
    Szóval nem tudtak megeggyezni a "vízhordó" záradékban. Örülök, hogy nem megy oda.
  • Peter1
    Räikkönen is not going to Red Bull
    F1 | Turun Sanomat 15:04
    Manager Steve Robertson confirmed to Turun Sanomat on Monday, that Kimi Räikkönen will not be Red Bull's driver next season. Hence the dream duo that even Bernie Ecclestone hoped for; Sebastian Vettel - Kimi Räikkönen - won't happen.
    – Our negotiations with Red Bull didn't lead to any results and they ended some time ago already, Robertson explained.
    According to Räikkönen's manager Kimi will continue in F1 with a 99,999 % certainity, but so far no contracts have been made.
    Turun Sanomat
    HEIKKI KULTA
    http://www.ts.fi/moottoriurheilu/f1/524442/Raikkonen+ei+siirry+Red+Bullille
  • Totti5
    Nyilván több etapot ment, közben meg más műsorok is vannak. Min. 3szor szoktak menni.
  • pedobear
    Ezért az 1 percért kár volt beülnie
  • RatBaG #141599
  • pedobear
    http://formula.hu/hirek/153/383/81839/allen-berg-es-az-1000-loeros-f1-es-turbo
  • pedobear
    http://formula.hu/hirek/153/383/81752/gyoztes-csodak-benetton-b191-1991
  • V43 1105
    Hol vannak már azok a régi "szép"idők .. igaz nem sok futamra emlékszek körre, eseményre pontosan.. de ez örök :

• Norbi1990
    Komoly. Gondolom nem először ment a pályán :D
  • pedobear
  • a.carkey
    Dácia? Annál olcsóbb ritka.
  • tipitmi
    mondjuk szerintem nincs olyan ember aki törésteszt alapján vesz autót. nálam pl első a márka=minőség, második a motor, aztán a kényelem.
    csak én úgy vagyok vele, hogy a minőség(márka)=biztonsággal, mert én abba érzem magam jól, innentől kezdve engem nem érdekelnek a csillagok, mindenbe meg lehet halni.
    am a suzuki jó kis városi autó nincs vele gond
  • Totti5
    Ez így van, de azért számít, viszont egy random élethelyzetet nem lehet rekonstruálni, és nem is a célja ennek a tesznek. Random faktor, szerencse faktor mindig jelen van egy balesetnél. Nem lehet kijelenteni hogy te ezzel az autóval ha 50el mész valaminek akkor tuti túléled, mert lehet hogy nem, de lehet hogy 100as karambolnál karcolásokkal szállsz ki.
  • HTS s3rg1nh00
    az a legnagyobb baj,hogy az NCAP töréstesztek már egy marék trágyát sem számítanak,hiszen arra nagyon jól fel tudják készíteni az autókat...de gondoljunk bele,az életben szinte mindig valamilyen szögben találkoznak az autók,ami pont nincs azokban a tesztekben.
    valahol a neten olvastam ezzel kapcsolatban érdekes vizsgálatokat,ahol a szokásostól eltérő teszteket hajtottak végre,és sok 5*-ot elért autó teljesített ott siralmasan,az egyetlen amire emlékszem hogy a Volvo viszont kiváló volt ott is(nem véletlenül van tehát ~ egy árban a német prémiummárkákkal).
    btw én ~50 körül csattantam F astrával egy Toyota Hiace jobb első sárvédőjének,az rendesen behorpadt,az én autóm meg ment a húzatópadra,rengeteg elem cserés,gyakorlatilag gazdasági totálkár...és ez csak a problémák legeleje volt sajnos,bár hozzá kell tennem a helyszínről saját kerekein távozott az autó a szerelő ismerőshöz.
  • tipitmi
    a mostani swift ugyanaz mint amit 2004 től gyártanak semmivel sem biztonságosabb
  • Totti5
    Én végig az újról beszélek. A régi már retró kategória.

Nem kell bizonygatni, mindenki tudja! A régi Swift ( 92-03 ) olcsó volt így a kivitelezés is ahhoz igazodott. Olcsó kocsi olcsó anyagok, olcsó szerelés. Ezért lett népautó itthon. Elnyúhetetlen, megbízható, de nyilván nem arra készült hogy roncsderbit játszon vele valaki és ez a legtöbb olcsó kategóriás kiasautóra igaz.

Mostani Suzuki Swift ( 2010-es revízió ) 7 légzsák, 5 csillag, nagyon okos mindent tud... és kurva drága.

• Master91
    Meg van: "én meg vagyok persze,szerencsére egyedül ültem a kocsiba. Nekem csak kisebb sérüléseim lettek szerencsére,ha mondhatom ezt akkor vki fent nagyon de nagyon vigyázott rám. Nem tudom h mikor lesz másik de egy ideig biztos nem,talán majd 1-2 év múlva.Az hogy mi történt az kicsit hosszú, a lényeg h valami oknál fogva keresztbe állt az autó és hiába próbáltam korrigálni nem jött össze:(( Talán annyit sikerült h magamat ne törjem össze nagyon. Csak a fülem sérült meg komolyabban azaz 2x 0.5cm-es lyukat vágott az ablak a fülembe ahogy kitört amit 3 öltéssel vartak össze meg a biztonsági öv okozott horzsolásokat.:S Bele se merek gondolni hogy mi lett volna ha nem kötöm be magam..:S"

• Master91
    Régi swift kapta az 5 csillagot vagy az új?

Régi autókról beszélek , az új swift tényleg jó lett a törés teszten, de akkor is behorpasztom 2 újjal annak is a sárvédőjét ( tapasztalat :D )

Pedig sajnos igaz, éveken keresztül néztem a langlovagok.hu -t, és sok törött autót láttam, régi swiftekből általába darabokba szedték ki a kocsit. Volt osztály társam meg csúszott olyan ~40-el ( elmondása szerint ) rá csavarodott a karóra, totál kár a kocsi.Ha olyan 15 centivel előrébb csapódik a karóba, akkor ott marad a srác is lehet. Meg próbálom vissza keresni a képeket róla.

Tutira veszem hogy egy hasonló kora beli autóval, legyen Opel-Skoda-Bmw , nem tört volna ennyire meg a kocsi.
  • Totti5
    Ez így egyoldalú találgatás, feltételezés. Valódi infók és tények nélkül.

Ami biztos hogy a Swift 5 csillagot kapott a törésteszten.

Örömteli hogy megúsztál balestet, de ez nem ennyire egyszerű... kell egy autó, az adott helyzet és jó adag szerencse. Ettől még nem lesz igaz hogy Opelből kiszállnak az emberek a Swiftben meg ott maradnak...
  • RatBaG #141584
  • bardocz
    B Corsa.
  • Master91
    Kevesebb az esélye hogy megdöglesz hidd el.
    Sok balesetet láttam, pár ismerősöm meg is halt már.
    Több a Swift halott mint Opel halott.

B corsa volt nekünk is, 3x volt törve a bal eleje, abból 2x 50-60km/h-nál (itt lehet már erőset zakózni azért), sértetlenül szálltunk ki a kocsiból, és 1x nem voltunk bekötve.
    Mind a 3 esetbe cserélhető elemek gyűrődtek-törtek, maga az autó alváza meg ilyesmi nem sérült, csak deformálódott az orra, 1x huzatni kellett.
    Merem állítani hogy 1 Swiftbe ugyan ilyen balesetnél kuka lehetett az egész autó már az 1. törésnél is.

Rozsdát ne nézd, minden autó rozsdál, főleg ha nem figyelsz és költesz rá. Szar a motor benne?A vagy B corsa? C-re nem hiszem hogy még ilyen rossz állapotba lenne.
    Én kasztniról beszélek még mindig!

Corsa betegség a rozsda sajnos, főleg hátsó ajtónál, küszöbnél,esetleg nyúlványoknál. Attól függetlenül jól bírja a törést, ki szállsz belőle élve.

• bardocz
    A régi szaros opelben ugyan úgy megdöglesz, mint egy swift-ben. Van egy Corsánk, rozsdásodik a kasztni mindenhol. Szar benne a motor. Annyi, hogy elférek benne.
  • b-type
    annak idején megvettem egy plombált, vámzárolt Mercury cougar XR7-t...egy udvarban állt, a srácok leflexelték a tetejét, nekem csak az eleje kellett (egy Consul coupe-ra tettem fel), 10éve állt ott esőben-hóban...és semmi. de tényleg semmi baja nem volt, az ülések gombásodtak, a chrome pötyös lett, de a kasztni...semmi, egy lófsz festékréteg volt rajta, és nem tudom mit csináltak eredetileg rajta, de annyira egyben volt, hogy elgondolkoztam az egész autó felújításán (30ezerért vettem 94-ben), az egész autó nagyon jó állapotban volt. Még a péti nitrogén (műtrágya gyár)-ben használtunk kísérleti festékeket, mert ott a saválló, és az alu' is károsodott, akkor gondolkodtam el azon, hogy mi a franc lehetett abban a festékben a cougar-n... :)
  • Totti5
    Erre nem tudok semmit mondani, de nem vettem észre az utakon hogy ösze vissza lenne rongálva egy Swift:), s nekünk volt régi swift, ignis, SX4 és most Grand Vitara s egyikkel sem volt soha semmi gond ( kötelező szervízen kívül ), mind ahogy vettük úgy lett túladva, gyári állapotban, tökéletes kasznival.

Az tudom hogy, így hogy végigkövethettem az új modell ( S-Cross ) bevezetését és gyártását, ami rettentő érdekes folyamat volt. Az biztos és megnyugtathatok mindenkit hogy a minőség áll mindenenek felett. Csak tökéletes autó kerül ki. A legkisebb hiba már botrány szint gyáron belül is. Megengedhetetlen.

De nyilván más autógyárakban is így van manapság, de érdekes lenne látni egy német céget, mert én csak a japókról tudok véleményt mondani.