182113
  • a.carkey
  • a.carkey
    Nem neked akartam ... általánosságban.
  • a.carkey
    Vettelen Hakkinenes sisak volt? Törpe tévén láttam csak a futamot ...
  • zzeN

• G_ArchAngel #141862
    En mindenhol azt talalom, hogy a Mercedes utcai autoinak fejleszteseben vesz reszt.
  • tipitmi
    Jó, de biztos nem volt előnyös számára egy futamgyőzelemre alkalmatlan autóval versenyezni, ráadásul úgy, hogy a legtöbb versenyt be sem tudta fejezni műszaki hiba miatt.
  • V43 1105
    Nope.
  • G_ArchAngel #141859
    Tovabbra is a Mercedes alkalmazasaban all, ha jol tudom.
  • tipitmi
    Ha a hülye merci nem b@ssza át a fejét, akkor most lenne kedve visszatérni a RedBullhoz, ahol talán sikereket is érhetne el, ezek után már nem fog kockáztatni.
  • Master91
    Sajnos :/

7+3-al számolok :D
  • IXEMGabeo
    Már látnám előre mekkora felháborodás lenne, hogy a nyugdíjas róka, hogy képzeli, hogy visszatér és, hogy mennyire "beégett a Mercedesnél"...

Kapná rendesen az ívet főleg azért, mert, ha Bullokhoz menne akkor hihetetlen módon ellentmond magának:)

Nem akar visszatérni meg is mondta, hogy elege lett a felhajtásból és élvezi a szabadságot.
  • FeikG
    11:)
  • Master91
    Esküszöm titkon ebbe reménykedek, hogy Monza után bejelentik hogy OK. 2 német lesz a pilótánk 2014-15ben, és kettőjüknek összesen 10 Vb címe van, lehet találgatni :D
  • Master91
    jók a rajtnál? csalóóóóóók ( szarkazmus )
  • IXEMGabeo

Láttad ezt a képet?:DDDD

milyen kemény lenne már Vettellel
  • IXEMGabeo
    ez csak egy fellángolása volt a Ferrarinak szart se javultak

Mondjuk egyszerűen sok függ attól, hogy a Ferrari rajtmechanikája nagyon jó. Renaultnál is ez volt az autó erőssége, ami nála nagy előnyt jelent. 1. körben a 4. helyen volt 9. helyről...és állítom, ha beragadt volna a Lotusok mögé nem biztos, hogy 2. helyen befut...
  • Master91
    most nyilatkozza azt hogy még jobban rá kapcsolnak, látszódni is fog hogy edzenek orrba szájba? :D Ugyan...

Utóbbi futamokon/időmérőkön Alonsot úgy látom mintha telibe szarna mindent, rettentően elfárad stb.
  • IXEMGabeo
    cssak a szokásos évi Alonso kívánság:D

én meg remélem, hogy őt ütik ki a versenyből:D
  • Dodo55
    Azt azért nem mondtam, hogy 200-300k km után már megadnák magukat :) Meg kiemeltem az odafigyelés jelentőségét is.

Szimplán csak azt mondtam, hogy könnyebb a dieseleket széthajtani, sok a kényes motorperiféria, ha meg azokkal gebasz van és elkezd nem szépen járni a motor, akkor a nagyobb erőhatások miatt nagyobb eséllyel történhet odabent végzetés baj.

Fogtam már a kezemben pl. meghajlott hajtókaron lévő dugattyút egy szinte tök új (garanciális) autó (diesel)motorjából kiszedve... Nem emlékszem már pontosan mi történt, de egyértelműen nem user-error volt azt tudom, mert jóváhagyták a garis javítást.
  • G_ArchAngel #141847
    az 1.5-os dCi Megane-omban 200e volt mikor eladtam, most olyan 350e lehet benne es meg nem nyult az uj gazdi a motorhoz (ekszijcsere volt), egyszeruen figyelnek ra, holott ez a motor egyszer mar a tartobakok hibaja miatt kiszakadt es szetverte a feltengelyt, de meg mindig megy :)
  • Dodo55
    A Hiace-t említettem is, hallottam 1m km fölötti mentőről is annak idején, aminek szintén nem lett még megbontva a motorja akkor!
  • Jacek
    Igazából teljesen más okból megbízhatatlanok, főleg a trágya beszállítóktól és a spórolástól, ez az egyik fele a másik a tervezett avulás:)
    WagonR+ 687e km-nél könyökölt ki:)
  • cement
    dízelek közül is csak a szívó megbízható, mégpedig azért mert a literteljesítménye jóval kisebb mint egy benzinesé. nem beszélve a fordulatszám különbségről, ami szintén sokat számít az élettartamban. de tény, hogy az öreg szívódízelek a világból is kimennek, apám 1995ös hiace-ában 982 ezer kilométer van most és a blokk még nem volt megbontva soha. de a másik oldalon ott az én carinám is, ami 1.6os benzines, 487ezer van benne, és a motorja annak sem volt még bántva. nyilván nem fogja addig bírni mint apámé, mert az 2500 köbcentiből "présel" ki 77 lóerőt, míg az enyém 1600ból 120at (új korában). az új turbódízelek már messze nem olyan megbízhatól mint a benzinesek, ezt bármelyik szerelő alátámasztja, kár ezen marakodni.
  • FeikG
    Pedig az! A benzin motorok élet tartalma (belső javítások nélkül) 3-400 ezer km,míg a dieseléké 500k és 1 milla között van,persze ez függ az űrtartalomtól is.
    Persze vannak sok literes benzinesek amik ezt túl léphetik,de csak köpve-nyelve,ellentétben a nagy olajkályhákkal,ami akár több milla km-ert is futhat.
    És ennek titka pont az üzemanyagban rejlik és a felépítésben...
  • Dodo55
    Egyébként csak az a bajom a környezetvédelemmel, hogy mint az előbb fejtegetett téma alapján is látható nagyrészt látszatintézkedésekről, tudományosan megkérdőjelezhető vélt vagy valós veszélyek elleni védekezésekről van szó, amiknek az árát viszont sokszor keményen megfizettetik az állampolgárokkal.

Magyarországon a jelenlegi gazdasági viszonyok közepette tehát ezt ilyen formában elfogadhatatlannak tartom, figyelembevéve a béreket és a foglalkoztatottságot katasztrófális a munkaügyi helyzet, miközben szinte minden drágább a különféle környezetvédelmi díjak miatt.

Erre a Shell-es dologra már lehet azt mondanám, hogy igazuk van, de amíg itthon csak a levét iszom az egész felhajtásnak, addig bocs, de nem tudok nem csúnyán nézni rájuk.
  • Dodo55
    Nem baromság, sokkal nagyobb kompresszióval dolgoznak a dieselmotorok, nagyobb terhelésnek van kitéve minden mozgó alkatrész, illetve a benzinmotorokhoz képes könnyebben meghibásodó perifériás rendszereik vannak (mechanikus adagoló a régebbieknél, a manapság nélkülözhetetlen turbó, stb...), amiket ráadásul javíttatni/cserélni is drágább, sokszor gyakorilatilag nem éri meg. Persze nyilván lehet őket kímélni, felelősségteljesen karbantartani (helyette jellemző, hogy elhanyagolják és szétnyüstölik őket), illetve említettem is, hogy természetesen vannak nagyon jól sikerült modellek, amik kivételt képeznek. Magyarországon lehet ehhez képest csalóka a statisztika, pl. sok benzines magánautó kasztniját és biztonsági tartóelemeit hagyják az évek alatt totál szétrohadni (forgalomból kiesés emiatt), mialatt nem tesznek bele annyi kilómétert, mint közben a cégek/céges autókkal járók a dieselekbe, de érdemes körülnézni pl. az USA-ban, ott az 1 millió km futásteljesítmény nem valami nagy szám (haverék nem túl öreg Camry-jükben volt asszem 600k mérföld amikor mondta évekkel ezelőtt, mindenféle különösebb probléma nélkül), dieselmotort meg kamionokon és traktorokon kívül ritkán látsz arra felé :)

Meg hát persze a benzinmotorok között is előfordulnak selejtek, azokat is szét lehet hajtani, ezt nem tagadom, de alapvetően sokkal megbízhatóbb, üzembiztosabb technológiának tartom a dieselnél.

A részecskeszűrő hatékonyságával meg persze nem vitatkozom, viszont az csak az EURO 5 minősítéstől kezdve kötelező, kék matrica meg már EURO2-től jár. 1996-tól kezdve nem lehet EURO2 minősítésnek nem megfelelő járművet forgalomba helyezni, az EURO5 minősítés viszont csak ha jól tudom 2009 óta létezik. Persze gyanítom egyes gyártók már korábban elkezdték a részecskeszűrők használatát, de azért 8-10 évnyi részecskeszűrő nélküli példány biztos ott volt a köztes időszakban, azokból meg azért nem kevés lehet még forgalomban (10-15 év körüli autókról beszélünk), szmogriadó idején is használható kék/zöld matricával...
  • mcmoha
    A világ legrövidebb sportkönyve:
    Takuma Sato: Én És A Pole Pozíció
  • FeikG
    Sok igazság van abban amit leírtál..De! ha már ennyire kivesézzük ezt a dolgot a hülyeség maradjon ki belőle,mint
    " A dieselmotorok élettartama lényegesen kevesebb a benzinmotorokénál, így már csak ez alapján is jóval több az öreg járművek között a benzines"
    mert ez így oltári nagy baromság,mivel ez pont fordítva igaz.
    A másik dolog pedig a mai dieselek,részecskeszűrővel FAP,utánégető melyik gyártó minek nevezi,ezek már nem bocsájtanak ki kormot,ill. nagyon keveset..
  • Dodo55
    "2008: A Stop szmog koalícióval elértük, hogy Budapesten is legyen szmogriadó, ha a légszennyezettség tartósan átlépi az egészségügyi határértéket"

Sőt, más városokban is...

Csak akkor már azt is érdemes megemlíteni, hogy amikor erre példa volt azóta, akkor az magas szállópor koncentráció miatt volt.
    Erre fogták, és kitiltottak minden EURO II minősítés-nek nem megfelelő motorral szerelt járművet (és egyéb olyanokat, amelyek hiába felelnek meg, bürokráciai okok és adminisztrációs hibák következtében piros matricát kaptak) a forgalomból a riadó idejére.

És akkor tisztázzuk: A diesel üzemű motorok égésekor keletkezik szállópor (korom), a 4 ütemű benzin üzeműek égésekor viszont nem! (Hanyagoljuk el azokat a darabokat, amelyek mértéktelenül zabálják a motorolajt, mert azok rövid időn belül vagy üzemképtelenek lesznek, vagy jobb esetben a gazdájuk észnél van, és megjavítattatja őket)

Mit csináltak tehát gyakorlatilag? Kitiltottak egy csomó benzin üzemű gépjárművet, amik egyáltalán nem bocsájtanak ki szállóport, viszont hagytak menni egy csomó diesel üzeműt...

Sőt, szimplán józan ésszel, mindenféle számok nélkül is viszonylag hiteles statisztika kapható arról, hogy a kitiltott járművek túlnyomó többsége benzin üzemű volt:
    - A fekete és piros matricás járművek szinte kivétel nélkül 1996 előtt lettek forgalomba helyezve, tehát nem mai darabok
    - A dieselmotorok élettartama lényegesen kevesebb a benzinmotorokénál, így már csak ez alapján is jóval több az öreg járművek között a benzines. A régi Merciken és ilyen-olyan Isuzi motoros autókon kívül én nem is nagyon látok más 15-20 évnél idősebbet az utakon, dieseles teherautók között is a régiekből szinte csak Merciket látni, meg persze Hiace-eket.
    - A tehergépkocsik, melyek jellemzően diesel motorosak, a nagyobb igénybevétel miatt hamarabb amortizálódnak olyan szintre, hogy indokolt legyen a selejtezésük, ez alapján is sok öreg diesel kiesik.

Ezek alapján tehát szerintem jól látható, hogy túlnyomórészt valóban az "ártalmatlan" benzineseket sikerült ezzel megszopatni, míg az olajkályhák maradhattak tovább okádni a kormot...
  • desigo
    Meg is érdemlik a büntetést.
    Csak oda nem jutottak be a GP-esek ahova nem akartak.
    Botrányos...
  • mcmoha
    Ma van a születésnapja.

• pedobear
    azt az oldalt reklámozod?
  • pedobear
    +1
  • V43 1105

• Lteebee
    Betiltották a cianidos bányászást? Hol? Egy olyan országban, ahol ez nem is volt napirenden?
    Verespatakkal mi lesz?
  • Lteebee
    A hőlégballont mivel fűtik?
  • Master91
    Legalább hátha kapnak olyan büntetést a pálya üzemeltetői hogy kb. éppen hogy ki nyögik, azt remélem jó ideig nem is tudnak F1-es futamot rendezni, mert nincs rá pénzük.

Köszönjük Greenpeace
  • Jeffjohnson
    /off
    Szemétszedést még így se látok közte, biztos az nem siker ha egy park tiszta lesz bezzeg ha felszólítják a román kormányt, hogy ne finanszírozzon x y bányát az igen... lásd legújabb "sikerük" . Nem a céllal van a baj, hanem ők csak a médiába esetleg bekerülő dolgokkal hajlandóak foglalkozni.

• Jobs 24
    Nem tudom én valahogy beleszerettem a Mercedes SLS AMG modelljébe. Azok a formák, hát az egész kocsi lenyűgöző! Idén kint voltam a Forma 1-es Magyar Nagydíjon és ott a safety car egy ugyanilyen jószág. Megmondom őszintén élőben még szebb hangja van, mint a TV-ben.

http://www.vitorlazas.hu/forma1-biztonsagi-autoja.htm l

Ti mit szóltok hozzá?

• HunnernesKonge
    Greenpeace flame az F1 topikban \o/

2003: Kivonattuk az MDGN nevű allergén tartósítószert a babakozmetikumokból.
    2004: Több tucat élelmiszergyártót és forgalmazót bírtunk rá, hogy garantálják génmódosítás-mentességüket.
    2005: Követelésünkre a kormány tilalmat vezetett be a GM kukorica termesztésére
    2006: Több olyan terméket is levetettünk az áruházak polcairól, melyek a megengedett határértéknél jóval nagyobb mértékben tartalmaztak génmódosított összetevőt
    2007: „1000 szél" túránk hatására újabb 410 MW szélenergiát engedélyeztek.  Követelésünknek engedve a Rábát évek óta szennyező osztrák bőrgyár beszüntette a szennyezést.
    2008: A Stop szmog koalícióval elértük, hogy Budapesten is legyen szmogriadó, ha a légszennyezettség tartósan átlépi az egészségügyi határértéket
    2009: Három másik zöld szervezettel közösen elértük, hogy a Parlament fogadja el a cianidos bányászat betiltásáról szóló törvénytervezetünket.
    2010: Van hozzá energiánk! címmel országjáró túrán mutattuk be a megújulókban rejlő lehetőségeket. Több javaslatunk bekerült a megújuló energiaforrások terjesztését szabályzó Nemzeti Cselekvési Tervbe.

Valószínűleg kellene nekik egy jobb kommunikációs munkatárs, ha te ennyit tudsz róluk. Én is ennyit tudtam, de elolvastam a weblapjukon a sikereket ezekből szemezgettem...