FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mcmoha
Interlagos pole position sitters:

2011 Sebastian Vettel - Red Bull-Renault
2010 Nico Hülkenberg - Williams-Cosworth
2009 Rubens Barrichello – Brawn-Mercedes
2008 Felipe Massa – Ferrari
2007 Felipe Massa – Ferrari
2006 Felipe Massa – Ferrari
2005 Fernando Alonso – Renault
2004 Rubens Barrichello – Ferrari
2003 Rubens Barrichello – Ferrari
2002 Juan Pablo Montoya – Williams-BMW
2001 Michael Schumacher – Ferrari
2000 Mika Häkkinen – McLaren-Mercedes
1999 Mika Häkkinen – McLaren-Mercedes
1998 Mika Häkkinen – McLaren-Mercedes
1997 Jacques Villeneuve – Williams-Renault
1996 Damon Hill – Williams-Renault
1995 Damon Hill – Williams-Renault
1994 Ayrton Senna – Williams-Renault
1993 Alain Prost – Williams-Renault
1992 Nigel Mansell – Williams-Renault
1991 Ayrton Senna – McLaren-Honda
1990 Ayrton Senna – McLaren-Honda
1980 Jean-Pierre Jabouille - Renault
1979 Jacques Laffite – Ligier-Ford
1977 James Hunt – McLaren-Ford
1976 James Hunt – McLaren-Ford
1975 Jean-Pierre Jarier – Shadow-Ford
1974 Emerson Fittipaldi – McLaren-Ford
1973 Ronnie Peterson – Lotus-Ford

Interlagos Grand Prix winners:

2011 Mark Webber - Red Bull-Renault
2010 Sebastian Vettel - Red Bull-Renault
2009 Mark Webber – Red Bull-Renault
2008 Felipe Massa – Ferrari *
2007 Kimi Räikkönen – Ferrari
2006 Felipe Massa – Ferrari *
2005 Juan Pablo Montoya – McLaren-Mercedes
2004 Juan Pablo Montoya – Williams-BMW
2003 Giancarlo Fisichella – Jordan-Ford
2002 Michael Schumacher – Ferrari
2001 David Coulthard – McLaren-Mercedes
2000 Michael Schumacher – Ferrari
1999 Mika Häkkinen – McLaren-Mercedes *
1998 Mika Häkkinen – McLaren-Mercedes *
1997 Jacques Villeneuve – Williams-Renault *
1996 Damon Hill – Williams-Renault *
1995 Michael Schumacher – Benetton-Renault
1994 Michael Schumacher – Benetton-Ford
1993 Ayrton Senna – McLaren-Ford
1992 Nigel Mansell – Williams-Renault *
1991 Ayrton Senna – McLaren-Honda *
1990 Alain Prost – Ferrari
1980 René Arnoux – Renault
1979 Jacques Laffite – Ligier-Ford *
1977 Carlos Reutemann - Ferrari
1976 Niki Lauda – Ferrari
1975 Carlos Pace – Brabham-Ford
1974 Emerson Fittipaldi – McLaren-Ford *
1973 Emerson Fittipaldi – Lotus-Ford

* Victory from pole position

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

a.carkey
Ráadásul, rakat olyan szponzor van, aki pont ezt a felgmaságot szereti, mert a vásárlóközönségük pont ez a fiatalos korosztály.

A medve nem játék.

Totti5
Nyilván azért fog pont Kobayashi kipottyanni a mezõnybõl jövõre és azért kapott Perez egy gyári ülést, mert nincs köztük eltérés. Van. Kobayashi teljesítménye pályafüggõ. Amikor jól megy akkor ott van aztán meg sehol. Tény hogy jó pilóta, vannak nála a mezõnyben jóval gyengébbek, de gyári ülése nem lesz. Perez meg sokszor villantott, ezért kapta az ülést, mert látják benne a tehetséget, aztán simán lehet hogy úgy jár mint Kovalainen, aki leszerepelt a Mekinél. ( én bírom, de 2008ban miatta veszítették le a VB címet ).

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Magic Boy

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Ulvar
Ezt csak azért mondod mert rühelled Sumit és így kötekedsz 😊. Öreg ez nem szép dolog ám 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

b-type
Bedõlni nem fog...sztem amúgy is az egész teljesen más szálon fut.
A Genii 7 évre vette meg a névhasználati jogot olyan 100milla fontért, és a Proton miatt megy a találgatás.
A pénz az nem hinném hogy probléma lenne, az egész a Lotus Group bajáról, a Proton-ról és a Genii Capital terveirõl szól, és fõleg üzlet.
A Genii tudtommal stabil anyagilag...és Enstone-ban ez a lényeg, én még mindig a Renault visszatértét valószínûsítem, max meg akarják etetni velük a Proton-t.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Kit--Kat
Állítólag nagy a gáz a Lotusnál, késnek az egész csapat fizetésével, komoly anyagi gondjaik vannak. Hiába teper Kimi, lehet megint F1-en kívül találja magát, ha bedõl a Lotus.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Dietrich
Nem tudom mi a bajod vele? Elötte meg a hécceresre kellett fogadni éveken át, hallgatni a sok faszságot meg olvasni és sumákos törülközõt venni..változnak az idõk és a kedvencek. 😊
Remélem Vettel újabb VB-t nyer! Cél a 8x VB cím, hogy a sumanoidok elhallgassanak 😊

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
Gyulay: Történelmi lehetõség elõtt állunk

A részletes tervekkel december elejére, míg a költségvetéssel a jövõ hónap közepére készülnek el.
A Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, az aszfaltcsík megújításában a német Hermann Tilke is közremûködik majd, ám Bernei Ecclestone tanácsadóként számít majd Sebastian Vettelre, Fernando Alonsóra, valamint a Formula-1 legeredményesebb versenyzõjére, Michael Schumacherre is.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

HTS s3rg1nh00
Kimi nem azért van itt hogy meggazdagodjon,hanem mert szeret versenyezni,de úgy látszik valakinek annyira limitált agyi kapacitása van,hogy ezt sem képes felfogni.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

És mennyire kontrasztos amikor nyíg egy F1-es a biztonság miatt.. tesco parkolónyi bukóterekkel...

FeikG
Hát ülést már nem foglalhat..ahhoz már öreg

Firerock
Tény,de miért kell állást foglalnia ebben a helyzetben?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

bardocz
Így is bolondnak tartják sokan, ha azt mondaná, hogy fogadjunk Lonzira, akkor tuti bezárnák valahova<#idiota>
a.carkey
Lottóötöst is pls! 😄

Más.
Utálom Kimit!

A medve nem játék.

FeikG
Pereld be!

Firerock
Ecclestone: Vettel lesz a világbajnok

Hogy lehet ezt ilyen nyilvánvalóan kimondani? Ez már gusztustalan...
Hogy mondhat a széria irányítója hogy Vettelre érdemes fogadni???

bardocz
És akkor nézd meg az Ír bajnokságot. Ugyan ez, csak nem idõre, hanem egymás ellen, és egész évben megy, hasonló durva pályákon. Távok kisebbek egyedül, mint itt.
b-type
Man sziget...gyakorlatilag szembe megy mindennel, csoda úgy ahogy van, kötelezõ program.
..nem is indulnak rajta csak a teljesen õrültek 😊)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

FeikG
Kicsit off de azért talán senki nem veszi rossz néven...

b-type
több ilyen oldal is van, le lehet tölteni, ki mit használ.
ez pl. elég gyors: en.mclarenf-1.com
..ha esetleg nem jön be direkt, akkor az adott verseny/head to head.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

HTS s3rg1nh00
egyébként nem tud valaki olyan oldalt,ahol például az amerikai GP összes versenyzõjének összes köridejét meg lehet nézni?

HTS s3rg1nh00
elõfordulhat,mivel a Mercedes jelen formájában a pontszerzésre is képtelen...ha esik,akkor valami csoda folytán(kiesik egy rakás ember elõlük) odaérhetnek,de az autó egy totális csõd lett a szezon végére.

Botond
Nem, 4-5 pontosával az túl sok.
LeventeV
8 pont különbség van köztük, ami nem sok. Arra vagyok kiváncsi, hogy veri-e a Sauber a Mercit év végén. Csak 12 pont a lemaradásuk.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Zomil
Azért megnézném Koba-t egy jobb auto-ban, mert nagyon dicsérik Perez-t, de sztem nem sokkal jobb Koba-nal 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

FeikG
Hát én nem tudom!
Ez a Perez meg Maldonado,nálam csak annyi mint Kobayashi.
Van néha egy-egy jó megvillanásuk,de sztem azt állítani(mint ezt itt olyan sokan teszik)világ megváltók lennének a F1-ben!
Szvsz,egy igen erõs közép mezõny,a kvalitások terén..
Az meg pláne,hogy a világ azon szegletébõl,valamelyikük is Montoya nyomdokaiba lépne! én kizártnak tartom..

Kit--Kat
Én annak örülök, van egy nagyon erõs élmezõny ahol ha az egész évet nézzük, nem voltak leosztva elõre a lapok, futamról futamra változott a helyzet és sokszor olyan kicsi volt a különbség, hogy tényleg egy jó teljesítmény tudott különbséget tenni autó és autó között. Emellett, szerintem a középmezõny is nagyon erõs most.
Örülök, hogy sok csapat tudott nyerni és még több dobogóra állni, így a szinte sehol sem lehet hiányérzet ebbõl a szempontból (a Force Indiásokat sajnálom, megérdemeltek volna egy dobogót legalább).
Megmerem kockáztatni, hogy az utóbbi 10 év legerõsebb mezõny és talán az egyik legjobb évadja ez.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

a.carkey
Mindegy. Nyernie kellene, azt meg ezzel az autóval BN.

A medve nem játék.

Kit--Kat
Grosjean kvalin jobb, bár kopik az elõnye, jó példa Abu Dhabi, ahol most nagyot húzott a Q3-as utolsó körében Kimi - Autosport fórumon olvastam, hogy állítólag a telemtriát nézve nem értette Rogro hogy tudott az uoltsó szekorba 3-4 tizedet hozni-, ez ugye életbevágó volt a gyõzelemhez. A versenyeken meg van, hogy tud olyan gyors lenni Rogro, de Kimi versenytempója mindig is az egyik legjobb volt a mezõnyben. A gyenge 2008-as évében is amint bemelegedtek a gumik általában a leggyorsabb volt a pályán.

Igen idei év egyértelmûen raikonnen éve, iszonyú stabil volt. Ha grojean nem egy kamikaze és több pontot hozott volna simán meglehetett volna a lotusnak a konstruktöri 2 hely! Azt meg ugye nem kell ecsetelnem mennyit hozott volna a lotusnak...egybõl topcsapat, akár jöhetne egy vodafone, santander szintü támogató és onnantól kezdve jövõre a bajnoki címért mennek.
Dehát grojean egy gyors de észnélküli amatõr pilóta, a legnagyobb hiba volt õt szerzõdtetni. Remélem jövõre megtanul vezetni is. Egyébként sauber ugyanez csak kicsiben. Volt 2 jó pilótája Perez - kobayashi profi, stabil, gyors erre év végén az egyiket eladják a másikkal meg közlik, hogy bizonyítson....mit is kéne kobának? Cöcö pénz kéne a csapatnak nem pilótabajuk volt idén. Kurva jó pilóta, ez a mexikói bige csak kavar a csapatnál, és elbasszák a legszimpatikusabb csapatot!

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

a.carkey
"A versenyünket alapvetõen befolyásolta, hogy a gumik a megfelelõ hõmérsékleti tartományban legyenek."
Szart. Inkább az, hogy a páros oldalról indult. (Plusz a szokásos boxbénázás.)

A medve nem játék.

Peter1
Az Autosport fórumán volt kb. 1 vagy 1,5 hónapja az fent, hogy Kimit a McLaren / Ferrari állítólag megkereste még nyáron azért, hogy leszerzõdtessék. A bibi csak abban volt, hogy több éves szerzõdést akart mind a kettõ kötni vele, míg Kimi ezt nagyon nem akarta. Jó helyen van Õ ott ahol van. Ha megoldják az apróbb-cseprõbb gondjaikat jövõre akár komolyan is lehet velük számolni.

Ilyet pedig jó olvasni néha 😊

Ide mit lehet írni?

a.carkey
Ha a Lotusból a turbókorszakban újra gyári Renault csapat lesz, akkor hosszútávon szerintem nem járt rosszabbul. Még egy év, és kiderül.

A medve nem játék.

LeventeV
Szerintem jól járt a McLaren Perezzel. Pont azért amiért írtad: fiatal és van támogatója. Ne feledd, hogy a McLaren is motort kell majd vásároljon és Perez tehetséges és most lecsaptak rá még a Ferrari elõtt, mert lehet Massa jövõre tényleg ment volna és jött volna a helyébe Perez.

Még egy pozitívum a csapat szempontjából, hogy Perez és Button vezetési stílusa hasonló, ezért könnyebb elvinni az autó fejlesztését egy bizonyos irányba. Láttuk idén is, hogy voltak fejlesztések amik Buttonnek kedveztek, aztán amik Hamiltonnak, most év végére meg nagyjából belõtték az autót a két pilóta közé (talán még mindíg inkább Hamilton irányába) csak ugye most elõjöttek a megbízhatósági problémák.

Szerintem Raikkönen és Perez is jó választás lett volna.

Nálam is Raikkönen az év pilótája. Eddig minden versenyt befejezett és csak 1 versenyen nem szerzett pontot, ráadásul ahogy elõttem is írtátok, nem a legjobb autóval. Lehet hogy 1 körön nem a leggyorsabb, de a versenytempója példamutató. Respekt neki.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

b-type
Semmilyen jó érzésem nincs a dologgal kapcsolatban, nem hinném hogy Button-nál gyorsabb lesz, vagy még gumikímélõbb, se rövid távon, sem hosszútávon.
Button amiben jó abban nagyon jó, Perez nem ér fel hozzá szvsz, a saját fegyverével nem hinném hogy meg lehet verni, már pedig Perez nem Hamilton.
Sztem sanszosan lejtõ a McLaren-nek.

szabii98
minek menne a mclarenbe, hogy megint kapjon egy verdát ami szétesik alatta?😄 nem lehet mindenki jó helyen :/ perezre viszont nagyon kíváncsi vagyok és persze remélem hogy a bizalomért cserébe gyõzelmeket szállít majd.

I met God. She's black

b-type
Raikkonen nagyon profi.
A McLaren meg egy balf@sz hogy helyette leszerzõdtette Perez-t, a mai napig nem értem...
Tuti ki lehetett volna vásárolni...amennyi pénzt ajánlottak Hamilton-nak hogy mégis maradjon.
Most odaviszik Perez-t, a nagy tehetséget, akinek egy elõnye van Kimi-vel szemben..fiatalabb és erõsebb a támogatottsága.
De minden más tekintetben Kimi sokksl-sokksl jobb választás lett volna, fineszes, gyors, megbizható, szintén jól bánik a gumikkal, és 'otthon' volt a McLaren-nél.
Szal nem egészen értettem, de mindegy....Kimi talán(!) egyetlen kifogásolható oldala, a gyorsasága, mert Grosjean el tudja verni...de egyenlõre a helyzetmegoldó képessége, és a stabilitása, és a magabiztossága magasan jobb versenyzõvé teszi.

Botond
Értem én, de te idéztél egy szöveget, amiben magyarul az van, hogy mások szerint Vettel a csúcs, aztán úgy hivatkozol rá, hogy Hamilton szerint a csúcs. Akkor most félrefordítás, vagy te felejtettél egy magyarul angol honban?
b-type
De azért azt ne feled hogy ez egyáltalán nem alapigazság, te úgy gondolod hogy 'láthatóan' féltékenységbõl nem ismerik el.
De azért ott van az is amit a versenyzõk valójában mondanak....egyfelõl az is igaz lehet..
másfelõl ez technikai sport, nagyon is számít az autó és a mérnök, ez nyilvánvaló. Nagyjából mindenki véleménye megegyezik hogy a legjobb autó a Red Bull, nem eszi a gumikat, betapad, nincsenek gumimelegítési problémák...úgy általában nincsenek problémák, eltekintve Webber idült KERS ügyeit.
Alonso és Hamilton már meccseltek egymással, tudják mire képes a másik azonos technikán.
Sztem ebbõl adódik alapvetõen hogy elismerõen nyilatkoznak egymásról és nem Vettel-t méltatják.

Nálam Rai az év gyõztese😊 2év után visszajön 4.5. legjobb csapattal és olyanokat húz faxra mint Webber a csúcs red bullal az egesz Mclaren Team-et, Massa bár az manapság nem sokat jelent, a Mercedes áemgé Teamet +a csapattársát.
Szinte soha nem bakizott, körültekintõ, de határozott, ellene szerintem jó lehet versenyezni mert tudod, hogy nem csinál fasságot a pályán.
Meglett neki a gyõzelem is az évre, nálam ez hasonlatos teljesítmény mint amit Alo vagy Vettel nyújt. Jövõre remélem az utolsó versenyig küzdhet a VB-ért.

Azert meg nehogy mar Vettel legyen a hibás, hogy egy almalé gyáros csapat jobban tud fejleszteni mint a Ferrari vagy Mclaren. Red bull nem dominált az év elején, de Newey-ék elõre tudtak lépni. A csapatvébére senki se figyel szinte pedig kurva nagy szégyen , hogy a red bull évek óta gyalázza a top csapatokat. Ez van. Alonso tényleg jó pilóta egy Webbert le is nyom erõbõl szarabb kocsival, de a német kölökkel nem bír...akkor csak nem olyan szar pilóta Vettel.

Kit--Kat
Villeneuve egy nímand bohóc, szégyen ez az ember ha azt nézzük ki volt az apja.

Kit--Kat
Az a vicces, hogy olvastam egy kvali elemzést és Lujó elkúrt jó pár kanyar csúcspontot és még is majdnem megverte Vettelt.

Alonso és Hamilton láthatóan féltékenységbõl próbálja Vettel sikereit elbagatelizálni.

Miért?
Vettel elvette Alonso minden korábbi rekordját, Hamiltonnak pedig azrt savanyú a szõlõ, mert Vettel futja be azt a sikeres rekordgyártó pályát, amit õ magának jósolt a 2007-es bukta év után.

Ehhez hozzákell adni, hogy szerintem is kegyes volt a sors autóügyileg az utóbbi években a sors, (bár idén azért neki is voltak nehéz futaimai és kiesése is). De nincs annál gusztustalanabb, amikor egy sportoló a másik sikerét próbálja elhalványítani önös érdekeibõl. Egyszerûen nem sportemberhez méltó.

Ezért is volt mindig kevés nálam Alonso, akármilyen jó versenyzõ egy 0 sportember aki mások kieséseire apellál élõ interjúkban is.

Az sem mindegy, hogy kik tartanak valakit jobbnak.
Elobb adok egy Sir Frank Williams, Ron Dennis vagy Montezemolo velemenyere, mint Villeneuve-re.

http://gaborszantai.co.uk/

Botond
Akit legjobbnak tartanak, vagy akit legjobbnak tartok? Nem ugyanaz a kettõ.
Nahát sennával példálozni sem jó, mivel az egy teljesen más sportág volt. Ott sóderágy volt a pálya szélén ergo aki lecsúszott az mehetett zuhanyozni. A mai f1-ben lecsúszol és ha kurva szerencsétlen vagy buksz 1 helyet, de leginkább folytatja ugyanott. Össze kéne számolni ki hányszor esett volna ki ha sóderágy van, de szerintem (nem számoltam utána) így raikonnen nyerné az évet, úgy rémlik vettel és alonso is többször volt pályán kivûl.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Huh, ha szerinted Raikkonen Vettel elott van, akkor te nagyon-nagyon nem kedveled a nemetet.

Amugy Senna is odavagosan kezelte a McLaren-t, megis nyerte az idomeroket.

Firerock
Abu Dhabi után Hamilton azt nyilatkozta hogy nem tudja hogy Vettel hogy mehet ilyen gyorsan,mert szinte minden ívrõl lecsúszik. Szerintem egy olyan versenyzõ akit sokan a legjobbnak tartanak ilyet nem csinál,ilyet nem láthatunk Hamiltontól,Alonsotól,Schumachertõl vagy Raikonnentõl. Szerintem egyértelmû hogy ez a 4 név bõven elõtte van tudásban.

Hamilton-nak hiszek. Villeneuve pedig csak tudja, hiszen o is ugy lett VB, mint Vettel vagy Alonso 2005-ben. Erofeszites nelkul.