182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
jaja
Utoljára szerkesztette: Master91, 2021.12.06. 07:53:49 -
#178181 Szánalmas a FIA, ismét bebizonyították. -
#178180 A fal javitast en is neztem, voltak kepe is, gyak visszalokdostek aztan kesz... :)
Nekem barki barmit mond a fekprobazas a legalja tragya versenyzok csinaljak csak....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.06. 07:24:26 -
#178179 Hagyjuk már ezt a szegény Red Bull-szegény Verstappen témát... ez a futam sima kettős Mercedes vezetéssel indult mivel Max hibázott az időmérőn, és a rajtnál sem tudott semmit csinálni, aztán valahogy úgy döntöttek hogy csinálnak egy 10 perces piros zászlós megszakítást és ezzel Verstappen-t győzelmi pozícióba helyezték ...az hogy volt F2-s futam ahol VSC alatt javítottak tecpro falat aőt daruztak az mindegy ugye.
Hamilton lerajtolja, pályán megelőzi de tök mindegy mert Max úgy közlekedik hogy neki mindegy ha ütköznek is..
..és ez a fékteszt a végére...egy vicc. A büntetés mértéke nem is érdekel, az érdekel hogy ki lett mondva, beletaposott a fékbe amikor tudta hogy Hamilton ott van mögötte.
Az egész versenyzési stílusa kicsúcsosodott ebben a szemét húzásban.
Nem lehet a közelébe menni mert képtelen elviselni ha megelőzik...minden előnyt megkaptak idén hogy meg tudják verni a Mercedes-t, technikai hátrányba hozták a Mercedes-t (meg az Aston-t), megkérdőjelezhető nem büntetésekkel Verstappen irányába, és megkérdőjelezhető büntetésekkel a Mercedes irányába.
...
..de ez a befékezés volt a legnagyobb szégyen.
-
#178178 Mondjuk Masi tenyleg gaz, alkudozik, nem mer buntetni, donteni...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.06. 07:01:55 -
#178177 Ez a FIA bírói csapat nagyon gáz. Masi meg egy elmebeteg.
A legalja pedig az, hogy Szent Hamiltonból 8xos bajnokot akarnak, de egyelőre ez most nehezebben akar összejönni, mint szokott, többet kell csalniuk. Megj. a morális mélységről inkább a Mercedest kellene megkérdezni, meg a picsa FIAt, hogy Hamilton Silverstonban hogyan nyerhetett büntivel és Verstappen kilökésével, ill. milyen jó is volt amikor Bottas fékezés nélkül beleszállt a Red Bullokba a Ringen!
Most, végiggondolva ami jelenleg zajlik, így utólag csodálom, hogy sem Perezt, sem Verstappent nem büntették meg akkor, mert a nagy Mercedes előtt befékeztek .............
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.12.06. 06:45:36 -
#178176 És hát akkor elolvassva a büntit. csak kiderült, hogy fékpróbázott Ver !
Az meg szerintem az autóversenyzés legallja, főlegh ow-ban, nem is csoda, hogy legtöübb sorozatban akár DQ-t is ér azonnal...
Elképesztő milyen milyen mélyen van morálisan Max és a Red Bull is !! Pfff... Legalja !
In deciding
to penalise the driver of Car 33, the key point for the Stewards was that the driver of
Car 33 then braked suddenly (69 bar) and significantly, resulting in 2.4g deceleration.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.06. 05:59:02 -
#178175 Na még egy gondolat:
Ver heléyben sokkal tisztábban csináltam volna ezt meg: szépen lemenni bal szélre az ideális ívről, visszalassítani kicsit, szabályosan.. aztán ha Ham kapálózik mögötte az az ő sara.. De így pont tátott szájjal szaladt a faszerdőbe Max, totál szabálytalan és vezsélyes volt amit csinált...
Most látom , nem oszt nem szoroz ,de kapott is rá 10 mp büntit ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.05. 23:46:04 -
#178174 Video a tiszta elengedésről ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.05. 23:28:45 -
#178173 Ham helyében azzal védekeznék ,azt hittem törmelék van a pályán vagy baleset azért lasst Max a verseny íven (!) , aztán szinte állóra fékezte az auótó, pedig mint kiderült semmi nem volt előtte. Majd be is vágta utlsó pillanatban au út közepére ... -
#178172 Megtehette volna hogy pont akkor akar elmenni mikor Max cikazik elotte a palyan. Akkor mi van ??? ::) Hiaba megy ki bakra mert max a szelerol rahuzodik egesz a palya kozepere. Az tenyleg komolyabb sorozatban egy DQ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.05. 22:30:46 -
#178171 #178168
Megtehette volna, hogy éppen behúzódik balra és akkor esetleg látja is mi van Verstappen előtt. (Persze akkor el is kellett volna mennie) -
#178170 Ahogy utána átadta a helyet az tényleg nagyon pimasz volt, de amúgy meg szabályos. Nem volt sportszerű, de szabályos.
Mint az is hogy Bottas lelassít a SC alatt, vagy hogy bepanaszolják az RB-t hátsó szárny hajlás miatt, miközben az övék is hajlik csak máshogy. Majd az a védekezés hogy az ő szárnyuk teljesen szabályos mert minden teszten átment. Hát bakker a RBé is átment. És mégis változtattak a tesztelésen.
Folyamatosan megy a pofátlan sportszerűtlen szabály feszegetés mind a két oldalon. De ezzel nincs baj, emberek ezek is. A baj Massi meg a csapata, hogy teljesen inkonzisztens módon variálnak a szabályokkal meg osztogatják a büntetéseket.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2021.12.05. 22:12:51 -
#178169 Ezért azt ne akarjátok már elhitetni senkivel, hogy Hamilton nem tudta pontosan miért lassít Verstappen. Mert ha még igaz is lenne, lehetett volna bármi, pl műszaki hiba, vagy egy akadály a pályán, bármi...és akkor az világbajnok reakciója hogy felökleli a másikat? Ne már. Ezt bebambulta, nem akart előzni ő sem és elbénázta -
#178168 #178167
ez nekem komolytalan, sorry... próbált extrém óvatos lenni, miközben megy a VB címért a harc, és a riválisod lassul? nem hinném... -
#178167 #178165
erre csak következtetni lehet,mégpedig abból ahogy a merci boxból kb üvöltve beszéltek masival: a RB-t utasították a pozíció visszaadásra,közben meg nekik teljesen elfelejtettek szólni.HAM valószínűleg próbált extrém óvatos lenni,hátha sárga zászló van és nem alatta előzni,mert fingja sem volt miért lassít VER.ez főleg az FIA és masi hibája,bár tessék végignézni 0:07-től hogy helyezkedik Max,milyen kormány-és pedálállásokat használ...ezért szvsz simán kinéz neki egy utólagos bünti,bár most egál a bajnokságban így nem kap semmit.
(szerintem ne is kapjon,neki is pont annyi vaj van ezzel a füle mögött,mint a merci pilótáknak ezen a versenyen) -
#178166 ez olyan mint hogy én nem átmegyek a pirosonn nekem jönnek és azzal védekezek, hogy de ki tudtál volna kerülni ...
De a lényeg, a geciskedés...Azért láttam én már nem egy se kettő pozició visszaadást... ;)
szerk: amúgy jah, tényleg direkt be is húzza kétszer középre a széléről !!!
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.05. 21:57:02 -
#178165 tehát még egyszer kérdezem, miért vette el a gázt Hamilton 0:04-nél? Versenyben voltak vagy nem? Max ide húz, Max oda húz, így kormányoz, úgy kormányoz. Van 1 autónyi hely végig... mi a magyarázat arra, hogy Hamilton elvette a gázt az egyenesben? És miért állt be csiga tempóval Max mögé?
Utoljára szerkesztette: Sippie, 2021.12.05. 21:53:48 -
#178164 #178159
bakker én nem vagyok HAM fan,de nézd már meg VER kormánymozdulatait,kétszer is a pálya közepe felé húz,ha bárhogy akkor pont _így_ nem utalsz arra,hogy valakit el akarsz engedni.ezután minimum egy fekete-fehér zászló járt volna,és ha nem a VB cím egyik esélyese akkor meg is kapja,ha nem egyből feketét...
az első esetüket meg kár ragozni,aki pályán kívül előz és nem adja vissza a helyét az vitathatatlan büntetés.
viszont leírom azt is (mert így jogos),hogy bőven kellett volna vizsgálni és büntetni a két mercedes versenyzőt a futam alatt.ez így minden,csak nem tiszta versenyzés.erről a szezonról rengeteget fogunk még beszélni és sajnos többségében nem a pályán történt események miatt... -
#178163 Hamilton autóján az első szárny minekvan? Összetörve is ugyanazt a tempót tartja... -
#178162 Még a Házmeseter Marcot várom valami bűdületes faszsággal ! :) Valami jelentgetés csak lesz ! :DDD
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.05. 21:48:43 -
#178161 Nem sikerült, Szemébe sütött a lámpa.. ÉS ??? ezért alap szabály és súlyosan büntetik az ilyen lassításokat ....
De mondom, teljesen mindegy, vert helyzetben is csak a piszkosmunka jut eszébe a Red Bullnak !
Nyilván semmi nem lesz belőle, főleg mert jelentősége nem volt végül ...De azért na, ne egyedül Ham legyen már a hunyó ! -
eMPé #178160 "Utolso 5 meter egy pillanat alatt eltunt"
És az előtte lévő 100m mennyi idő alatt tűnt el? :)
14 év év rutinjával nem sikerül kikerülni egy lassuló autót ami még csak nem is egy beláthatatlan kanyarban volt? -
#178159 #178154
Amíg nem veszik le youtuberól.
Itt az eset, 0:04-nél elveszi hamilton a gázt (miért?!), 0:09-nél rongyol bele... 5 másodperce volt kikerülni, és volt bőven hely. Hamilton a ludas, egyértelmű.
-
#178158 Masi egy elmebeteg. Mire elmondja mit akar, vége a versenynek.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.12.05. 21:38:16 -
#178157 És ugye as portszerűseég dolog ... :
szabálytalan az RB és MAX , maguk is elimerik, visszaadják a helyet félve a büntitől, de azért ezt nem teszik meg tisztességgel, egyenesen férfi módra, mint ahogy nem egyszer láttuk már ezt , hanem azért csak a geciskedés jut eszükbe újból...aztán persze még ők höbörognek, mag atudatlan rajongók, hogy Ham ezt nem nyelte be szó nelkül....
Norbiék meg tolják a ostobát, hogy nincs igaza Hamnak, de azért a második eset meg nevetséges mert ez nem elengedés... akkor most melyik ?????
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.05. 21:38:33 -
#178156 Egész versenyen lopja a távolságot, majd nem akarja megelőzni, csak mert jön a drs pont, és akkor hirtelen akkor nem megy el, mondván nem érti mifakkért lassít Verstappen? Mindezt úgy, hogy közben előtte végig lopta a távolságot, feljött Kimi miatt a seggébe is VSC alatt, és akkor jön egy lassú autó, és nem előzi meg, csak mert nagyon jól tudja, hogy az fog következni, ami utána történt is? :D Aztán a verseny után meg adja az értetlent, hogy nem érti mi volt? Miközben máskor meg úgy ment volna el, ha az éppen nem DRS pont, mint a picsa? :D
Nem véletlenül rendelték be mindkettőt a verseny után ...
Megj, politika mentesen nem bírod nyomni? Mit NER Norbizol folyamatosan? Totál hülye volt ma IS, de attól még csak mert neked O1G, nem kellene mindig belepolitizálnod még a F1be is, nem? -
#178155 Utolso 5 meter egy pillanat alatt eltunt, eselye nem volt kikerulni Hamnak.... -
#178154 @Sippie: hidd el egy ilyen korai befékezés kurva mód váratlanul tud érni.
Szándékos felöklelés? S abból mi előnye lenne? Dupla DNF esetén kb. odaadta volna a vb. címet VER-nek. Amúgy be lettek idézve ezért az ütközésért külön, de véleményem szerint ezt mind a ketten meg fogják úszni. A probléma az információáramlásnál volt. -
#178153 Nemtom melyik műsort nézted, de nem lassított állóra.
Amúgy ha műszaki hibás, és amiatt lassul le hirtelen, akkor is belerongyol? -
#178152 #178150
mondanám, hogy nálad elmentek otthonról, de gyanítom soha nem is voltak otthon... -
#178151 Tudjuk hogy nagyon fáj hogy a "gyorsabb" Hamiltonod csak akkor tudott előzni ha elengedték :D -
#178150 Az nem enyhit semmit, hogy van e lehetoseg kikerulni. Ha atmegyek a piroson ott se szamit, hogy nem jott senki. Es ugye aki elsore akart geciskedni, az Max volt, nana , hogy nem hagyta Ham.... teljesen sportszerutlenul allt eleve az elengedeshez Max , nehogymar angyal legyen ! :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.05. 21:29:45 -
#178149 Es azert tegyuk hozza Max ketszer is saros volt az elso kanyarban, csak elsore nem volt bunti mert visszadta a helyet... Nem is ertem, egyertelmuen lassabb volt, megis ez a hulye lesz ami lesz en akkor is tulmegyek minden hataron gondolkodas.... -
#178148 #178144
Mire kell felkészülni? Verseny van, az előtted lévő érezhetően lassít, akkor te lelassítasz szintén és beállsz mögé, ahelyett hogy elmennél mellette? 10 méter szabad hely volt Max mellett, Hamilton meg bement mögé, és még bele is rongyolt Maxba. RB-nak remélem lesz annyi esze, hogy felnyomja Hamiltont szándékos ütközésért, semmi keresni valója nem volt Max mögött.
-
#178147 Emberek indokolatlan allora lassitas NINCS a palyan !!! Hogy mi a kimenetel mindegy . -
#178146 nem lepett a fekre, emlekezz vettelre bakuban... -
#178145 Norbi: egyertelmu letereles volt mint brazilban, de ha azt nem akkor ezt se buntessek... :))) wtf. -
#178144 Hamilton az ütközés után kapta meg az infót, hogy át fogja adni a helyét VER, ezért nem volt felkészülve HAM a korai lassításra. Ha korábban kapja meg, akkor 100%, hogy nem ökleli fel, de a végeredmény sem változott volna. VER nem tudta volna befogni a mercit.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2021.12.05. 21:19:17 -
#178143 De szerintem ezt jol kezeltek a birak. Nem kellett beleavatkozni. De a random 5mp sok sok korrel az eset utan meg a teljesen inkonzisztens buntetes elfogadhatatlan. Vicc volt az egesz. Ugyanaz a kanyar ugyanaz a szitu de mas buntetes