182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
PacsutaTibi #178222 #178214
1997. Shumit kizárták az egész bajnokságból, mert Jerezben ráhúzott Villeneuve-re. Ráadásul ő esett ki, Villeneuve célba ért és bajnok lett. -
#178221 Amúgy a házmestert Marko végül rohan ta bizonyítékokkal óvn ia hátsó szárnyat, vagy csak simá nnem jött be a blöff ? :D -
#178220 Nekem az marad meg, hogy kb az egyetlen büntető fékezést amit láttam ebben az évszázadban ,a kis hülyegyerek csinálta ! :DD Legalja , ne nevezzük már autóversenyzőnek, köszi !!! .... -
#178219 #178218
eleve az egész idei szezon azért jöhetett létre mert beszpatták a Mercedes-t (+Aston), még mindig komolyan ledöbbent, és szívesen elbveszélgeténk azzal aki hajlandó ezt kévsielni, hogy hogyan gondolhatják emberek azt komolyan hogy egy olyan szezonban ahol 2 darab token értékben fejleszthetsz, ott a Red Bull lefejleszti a Mercedes-t..mi az a terület ahol egy olyan autót ami 2020-ban 17 futamból 13-t megnyert, lefejleszt az akkori 250pontos hátrányból és 2 darab győzelmet behúzó Red Bull...
-
#178218 Ennyi. Kb. ennyivel fogják megnyerni a konstruktőrit és az egyénit is a Merci és Hamilton, a Ringet meg majd elfelejti nekik mindenki, csak az marad majd meg, hogy milyen genya volt Verstappen Hamiltonnal Monzában és pofátlan a hétvégén. Az, hogy Silverstone előtt 33 pont előnye volt, baromira nem számít majd.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.12.06. 18:16:52 -
#178217 pozíciót átadta? -
#178216 Fél pontokért megy az aggódás de amikor ez a retek egy kanyart nem bírt bevenni akkor nem volt nagy a Merci fanok szája
-
#178215 Ekkor kapta meg az 5mps korábbi büntit, sztem nem akarták kiosztani de amikor látták a manővert ment a piros gomb. -
#178214 Utólag már nem fogják, és ne is tegyék, de pl. milyen retorziót tudnak alkalmazni ellene, ha az utolsó versenyen kiteszi mindkettőjüket? Visszamenőleg nem vehetnek el tőle pontokat, rajthelybüntivel vagy eltiltással indítja a jövő szezont? Szerintem akár egy 3 versenyes eltiltást is bevállalna a VB-címért cserébe. -
#178213 Kis erdekesseg :
Mikor Ver elengedte majd visszaelozte Hamilton nem vart egy kanyart sem, igy szabalytalan volt...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.06. 17:18:43 -
#178212 Amugy azt vettem eszre tegnap, Hamilton inkabb elengedi a rajt helyet Max elotr, mert szamol vele, hogy szandekosan utkozni akar... Ugy van vele, tempobol megeszi.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.06. 16:49:12 -
#178211 #178209
Mit is akarsz te rajtam számonkérni? Akkor amikor ezt a véleményemet megfogalmaztam akkor nyilván alapos okom volt rá, érveltem is mellette.
...és most azt akarod hogy rajtam számonkérni hogy nem vagyok jós vagy mi?
Mit akarsz?! -
#178210 A PH topikot hagyjuk is ,teatyaisten.... :) -
ToxiMaxi #178209 Inkább arról mesélj, hogy Bottas/ Perez összevetésben, miért is jobb Perez? Tudod, amit annyira bizonygattál...
Bottas hozta a dobogót, VSC alatt meg feltartotta Verstappent, hogy meglegyen az idő a dupla kerékcserére (amit mellékesen nem is vizsgáltak, biztos szabályos, ha a Merci csinálja). Perez hol is volt közben? Ja, hogy megint nem sikerült neki jó helyre kvaliznia magát. -
#178208 jaja én is szívesen veszem a normális arcokat, akik nem csak személyeskedni tudnak.
-
#178207 SG az új Hamilton fanok gyülekezőhelye, kár, hogy az oldal látogatottság kb Hamilton támogatottságával egyenlő. :D
Utoljára szerkesztette: adam46, 2021.12.06. 15:56:36 -
ToxiMaxi #178206 Mi van itt te jó ég, még Malibutomi is megjelent :D. PH topic kidobta a Hamilton fanboyokat, sebaj tibi atya majd gondotokat viseli :D :D :D -
#178205 Az a baj az egésszel, hogy ha ezért Verstappent eltíltással büntetik, akkor Hamiltonnak elég komoly lajstromán lehetne végigmenni retorzióval. Kettős mércével ilyen nem tud működni. -
#178204 Nyilván senki nem merné meglépni, de nem lett volna ördögtől való dolog VER részére a következő futamtól eltiltás a játszadozásaiért cserébe, hogy kicsit elgondolkozzon rajta, mit is kéne másképp csinálnia jövőre. Az a baj, hogy el van kapatva, eddig is minden meg volt neki engedve, mert ő a "csodagyerek", aztán szép lassan a fejére nőtt mindenkinek. Eddig inkább neki drukkoltam, és nem gondoltam volna, hogy ez a szezon utolsó versenyére változik meg, de bizony megérdemelné azt a pofont, hogy ne ő legyen idén a VB. Mert ha megnyeri - jövőre még gátlástalanabb lesz, hiszen '21-ben is bejött. -
#178203 Ugy olvasom mar Berki is gratulalt Verstappennek... ! :) -
paj01 #178202 Max a verseny íven maradt, és megvoltak az apró kacsázó mozdulatok ami ekkora sebességnél és random lassulásokkal kombinálva igenis zavaró, főleg hogy Ham nem volt informálva minek kellene történnie.
Egy ilyen kötelező elengedés kvázi olyan mintha kék zászlóznának. Le kell húzódnod az ideális ívről és lelassítanod. Ha valaki így abszolválna egy kék zászlós elengedést azt konkrétan diszkvalifikálnák.
Lehet ezt színezni de ez inkorrekt versenyzés volt. Fiatal kora ellenére rendkívül dörzsölt Max. El akart intézni egy szárnycserét Ham-nak. Majdnem be is jött.
Azok után amiket utóbbi időben Max leművel a pályán, nem csodálkozom, hogy Ham összezavarodott hirtelen. Nem bízik már benne, szerintem félve megy már a közelébe is. Tudja hogy trükkös gyerek és ha ők ketten belekeverednek valamibe eldőlt a VB.
Ham az utolsó négy versenyre nyerés kényszerbe került, Max-meg bátran feszegetheti a határokat mert ha mindketten kiesnek neki az teljesen jó.
Nagyon tartok attól, mi fog történni ha Abu Dhabiban megtalálják egymást döntő helyzetben. -
Malibutomi #178201 A sok duma ellenere hogy Verstappen a koszikla, ot aztan nem ingatja meg semmi, az utobbi ket versenyen egyre inkabb ledobja a szijat ez tisztan latszik.
-
#178200 Állítólag a Red Bull már teszteli az előzést segítő táblát, amit kizárólag Hamilton kedvéért fejlesztettek ki:
-
#178199 Nem gondolom hogy ne tudnád hogy Hamilton nem helikopter nézetből vezet,,ez az ő üléséből minden csak nem egy egyértelmű félreállás elengedésre.
Ez mellett nem szóltak neki hogy pozíció visszaadás lesz.
Mindmellett pedig nem köteles megszpatni magát Verstappen kedve szerint, de visszakanyarodva, még rá se szóltak a fülére..
...és végül: Semmilyen esetben sincs joga Verstappen-nek beletaposnia a fékbe hogy látja Hamilton-t közvetlenül maga mögött...mert ez szándékosan előidézett balesetokozás.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.12.06. 12:04:13 -
#178198 Wait wut? :D srácok. Ez a benyilazott "cikázás" csak ráerősít a fanboy-kodásotokra. Egészen konkrétan a bal ívben kisebb nagyobb kormányszöggel lassult. Nem métereket mozgott, hogy ezt rá lehessen húzni.
Helikopter kamera
Fentebb látszik a valós pályapozíció. És akkor ez pontot tesz arra, hogy meg tudta-e volna előzni biztonságosan. Meg.
Utoljára szerkesztette: maffioso, 2021.12.06. 11:53:55 -
#178197 Max sokat tanult a faterjától.
-
Malibutomi #178196 Mert a birak nem szoltak a mercinek idoben
Szoltak a RB-nak azok szoltak Maxnak, a mercinek meg akkor szoltak mikozben mar tortent az eset -
simonl #178195 Az igazság nálad lehet valahol....kicsit túldimenzionáljuk ezt az elengedem/nem engedem dolgot.
hamiltonnak fogalma sem volt arról, hogy mi történik körülötte. Ennyi.
Nem kapott infót, nem volt sem lámpás, sem zászlós jelzés.
Nem volt ott a szöszi sem, hogy vigye a rollerét vagy legalább megfésülje picit...
Olyan egyedül volt Ő, abban a nagy forgatagban...
Utoljára szerkesztette: simonl, 2021.12.06. 11:11:59 -
#178194 Ebben a videóban azért jobban látszik mekkorát és hogyan fékezett Max.
https://youtu.be/wmGZWiPa2R8
Hamilton valószínülegnem értette mi történik, mert jól láthatóan bizonytalan volt. Az, hogy a Mercedes miért nem jelezte, hogy Ver elengedi az számomra rejtély, de ez lehetett az oka az egész kavarodásnak. -
F1rajongo #178193 Sajnos, ő mindig is ilyen volt, amióta ismerem. De állítólag az apja is.
Egyébként bennem megfordult már az, hogy mivel Max-et szeretik tolni a versenyigazgatóságnál, most e futam elején is az történt, mikor SC után mindkét Merci kereket cserélt, rögtön piros zászló lett, hogy aztán Max ingyért tudjon kereket cserélni és így az élre álljon. Persze e fajta összeesküvés elméletnek nem biztos, hogy sok valóság alapja van, de nagyon gyanús volt már brazíliai esetnél is, hogy két Max szabálytalanságára sem kapott semmi büntit. (Ill. fekete zászlót a 2.ra, de annak semmi értelme.)
A befékezésről az a véleményem, ill. kérdésem, hogy nincs olyan szabály, ami azt mondatja, hogy az elengedő autónak félre kell húzódnia és lassítania kell? Mert itt szerintem az volt a fő probléma, hogy Max nem akart valójában hátrányt szenvedni az által, hogy elengedi Ham-et. Pedig a szabálynak pont az lenne a célja, hogy az elengedő fél kerüljön hátrébb a másikhoz képest. De Max nem húzódott félre, maradt a verseny íven, fékezett, sőt még kacsázott is, Ham meg nem kapott értesítést arról, hogy most mi fog történni, ezért történt a baleset.
-
paj01 #178192 Amit Max csinált ezzel a cikázással, fékezéssel "elengedés" gyanánt hát... Én Ham helyébe lehet pofán is csapkodnám.
Aztán ott vannak még a kiterelései.
Rohadt jó és gyors pilóta, akár a VB címet is megérdemli idén de nagyon ellenszenvesek a húzásai. A Racing etikett órákat kihagyta a srác. -
Malibutomi #178191 Verstappen Hamilton elengedes kozbeni iranyvaltasok -
#178190 Egyfelől Verstappen Brazil esete azért nem jöhet ide, mivel akkor Verstappen nem is tudott pályán maradni, Hamilton simán elfordult a fehér vonalon belül.
Akkor lenne ugyan olyan ha Hamilton is tökön-babon át kinyomta volna másikat úgy hogy ha az nem korrigál akkor nekimegy.
A befékezés Hamilton előtt az egy mocsok dolog, semmi nem tudja felmenteni...egyfelől Hamilton fülére akkor szóltak hogy Verstappen el fogja engedni amikor már megtörtént az ütközés, másfelől nem kell résztvegyen Verstappen DRS játékában, nem kell statisztálnia ahoz hogy a visszaengedés rá nézve sz@r legyen.
A Red Bull úgy adta le az üzenetet Verstappen-nek hogy:
"At Turn 21 the driver of car 33 [Verstappen] was given the instruction to give back a position to car 44 [Hamilton] and was told by the team to do so 'strategically'. Car 33 slowed significantly at Turn 26."
Mindez nem kötelező érvényű Hamilton-ra.
...és legfőként semmi, de semmi nem jogosítja fel Verstappen-t arra hogy beletaposson a fékbe amikor Hamilton ott van közvetlen mögötte.
Mert azzal balesetet okoz, szándékosan. Ezt hívják mocskos versenyzésnek. -
Malibutomi #178189 Fura hogy az emberek 99%-nak nincs meg hogy Hamiltonnak nem szoltak hogy Max el fogja engedni.
A 87.-ik VSC utan siman lehet azt hitte megint az van csak nem kapott jelzest es ez megzavarta.
Egyebkent van egy video ami mutatja hogy kacsazik Hamilton elott az elengedesi probalkozasnal.
Amugy a hetveget reszemrol Ham erdemelte,Max semmikepp. Idomeron megtori az autot, elso rajt gyenge, masodik rajt gyenge, tempo gyenge, ketszer atvagja a kanyart, csak mazlival kerult az elre.
Ham teljesitmenye ezen a hetvegen jobb volt. Jo rajtok, jo tempo.
Egyebkent azt nem birom felfogni mi volt ez a Michelisz agymenesa braziliai eseten lovagolva
-
#178188 Egészen konkrétan az ehhez a szituációhoz vezető útra gondolok, egyes kanyar incidensei. Értem, hogy nem Brazília, mert ott Hamilton nem előzte meg Verstappent pályán kívül, de ez a kanyar sajátossága, mert egy sikánt a pályán kívül csak levágni tudsz és ezzel előnyt szerezni, míg egy 140-160 fokos kanyarban meg csak lemaradni. De ott is és az ütközés után az utolsó kanyarban is Hamilton ugyanolyan módon terelte le Verstappent, ahogy ő Hamiltont Brazíliában.
A befékezés totál értelmetlen és indokolatlan volt, de a drs miatti hisztire hivatkozva mögötte szuttyogás szintén egy gyökér dolog, főleg hogy ha visszaelőzi Max, az szabálytalan amúgyis és nincs mitől tartani. Hamiltonnak ugyanúgy ott vannak a saját kis koszos trükkjei ráadásul büntetések nélkül, épp ezért rühellik megannyian. -
#178187 Ezeket??!
Akkor támaszd alá amit állítasz, mikor taposott Hamilton bele a fékbe hogy baleset okozzon??!
Értem én hogy ezt kényelmetlen figyelembe venni, de amit Max csinált olyat 10évente ha látsz, ez egy szégyen volt. -
#178186 Nem is érdemes belemenni. Meddő vita ez. Hamilton ugyanazokat a dolgokat megcsinálta büntetés nélkül, amiért Max-ot büntetik minden versenyen. -
simonl #178185 A probléma nem a lassítás és/vagy fékezés, hanem, hogy Max hol(!) akarta elengedni hamiltont.
Ott, azon a ponton hamilton nem akarta (!) megelőzni......ez akkor kinek is a problémája??
Majd ezek után még kétszer el lett engedve.....
Az a fura, hogy ti hamilton fanboyokon kívűl egy egész bolygó látja mi zajlik a háttérben.
A családom nőtagjai már minden alkalommal megkérdezik, hogy Max kapott e büntetést....nem megsértve őket, de ez mindent elmond az idei szezonról.
-
#178184 ...csak mert ha igen akkor egy alapvető különbségre felhívnám a figyelmed, a telemetriai adatok szerint Verstappen valóban beletaposott a fékbe, Hamilton viszont nem. -
#178183 Itt arra szeretnél utalni hogy Vettel azt hitte féktesztelik és ezért törlesztés gyanánt szándékosan nekiment Hamilton-nak oldalról, majd utóag elismerte hogy tévedett, és nyilvánosan elnézést kért?