182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Csak elolvastam a link nevét:
"Ecleston utolsó éve az F1 Ellen" :D
Aztán rájöttem, hogy élén :D -
Nyugodjon békében
-
kjhun #147557 Google:
Ma, lenne 54 éves Senna.
-
http://a5.hu/f1/ez-lehet-ecclestone-utolso-eve-az-f1-elen -
Értem mire gondolsz de az inkább csak megfojtja a motort:) de azt hiszem nem emiatt tér vissza a Honda:) -
hát amit az utolsó mondaton kívül írt,az egy általános szöveg,bármit jelenthet.de az utolsó mondat a kipufogógázok részleges újrafelhasználása,az pontosan az EGR szelep feladata. -
Jó az más:) gondolom turbóra meg ilyenekre gondolt:D -
aztán EGR-ről hallott-e már vajon?pedig az már nem egy mai technológia...lassan itt lenne az ideje valami tesztet íratni azokkal,akik internetet akarnak beköttetni. -
A Red Bull csapata a mai napon hivatalosan is benyújtotta fellebbezését a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) Daniel Ricciardo Ausztrál Nagydíjról történt diszkvalifikációja ügyében.
A szabályok szerint a versenybíróság döntése ellen az érintettnek az ítélethozatal idejétől számítva 96 óra áll rendelkezésére a fellebbezéshez – ezen határidő ma délután járt le.
Az Autosportnak az FIA szóvivője megerősítette, nem sokkal a határidő lejárta előtt megkapták a Red Bull fellebbezését. A szövetség a hírek szerint még e hét végéig kitűzi a meghallgatás időpontját. -
Csodálom valamelyik humor herold még nem készitett egy feliratot erről a szezonkezdésről a röhögö spanyol faszivel , lenne pedig mit aláirni -
IXEMGabeo #147549 csökken a motorsportal színvonala.( -
IXEMGabeo #147548 :DDDD jót nevettem én is -
-
-
IXEMGabeo #147545 egy hozzászóló:
"Megemlíteném, hogy a Honda is többek között azért tér vissza, hogy a környezetetbarát technológiák kifejlesztésében is egyfajta laborkísérletek végezzen, és hozzájáruljon az utcai autók gyártásának fejlesztésében. A kipufogógázok részleges újrafelhasználását helyezték például előtérbe. " -
TV megnézem én is, de erre kimenni lol, pedig én 7-8 alkalommal biztos voltam:) -
Helyes, ne gyertek. Jobb parkoló helyet találok akkor. -
Folyik a szerecsenmosdatás de ez az új hang bizony foscsi.
Ettől függetlenül továbbra is kedvenc elfoglaltságom lesz kéthetente a versenyek követése TV-n, netten, mobilon, ahol érem.
-
Ezért én már biztos nem fizetnék hogy élőben ott legyek..
-
-
Turbohang 1988:
-
a tegnapi hanghatásra visszatérve,ha "normális" méretű turbót használnának,akkor nem tűnne el ennyi a motorhangból.
részemről akár az is mehetne,hogy a Brabus új V8-asát kapják meg az autók,aztán azzal spóroljanak,akkor legalább a hanggal sem lenne gond (tavaly egyébként is az volt a vasárnapi nap fénypontja számomra a hungaroringen,amikor az SLS és a C63 egymást kergették pár körön át).
hogy miről beszélek?így szól a fent említett szörnymotor,épp csak megpöccintve a gázpedált:
van itt kisebb turbó,nagyobb turbó is,meg 850 lóra 1400 Nm,és sehol egy MGU-K vagy -H...ezzel mire lennének képesek a mostani autók?
-
Van olyan video mikor teherrel gyorsulnak. És akkora erő van bennük, hogy megcsavarodik a váz mikor elindul :D -
Dodo55 #147536 Bmeg de durva, egy olajkályha legyorsul egy Vipert? 
Egyszer láttunk itt a városban, közúton, két valamilyen átlagos, COE felépítésű nyergesvontatót versenyezni, hát rendesen néztünk akkor is, hogy mi történik :D -
Szerintem a megoldás egy izgalmasabb F-1 felé a további nyomatéknövelés lenne de mindezt úgy, hogy nem növelik vele a tapadást. Tehát mondhatjuk azt, hogy most jó irányban vagyunk csak tartok tőle, hogy jövőre már megint az aero elemeké lesz a főszerep. -
Szerintem az utóbbi évek legjobbjai a "Mark Webber show"-k voltak. Mikor Webber valami más taktikán volt aztán nyomhatott parkettát. Igaz, hogy 2 kör után elfogyott a szufla (mert meghalt a gumi) de addig láttunk valamit, ami motorerő... -
szerintem nem véletlenül döntött pont ez a 2 gyártó emellett az orr mellett.ha valakinek,akkor nekik volt idejük és fedezetük a lehető legtöbb variációt lemodellezni (és nem mellesleg azt olvastam,a Merci már készül egy extra rövid orrésszel is,de az még nem ment át a törésteszten,állítólag az első szárny fölé sem ér be a felső tartórész,bár félek hogy úgy járnak vele,mint tavaly és idén is az első teszten). -
-
ez olyan, mint amikor szerepjátszunk, és a km kitalál egy történetet, meg néhány szerinte ésszerű megoldást, aztán a játékosok teljesen mást csinálnak, mint ami ki lett találva nekik :) -
A gond az volt a részükről hogy nem szabályozták le az egészet. Mivel a Ferrari, Merci tudott normális orrt csinálni mindenkinek adott volt, csak az egyszerűbbet választották. Majd jövőre lesztabályozzák jobban, de akkor is kitalalnak valami extrém megoldást... Ez örök szélmalom harc. A szabályok útmutatás
útmutatás. Megesik hogy millió variációt nem látnak előre....... -
1-2 hónappal ezelőtt volt 1 cikk ahol le volt írva hogy az FIA ban nem mérnökök dolgoznak. Szerintem fodrászok meg pékek, (nem ezt a 2 szakmát minősítem, mind a 2 szép szakma, csak semmi köze a versenyzéshez). Kérdem én ha nem mérnökök kellenek egy ilyen csapatba akkor mik? -
a "hozzunk olyan szabályokat" ott bukik meg,hogy olyan töketlen balf@szok hozzák a szabályokat,akik még azt sem tudják elképzelni,a tavaly meghozott orrokra vonatkozó dolgokból mi születhet.így,feltételes módban-ha legalább halvány fogalmuk lenne róla,akkor nem lennének phaszorrú versenyautók,meg olyan minősíthetetlenek mint a caterham.szerencse,hogy azokat úgyis csak lekörözésnél kell elviselni fél körig,különben az új hanggal és a többi marhasággal tuti nem néznék többet f1-et. -
Igen lehet, hogy nem volt sok,de szinte minden futamon volt egy-két emlékezetes párharc, most egy szezonban van ennyi.
És lehet, hogy a szélárnyék röhely volt,de legalább ahol utolérte a másikat ott ment el mellette ,nem kellett neki kivárni,mig elérnek a DRS szakaszhoz ,feltölt e a KERS, 1mpen belülre kerülni stb..
Azért furcsa a mostani helyzet,mert sporolni akarnak mindenen, közben meg minden drágább lett és a verseny izgalma nem javult.
Régebben a motorhang legalább felébresztette az embert ha elbóbiskolt,de most már az sem fogja :)
ÉS lehet csak azért ez a sok elégetlenkedő véleméyn mert rosszul volt/van komunikálva, hogy mit akarnak az F1-el. Mert a legtöbbjünk azt szeretné, hogy ami a csövön kifér, tiszta benzinerőből versenyző sportot,nem pedig egy hibrid utcai autó tesztlabort.
ÉS igen is meg kéne maradni egy olyan versenynek ahol nem számit a fogyasztás,mert nemsokára majd ez lesz a kuriózum,mikor mindenki villanyautóval megy, akkor majd mindenki látni szeretné a robbano motoros versenyeket :) -
De abban nem az ami a csövön kifér a lényeg, hanme , hogy nincs számolgatás, nincs végtelenül ravasz taktika, mert senk inem tudna semmit :))) Van előtte egy autó, ez most volt pitben vagy nem és emiatt van előttem... Ott muszáj lenne előzni, ha kell ha nem :DDD
De ez csak vicc ilyen nem lesz, nem is lehetne soha :) -
Mert ez F1, azonnal lelépne minden gyári csapat, mindenkinek reklám leginkább, egy Ferrari nem fog egyenfejlesztésű cuccal szerepelni :) -
Úgy látom nem csak én vagyok "ami a csövön kifér" híve :D -
Akkor miért nem biztosít az FIA motorokat? Mindenki kapna ugyan olyan motort. A váltó áttételezésével lehetne szórakozni. Nem mintha most ellenemre lenne a Merci dominancia (bár egy verseny után ezt kijelenteni elég merész) -
Én adnék nekik elég benzint, gumit amennyit akar, de nulla rádió és pit üzenet! :)))))
Ott nem lenne taktika, ott csak a motor gyilkolása lenne :D -
Régebben sem volt annyi erőből előzés, mint amilyen legendák szólnak ma erről ! Mindig mindig spóroltak,taktikáztak, néha kijött a lépés és volt ereszd el a hajam, de néha ma is összejön !
Ami volt az a szélárnyék, amiről még az akkori pilóták is azt mondták, hogy röhej , semmi tudás nem kell hozzá, nyomod neki és kész, következő körben meg fordítva, téged előznek meg :))))
Abban egyetértek, hogy unalmas, de ez nem a technika hibája . Olyan szinten pengeélesre finomodott minden, a jó istent is kiszámolnak, megjósolnak előre, hogy emiatt csak a ravaszkodás megy. Bármi motor vagy benzin hegyek lennének, ugyan így kikalkulálnak mindent! Nem csak azt, hogy ugorjon át valakit, azt is , hogy hogy ne érjen a közelébe a másik :) Az aero szintén, Olyan ravasz és űrkorszaki, hogy ma már erősen figyelnek arra is, hogy a követő autó szívjon :)))) -
Nem téged fikáztalak, csak innen ugrott ez be amin mindig röhögök:)
Egy tesztnél ezt számszerűsítették is, valami tisztán elektromos verda meg valami 1.0 literes fos benzines.
Benzin motor 103 Co2, a nagy tisztaságbajnok elektromos meg 95 Co2(átla elektromos áram termelés Németországban:)))) Persze sarkítás mert több mintden számít de ez van.