182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Pofon egyszerű, frissíteni kell az ellenőrzése vonatkozó szabályokat. -
Miért, hol van az leírva a szabálykönyvben, hogy ilyen megoldást, technológiát használni tilos? Sehol. Ez egy "joghézag", kiskapu amit nem szabályoz le a szabálykönyv. Csalás akkor lenne ha annak ellenére használnának ilyet, hogy kifejezetten tiltja a szabálykönyv.. Ráadásul mint ahogy az kiderült ez a technológia még csak nem is tiltott a többi csapat is tud a létezéséről, csak éppen szerintük túl költséges a kifejlesztése. A Ferrari is használ valami hasonlót, csak a kivitelezését sokkal primitívebb módszerrel csinálják, kézi hőlégfúvókkal melegítik a kerékdobokat, amivel hasonló hatást érnek el mint a merci, csak ugye a hatásfok nem akkora.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.06.29. 15:21:26 -
Igazából ez most ugye a guminyomásról szól, amit a Pirelli előírt hogy mennyi lehet a minimum. Attól, hogy nem mérik menet közben nem szabadna a limit alá menni, de pont ezt játszák ki és innetől ez nekem azért csalás mert ez nem kiskapu. A szabály azt mondja, hogy a guminyomás nem lehet kisebb mint ami a Pirelli előírt, pont. (de lehet tévedek). Innentől az, hogy az FIA nem jól ellenőrzi nem mentesíti a felelősség alól a csapatot, hogy csalnak. A dupla fedelű diffuzor, vagy a befújt diffuzor kiskapu volt, de ez szerintem nem az.
Pont ezért a VW dolog sem kiskapu hanem tiszta csalás.
Mindegy, most ez inkább csak filozófia fejtegetés :) -
*VW -
A szabály az, hogy nem melegítheted a gumit az előírt időpontnál és hőmérsékletnél nagyobbra, paplannal. Kiskapu abban van, hogy a szabály nem írja elő, hogy a tengelyt és a fékbetétet sem melegítheted. FIA dolga kiszűrni a kiskapukat. Egy hőkamerával egyszerűen le lehetne buktatni az egészet. Ha tényleg ezzel trükköznek.
A káros anyag kibocsájtással is csak azért tudtak csalni a gyártók (nem csak a WV), mert kutya meg nem mérte azokat éles körülmények között. Folyamatosan mindenki a határokat feszegeti és a szabályhozóknak a feladata, hogy betartassa a szabályokat és becsukják a lehető összes kiskaput. -
Szerintem az összes ilyen azért csalás mert nem a szabálynak felelnek meg hanem az ellenőrzésnek. Ilyen alapon akkor a WV sem csalt mert az emission teszteken átmentek. Olyan ez mint amikor valaki adót csal, de a NAV ellenörzésen átmegy. Ettől még adót csal ami illegális.
Szóval mindenki csal és minden élsportban csalnak. Ez van. Az nyer aki nem bukik le a teszteken.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2016.06.29. 13:18:30 -
Stockbauer33 #159311 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
tud valaki infóval szolgálni azzal kapcsolatban, hogy a magyar nagydijra , hogyan lehet odajutni a pályára és a különböző helyekre?
Ha mind a 3 napra megyek akkor a pénteki napon be lehet menni a paddockba vagy más napokon? Mikor érdemes vagy kell már kimenni , hogy normális helyem legyen.
Még sokváltozos a dolog, de ugy néz ki , hogy minden nap vonattal megyek fel és sztem valamelyik álló szektorba szol majd a jegyem.
Tehát pestről, honnan indulnak a járatok és gyalogosan a pályán hogy jutok be?
Minden vasuti járatra érvényes , hogy ingyenes az ut ha van jegyem? -
Magyarán, majd minden top csapat használ valamilyen "trükköt", ami egyébként mind legális. Olyan ez mint az F csatorna, vagy a diffuzor vagy a lehajló első szárnyak a RB-nál. -
Nem fognak kérvényezni ilyet, Hamilton nem csal és minden csapat így tesz, ha tud és kitalál valamit. -
simonl #159307 Ja, majd kérvényezik, hogy Lajos biztonsága érdekében hagy csajunk tovább..... -
SzocsA #159306 Úgy tűnik, lehullt a lepel a Mercedes trükkjéről
Elvileg az oszták nagydíjtól mérik a hőmérsékleteket másképpen, kíváncsi leszek rá, hogy hogyan fog szerepelni a merci a következő futamon....
Szerintem kitaláltak valamit már erre. -
Lewis Hamilton állítja, jobb a viszonyuk Nico Rosberggel, mint valaha. A brit egy nemrég, a monacói lakásuk közös medencéjénél megejtett beszélgetésükről is mesélt.
„Valójában egész jó a kapcsolatunk Nicóval jelenleg” – nyilatkozta a Daily Mailnek. „Igazán-igazán jó. Meglepő módon. Nem is számítottam arra, hogy itt tartunk majd. Gyanítom, hogy ez a korral jár. Ő már családapa. Van egy gyereke, és talán érettebbé vált, ahogy a korral én is. A kölcsönös tisztelet, aminek a létezését mindig is hangoztattuk, nagyobb, mint valaha.”
„Most megbeszélünk bizonyos dolgokat. Akár elégedetlenek vagyunk valamivel, akár nem, szemtől szemben megbeszéljük azt. Ha van problémám, kopogtatok az ajtaján, megkérdezem, beszélhetünk-e négyszemközt. Sosem a nyilvánosság előtt intézzük ezeket, és nem is a csapat szeme láttára. Eddig legalábbis így volt. Egyenesen megmondjuk a másiknak: »Hé, ember, ez nem volt valami klassz a részedről!« És ezt mindketten ugyanolyan gyakran csináljuk.”
„Az egyik nap épp a medencében úsztam – az épületben, ahol Monacóban lakunk, van egy közös úszómedence –, és gondolom, megláthatott a lakásából, ezért lejött hozzám, leült az ugródeszkára, és amikor befejeztem a hosszaimat, leültünk, és vagy húsz-harminc percen át beszélgettünk. Nyugodt hangulatban.”
„Megvannak a hullámhegyeink és hullámvölgyeink, és még lesznek időszakok, amikor utálni fogjuk egymást, máskor meg szeretni, de összességében majd ha mindketten visszavonulunk, és lesznek gyerekeink, a tisztelet mindig meglesz közöttünk” – vélekedett a háromszoros világbajnok.
-
Régi szép idők amikor még kör alakú volt a kormány. -
Ez is komoly.
-
-
-
De komolyan elkapott pillanat.
-
-
Stockbauer33 #159298 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Talán ő annak idején bekerülhetett volna a F1 cirkuszba.Én még láttam pécsen a gyorsasági hegyiversenyen versenyezni
http://nol.hu/sport/amerre-jart-mosolyogtak-az-emberek-1469505
-
kis illúzióromboló:) -
Na ez komoly lett
-
-
Totonak nyilván az lenne a legjobb ha 5 évig ne változna semmit. Ővék a legjobb autó, motor, konstrukció a legjobb alap, és a többiek nem hogy kapaszkodnának fel, a Ferrari távolodik pl. -
Szerintem is sokkal jobb igy hogy nem távirányitják őket:) Most beszopták, dehát végülis ők állitották be szarul + Lajos csapta falnak időmérőn, ez a 2 együttesen hozta nehéz helyzetbe, teljesen jól van ez igy:) -
Nem a rádiózást kell tíltani hanem, hogy lehessen basztatni a beállításokat menet közben. Le kell venni minden ilyen gombot a kormányról és kész. Menjenek végig egy beállítással és ne variálják minden kanyarban.
Most ha az a cél, hogy héba hóba valaki jól benyalja és bukjon egy futamot akkor dobajank egyet dobókockával. Ettől nem lesz izgalmas. Olyan ez mint a DRS. Lett tőle több előzés csak senkit nem érdekel mert az nem küzdelem. Bakuban is volt DRS előzés, jó sok és dög unalmas futam volt.
Mióta Alonso nem tudta behúzni a bajnoki címet azóta folyamatosan mesterségesen akarnak versenyt csinálni de csak egyre szarabb az egész. Toto-nak igaza van, hogy nem kell basztatni semmi szabályt. Szépen ki fognak egyenlítődni a viszonyok. A változásokkal csak azt érik el hogy mindig lesz valaki aki telibe talál valamit de a sok korlátozás miatt évekbe telik mire a többiek felzákorznak. -
Stockbauer33 #159291 -
-
-
Korrekt cikk, nekem is hasonló a véleményem.
Link -
-
Volt a versenynek egy emlékezetes momentuma. Teljesen mindegy ki mennyit és hol hibázott kelleténél így is több szó esett róla. Amikor mennek mint a gép és semmi nem történik az a baj. Ha valaki hibázik akkor az a baj, mert mindenki jobban tudja hogy kellett volan, Sose jó semmi... -
Tök jó, hogy te ilyeneket tudsz. Szólj már akkor "börni"-nek, hogy gyakrabban mondja, hogy "kéne a műsor"
-
Most erre mit mondjak? A kocsi nem lett rosszabb.
Biztos börni mondta a srácoknak, hogy kéne a műsor, mert a verseny dögunalom volt... -
Stockbauer33 #159283 http://mcsatorna.hu/f1/vettel-sem-kapott-meghivast-rikkonenek-luxus-ekuvojere-1775213 -
nem működnek mezőnyben?? Amikor Lajos felvergődte magát a darálóból dobogóra? Akkor az csak mák volt vagy mi? -
Stockbauer33 #159281 naneeee :))) Lassan jobban tudjátok mint a csapat meg a pilota(Hami)
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.06.23. 11:15:37 -
Nem mondott senki nevet szóval...Kutya nem tudja, hogy ki hibázott.
Nem utálok én senkit. Én kedvelek csapatokat is, de külön-külön versenyzőket is. Persze vannak olyanok, akik a metalitásuk, felfogásuk miatt unszimpatikusak. A mercivel sincs gondom, csak azt nem értem miért kell ködösíteni. Egyszer ezt mondják egyszer meg azt.
"Mezőnybe autózni teljesen más mint az élen."- Ki mondta, hogy nem? Nem erről van szó, hanem arról, hogy minek kell össze vissza beszélni. Most már ott tartunk, hogy már a legelején Hamilton érezte, hogy valami nem stimmel és a futam végére javult meg a dolog "magától"... Tehát akkor Rosberg a visszakapcsolással megoldotta ugyan azt a problémát, ami Hamiltonnál magától javult meg. Vicc az egész. -
Ez azért meredek nem gondolod? felnyomják a saját mérnöküket, rákennek egy igen nagy hibát csak azért mert? értem én hogy utálni kell mindig a legjobbat, de ilyen túlzásoknak az ég világon semmi értelme.
Mezőnybe autózni teljesen más mint az élen. Borul minden. Előzni sem egyszerű, pláne olyan autókat akik hasonlóan a legjobb motorral rendelkezenek. Ráadásul ha valamelyik csapat éppen elkapja a fonalat lásd Bottas és a remek kigyorsításai akkor sem lehet elkapni. Kimi sem tudott mit kezdeni egy jóval gyengébb Rönó motoros autóval... ez nem fekete és fehér. Ha berakod a Mercedest a tömegban van egy pont amíg "könnyen" feljön aztán megakad. Ahhoz sokkal gyorsabbnak kell lenni és most a RB, Ferrari elég jól megy, sőt a India és a Wiliamsnak is voltak jó futamai, ahol gyorsak voltak ellenefelek így elég nehéz már ott a 1-6 helyen kavarni forgalomba. Még egy Mercedessel is. -
Szerintem nem volt kamu, hogy történt valami, mert tényleg nagyon kapcsolgatott valamit a kormányon Hamilton. Hátha jövő versenyre kapunk valamivel több infót.