182278
  • desigo
    Arról van infó,hogy mi ment tönkre a Merci motorban?
    Vettel egyre nehezebben viseli az eredménytelenséget és ezért hibázik vagy mi baja?
  • SzocsA
    Te ma mit néztél? ma éppen nem történt semmi rosbergel? csak éppen nekimentek és visszaesett az utolsó helyre.....
    Vettel elront egy rajtot megint nekimegy rosbergnek kiesik és már ott van 25 pont :D

Amúgy az utolsó futamon dupla van? :D
  • AnuluWork #160983
    Azelőtt én is. A VSC előtt kellett volna, nem utána ...
  • nearo
    Érdekes különben, hogy a közönségszavazáson Max elvitte a nap versenyzője díjat, pedig ezen a versenyen szerintem pont nem alkotott maradandót. Inkább adtam volna Alonsonak, szép versenyzéssel az utolsó helyről 7. a Mekivel, na az már valami.
    Utoljára szerkesztette: nearo, 2016.10.02. 19:48:11
  • Stockbauer33 #160981
    http://www.gphirek.hu/f1/20161002-f1-a-mercedes-ertetlenul-all-nico-rosberg-buntetese-elott-a-malajziai-nagydij-utan.html
  • HTS s3rg1nh00
    annyira imádom ezeket a fejtegetéseket,Hamilton ott van a tűz közelében,mindenki megnyugodhat a picsába.
    ha csak 1-2be jönnek be simán nyer,ha Rosberggel és vele is 1-1 dolog történik még akkor is simán behozhatja...semmi nincs itt még lefutva,főleg ezzel a pontrendszerrel.
  • AnuluWork #160979
    Akkor 80:80 volt a nagydíj után az állás a VBn. :)
  • Totti5
    Rosberg nagyon erős, kétlem hogy sikerülne. De erre 1 hét múva választ kapunk, hogy merre dől a mérleg.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.10.02. 19:14:01
  • Count Adyn
    ha minden versenyen Rosberg előtt végez akkor siman bajnok nem tudom miért temetitek ennyire:) Előző két évben nem okozott neki ez gondot:)
  • Totti5
    S ki vagy mi akadályozza meg a Merci 1-2őt?

Semmi. Az RBben benne lehet alternatív taktikán, de eddi az sem jött össze.

Nagy a hátrány, kevés a futam. Normál esetben Rosberg és Hamilton ott lesz az 1-2őn... onnantól kezdve meg Hamiltonnak lehetetlen feladat, bármit és bárhogy is csinál. A Mercedes ereje adott és mivel normál esetben csak magukkal versenyeznek, ez a legrosszabb forgatókönyv Hamiltonnak, ha nem történik semmi ( technaiki hiba, vezetői hiba, baleset, időjárás stb stb stb stb... )
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.10.02. 19:03:40
  • Count Adyn
    Pont ma volt egy cikk erről:) Ezekhez képest a -23 pont nem is olyan extrém lenne 5 verseny alatt tekintetbe véve a merci erejét:) Ugyhogy ha sikerül se kell ám szobrot állitani neki még:)

Vettel 2012 -44pontról nyert VB-t 10 verseny alatt
    Kimi -45(ha mai pontokkal szamoljuk innentől mindenki) 6 verseny alatt
    Prost -30,5 2 verseny alatt
    Hunt -105 8 verseny alatt
    Surtees 55.5 5 verseny alatt
  • bakkerman
    Ha innen megtudja úgy nyerni a VB-t,hogy azt a pályán éri el,akkor Schumi után a legnagyobb bajnok lesz. És akkor vissza is vonulhat már akár decemberben,a csúcsról. És én rohadtul szurkolok neki! A jelenkor legnagyobb pilótája. Persze nyílván nem fog visszavonulni,ha meg is nyerné a 4. címét,de hozzá szerintem abszolút illene. Friss világbajnokként bejelentené,hogy sorozatot vált...tegyük fel megy a NASCAR-ba...abszolút nyerő lenne marketing szempontból. Persze ott van a szerződése,ami kötelezettségekkel jár...
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.10.02. 18:18:17
  • Totti5
    Nagyon nehéz lesz, lényegében erőből nem fog menni ha lehozhzzák az 1-2őt. Abban bízhat hogy Rosberg is buk sok pontot valami oknál fogva / RB beleszól az 1-2be, de ez ugyan úgy Hamiltontól is vehet el pontokat.
  • Stockbauer33 #160972
    Mindenesetre mentálisan nagyon helyre kell rakni hogy profin hibanélkül versenyezzen.1 hét múlva Suzuka.Előttem ő egy nagy bajnok és ha innen megnyeri az idei vb címet kb Schumi szintre lép
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.10.02. 18:13:54
  • Totti5
    Nyilván nem, ilyen a techhnikai sport.

Itt van magyarul Hamilton gondolata.

„A mai napon leírhatatlan a fájdalom, de őszintén hiszem, hogy Isten sosem ad többet annál, mint amit még elbírsz. Hálás köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak, akik szétállták a lábukat a perzselően forró napon, vagy ott ültek a képernyő előtt és támogattak ezen a hétvégén! Nagyon hálás vagyok” – írta a háromszoros bajnok.

„Száz százalékig bízom a csapatomban, nagyon keményen dolgoztak a pályán és a gyárban is, és szeretnék egy ÓRIÁSI köszönetet mondani nekik!”

„Tudom, hogy problémáink voltak, de ez nem az elesésről, hanem a felállásról szól. Nem azok a pillanatok határozzák meg, milyenek vagyunk, amelyek a kényelmi zónánkban történnek, hanem azok, amelyekben szembe kell néznünk a csapásokkal. Bajnokok vagyunk, és túllépünk ezen. Nem fogom föladni, nem fogjuk föladni SOHA!”
  • Stockbauer33 #160970
  • Stockbauer33 #160969
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nagykép de itt elment a vb cím sajnos.Rosberg jó pilóta és behúzza az ideit

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.10.02. 17:55:26
  • HTS s3rg1nh00
    nem értem,az ilyen emberek miért nézik egyáltalán a technikai sportokat.
  • Totti5
    A végeredmény dönt mindig, nem a néző elképzelése. Vettel eredménye pedig két ütközés.
  • Totti5
    Minden motort ugyan úgy ad ki a Mercedes, ugyan azon gyártási, ellenőrzési és szerelési fázison mennek át. Manor, és az egyik partner csapat sem ellenőrzi azt vissza amit már a Mercedes megtett. Nem is tudják.
  • b-type
    Alonso remélem visszatalál a sikerekhez, ha betalál a McLaren a jövő évi leszorítóerőbe, és gumihasználatba, akkor talán végre elől mehet.
    Verstappen-t inkább hasonlítanám Hamilton-hoz, de ja, Alonso is hasonló.
    Nem Hamilton VB címe érdekel a mostani témában, nyert már eleget, Alonso-nak pl. 'csak' kettő van, pedig én többet kívánnék neki...de ez van, kell hozzá a technika, ezzel szív most Hamilton, és ez segítheti vissza Alonso-t. A Honda most jóval visszafogottabban és eredményesebben fejleszti a motorját sztem.
  • SzocsA
    Azért az elég durva hogy Rosberg egy olyan autóval lett 3. az utolsó helyről, aminek a verseny elején akkora ütést kapott a hátsó tengelye, hogy kitörte vettel első kerekét és még menet közben Kiminek is nekiment......
    Gondolom a motor sem ment 50% on :D
  • Count Adyn
    jah viszont az érdekes hogy pont Alonso a másik peches mókus aki hasonlo style ban vezet:)
  • b-type
    Azt tökéletesen ismeri a Mercedes, erre írtam hogy már 10 éve tudja a Mercedes hogy vezet Hamilton.
    Van még motorja, nem az a gond, a Belga cserék után van annyi ami elég, csak téthelyzetekben elromolnak, ezért érthető, számomra, hogy letesz egy ilyen nyilatkozatot, hogy nem tudja mi lesz a következő futamokon, és nem érti miért történik mindez, nincs válasz, vagy megoldás.
  • adam46
    Lehet, hogy a vezetési stílusával van összefüggésben?
  • b-type
    Lehet értelmetlenül is válaszolgatni. Max tényleg lassan homokozó lesz az SG-s F1 topik, azt kiveszem a kedvencekből.
    dupla annyi motort használt el mint a Williams, Force India versenyzői, közel háromszor annyi MGU-H, kétszer annyi MGU-K, 8. TC míg 3.(!) egységet használják a többi Mercedes motoros istállók versenyzői.
    Konkrétan Hamilton Alonso-val egálban vezeti az elhasznált egységek listáját.
    ..még Button is jobb.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.10.02. 16:47:29
  • adam46
    Nem szeretik a Mercinél Hamiltont, ezért mindig kicsit hibás alkatrészeket adnak neki. Ezért!
  • b-type
    Nem tudom mitől lenne m@rhaság.
    Nem mindenki szenved, vagy nem a fele, de még csak nem is ketten. Csak Hamilton.
    Lehet ezt szőnyeg alá söpörni, de qva nagy a különbség az elhasznált alkatrészek tekintetében Hamilton és a többi Mercedes-t használó versenyző között, és már az év elején érthetetlen volt hogy fordulhat elő két hiba egymás utáni hétvégén csak egy versenyzőnél, ami lenulláz egy korlátozott egységet.
  • AnuluWork #160957
    Volt már erre példa. Akkor az illető megnyerte a vébét ...

• repvez
    ezt senki nem feltételezi, csak elég furcsa, hogyha ennyire nem kiszámitha a dolog akkor miért csak 1 versenyzönél fordul elő , a gumira vetitve ha elfogadjuk azt amit te mondasz akkor mit mondanál ha a pirelli mindig csak egy versenyzönél adná meg magát mikor 22en használják ugyan azt?

A motornál meg sokkal jobban tudják tesztelni az alkatrészeket, röntgen vizsgálat próbapad , minden alkatrész többszörösen átnézve, gondolom a mercinél többször és pontosabban is mint mondjuk a manornál ott mégsincs gondjuk, pedig a kasztni nem olyan jó a hütése meg a többi rendszer sem ott.
  • Lokker
    Tavaly vagy tavaly előtt meg Rosberg alatt adta meg magát a motor futam közben, senki nem kezdett el konteót gyártani.
  • adam46
    Annyira fennakadt most mindenki ezen a szegény Hamiltonnak megy csak tönkre a motorja témán. Régen minden futam velejárója volt, hogy alkalomadtán elfüstöl egy motor. Most meg a világ 8. csodája, ha 1 évadban megadja magát egy motor és már mennek az összeesküvés elméletek.
  • HTS s3rg1nh00
    ez pont olyan mint a gumi,nem tudják előre hogy melyik motor mennyire lesz az adott tűrésen belül erős és melyikbe került bármilyen gyártási hiba.nevetséges feltételezés,hogy pont a saját versenyzőjükkel akarnak kibaszni.csak gondolj már bele,ha kiderül hány pilóta akarna a jövőben általuk gyártott motoros autót vezetni?milyen marketingértéke lenne a márka számára,ha ezt csinálnák?na ugye hogy marhaság...
  • b-type
    Erre kell megkeresni a választ, valahol megvan.
    Annak idején a fénymásolós ügynél is csak nézett ki az ember a fejéből,..valahol oka van, valamit valaki nem jól csinál, mert 8 versenyző használja a belsőégésű motort, és a többi korlátozott alkatrészt, és még senkinek sem kellett extra egység, csak a regnáló világbajnoknak, akinél most egy új egység adta meg magát, miközben a falon a mérnökök semmi bajt nem láttak, és azt üzenték Hamilton-nak hogy jó a tempó így tovább.
    Majd azt látod, hogy elfüstöl a motor.
  • nearo
    jó, akkor mi? a gyárban átnézik az összes motort, és a selejtet direkt Haminak szállítják?
  • b-type
    Nem, ilyen számoknál, ilyen arányoknál ez már nyilván nem lehet az.
    Hamilton a teszteket is számolva 10 éve használ Mercedes motorokat, ilyet mérnök nem mondhat hogy 'Bad Luck'.
  • nearo
    Bad luck.
  • b-type
    nincs gomb, gondolom, de kellemetlen:
    május:
    "Ugyanúgy egy megégett szigetelés okozta Lewis Hamilton vesztét az Orosz Nagydíj időmérő edzésén, mint két hete a kínain. A Mercedes kissé tanácstalan: miért csak nála fordult elő a hiba, és miért kétszer egymás után?"
    július:
    „A motor egyes elemeiből az utolsót használom ezen a hétvégén. Ez azt jelenti, hogy lesz legalább egy verseny, amelyet a legutolsó helyről kell kezdenem, de inkább kettő, mert ilyen ütemben a hatodikra és a hetedikre is szükség lesz – mondta Hamilton. – Az egészben az a legszörnyűbb, hogy a Mercedes-motort használó nyolc versenyzőből én vagyok az egyetlen, akit ez a veszély fenyeget. A csapatnak is nehéz, hogy a negyven motorból, amit gyárt, nem mi kapjuk meg a legjobbakat. ha a táblára nézek, azt látom, hogy a másik hétnek semmi gondja sincs, az eredeti ütemtervnek megfelelően halad. Nem könnyű elfogadni, de muszáj, mert nem tudok tenni ellene.”
    október:
    „Ez van, jövő héten megint versenyzünk, tovább kell lépni. Ki tudja, mi lesz a többi motorommal? Én erről nem tehetek. Csak azt nem értem, ha van nyolc Mercedes-motoros autó, miért mindig az enyémben megy tönkre a motor? Valami nem stimmel, és ez nem jó érzés” – mondta a vb-pontversenyben 23 pontos hátrányba kerülő Hamilton.

Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.10.02. 15:42:16
  • LBandi77
    De miért ment neki? Nézd vissza re is.
  • Stockbauer33 #160946