182279
  • rezsofiz
    Ja
  • G_ArchAngel #13987
    nem éppen, mert Rubens-szel és Buttonnal együtt mentek ki, a többieknek viszont közük sem volt hozzájik...
  • G_ArchAngel #13986
    jah, ott mák volt, de szerintem ha sikerükt volna megelőzni MS-t (ugye volt egy pillanat, mikor Kimi már a Ferrari elé mellé tette a Merci elejét), akkor sem tudta volna tartani, mert nagyon gyorsan romlott a gumija...
  • badoer
    kiminek meg kikelett jonije a boxba.ha nincs bent a sc akkor szerintem meg 2 helyet is elveszitete volna.de a sc utan kapott meg egy lehetoseget.csak nem tudta sumit megelozni
  • rezsofiz
    Ja,nem,en most arrol beszeltem hogy amikor bejott sc akkor Sumi veszitett az elonyebol. Csak erre az esetre mondtam,csak rosszul fejeztem ki magamat.
  • G_ArchAngel #13983
    miért is volt mákja Kiminek? mert annyira szar volt a harmadik szett Michelin, hogy alig tudta pályán tartani?
    sőt egész vasárnapra annyira rossz gumikat kaptak a franciáktól, hogy megsem tudta közelíteni az edzésidőt? mekkor mák:DDD
    vagy hihetelen szerencsés volt, hogy beragadt Sato mögé:)
    tök mákos:)))))
  • rezsofiz
    Barrichellonak? hogy jon ide Barrichello? szal en most csak azt mondtam hogy kiminek nagyobb makja volt,mert bejott az sc..
  • rezsofiz
  • G_ArchAngel #13980
    ööö, és RB-nek nem segített?
    vagy Te csak MS drukker vagy nem Ferrari?
  • rezsofiz
    Hat inkabb Kiminek volt nagyobb makja ugye amiko bejott sc,akko az Suminak elegge rosszul jott
  • G_ArchAngel #13978
    aham, a Wéber Gabi meg a Klien csapattársa...:)
  • ÁjjLe BoBBi
    ez így igaz...;)))
  • ÁjjLe BoBBi
    nem hagytam válasz nélkül.
  • Random_
    A Jaguaros? :)
  • [Jakuza]
    Nincs baja.
    Csak a sajat hulyesegerol akarja elterelni az arnyekot.
    Most van mellette egy meg hulyebb,igy ugy gondolja kevesebben hulyezik majd ot le.
    Annak ellenere , hogy a boxutca-s kiallasokat a Weber nem igazan tudja eltalalni, meg magasan o az osszes kozul a legertelmesebb.
  • MrSpock
    Tényleg,egyébként a Gyula miért van ott a Palik mellett(persze azonkívül,hogy cikizze).
    Ezt nemértem sosem,mert közvetiteni nemhagyja,amit beszél azt meg lehurrogja,meg ugyan má'Gyulámmal elintézi.
  • Random_
    Viszont egyszer igazat adott neki! Mikor észrevette, hogy szar a beállítása a Renault-nak.
  • Tuvok #13970
    semmi, basztatja, mert túl optimista és izgága :)
  • Galy
    tényleg, mi baja van Paliknak a Gyuszival? :)
  • MrSpock
    Nagyon meglett kötve a Forma 1.
    Mindent leszabályoztak,tiltottak,korlátoztak,semmi előrelépés.
    Miért csak úgylehet fejleszteni,hogy közben tiltunk?
    Hagyták volna a Turbókat,meg slickgumit,mindent,hogy menjen a maga medrében.
    Az időmérőt sem kellett volna szétcseszni.
    Vagy menjen minden autó 3 mért kört,és aki a leggyorsabb az induljon.1 időmérő és kész.
    Kékzászló nista,mert így lenne a kisebb csapatoknak is esélye,hogy picit villoghassanak.
    Mivel autóverseny vagy mi a szösz.A menő igenis előzze meg a kicsit,ne csak elsuhanjon,az meg figyeljen.
    Így olyan mintha edzéslenne,csak körözgetünk,aztán majdmeglátjukhanyadikakleszünk.
    Egyre roszabb ez így.Telejsen úgy szakág kellene,leválni a FIA-tól,úgy mint az Indy-ben.És mostmár az az erősebb aki levált.Itt is azlenne,mert egy igazi versenyző akar verseynezni,nem csak körözgetni.
    Bár így mondjuk kényelmesebb,nincs annyi rizikó benne,felmarkolja a lét,és elvan.
    11-10 versenyt nyerni?a 11.et csak azért nemnyerte meg mert ugye az ominózus baleset,de ott is nyert volna,tutira.
    Más ágazatokban,ha valaki 2X nyer egymás után az már óriási.
    Itt meg dög unalom.Kivételesen nemaludtam el,mert előtte ébredtem fel,így végigbírtam.Szóval váltani,változtatni kellene.
  • Random_
    Na lehet abbafejezni ezt mert újra csak vita lesz belőle!
    Maradjunk a témánál!
  • G_ArchAngel #13966
    tényleg ájjle, mert végre F1-ről szól a topic...
  • M@TriX
    nyugi, olvastam egy jó idézetet, de nem tudom pontosan idézni
    "ne állj le hülyékkel, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal" ;)
  • ÁjjLe BoBBi
    az ilyen szánalmas köcsög faszkalapoknak nincs helye itt. takarodjál innen a jó kurva anyádba te szaralak
  • Tuvok #13963

Csak maradjon is így !
  • G_ArchAngel #13962
    A Mercedes megoldotta a megbízhatósági problémákat FafaZoli - [2004-07-12 08:54]

Ezentúl nem lesznek elfüstölő motorok

A Mercedes-Benz megoldotta a megbízhatósági problémákat, melyek a McLaren alakulatát sújtották az idei év kezdetén, mondta a német cégóriás igazgatója, Norbert Haug.

„A megbízhatósági problémákat orvosoltuk.” – mondta Haug, miután Kimi Raikkönen megszerezte első pole pozícióját az idei szezonban szombaton, majd a Brit Nagydíj vasárnapi versenyén is remekül szerepelt.

„Véleményem szerint a fiúk jó irányba haladnak a fejlesztésekkel, rengeteg kilométert megtettek a motorjaink a próbapadon stuttgarti üzemünkben, és a valódi teszteken is közel 800 km-t teljesítettünk hibamentesen.” – folytatta a német szakember. „Kimi magny-cours-i erőforrását Stuttgartba szállítottunk, melyben már 460 km volt, és további 300 km-t tettünk bele.”

„Így azt mondhatom, jó formában vagyunk – közel a határhoz, és úgy érzem, hogy mind a megbízhatóság, mind a teljesítmény terén sokat fejlődtünk.” – magyarázta Haug. „Nem fér hozzá kétség, oda tartunk, ahol lennünk kell, és ez a fő célunk. Még vannak, akik előttünk állnak, de szerintem jó irányba haladunk.”

A csapat finn versenyzője, Kimi Raikkönen az idei első három versenyen a motor meghibásodása miatt volt kénytelen idő előtt befejezni a versenyt. Csapattársát is sújtották a meghibásodások, így a McLaren istálló eddigi legrosszabb szezonkezdetén van túl.

• PREMIERE1
    Viszont jót tenne a VB végének, ha sok ilyet látnánk a Ferrariktól:
    Mansell, Phoenix,AR, USA, 1990
  • PREMIERE1
    K: *?, +e
  • PREMIERE1
    Ha időmérés, nekem mindig ez jut az eszembe:
    Senna, Monaco QUA, 1990

Kéziváltó, slick gumik, forgalom a pályán. Mi van most. Panist hátrateszik, mert Massa nem tud mellett elmenni. Hol van itt a sport?
  • G_ArchAngel #13958
    0.2 sem volt, mert a SC kiállása után 2-3 körrel már MS mellé is rakta egyszer a McLaren orrát, és addig "húzatta magát"...
  • G_ArchAngel #13957
    Igen, ha szigorúan nézzük, akkor a Ferrari az a csapat, aki 4 autót versenyeztet: elgondolkodtató, hogy egy kisebb csapat, mint a JAG és jobbak mégis:)
    Tavaly felreppent, hogy a Ferrari által odaadott motor 20millióért kicsit sok, a Merci felajánlotta az övét 10millióért full alkatrész ellátással...
    Szerintem nem döntött rosszul a Sauber, ha sz idénykezdtet vesszük figyelembe - mondom ezt McLaren-esként:)
  • Hellhammer
    A gyors szakaszokon ott volt a seggében? Én nem láttam. A lassú sikánokban ott volt, de én nem arról beszélek, hanem arról amikor 300 körül tépnek egy egyenesben egymás mögött alig fél autóhossznyira és a végén kivág előzni a hátsó (a 0.2 mp hátrány 300-as tempónál kb. 16 m-t jelent, ami 4 autónyi táv). Régebben azt használták ki, hogy a szélárnyékban a légellenállás kisebb volt + a turbulencia (vagy vákuum?) miatt szívó hatás is keletkezett, így azonos erejű motorral ezt kihasználva elég nagy sebességkülönbséget lehetett elérni.
    Most ez kifejezetten veszélyes az autóra, mert nagy tempónál már nagyobb erővel szorítják oda a szárnyak az autót, mint a saját súlya, és ha beállna a kvázi légüres térbe a másik mögött, az olyan hatással van rá, mintha hirtelen leszakadtak volna a szárnyak. Ez egyrészt a saját autójának a kialakítása miatt van, másrészt pedig az előtte haladó autó kiforrott aerodinamikája miatt, mert annyira optimalizált az egész áramlás, hogy az autó mögött szinte vákuum van. Régebben nem volt ennyire éles az aerodinamikai fejlesztés, inkább a motorerőre gyúrtak (turbo rulez :)).
  • Cvd
    A Sauberek azok akik tökéletes példái az előbb említett kivételezésnek. Tekintve hogy év elején is milyen %-ban voltak Ferrarik, és most gondolom az ideiből kaptak cuccokat, nem is lenne szabad létezniük ebben a formában. Nem annyira a Sauberek voltak a jók, inkább az átvestett tavalyi Ferrarik egy kis idei technikával megküldve.:)
  • G_ArchAngel #13954
    Fisicó nagyot ment, állítólag a Williamsnél elis gondolkodtak a leszerződtetésén: így lehet, hogy Fisicó & Mika páros leaz...
  • Cvd
    Én nagyon remélem hogy továbbra is megy a kivételezés a Ferrarival, meg a többi FIA-balhé. Akkor ugyanis tényleg viszállhatnak a motorgyártók az F1-ből ha lejár a szerződésük, és beindulhat az F1 (már ha megmarad) mellett egy ugyanilyen, de nem a FIA által felügyelt versenysorozat, ahol aztán talán tényleg lehetnek jó versenyek. Mert a FIA alatt nem hiszem hogy bármi is javulna a nézők szempontjából.
  • Random_
    Szerintem Sato egy kicsit óvatosabb volt. Gondolom mondták neki, hogy érjen be és ne törje vagy süsse meg a gépet.

A Sauberekről kinek mi a véleménye? Szerintem egész jól tolták végig. A végén Monti is meg lett kicsit kergetve.
  • G_ArchAngel #13951
    Akkor a McLaren nincs kigyúrva, mert Kimi tegnap előzött mint a mérgezett egér...
    Nem gondoltam volna, hogy pl. egy BAR-t így állva hagy (ráadásul Sato-t)...
    És mikor 0,200-re megközelített MS-t, akkor is a Ferrari hátsó szárnya alatt volt a merci orra...
  • Hellhammer
    Arról nem is beszélve, hogy ez is "öli" a versenyt. Mert ennél a rendszernél lehetetlen az, hogy a lehető leggyorsabb beállítással, a lehető leggyorsabb kört menjék. Régebben nem volt olyan, hogy a versenyben futott leggyorsabb kör jobb volt, mint az időmérő edzésen elért pole pozíciós idő. Szinte meg sem tudták közelíteni a versenyre felkészített autókkal az edzésre felkészítetteket. Ez is lenne a lényeg az autósport királykategóriájánál, hogy mindenbőll a legjobbat, leggyorsabbat mutassák, de ez a jelenlegi helyzetre nem igaz...
  • M@TriX
    hát azért az RTL-es kiszámolgatós 80%-ban nem talál ;)
  • Random_
    Az jó lenne ha az időmérő után is bele lehetne nyúlni az autókba akkor kicsit többet lehetne izgulni. Most már az időmérő eredmények alapján lehet tudni ki mennyi box kiállással számol és milyen beállításokkal fog versenyezni.