182279
  • G_ArchAngel #25220
    Remélem lassan felfogtok nőni...
    Van itt pár ember, akiből kinézem, hogy Britney poszter mellé feltett a falra egy Kimi vagy Fernando képet is...

Az a legérdekesebb, hogy odavagytok ezekért az emberekért, pedig mennyire jelentéktelenek egy építészhez, orvoshoz, csillagászhoz (etc.) képest...
  • Lteebee
    ...aztán láttam a topikjait is...
  • Lteebee
    Örülök, hogy kaptunk egy újabb másik mellett eldumáló mekinyalifalit.

Asszem, ignore...
  • Istencsászár
    bla bla bla nagyon remélem hogy még ebbe az évbe leszjópár 2szeres meki győzelem amikor a Alonsonak kört ad Kimi nagyon remélem és Briatorréra is kiváncsi leszek mitmond majd sőt remélem a vbt is megnyeri mer ők érdemlik meg konstriktőri megvan már azzal nincsgond szóval ki a jobb csapat? fisco holkulog mindig sehol szertem őt mer jó pilóta de nemmegy neki amikor olyan ütős kocsibaül de elenben Kimi Monty az élenvan állandóan
  • Lteebee
    Van, aki egy, esetleg több kör alapján ítéli meg, melyik a legjobb.
    Van, akinek az számít, ki az, aki be is fejezi a versenyeket.
  • Istencsászár
    neked ez a mámiád hogy összes hszre ez a válaszod "ettől még nem ők a legjobbak" pff utolsó helyről 2. 13. helyről 2szer dobogo összes versenyt kimi és monty toronymagas vezeti amig nemesnek ki hát nemtudom ki a jobb nedemind1 RÖNÓ A KIRÁLY ŐK A LEGJOBBAK örülj
  • Lteebee
    Azok a csapatok, akiknél dinamikus fejlődés figyelhető meg, először megbízható, közepes teljesítményű autót csinálnak.
    Innen kiindulva növelik a teljesítményt.

A mercinél ez nem figyelhető meg.
  • dav1d
    namár most ettől még nem ők a legjobbak...
  • Istencsászár
    aki ezt mondja állandóan az magának mond ellent elmondom miér nézzük a tavalyi dolgokat Mp4/19 lassú megbizhatlan volt mivolt mindig közeépmezőny végén és szépkis füstölés rengeteg racén nemármost Azér mer lassú azér nemlesz megbizhatatlan a kocsi vagyis nemarra épitették hogy lassú és ennek fejében akkor legyen megbizhatatlan is és akkor nézzük az idei évet pokolian gyors és megbizhatatlan szóval ebből nemnagyerőfeszítés kikövetkeztetni hogy nem amiatt ilyen gyors mert direkt határon van és ezmiatt megbizhatalan hanem azér mer ez a mercédesnél már megszokott hogy ilyen...
  • dav1d
    Akkor a legjobb tudásuk szerint építettek megbizhatatlan autót ha ugy jobban tetszik...Ettől még nem ők a legjobbak...
  • Istencsászár
    engem nemizgat mi a divat minem, ezt a gyorsasaágra terveznek és ezér romlik el EZ AKKORA BAROMSÁG már megbocsáss aki ezt kitalálta egy láma volt ilyen nincs ők a legjobb tusásuk szerint csinálták meg a megbizhatóságot és a gyorsaságot szal ez egy nagy hülyeség aki ezzel jön elő mindig
  • dav1d
    Másik: itt nem divat a gúnynevek használata!
  • dav1d
    Ennyivel gyorsabb idén a Mclaren!!!Mutatja az is hogy Monti az utolsó helyről a másodikra jött fel.ettől még Alonso nem rossz versenyző csak ennyivel lassabb kocsiban ül.
  • dav1d
    Figyel jól: Nem a sebbeség számít hanem hogy ki hány pontot gyüjt , érted?
    Nem a sebbeségért kap pontot vagy igen?A Mclaren inkább a gyorsaságra tervezte az autóját és nem a megbizhatóságra a Renault mindkettőre.Akkor most melyik jobb?Nézz a pontverseny állására és meglátod...
  • Istencsászár
    persze f1be nincsen ha de HA nemromlik el a kocsi Alonso csak 2 kmerről nézné a Vbcimet HA HA HA de nem... Senki sem vitatja Kimi oriási tehetségét mer 2szer nehezebb kocsival és képes Alonsoka előtt lenni innen jön ki a zsenialitása amit senki sem vitat.. csak briatorre meg alfonsoka
  • Istencsászár
    most azér kicsit gondolkodjatok rönó: Alonso amig nyeri a futamokat mer végigmegy hibátlanul( álltalában) ha Kimi nincs körülötte akkor van esélye, Fisicella hát már kezd a középmezőnybe szürkülni amig Mclaren: Kimi folyamatosan az élen van Alonso előtt bőven ha a kocsi nemszar be , Monty is az élen van Alonso előtt ha a kocsi nemszar be szóval alapból mclaren párosa a legjobb jelenleg és a kocsi a legjobb bla bla bla nem megbizható de ezvan...
  • dav1d
    "hogy másvalaki meg kritikus helyzetekben idegesen vezet," na ez az amit most nem szabad Alonsonak.Ezért gondolom azt hogy a hungaróringen nem ő volt a hibás.Szerintem ő tudja ezt a legjobban.Nincs miért rizikóznia de ha a következő futamokon ilyen helyzetben hibázik akkor valóban nem érdemli meg a vbt...
  • Laffite
    nem érzem a jelentőségét, hogy valaki 11. vagy 12. helyről indul neki egy nagydíjnak, legalábbis ahhoz képest, hogy másvalaki meg kritikus helyzetekben idegesen vezet, ami kihat az eredményeire is... de ez csak az én magánvéleményem, és szinte biztos vagyok benne, hogy te nem így látod, mert egy kicsit elfogult vagy, ami érthető és tulajdonképpen teljesen normális dolog.
  • dav1d
    "nem ezeken múlott a jelenlegi pontkülönbség."nem is mondtam ilyet a lényeg az ha még elhanyagolható hiba is akkor is az ott hiba ami a Spanyolnál jóval kevesebbszer fordul elő...
    A Bahreini időmérőn meg egyértelműen poziciókat vesztett vele csak ugy mint Francia országban ahol annak ellenére hogy motorcseréje (10rajt helyes büntetés) volt megfuthatta volna a pole időt...
  • Laffite
    ...igazad van, eltértünk az eredeti témától, de a másik téma is éppolyan téma - arra reagáltam csak.

amúgy meg csapatban a Renault erősebb és jobb pont az általad említett okok és tények miatt is, bár a McLarent alapból gyorsabbnak érzem, de ezzel nem érnek sokat, mert képtelenek mindezt tartósan kihasználni.
  • Laffite
    Olyan mértékű hibákra hivatkozol, melyek érdemben a világon semmit nem döntöttek el pro vagy kontra, nem ezeken múlott a jelenlegi pontkülönbség. A gumielkopásból adódó anyagfáradást nem láthatta előre, így ezt nem az ő számlájára írnám, sokkal inkább a csapatéra, az anyaghibákért ne a versenyző legyen már a hibás...
  • dav1d
    figy az alap nem is ez volt hanem az hogy Mika szerint a Mclaren a legjobb csapat... Ezt irtam pár sorral lejebb , erre már megint szokás szerint egyesek Alonsot kezdik el fikázni Hogy a fenébe jött ez ide?

A másik:
    Hogy mondhatja Mika hogy a "Mclaren a legjobb csapat" ha Kimi önhibáján kivűl minden második futamon kiesik mert nem bír ki 2 futamot csak egyet...
  • Trade
    ez is tipikus magyar mentalitas.
    ezt a csicska szot kulfoldon nem igazan hasznaljak
  • dav1d
    nem mondtam olyat ami nem igaz vagy szerinted igen?
  • Laffite
    beláthatnád, hogy mindez szőrszálhasogatás... én szívesen érvelnék, de elfogult vagy, így nem teszem
  • dav1d
    "Pat Symonds főmérnök szerint, amikor a szárny leszakadt az autóról, az autó olyannyira megsérült, hogy a túlmelegedés miatt vissza kellett venni a spanyol motorjának fordulatszámából, ráadásul az R25 leszorító erejének 7 százalékának is búcsút inthetett. Számításai szerint az eredmény: mínusz 1.2 másodperc körönként."
  • Nyiri
    "Azt mondtak"
  • dav1d
    csak az egyiket...
  • dav1d
    Azt mondták le vették a motor fordulat számát hogy kiméljék a motort, ezért ment olyan lassan...
  • dav1d
    Viszont ha alpossabban szemügyre veszük a dolgokat:
    Kimi hibázott:
    Spanyol időmérőn <==első szektornál
    Bahreinben az időmérőn <==utosó szektornál
    Francia országban az időmérőn <==utolsó szektornál
    Német országban az időmérőn <==utolsó szektornál
    Európában a versenyen amikor elkoptatta a gumijait

Szal...
  • Laffite
    na azért én jól emlékszem a 88-as idényre, az pl nem volt egyszerű... de azóta is voltak jó éveik... szal szerintem inkább a mercedes a hunyó, mintsem a mclaren
  • Bandee1987
    a Mclaren több éve próbál megbízható lenni, de ezt sohasem sikerül nekik megoldani...(ne feledjük, hogy nagyon gyorsak, DE nem megbízhatóak, márpedig ezzel nem lehet vb-címet nyerni, vagy csak nagy szerencsével)
  • Laffite
    Ez viszont teljesen igaz. A finn sokkal megfontoltabban vezet, a spanyol viszont hamar elveszti az eszét és belemegy kockázatos szitukba.
  • Laffite
    Nem ugyanaz elrajtolni és fokozatosan jönni föl, vagy elrajtolni, majd egy kör hátrányba kerülni és úgy próbálkozni... Meg aztán a mi büszke ringünkön sok mindent lehet, de előzni azt nem nagyon, szal azzal együtt, hogy én is Kiminek szurkolok, szerintem maradjunk meg a realitásoknál.
  • LSL
    Azt figyeljétek meg, hogy Kimi még az utolsó helyről is képes pontot szerezni, amíg alonzó csak agonizált a hungaroringen...
  • NuCLEARScoRp
    Kicsit megbizhatóbb kocsival Kimi már rég vezetné a Vb-t.... 4-szer esett ki önhibáján kívűl...+ 2 szer motorcsere, míg Alonso mindkét bakiját vezetési hiba okozta....
  • dav1d
    "veszélyes lehetne a mclaren, ha kibírná a versenyeket." Ez igaz de ettől még nem ők a legjobbak...
  • Amse
    Látod, hogy veszélyes lehetne a mclaren, ha kibírná a versenyeket.picit fejlődik és tényleg nagy rá az esélye.(bár nem csak a mclaren-el van így)
  • dav1d
    Häkkinen szerint Räikkönen világbajnok lehet

"Vannak más erős csapatok is, de egyik sem jobb a McLarennél. A lehető legjobb alakulattal száll harcba a világbajnoki címért." <-- ezt erőssen kétlem

• Gregorius
    Én nem tudnék belőle kiemelni egyet sem.