182279
  • sumi
    hali.

az orf1 mikor adja a szabadedzést??
  • Roolcsy
    De emlékszem régen nem úgy kezdték az évet hogy bemutatták az új szabályokat! A versenynaptár se nagyon változott, inkább azt várta az ember hogy mikor mutatják már be az új autókat! Most pedig először hallhattál az új szabályokról hogy melyik országban nem lesz F1 és utána kezdték el bemutatni az autókat. Ez a Formula1 már nem ugyanaz ami régen volt. Megváltozott az egész szó jelntése.
  • DJ Bee18
    a barmok azért csinálták ezt a 10, 8... pontrendszert, mert azt hitték ezzel izgalmasabb lesz a bajnokság, de ettől függetlenül ugye nyert a Ferari. Tehát ez a szabály sportszerűtlen a győztesnek, és ráadásul egy igazán domináns csapat ellen (mint a ferrari 2-3 éve) szart se ér. Hogy miért nem hozzák vissza a régi rendszert...
  • Kit--Kat
    Ahha, kb. annyi értelme lenne, mint a többi új szabálynak, hogy 2pont választja el a győztest a 2.tól meg stb...
  • Snecie Smicie
    Persze régen is lehetett, de akkor mindenki a minimum mennyiséggel körözött (2002 és előtte), igy aki pole-t szerzett, az megérdemelte.
  • Snecie Smicie
    amióta lehet játszadozni a benzinmennyiségekkel, azóta a pole nem sokat ér
  • Shaman
    mért lenne fakítás? jópár sorozatban pontozzák....
  • Snecie Smicie
    butaság lenne, szvsz a pole sok esetben csak fakítás a szponzorok felé..
    lásd Trulli--) Indianapolis 2005
  • Istencsászár
    amíg mózli nem takarodik el, ilyen értelmes szabályról ne is álmodozz:D
  • Shaman
    időmérőn pole-ért pont az mikor lesz?
  • Istencsászár
    én azt látom hogy sorra hozzák a "bonyolultabbnál-bonyulultabb" szabályokat amik során ezer1 kiskapu nyilik meg a "csalás" fele... régi szabályokkal mi volt a baj? érdekes akkor is volt f1 és talán nem volt ilyen megkérdőjelezhető ez az egész... butítsunk, bonyolítsunk!
  • Istencsászár
    ez egy nagyon jó módszer lehetne
  • Istencsászár
    direkt nem kevertem bele a csapatváltást mer ugy általánosságban beszélek az összes pilótáról...
  • G_ArchAngel #31195
    van egy egyszerű megoldás - azt nem tudom miért nem használják: párhuzamos pontozási rendszer...

nincs visszasorolás, csak pontlevonás: ha motort kell cserélni a csapat miatt, a konstruktöri VB-ből, ha a pilóta vágja oda a gépet és az miatt kell cserélni, akkor az egyéni VB-ből kell levonni...
  • edeleny
    Akkor minek mennek autoval,futhatnanak is,es akkor senki alatt nem robban le a technika,igy senki nem lenne hatranyban.Ilyen alapon követelhetnenk,hogy teljesen azonos autoval induljon mindenki.A pilota es az auto egyseget kepez,nem lehet különvalasztani,igaz,hogy az auto hibaja miatt a pilotat büntetik,de minden pilotanak joga van olyan csapathoz igazolni,ahol nem robban le a technika!!!!!
  • Lteebee
    Meg a csapat és szvsz ez a lényeg.
  • Snecie Smicie
    meg a szurkolók ;(
  • Roolcsy
    Ezek akkora b..mok miért nem találják ki hogy egy egész szezont bírjon ki a motor akinek el romlik az kiesett a játékból! Idióták!
  • Istencsászár
    büntessék a csapatot pl pénzel, de ennek a +x hely büntinek csak a pilóta issza meg a levét..
  • Roolcsy
    Akkor ezekszerint ingyen és bérmentve is átment volna!
  • G_ArchAngel #31188
    Häkkinen: Kimi esélyes a bajnoki címre

Az új Formula-1-es évadot megelőzően a sport szakértői gyakran találgatásokba kezdenek és 'megjósolják', ki lesz a világbajnok. Idén legtöbben Fernando Alonsora, Michael Schumacherre és Kimi Räikkönenre tippeltek, ám volt aki Jenson Buttont is az esélyesek közé sorolta.

A kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen is leadta voksát. "Én úgy gondolom, hogy Kimi Räikkönen jó eséllyel indul. Az idei esztendőben több szabálymódosítás is volt, a motort, az időmérőt és az abroncsokat illetően, így izgalmas szezonra számítok."

"Pályafutásom elején én is V8-as motorokkal versenyeztem. Akkor igazán jól üzemeltek. A mai technikával sem lesz ez másképpen. A tesztek során bebizonyosodott, hogy az autók nem lettek lassabbak ezáltal, mint a tavalyi esztendőben. A rajongók hamar rájönnek majd, hogy a V8-as motorok semmin nem változtatnak az izgalmak szempontjából." – jelentette ki a finn pilóta, aki meg van győződve arról, hogy Gary Paffett hamarosan versenyezni fog.

"Gary tavaly nagyszerű munkát végzett a DTM-ben, tehetséges versenyző. Most a McLaren-Mercedes tesztpilótája. Ha hasonló jó munkát végez majd, akkor egy napon ott lesz a rajtrácson is." – tette hozzá Häkkinen, aki Paffett babárjaira tör – szeretné megszerezni a DTM bajnoki címét.
  • G_ArchAngel #31187
    Haug: Alonso nem a pénzért választotta a McLarent

A Mercedes Motorsport igazgatója, Norbert Haug elmondta, hogy bár sokan úgy gondolják, hogy Fernando Alonso a jóval nagyobb pénzösszegért választotta a McLarent, szerinte a spanyolok világbajnoka abszolút nem anyagi megfontolásból döntött úgy, hogy 2006 végén elhagyja a Renault-t. Haug szerint a világbajnok döntésében elsősorban a McLaren-Mercedes istálló versenyképessége játszotta a főszerepet.

”Azért döntött amellett, hogy a mi csapatunkhoz csatlakozik, mert bennünk látta meg azt a lehetőséget, hogy hosszútávon a legversenyképesebbek lehetünk.” – jelentette ki Haug a Sport-Informations-Dienst hírügynökségnek.

az én nevem meg Texas, a walkeri kopó...:)
  • G_ArchAngel #31186
    Dennis: lehetséges a Bahreini győzelem

A McLaren-Mercedes versenyzője, Kimi Räikkönen nem hiszi, hogy csapata az évad elején versenyképes lesz. A "dpa" értesülései szerint a finn pilóta a napokban egy PR rendezvényen visszafogottan nyilatkozott az idei esélyekről. "A téli tesztek eredményei alapján, a Renault és a Honda is nagyon-nagyon gyorsnak tűnik. De a McLaren szorosan ott lesz mögöttük."

A csapatvezető, Ron Dennis optimistább, mint 26 esztendős pilótája. "Nem hiszem, hogy ezt a napokban nyilatkozta. A múlt heti tesztek sikeresek voltak. Egy futamgyőzelem megszerzése nem egyszerű feladat, és a Bahreini Nagydíj sem kivétel. De folyamatosan javítani fogunk a teljesítményünkön, de már Bahreinbe is a győzelemért jöttünk."

Räikkönen a téli tesztek alatt a Mercedes erőforrásait kritizálta, ám néhány hét múlva már elégedett volt a német aggregáttal, amely gyorsabbnak és megbízhatóbbnak bizonyult.

"Jól haladunk a fejlesztésekkel. Soha nem foglalkoztam a téli tesztek eredményeivel, és nem hiszek a "téli világbajnokságban". A versenyt sokkal fontosabbnak tartom, mivel itt mutatkozik meg a valós teljesítmény. A Bahreini Nagydíj majd megmutatja, hogy mennyire jól végeztük el a feladatainkat. Az eredmény majd mindent elárul."

amúgy megújult a Formula.hu hírportál - nekem nem tetszik...
  • Roolcsy
    Schumachertől és Buttontól tart a leginkább Alonso

Ez a rész,tettszik:"Remélem, hogy az első három-négy versenyen újra értékes pontokat veszítenek, és nehezen dolgozzák le a hátrányukat." Ezt a McLarenre érti! Szeintem ugyan úgy tart a wokingiaktól mint a többiektől vagy még jobban!

• Lteebee
    Tavalyelőtt még bmw-vel tolta?
    Franc sem emlékszik.
  • G_ArchAngel #31183
    Montoya ezen a pályán még nem is ment a McLaren-nel, ugye?
  • Mersant
    1 másik szögből fényképezett képen ez piros, szal csak a fények miatt néz ki narancsnak...
  • Punker
  • edeleny
    Es szerinted mi lenne a jo bünti,tegyenek ra sulyokat,es akkor tuti hogy a versenyt is elbukja,igy legalabb van esely a jo szereplesre,lasd sokat Kimi.Az meg hogy ne legyen bünti megint nem jo,mert akkor mindenki esz nelkül cserelne.Ez a kitetel most azokra vonatkozik,akik többször is motort cserelnek egy futam alatt,illetve azokra akik azert adtak fel a versenyt,hogy uj mocit kapjanak a következö futamra,lsad a Hondak tavaly,ha jol csalodom epp Ausztraliaba,vagy mint megtette sokat a ferrari,mikor sumi nem felyezte be a versenyt.
  • Kit--Kat
    Akkor most ez lesz a festése a McLarennek?
  • Snecie Smicie
    mármint nem a link, hanem a program
  • Snecie Smicie
    hibás, sajna :(
  • Istencsászár
    A Bahreini Nagydíj hivatalos programja
  • Snecie Smicie
    Tiago Monteiro (loál)

• Dodo55
    Ezt nem értem: az autón narancssárga a Fly Emirates logoja, emiatt az autón a piros részek narancssárgák lettek. Viszont a hátul a falon piros a Fly Emirates logoja, tehát akkor az autóra miért narancssárga logo került? Szerintem szebb volt a McLaren, amikor a Fly Emirates logoja helyett pirosság volt ott, ahol most a narancssárga logo van, tehát minek kellett narancssárágra színezni az autót ott, ahol eddig piros volt, holott a Fly Emirates logoja eredetileg piros?
  • Istencsászár
    én nemértem miért a pilótát kell azzal megszopatni hogy beszart alatta a technika... ha versenyen beszar akkor ott vége, de hogy ugy induljon neki az időmérőnek hogy nem lehet a poleba... ez a motorbüntetés ugy rossz ahogy van, máshogy is lehetne büntetni a csapatokat...
  • G_ArchAngel #31172
    amikor az ember azt hiszi, hogy kijön az F1 a gödörből, akkor egy ilyen közlemény újra ráébreszti a valóságra: a haldoklás folytatódik...
  • Istencsászár
    Halmozott lesz a motorcsere-büntetés
  • G_ArchAngel #31170
    legalább a terrorpisták a merdszókat békén hagyják, hiszen ők is a Fly Emirates-szel repülnek
  • GregSB
    A bahreini nyerés le van zsírozva ezekszerint :DDDDD