182279
  • b-type
    Ezt a kasztnicserés dolgot nem értem.

"A szárnyak ügye is csak azóta van felkepva, mióta kiderült, hogy nem csak a Ferrari sáros"
    Hát nem tom ezt a topic-ot viszonylag ritkán nézem, de ez a téma abban a pillanatban lett felkapva ahogy nyilvánosságra hozták.
  • edeleny
    A helyzet meglehetösen erdekes a szamomra.Hivatalos forrasok szerint nem törtent semmi,viszont nem hivatalos,(ertsd :szoban) a hirek szerint az FIA tajekoztatta mindharom csapatot,a szarnyak attervezesere.Amire a MC. es a BMW azonnal reagalt is,attervezik a következö versenyre,mig a Ferrari semmi ujjat nem mondott (szerintem a mai hirekben közölt nyilatkozatuk meg a vasarnpi).Lehet hogy megsem lepnek semmit Melburnig,akkor szerintem ket eset lehetseges 1, megismetlödik Indi ha az FIA nem tesz semmit 2, az Fia nem engedi indulni a Ferrarit.
  • b-type
    :)))))
    "ráparancsolt"..manipulálni ennél finomabb eszközzel hatásos. :)
    Itt nem a hangnem a kérdés, meg egyébb itt-ott megjelent félrefordítások, esetleg csúsztatások.
    Ha vmi szabálytalan, akkor ott nincs 'hangnembeli' eltérés, azt meg kell szüntetni.
  • ibronk
    Ez nem hiszem erről szólna... Technikai sportok, de főleg egy ilyen autó építő verseny mint az F1 szerintem mindig is arról szóltak hogy ki talál ilyen "kiskapukat" a szabályokban. Csak aztán valami kiderül, mert látszik a TV-ben van ami meg nem derül ki soha se. De egy ilyen igazából nem is kiskapu, hiszen meg van mondva hol mérnek meg hogyan, és ott megfelel valami a szabályoknak, akkor szabályos. Az meg hogy az ellenfelek milyen szabály "szellemeket" olvasnak ki a sorok közül az egy egész más kérdés.
  • Istencsászár
    Az a baj hogy FIA nem mondta ki határozottan eddig legalábbis a médián keresztül hogy NEM SZABÁLYTALAN, NEM KELL VÁLTOZATANI! szvsz szabálytalan és kell változatani... Csak az a poén hogy McLaren-re és a BMW-re egyből ráparancsolt, de ők " kicserélték " egyből ha igaz amit írtak. A Ferrari még mindig hallgat, pedig az ő kocsijukon lehetett látni a leglátványosabban hogy flexibilis...
  • Marki
    Nem.. :) Arra gondoltam, hogy az FIA kedvez a GPMA-n kívüli csapatokkal. Pl. a RedBull - STR cserélhet egymás között kasztnit, a Honda - Super Aguri nem.
    Ráadásul a látható előny ellenére sem kell szigorítani a V10-es lefojtásán...
    A szárnyak ügye is csak azóta van felkepva, mióta kiderült, hogy nem csak a Ferrari sáros.
  • b-type
    Igen, valszeg nekik nem kell hiszen uis a Ferrari zsebében van az egész FIA...gondolom ezt akartad sugallni. :)

Nincs szabály ami alapján kötelezni lehetne őket, ez a helyzet.
    Lehet itt hinteni a médiát, de a Ferka ezt a szárnyat pénzért fejlesztette ki, és úgy hogy eleget tesz az FIA megfelelő követelményeinek.
    Hát én is szeretném ha megindokolnák hogy ugyan miért kell lecserélni, illetve az hogy miért arra vannak elképzeléseim, inkább azt hogy milyen jogalapon.
  • Istencsászár
    nekik nemkell, mer kibe libeg szemmel láthatóan, ugyanis az nem szabálytalan:D:D:D
  • Marki
    A BMW és a McLaren változtat a szárnyain, a Ferrari még nem

Nekik nem is kell gondolom D:
  • Kit--Kat
    Hát én visszahoznék régi páláykat, Zandvort meg ilyeneket. Ezek az "új" páláyk mint pl. a török 1 széles betonu fosadék.
  • Kikoki
    Hát tőlem csak azért a gagyi pályákat ne haggyák be!És lehet róla tudni hogy hol építenek?
  • Istencsászár
    Mer nincs elég pénze a pályatervezőknek és kell nekik uj pályákat csinálni jópénzér:))
  • Kikoki
    Mért kell törölni különben néhányversenyt?
  • ibronk
    Amúgy nem is értem, aki látta a videót, beláthatja hogy alig hajlott meg egy kicsit az a szárny rajta, és azért csak 200-nál már 20-40 kgnyi erő nyomhatja le azt kis vékony szart, mégis miből kéne csinálni őket hogy még annyit se hajoljanak?
  • ibronk
    Mi az a hülyeség hogy a csúcssebesség bizonyos fordulatszámon feltűnően nagyobb a többiénél, már mindenkinek azonos váltóátétteleket kell használni, vagy mivan?
  • Roolcsy
    Kémmódszert is alkalmaztak a tiltakozók?
  • Lteebee
    Körülbelül egy éve 1-2 hetente újra és újra elkezded unni.
    És?
    Hadd sztárolja magát!
    Ilyen és kész:)
  • Lteebee
    Igazad van, de nem azért sírtak, mert a gumiszabály így, meg úgy.
    Pedig lett volna okuk.
  • Istencsászár
    De la Rosa egyedül körözött
  • Mersant
    szárnyak
  • Roolcsy
    Nem pártolom a Ferrarit nehogy azt gondold én is kénytelen vagyok nekik szurkolni mivel Schummy náluk versenyzik! Én sem néztem jó szemmel mikor visszatolták a pályára(akkor azt gondoltam hogy majd ki fog állni a következő körben a pitbe de ez nem így történt... Vissza térve a szárnyakra azt írtad hogy "azok elsösorban áramlasterelök,masodsorban leszoritoerö kepzo elemek" Én ezért kérdeztem hogy a FLEXI szárnyakat nem épp azért találták ki hogy ezt szabályozza?
  • G_ArchAngel #32996
    a Ringet részben Bernie tervezte, "leg"kelet-európaibb pálya, asszem 2012-ig aláírt szerződéssel...

amúgy unalmas pálya, ha a vonalvezetését tekintjük, de szerencsére mindig történik valami:)
  • b-type
    Hát ha törölnek pályát, akkor a HunRing nagy eséllyel pályázik rá szvsz.
    Magny Cours-nál sztem előrébb van a halállistán.
  • Punker
    nem sok unalmasabb van az biztos.
  • Nyiri
    Francia palya tenyleg szar.
  • edeleny
    De,de ezt most mire erted?A McLaren,es a BMW bejelentette,hogy modositja a hatso szarnyait.
  • Roolcsy
    A flexi szárny szted mi? Nem a leszorítóerőt varriálja?
  • Punker
    neki csak a pénz számít amit bezsebel, új helyszín extra profit, a hulladék francia pályát kéne törölni az senkinek nem hiányozna.....az meg hogy vezetik a VB-t kit érdekel? :)
  • DJ Bee18
    barom állat...
    Vajon miért az az érzésem, hogy tönkre akarják tenni az F1-et??
  • Istencsászár
    Ecclestone: néhány futamot törölnünk kell Eezaz öreg csakis a spahoz hasonló isten pályákat töröljétek hajrááá
  • Roolcsy
    A Ferrari be is vizsgáltatta még mielőtt használatba vették volna.....
  • Istencsászár
    Pat Symonds sem 1 kis arc, de normálisabb mint Briós, és szerintem igaza is van..., Ha megakarja szerezni magának a rönó Kimit akkor arra azér készüljenek hogy nemfog Briós ölébe ugrándozni mint ahogy Alonso teszi, kizárt hogy oda megy:)
  • G_ArchAngel #32985
    Raikkönen a nagy ellenfél
    2006. március 21., kedd 16:36
    A Forma-1-es világbajnokság első két futama után kezd kirajzolódni az idei erősorrend. A Renault Kimi Raikkönent tartja legnagyobb riválisának.
    Pat Symonds, a világbajnok Renault istálló főmérnöke szerint a McLaren-Mercedes finn pilótája lehet a francia csapat legnagyobb ellenfele.

"Bár az első két verseny nem úgy sikerült Raikkönennek, ahogy tervezte, de a köridőit nézve egyértelmű, hogy csak ő szoríthatja meg Alonsót és Fisichellát" - nyilatkozta a Renault főmérnöke.

Raikkönen egyébként a Bahreini Nagydíjon az utolsó helyről rajtolva a harmadik helyre hozta be a McLarent, Szepangban pedig az első körben kiesett, így 6 ponttal csupán a 6. helyen áll az összetettben.

valamiért a Renault-nál óvatosan elkezdtek nyalni a finnek...
  • Istencsászár
    Már kezdem unni ezt az önsztárolást, nem ők az 1etlenek ha jóltudom akik 2ős győzelmet arattak a forma1 történetében, de ő az 1etlen aki ugy elvan szállva magától hogy beszarás...
  • G_ArchAngel #32983
    Biatore:

"Túl hamara akartak temetni minket," mondta az olasz szakember a Gazzetta dello Sportnak. "Leírtak minket, miután ki kellett cserélnünk Giancarlo motorját Bahreinben, illetve amikor azt látták, hogy Fernando hátra került a rajtrácson. Vannak, akiknek szavak számítanak, nekünk csak a tények. A versenyben hihetetlen bemutatót tartottunk erőből. A McLaren és a Ferrari sehol nem voltak hozzánk képest. Az összes lehetséges pontot megszereztük. Bármelyik pilótánk képes a győzelemre. Megmutattuk, hogy a Renault két remek pilótára számíthat és hogy egyáltalán nem függünk Fernandótól."

sehol?
    Kimi olyan közel volt a boxutcában, hogyha akart volna, akkor átmegy és lecsavar egyet a hokiütőjével:)))
  • Istencsászár
    A CVC irányíthatja az F1-et, ha lemond a MotoGP-ről

A Forma-1-ben tavaly többségi résztulajdont vásárló CVC egyelőre nem gyakorolhatja jogait, hiszen az Európai Unió vizsgálatot indított azért, hogy a cég ne kerülhessen monopol helyzetbe.

Az európai versenytörvényeket figyelembe véve ugyanis egyetlen cég sem rendelkezhet olyan nagy befolyással, hogy konkurenciától nem tartván bármekkora összegeket kérhessen a televíziós jogokért.

Az EU vizsgálatai kimutatták, hogy amennyiben a CVC megtartja a leányvállalatának kezében lévő MotoGP tulajdonjogokat, úgy az olyan országokban, ahol mindkét sorozat népszerű, egyértelmű monopolhelyzet alakulna ki.

Ennek elkerülése érdekében az EU tanácsa úgy határozott, hogy amennyiben a CVC meg akarja szerezni a Forma-1 jogait, úgy meg kell válnia a MotoGP-től.

A McLaren-Mercedes vezetője, Ron Dennis örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a CVC kezébe kerülhet az irányítás. A rivális széria szervezésében részt vevő csapatok szerint ugyanis amennyiben megtörténik a váltás, az jó hatással lesz a Forma-1 jövőjére.

„A CVC irányítása jót tehet a sportnak, hiszen ahogy számunkra is, nekik is nagyon fontos a stabilitás. A Forma-1 jövője a tét, és mi máris több kérdésben tanácskoztunk a vállalattal." - mondta a McLaren csapat vezetője..
  • Istencsászár
    dehogynem egész évben sírtak hogy a gumi így meg úgy... hát most megkapták a cserét...
  • DJ Bee18
    Mi megy itt? Már azért is a Ferrari lesz a hibás, hogy őket feljelentik, és az azt követő vizsgálatnál hibát találnak másoknál?? Inkább azon kéne gondolkodni, hogy a Ferrari öt év fölényes győzelem után katasztrófális szezont zárt, mégsem kezdtek el szövegelni, hogy ez a szabály miatt van stb. Míg a többi csapat folyton azt hangoztatta, hogy így unalmas, szar az egész F1, más szabály kéne stb., én meg ezt ráadásul sosem kifogásoltam akkoriban... Meg akkor nyissatok egy Miért kell utálni a Ferrarit? topicot, és ott éljétek ki magatokat, mert már ezzel van tele a topic. És nem állok le vitázni, mert nem érdekel, bármit is írjatok.
  • G_ArchAngel #32979
    tudod, mi az a Ferrari-like...?

Ferrarihoz hasonló, mert nyúltak a maranellóiaktól rendesen...

A.Newey pedig már a 2. munkahetén hozzányúlt a karosszériához - előbb emgedte el a McLaren, mert sürgősen javítani kellett az RBR-en, annyira sz@r volt a téli teszetk elején (aztán az is maradt)
  • edeleny
    A Red Bull karosszeriahoz a Ferrarinak semmi köze.A.N. pedig meg nem nagyon nyult ehez az autohoz.