182283
  • G_ArchAngel #35624
    ja, csak nem mindegy, hogy a 100 lassabb, mint a 30...

és bocsi, de mikor kezdett JPM gyúrni? mikor szóltak neki, hogy pótolható, addig Ő sem volt az a nagy csapatjátékos...
  • DannyL
    Finom a fenti kép. A pályarajzra gondolok!
  • Istencsászár
    Ezt nem1szer mondta a csapat Kimi 1szerűen nem csapatjátékos, ellenben Montoya aki keményen dolgozott az uj évi kocsin is, tett hozzá valamit, nézzük meg a teszteket... Kimi 30 kör, Monty 100 vagy fölött... Igy nemfog 1ről a kettőre jutni a csapat, ha igy állll hozzá akkor takarodjon...
  • G_ArchAngel #35621
    Anno Senna volt ilyen, Monacoban fogta magát és miután kiesett felment zuhanyozni a szállodájába:)

Kimitől paraszt dolog volt mindesetre, de valószínűleg tényleg televan a töke a McLarennel és Ron Dennis-szel...
  • Punker
    erről beszélek/ünk 2 éve a folyamatos kudarcokba bele fásul most már nem is piálhat remélhetőleg egy másik csapatnál felrázzák majd ebből a rémálomból, ha nem akkor soha nem lesz VB.....
  • Istencsászár
    Áll a bál a McLaren-Mercedesnél
    Teljes mértékben megbomlani látszik a csapategység a McLaren-Mercedesnél. Nem elég, hogy lassú az autó (ezt a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug el is ismerte), de más területeken gondok ütötték fel a fejüket.

Az egyik ilyen problémát Kimi Räikkönen hozzáállása jelenti. A finn versenyző – aki bennfentes információk szerint a szezon végén mindenképpen el kívánja hagyni a csapatot – az utóbbi időben állítólag meglehetősen lezserül áll a munkához, s ennek ékes példája, ami a pénteki első szabadedzésen történt. Räikkönen ezen nemes egyszerűséggel nem jelent meg, hanem 5 csillagos szállodájában maradt. A finn végül déli 12 órakor futott be. Ron Dennis természetesen rendkívül dühös volt versenyzőjére.

Talán az ilyen közjátékok miatt is van az, hogy a csapat is idegesebb a szokásosnál és ilyenkor könnyebben jönnek a hibák – aminek ezúttal Juan Pablo Montoya itta meg a levét. Az időmérő edzés második részében úgy küldték ki új gumikon a kolumbiait a pályára, hogy előtte elfelejtették megtankolni. Montoya emiatt nem tudott gyorskört futni, hanem lassú tempóba kellett visszatérnie a boxba, hogy egyáltalán addig elég legyen az üzemanyaga. Ez Montoyának egy jobb helyezésébe kerülhetett.

Minden Tiszteletem Kimié, és tök mind1 hogy hogy áll a csapat de ez no com....
  • G_ArchAngel #35618
    nézd a GP2-t...
  • Punker
    soha nem szerettem a gyorsasági motorokat, ha nagy düg túra mocikkal mennének valami terep szerűn azt megnézzném :)
  • Istencsászár
    Pedig vannak balesetek:)
  • Punker
    nem szeretem
  • G_ArchAngel #35614
    én "már"-t írtam...:P

nézd a MotoGP-t, ott van verseny...
  • Punker
    a finn akkor még gyors volt? :)
  • G_ArchAngel #35612
    Jó, de a finn már akkor gyors volt, Rossi meg nem villogott a Ferraris teszteken...
  • Punker
    vagy a tesztekkel együtt volt neki annyi? :)
  • Punker
    Kimi-nek 23 után adták meg nem?
  • G_ArchAngel #35609
    Lenne egy amatőr kérdésem:

Valentino Rossi MotoGp után is kaphat F1 superlicense-t? Vagy az nincs kategóriákra osztva? Egyáltalán mennyi együléses autóversenyt kellene teljesítenie?
  • lac coo
    Ehez nem értek...
    De a fenti dögnek jó a bulája...Az biztos....
  • DJ Bee18
    csussz :DDD
  • b-type
    értem én Alex, na de nem minden a pénz, tehát oké van egy csomó pénzük, de szintet hozva ez jár nekik..pl. egy futamgyőztes pilótának jár pénz, annyi amennyi a 'piaci értéke', azaz amennyit egy másik csapat hajlandó fizetni érte.
    Tehát azért ez nem lehet érv.
    Vmint gondolom egy pilótának fontos a pénz, de ha versenyzőből van akkor még fontosabb a versenyképes autó.
    Sok versenyzőről hallottam már hogy kevesebbért is leszerződtek egy csapathoz, mert a másik csapat..bár többet fizetett volna, nem nézett ki annyira fejlődőképesnek.

Meg ez az egész pénz dolog...mi akik szeretjük a technikai sportot, van hogy nem értjük ha egy nagy autógyártó huzamosabb ideig nem szerepel jól, és szinte óriási baklövésként kezeljük ha kivonul a sportágból.
    De az autógyártó cég kiszámolja hogy melyik piaci szeletére van befolyással az adott sportágban betöltött sikeres szereplés, és ha a végén nem tetszik az eredmény, akkor visszavonják....vagy pedig tudják hogy ugyan a sok embeernek rettenetesen imponáló teszem azt a Ferrari sikere, autót mégis Toyota-t vesznek.
    Számol-ír-fejet vakar és dönt. Közvetítés előtt reklám, utána reklám és kész.
    Itt van Bernie is, amit össze bűvészkedik az F1-l...
    ..és akkor a pilóta? Ha van egy kis szerencsénk és tényleg versenyzőből van gyúrva, akkor én nem várom el hogy alkalmazkodjon ehez a gépezethez azért mert ők adják a pénzt.
    Ahogy egy művésztől sem várom el...mert többről szól mint ár-érték. :)
  • Gabor_(HSF)
    Jaj ne..és tényleg..igaza lehet Punk-nak,inkább igyál az meglátszik
  • G_ArchAngel #35604
    mielőtt valaki messzemenő következtetéseket vonna le a szponzori pénz és fizetés kapcsolából, jobb tisztázni Zsóti példáján keresztül a dolgokat:

miért is kapják ezek a szegény low-end volánzsonglőrök a pénzt a szponzoroktól? hogy odaadják a csapatnak - Zsóti sem tudott addig indulni, míg meg nem lett a szükséges pénz és szponzori támogatás...

ez nem fizetés nekik, Ők fizetik ki a csapatnak a helyüket a szponzor segítségével!
  • G_ArchAngel #35603
    ennél tovább nem merészledem...
  • Istencsászár
    Erről van szó, szvsz kap pénzt azért hogy versenyzik... nem is keveset.
  • Punker
    mióta leálltál az ivással egyre nehezebb veled, vegyél példát rólam :)
  • Gabor_(HSF)
    De az a minimum,hogy leforditod legalább oroszra....
  • G_ArchAngel #35599
    hagyjátok abba, vagy Britney Spears dalszövegeket fogok bemásolni!
  • Alexease
    - Eredetileg Alonso-rol volt szo, de altalanosan egy VB pilotarol, akik szerintem kapnak valami penzecsket;)
    - Az "also kategorias pilotak" valszeg nem kapnak "fizetest" (a csapattol), de a szponzortol es egyeb helyekrol biztosan (meg ha azt nem is "fizetesnek" hivjuk):) A lenyeg, hogy nem fog ehen halni a szezon kozepen, es utana sem lesz gondja. Nekem is mindegy lenne, ha "maganban" zsak szamra kapnam a penzt, es kozben en fizetnek a cegnek, hogy "hobby-bol" dolgozgassak naluk;))))
  • Gabor_(HSF)
    Tessék?te nem érteni magyar?
    Vagy csak szimplán kötekedni akarsz?
    És mitől nem volt elég tiszta,vagy normális amit írtam?Te érted amit mondani akarsz?????
  • Alexease
    Eleg nehez volt kibogaraszni, mit is akartal irni. Szerintem, ha megprobalnal normalisan irni, fogalmazni, lehet hogy kevesebb "kotegedes" lenne, mert elso "bogaraszasra" en is azt hittem, hogy "kostolgatsz":))) (Ma ugy nez ki, hogy az "Irj es fogalmazz normalisan!" kezdetu hozzaszolasom lesz az altalanos:DDD)
  • Gabor_(HSF)
    Hát most erre neked mit mondjak?
    Tanulni.. Tanulni..Tanulni..
    Lenin is megmondta:Fűteni..Fűteni..Fűteni..
    Azt hiszed,csak Bzsofika volt az egyetlen akinek a pénzt hoznia kellett?
    Hát nem,még vannak igy egy páran.............
  • G_ArchAngel #35594
    Te hol élsz?
    Midlandnál fizetnek a fiúk, sőt több tesztpilóta is, pl. Doornbos
  • Istencsászár
    "LOL..egy alsokategoriás pilóta,nem hogy fizetést nem kap,hanem ő fizet a körőzgetésért.." ezt ugye viccnek irtad?
  • G_ArchAngel #35592
    Én biztos többet keresek, mint Alonso, csak kevesebbet találok:)

• Gabor_(HSF)
    LOL..egy alsokategoriás pilóta,nem hogy fizetést nem kap,hanem ő fizet a körőzgetésért..
    ad2.inreális? milyen pénzek forognak a labdakergetőknél,a golfozónál,tenisz,stb?
    Ja és amig a közelébe kerülhetsz,hát a MO-i államkassza is lehet kevés hozzá..
    Cóval ne az fájjon ki mennyit keres,engem speciel én miért nem keresek többet
  • Alexease
    Nem tudom mennyit keres egy F1-es, nepszeru, foleg VB pilota, de valszeg nem keveset. Bizonyos szempontbol - valszeg ha osszehasonlitanak mas sportokkal - tuti hogy irrealis penzek forognak. Ha nincs is leirva, gondolom elvarjak hogy "sajat tulajdonkent" kezelhessek a pilotat ellenszolgaltataskent:) Nem kotelezo versenyzonek lenni, valszeg egy alsokategorias pilota, 1 szezonnyi fizetesebol mar elete vegeig "eltengodhet" Monaco-ban:)))))) Minnel nepszerubb egy sorozat, annal tobbet szamit a reklam, a szponzorok, a penz, ami erosen befolyasolja az egeszet a "maganembertol" a "versenyig".
  • Kit--Kat
    Ez kurva jó lett, nagyon tetszik:)))
    Le is mentem:P
  • b-type
    Hát mondjuk MS focizik...aztán ezt most mindenki ossza be hogy ez most jó VB izének vagy nem... :))))

Nekem kicsit olyan ez a dolog, hogy:
    - Figy F1-es VB palánta, na az ami eddig volt az többé nem van, nincs nőzés, nincs pia, nincs randalír, nincs szélsőséges viselkedés, nincs veszélyes hobby,..kezed-lábad biztosítva van, de ha eltöröd szezonban mész a levesbe,..hol tartottam, ja szal nincs magánvélemény, nincs felesleges duma, nincs cimbizés a többi pilótával, szerelővel..stb,..rokonnal sem.
    Van viszont reklámcuccok hordása bugyiszinten is, középnyilatkozat...hogyan mondjunk semmit de érdekesen. vannak szelepnyilatkozatok direkt búlvársajtónak, szezonban heti két nap szponzori szereplés, heti két nap törödés a szurkolókkal, heti két nap tesztelés, heti két nap..
    csajod Amerika-i legyen a motortgyártó cég ott akar terjeszkedni, de hozzanak hírbe egy Török bébivel is mert ott a szponzorcég szeretne nyomulni..

Ha VB. leszel, további heti két nap öeregek átkisérése a zebrán...
    ...csajod Kina-i legyen, az most fontos piac az F1-nek, valamit találj ki ami vonza a tömegeket, de ne sértsen semmilyen érdeket...
    :)
  • Punker
    többiek is örömüket lelnék a csöcsös rajongókban csak az asszony kinyírná őket :)
  • Istencsászár
    Jóhát Dc mindig ilyen volt... ő örömét leli benne...
  • Punker
    MS-t soha nem szidta mert ő azért F1-en kívül is aktívan mozgott a rajongók között.