182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Jó, de a 24. helyről nem azért jött fel, mert elengedték. Itt vitatkoztok 1 helyezésen, amikor feljött 18-at... -
De a kanyart már nem tudta bevenni
-
fejetlenségben -
Schumi megelőzhette volna enélkül is Nico-t, de az túl rizikós lett volna a csapat részéről. A Mercedes gyár részéről nagy a nyomás a csapaton az idei év eredménytelenségei miatt, Schumi-t is sokan kritizálják mostanában (lehet olvasni híreket erről). Mivel jubileumi futam, ezért kedvezni akartak mindenképp Michael-nek. Ez volt az idei legjobb szereplésük és a nagy fejetlenségbe, mondtak valamit Nico-nak (lehet átgondolva máshogy oldották volna meg a dolgot), nem szerették volna azt látni, hogy egymást kilökik, mert az nem tett volna jót senkinek se.
Véleményem szerint ehhez van közel az igazság. -
a végén amikor a force indiát előzi, 1 kézzel:D -
IXEMGabeo #115048 visszatérve, az "ilyen kaliberű csapat" egyenlőre vergődik, csupa jót ígérnek és semmi nem valósult meg abból, amit az elmúlt 2 évben terveztek. időmérőn is hibázott a csapat a jobb első kerék rögzítésénél, év elején hátsó gumi kopás mértéke is magas volt, műszaki hibák, csupa hiba hiba hátán történtek a dolgok a csapatnál, hiába van meg már a háttér, még nagy a fejetlenség... -
G_ArchAngel #115047 Nem hiszem, hogy Niconak sok eselye volt a kemeny kevereken, mikozben MS-nek gyorsabb gumija es DRS-e is volt.
Amugy a srac nagyon megerdemelne mar egy jobb autot, csoda amit kihoz ebbol a stuttgarti szarkupacbol. -
Csapattársa, Nico Rosberg elmondta, hogy nem elengedés volt az említett manőver. „Noha Michael évfordulót ünnepelt, a pályán nem kapott tőlem ajándékot. Próbáltam védekezni, de ő gyorsabb volt”
Persze, hogy próbált védekezni, de az üzemanyag spórolásra indokolatlanul ráállított (ráállíttatott) motorral esélye se volt tartani a pozícióját.
"motorsportal hsz-eket?" azoknak van értékük, mérvadóak egyáltalán?
Magyarországon sajnos az összes Forma 1-el foglalkozó oldal kritikán aluli sajnos. -
IXEMGabeo #115045 jól van olvasd el a motorsportal hsz-eket...Rosberg mit nyilatkozott. ugyanez volt egyébként 2010-ben Istanbulban is a Mclarennél lentebb írta valaki, utána még írtam, hogy teljesen logikátlan lenne mivel a Merci 5-6 körrel a vége előtt kijelentette, hogy srácok szabad a verseny. Nem fér össze a 2 "utasítás". Mondjuk tényleg felesleges a téma, nem tudom miért olyan nehéz elképzelni azt is, hogy még 3 körrel a vége előtt enélkül az üzemanyag duma nélkül is elkapta volna Rosbit. -
Első kanyar, majd az orúzs utáni előzés o.O -
A rádió beszélgetéseket felvételről adják tehát 1-2 körrel ezelőtt mondták Rosbergnek, hogy spóroljon. -
Pont ezt mondom én is. -
Volt safety-car-os fázis amin több kör is volt ahol spórolhattak az üzemanyaggal. Egy ilyen kaliberű csapat kizárt, hogy ilyet hibázzon.
Ha nincs safe-car akkor be se fejezi a futamot Rosberg, mert ki fogy az üzemanyag? Ráadásul pont akkor szóltak neki, mikor Schumi megérkezett közvetlen mögé, de 2 kör alatt se tudta megelőzni a DRS és a Kers-el se?
Légy szíves gondolkodj kicsit! -
IXEMGabeo #115040 nem tehetett mást:D:) -
Coulthard kicsit elfogult volt a verseny alatt :D -
G_ArchAngel #115038 Korrekt, akkor Lauda is jol latta. -
Hamilton belátta, hogy ő a hibás.
Ez elég egyértelmű volt számomra párszor visszanézve. -
De ez nem új regek, hanem feltört regek. -
ezért tökéletes megoldás lenne:
új reg 24 óra múlva írhat
első 100 hsz-g 30 percenként írhat az új reg.
majd elmegy a kedve az eféle dolgoktól. -
G_ArchAngel #115034 -
Ezt a Schumaher Rosberg vitát eldöntöm gyorsba.
Csapatutasítás engedélyezett az éven, tehát nem lenne muszáj hazudnia a Mercedesnek. -
McCartman #115030 fogalmad sincs milyen motorvezérléssel teljesítette a versenyt , mintha most hallottunk volna idén először üzemanyag problémákról a futam vége felé.
Persze aki elvből ekézni akarja Schumachert meg trollkodni annak teljesen mindegy ki-mit nyilatkozik , megtalálja rá a módját. -
Amúgy se lett volna az előzési zónában. -
IXEMGabeo #115028 Rosberg is ennyire hazudna? ennyire belenyugodna szerinted? tavaly a Japán nagydíjon sem engedte el az öreget.... -
IXEMGabeo #115027 szerintem annyira nem volt jelentősége, hogy akár ellenszegülhetett is volna a csapatnak. Egyébként 4 körrel a vége előtt, honnan tudod, ha nem szólták volna el a csapatnál magukat az üzemanyagos dologgal a vitát kiváltva néhány embernél, hogy amúgy se kapta volna el? ezt se tudjuk meg ehelyett meg máris a rajongók vannak becsapva. Nem hinném, hogy akkor ilyen beszólás megszületett volna csapatrádión pár körrel korábban, hogy "szabad a pálya, versenyzés srácok", mert ilyen is volt -
Hidd el nagyon átlátszó ez és a rajongók becsapásának tartom.
Nico az utasítást követően üzemanyag takarékos állapotba kapcsolta az autóját így esélye se volt tartani Schumit. -
IXEMGabeo #115025 nekem nagy a gyanúm, hogy a Merci rajtmechanikája a legfejlettebb, úgy, mint a Renaultnak 2003-2006 ig. -
G_ArchAngel #115024 A rajtracson kioklenedezett fustfelho lattan pedig en meg az elindulasaban is ketelkedtem. -
IXEMGabeo #115023 akkor lesd meg a telemetriát, hogy Nico hol vette el a gázt a lábáról...
hasonló összeesküvés elmélet, mint a Red Bullnál, de ők tényleg sunyik... -
miért olyan hihetetlen, hogy tényleg kevés volt? Volt már rá példa...
McLaren Istanbul 2010 asszem...Ott is rászóltak Buttonra, hogy benzin eléggé kevés... -
"ajándékba adta Rosberg, Schuminak az 5. helyet"
De a csapat adta oda, nem pedig önként Nico. -
IXEMGabeo #115020 Massát úgy leverte erőből, mint a pinty a gyengébb Mercivel, sőt hihetetlen, hogy Vettelt is, hogy elkapta az elején
-
Jobb lett volna, ha megmondják őszintén, hogy Schumi-nak akartak kedvezni a jubileumi futamán és megelőzzék, hogy egymást kilökjék véletlen. -
G_ArchAngel #115018 A csapat ugyanannyi pontot kapott, a pilotak egyeni pontjait pedig erdemben nem erintette, ha igaz is a szandekos helycsere.
Reszemrol erdektelen, pedig soha nem kedveltem MS-t, Nico-nak meg drukkolok is. En orulok, hogy percekig harcolt az elen. -
IXEMGabeo #115017 egyébként, ha így is lenne, hogy "ajándékba adta Rosberg, Schuminak az 5. helyet" így is mindketten hatalmasat mentek és a legjobb csapat eredményt érték el, szóval szerintem kár is ezen témázni, annál is inkább, mert esélyük sincs a vb-be beleszólni -
ha nem "magyarázkodnának", akkor meg az lenne a gyanús.
manapság, mikor minden csapaton belüli akcióra ugranak a nézők... -
Eléggé magyarázkodnak: a rajongókat szerintem nem lehet becsapni...
Ross Brawn:
Rászóltunk a füléra a verseny vége felé, hogy spóroljon egy kicsit az üzemanyaggal. Erre azért volt szükség, mert a safety car bent léte alatt sem spórolhattunk, hiszen akkor az autó súlya lett volna túl nagy. Nem ezért veszítette el Michaellel szemben az ötödik helyet, hanem mert Schumi lágy gumikkal mehetett.
Norbert Haug:
Az utolsó körökben Michael lágy gumikkal érkezett meg Nico mögé, akinek használt közepesen kemény abroncsai voltak, így érthető, hogy simán meg tudta őt előzni. -
Ja, ha nincs safety car, akkor még spórolnia se lett volna lehetősége ilyen erővel, mert elfogy a bezin^^ -
IXEMGabeo #115013 még mielőtt azt mondja bárki is, hogy Rosberg hagyta magát, Ross Brawn válasza remélem kielégítő volt
-
Nico Rosberg:
Ráadásul Michael az utolsó körökben megérkezett mögém a jobb, lágy abroncsokon. Esélyem sem volt tartani őt.