182279
  • Ambrus Gergely
    jaja
  • IXEMGabeo
    ez sajnos pontosan így van...Itthon semmi pénz nincsen, főleg nem óriás szponzorok...
  • pedobear
    Számadás a Belga Nagydíjról

Tudja-e, hogy milyen negatív rekordot állított be a Virgin, Nico Rosberg előtt ki tudott ennyire hátulról indulva az élre állni a rajt után
  • Ambrus Gergely
    csá tesa

na mi a pája buliuznk zuzunk.
    gyurjunk vaze gyurjunk

nézétek meg a galériám milyeim vannak!!!
  • Bullitt
    Egyáltalán tudod, milyen számításokkal kell becsléseket végezni? Nem? Akkor csendben is maradhatsz. Meglepődnél, de tényleg lehet ám nagyon megbízható becsléseket végezni...
  • Kit--Kat
    Te és a tények, na ne röhögtess muhahaha. Nem kell ide ez a negatív böfi ami belőled árad.
  • Carlos
    Csak a HVG fel tud mutatni valamit te pedig semmit. Erről ennyit ;)
  • Falcon83
    Az írásomban ugyanannyi tény volt mint a hvg-s megfikkanásban. Erről ennyit ;)
  • Totti5
    A te írásod meg alaptalan fikára... inkább hiszek, vagyis CSAK NEKI HISZEK, akinek van némi rálátása és mondjuk nem Zsolti fikával vágott neki a mondandójának.
  • Falcon83
    "Becsülni ugyanakkor"
    Na innen értelmetlen tovább olvasni. Az egész agymenés becslésekre meg kozmetikázott adatokra alapoz mindent.
  • Carlos
    Aha... persze, ezt hogy számoltad ki, hogy nem jön vissza az ára?

"Augusztus 1-jei középárfolyamon számolva 4,54 milliárd forintba került az idén az államnak, hogy Magyarország 26. alkalommal is otthont adhatott a Forma-1-es sorozat egyik futamának."

"Becsülni ugyanakkor – ha nem is pontosan, de – viszonylag könnyen lehet az állami bevételeket. A hazai futamra az elmúlt években nagyjából 40-50 ezer külföldi szurkoló érkezett, akik – a Magyar Turizmus Zrt. 2008-as felmérése szerint – átlagosan 4-5 napot maradnak Magyarországon, s napi 200-250 eurót (azaz 55-68 ezer forintot) költenek. Ebből az adódik, hogy a külföldi rajongók költése valahol 9 és 17 milliárd forint között lehet, ami 20 százalékos áfatartalommal számolva csak ebből az adónemből 1,8-3,4 milliárd forintos többlet-adóbevételt eredményez.

Ehhez jön még hozzá az egyéb adókból (jövedéki adó, idegenforgalmi adó stb.) származó többletbevétel, illetve a csapatokkal érkező – s jóval kevésbé árérzékeny – vendégek költése, amiből arra következtethetünk, hogy minden bizonnyal megtérül a támogatás. Egyes becslések szerint az állam teljes Forma-1-ből származó bevétele a 10 milliárd forintot is meghaladhatja."

Többi a linkben párral lentebb.
  • Falcon83
    Nem sikerességen múlik ez, ahol van némi kúltúrája a demokráciának, ott ilyet nem lehet megtenni amit nálunk csinálnak az F1-el, meg zsótival stb. De mi ilyenek vagyunk, verdessük a seggünket a földhöz hogy mekkora királyság van F1-es futamunk, de azért mindenki sír hogy kevés a segély meg hogy 10000 milliárdos államadósság van, de azt nem tudják összerakni, hogy az F1-re nem kevés pénz megy el. És negyede nem jön vissza csak elszámolják mint országimázs javítására elköltött pénz, aztán úgy egyből szebben mutat.
  • Carlos
    Csak félig műanyag és minden egyéb szar... És hasmenésem van tőle. (mint ahogy fel is van tüntetve "mellékhatásként".
  • ski22o
    én csak redbut iszom mert vettlel is olyat iszik és át akarom érezni az érzését, mit iszik, na ezt nehéz így leírni tudom, de mégis eg y sztár érzi azt az izt ami te és nem rosz a redbull.
  • G_ArchAngel #115120
    Miert fektetnenek be?
    A szponzoracio alapja a reklam, amig nincs tomegek altal kovetett kozvetites, addig nem erdekes szamukra.
  • Carlos
    Most őszintén. Azért mert egy rally vagy fomra 1-es autón ottvan a HP felirat máris mész nyomtatót venni? Vagy red bull-t? Vagy a shell-nél tankolsz?

Szerintem nem.

Miért rakná bele Józsi a bútoros a pénzét az autósportba? Nem emiatt veszel Józsi Art Deco széket...
  • Totti5
    Pont arról szól a cikk, hogy nyereséges...
  • Totti5
    Nincs állami támogatás, ami azonnal megöl egy ilyen beruházást, mert a milliárdos befektetők szarnak bele. Nézd meg egyik napról a másikra él a Zengő Dension csapat... pár 10 ezres alkatrészekre sincs meg a pénz mindig, mert nincsenek támogatók, hiába versenyeznek egy elit sorozatban az élmezőnnyel, ennyire rohad mód fukarok a magyar milliárdosok.
  • G_ArchAngel #115116
    Sikeres allamok nem tamogatnak veszteseges sportokat.

(most nem Bernie szemszogebol nezem...)
  • Totti5
    Ez nyilvánvaló... ha a kormány nem adna pénzt, akkor nem lenne itt sem futam.

Miből fizette a kormány a Forma-1-es Magyar Nagydíjat?
  • RatBaG #115114
    nem értem, hogy lehet az, hogy folyton a legjobb-legnépszerűbb pályáknak vannak pénzügyi gondjaik.
    ugyebár a nürburgringért is küzdenek... :(
  • Carlos
    Engem érdekelne az a táblázat...
  • Ulvar
    xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

faszt... elárulom neked hogy te kimész a Magyar nagydíjra duplán fizetsz...

Ugyanis a rendezési jogok nagy részét az állam bácsi fizeti Magyarországon,....igen a te adódból :)))).

Máshol pedig sponzor pénzekből vagy más úton kaparják össze... az állam egy kurva fillért nem fizet... :).

Maffiaháború....Állam maffia ja az van... Magyarországon, ugyanis nézd meg mennyiért rendezzük meg mi a futamokat többi nagydíjjal összehasonlítva... volt egy táblázat pár héttel ezelőtt :).

Vicces dolgok ezek ugye? :). Csóró Magyarok .... :).
  • ski22o
    kemény dolgok állhatnak ott a háttérbe, mafiaháborúk.
  • Carlos
    Egyetértek!
    És azért furcsálom, hogy a belgák nem tudják összekaparni amikor a csóró magyaroknak meg sikerül... Fura.
  • Totti5
  • Mersant
    hat nem orulok, SPA az egyik legjobb palya...
  • Christian88
    Formula-1: felváltva lesz Belga és Francia Nagydíj

Én nem ismerem a pályát, régi. Így Magny Cours-nak jobban örültem volna :/
  • Falcon83
    Azt hogy hány lóerős azt lemérni sem szokták. Max tippelni lehet. A legerősebb v8-as a Toyotáé volt, 780 lóerőt tudott de akkor még nem volt korlátozva a fordulatszám, meg 1 vagy 2 versenyhétvégések voltak a motorok. A tömeg meg mindenkinek egyformán 640 kg.
  • Carlos
    Button majdnem úgy járt mint massa a hungaroringen (bocs, ha volt már):
    link videókkal
  • bardocz
    Jaa, akik a hang alapján mondják meg, nem? Volt valami ilyen is, ha jól emlékszem.
  • G_ArchAngel #115103
    Nem a csapatok, hanem vmi fizikuscsapat szokta kiszamolni.
  • McCartman
    év végén majd hazudnak valamit.:D
  • bardocz
    Év végén elmondják milyen erős a kocsijuk? És melyik évben?
  • G_ArchAngel #115100
    Ilyenkor max tippeket talalsz, evvegen szoktak elarulni.
  • Zinaj
    Azt akarom kérdezni hogy pl a RedBull csapat auto hany loerossek,es hany kilossak? De a tobbi csapat adatai is érdekelnek foleg ez a 2 dolog 2011-ben hogyan vannak ezek a szamok...
  • Totti5
  • G_ArchAngel #115097
  • kifli
    nekem eszembe nem jutott, hogya pirelli a szar, inkább, hogy a bizonyos problémás autók nem megfelelően használják a gumit. Ha mindenkinél fenn állt volna a adolog, akkor valszeg a pirellire gondoltam volna :)
  • pedobear
    [URL=http://www.a5.hu/cikkek/2/49283.shtml]A Pirellinél úgy vélik, "igazságtalan helyzetbe" hozták őket[/URL]