182279
  • nearo
    szóljatok, ha még folytatjátok, mert akkor hozom a popcornt^^
  • ScarY MAN
    kikérem magamnak :D én Kubica fan vagyok :D :D .. ezt buktad :DDD
  • bardocz
    Miért, itt mindenki Kobayashinak szurkol?
  • Totti5
    Én nem szurkolok Vettelnek. Köztudott hogy Hamilton és Alonso seggét nyalom:)

Összeeskövés elméleteknek meg semmi értelme, mert semmi alapja. Ha Webber verte volna év elején Vettelt és jöttek volna a hibák és a visszesés, akkor talán, de ilyenről szó nem volt. Lehet hogy Webber szerencsétlen évet zárt, de hibák ide vagy oda LASSÚ volt Vettelhez és az autó képességeihez képest.
  • Firerock
    Jaa,mert az év első felében egyszer se működött Webbernek a Kers Vettelnek meg 1x nem? Feleslegesen magyarázok egy olyan helyen ahol éppen annak szurkolnak aki a legjobb,na meg Raikonnennek
  • bardocz
    Webber kers-ét rakták be Vettel kocsijába. Azért rajtolt jókat. Sőt, a tapadása is azért volt nagyobb, nagyobb súly, nagyobb nyomóerő, nagyobb tapadási erő
  • Totti5
    Jaja, direkt fogták vissza Webbert hogy még véletlen se legyen meg simán a 2. helye. Webbernél könnyű volt ráfogni hogy a kers miatt csiga... Vettel kers nélkül is 1. helyen volt. Erről ennyit.
  • ScarY MAN
    ...meg volt bundázva az egész...sőt... itt minden csak színjáték, már 4 éve tudták ki lesz idén a vb.

• Firerock
    Ez mondjuk igaz,csak a szándékosság szánalmas,mint mondjuk idén is Webber és Vettel autója között ami különbség volt megbízhatóságban és minden másban,azt ti sem gondoljátok komolyan hogy az teljesen véletlen volt!?
  • bardocz
    Sőt, nem létezik két azonos autó.
  • FeikG
    JaJ!!!Hát te nem vagy egy egyszerű eset..
    Orvos mondott valamit mostanában?
  • Firerock
    Már ott se azonos autót kaptak,ez is nyilvánvaló,szóval felesleges magyarázni
  • FeikG
    Ez így marhaság sztem..
    Nem csak az Olasz nagydíj a mérce,ott van Brazil is,mikor esőben Hamiltont,minden oldalról pofozta..
    Bourdais-nak pedig csak azaz egy értékelhető eredménye volt,mert egész évben csak a zokniját szagolta..
    Pedig azért Ő nem akárki,még ha nem is jött össze az F1.De LMS-ban nem gyenge..
  • Totti5
    Ez így van. Jó példa erre egy ovál pálya. Azt gondolná az ember hogy csak nyomja a gázt és máris megvan a jó helyezés, aztán nagyon nem így működik.
  • mcmoha
  • b-type
    szvsz nincs egyszerű pálya....'offline' igen, vagy time trial
    Most gondolj bele,..ha egy pálya egyszerű akkor az egész mezőnynek egyszerű...azaz máris nem egyszerű ott jónak lenni.
    Egyébként sem az...ott a második Lesmo, mivel egy nagy döngetés jön utána, ezért nagyon nem mindegy milyen lendületet őrzöl meg kanyarkijövetre, Az Ascari ugyan ezen okból fontos, a Parabolica meg ugye a kanyarbemenettől a kanyarkijövetig fontos...és az elég hosszú.
    Ráadásul ezt nehezíti az autó beállja...ami a legtöbb esetben kis leszorítóerő a nagy végsebhez....ez viszont nagyon hiányzik a gyors kanyaroknál, irányváltásoknál.
    Alonso sztem képben van az autók erősorrendjét nézve, biztos tudja mit beszél....A Red Bull nagyon nagy technikai fölényben van...sztem is.
    Néztem mittomén mikor éve Silverstone-ban Vettel ráesett...szabályszerűen ráesett a többiekre, mert fullgázon jött át olyan helyeken, ahol a többiek nem, ..és tök mindegy milyen tempót mennek a Red Bull-k...márpedig általában a leggyorsabbat...hisz elszakadnak,...még is mindig van tapadás, oké lehet hogy Vettel hasonlóan jól bánik a gumikkal mint Button..bár még Button-nak is be kell áldoznia az elején a tempóból hogy sokáig bírja a gumi..
    De hogy mindkét versenyző vajpuhán vezessen akkor amikor ők a leggyorsabbak...az nehezen hihető nekem.
    Egyszerűen nekik akkor is van még tapadásuk amikor a többieknek még nincs/már nincs...sokszor legutolsónak jönnek cserére, és még akkor is nagyon jó tempóban vannak, míg a többiek másfél másodperceket buknak..
    ..és ez ilyen eredményekben látszik mint az idei...Vettel nagyon jó és gyors, de szvsz ez az autó brutális fölényben volt és van....az a kérdés jövőre mi lesz,...de volt idejük felkészülni, kényelmes fejlesztőmunkát végezhettek, míg a többiek őket próbálták utolérni.
  • Totti5
    Nem lehet összehasonlítani ez igaz. A mai gépeken minden sokkal gyorsabban történik, rövidebb féktávok, gyorsabb váltások, precízebben kell ahhoz menni hogy az autóból és a pályából a legjobb köridőt préselje ki valaki, magyarán sokkal kiélezetebb lett az egész, magyarán a határok feszegetése nőtt.

• madmanic
    Mivel idén nem a meki nyerte egyik VB címet sem, pont leszarom, hogy ki nyert.
  • madmanic
    nem érted.. nem lehet összehasonlítani mert annyira eltérő volt mind a technikai megoldások mind a verseny szabályozása..

A másik halálom, hogy vettel megdöntötte Mansell rekordját.. Örülök, hogy nem 40 futamos volt az év.. Túlszárnyalta volna még a GP2 pole pozíciókat is..
  • G_ArchAngel #118568
    Az senkit nem erdekel, hogy Senna kezi valtoval nyert, mert a tobbieknek is az volt.
    Ami Vettelnek vagy Alonsonak volt, az volt a tobbieknek is a mezonyben vagy legalabb lehetoseguk lett volna elkesziteni. Nincsenek csodak, csak jo megoldasok es rendesen elvegzett munka.
  • IXEMGabeo
    pont azok értenek vele egyet részben, akik nem szeretik Vettelt:) bakkerman legalább elismerte, hogy tényleg savanyű a szőlő neki...
  • IXEMGabeo
    azért Trulli is majdnem megnyerte a Silverstone nagydíjat 2003-ban, csak éppen beszaladt a skót szoknyás, amit Barrichellonak pont kedvezett....
  • madmanic
    továbbá nem volt ez a rengeteg technikai szarság, kers, drs befújt diffúzor stb mint idén...
  • madmanic
    maximálisan egyet értek vele - és nem hittem volna, h valaha ilyet fog mondani Alonso...
  • nearo
    Jah, nem véletlen, hogy F1 2000-ben is három pályán tudok nagyon jól menni... Ausztráliában, mert az az első verseny a bajnokságban, Brazíliában, mert az a második, és Olaszországban, mert az kurvaegyszerű :D
  • Totti5
    Alonso jó párszor villantott a Rönóval és az első futamgyőzelmét sem olyan évben szeretzte amikor a Rönó potenciálisan képes lett volna arra...
  • a.carkey
    Ez nem a Frédibéni, hogy számítson is! :D
  • Master91
    ha igen akkor ő már a Ferráris korszakába egyedi Kers-t használt :D
  • ShaiHulud
    jol gyanitod:D vagy szerinted az jellemzo hogy olajos hordoban taroljaka vodkat meg a sort?:D
  • Kit--Kat
    Ja, még időszámításunk előttről.
  • Master91
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gyanítom fotoshop
  • a.carkey
    Ja, hisz Alonso győzött a Toro Rossoval. :)

Monza bitangegyszerű pálya, kb. - tisztelet a kivételnek -, mint amilyenek az USA-ban is vannak. Bourdais (4xes bajnok ugye) sem véletlenül ment ott jól EDZÉSEN. (Megj. 93-ban Andretti is ott futotta a legjobb versenyét a McLarenben VERSENYEN!)
  • Master91
  • bakkerman
    részben egyetértek Alonsoval,van amiben igaza van,van amiben nincs,és picit savanyú a szőlő effektus.
  • b-type
    Az olaszoknál Bourdais is a 4. helyről rajtolt. Annyira nem volt rossz az STR.
    Sztem Alonso nem beszél hülyeséget, biztos tudja miről beszél...csak nincs értelme ebbe belemenni sztem.
  • pedobear
    A Mercedes-Benz gyári csapata a 2012-es Formula-1-es szezonban Mercedes AMG Petronas Formula One Team néven indul.
  • IXEMGabeo
    jaja egyetértek
  • G_ArchAngel #118550
    Vagy lehet a Ferrari jobb, mint a McLaren, de ennyit tudnak a pilotaik. Hamilton mar 2007-ben is Alonso szintjen volt es azota fejlodott, mig Alonso a Renault-hoz sem adott semmit.

Minden csak nezopont kerdese, amig nem vagy benne a surujeben.
  • Totti5
    Úgy beszélnek Vettelről mint ha 5 éve ő lenne a legjobb autóba és szarrá nyerne minden évet... ebben az évben volt csak ilyen, majd ha 3 év múlva is ennyire jó lesz ő és a csapat lehet rinyálni:) nem értem mit kell felfújni ennyire ezt. Mindenkinek voltak ilyen évei, még sem volt ennyi rinya, bár leginkább ez a személye ellen irányul, mert nagyon fiatal és a csapat ellen ami nem Ferrari, Meki hanem csak egy privát Red Bull.
  • a.carkey
    Alonso kifogta Stefano Domenicalit. Ezzel tk. bekerült egy olyan Ferrariba, amilyenben Prost is ült. Bár 1990-ben még egész jók voltak, 91-ben semmi sem jött össze. Prost idejében felállt, Alonso jövőre még bizotsan ott marad, de a Ferrarinál jelenleg legalább két sokkal jobb csapat van.