182279
  • Kit--Kat
    Alapvetően az autó mozgása volt a gáz a szakértők szerint. Ez pedig nem lehet PR.
  • a.carkey
    Megj. nem adják a szabadedzést pénteken.
  • Totti5
  • nearo
    Lotus F1 Team és Caterham F1 Team, ha jól tudom.
    Amúgy mindkettő Renault motorral megy idén.
  • bakkerman
    áhhá,és a nevük akkor Lotur Renault meg Caterham?
  • nearo
    a lotus a fekete, a caterham a zöld
  • bakkerman
    Vettel,vagy valamelyik McLarenes lesz a VB,erre van a legnagyobb sansz,Webber nem lehet,a Ferrarik gyengék,Mercedeseknek max pár dobogó,vagy esetleg 1 futamgyőzelem összejöhet. A Raikkonen féle Lotus Renault(már azt se tudom mi a nevük,a Caterham az melyik csapat?? ) túlvan hypeolva,tőle max 1-2 bravúr dobogót várok.
  • bakkerman
    Alonso szerint hiba lenne máris leírni a Ferrarit

igaza van,ráérünk a leszarozással az első futam befejezéséig,addig ők is VB esélyesek.
  • Master91
    Csütörtökön National Geographic-on:

22:00 Gyáróriások V: A Williams-csapat (ismétlése hajnali 1kor)
    -----------------------------------------------

Március 11-én 14:5-kor az m1-en.

„Melbourne előtt" címmel Forma 1-es magazinnal melegít be a közmédia a március 17-én kezdődő 2012-es világbajnoki idényre.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjjal tér vissza tíz év után az m1-re a száguldó cirkusz. A köztelevízió a királykategória összes futamát és az időmérő edzéseket is élőben közvetíti. A „Boxutca" című magazinműsor először a malajziai nagydíj időmérőjének élő közvetítése, majd a további futamok időmérője előtt jelentkezik, amelyekben a versenyek hátteréről, és egyéb a Forma-1-hez kapcsolódó érdekességekről is szó lesz.

A futamokat Mezei Dániel, a Telesport munkatársa kommentálja, szakkommentátorként a korábbi közvetítésekből már jól ismert Wéber Gábor segíti, a boxutcából Szujó Zoltán, valamint -- új arcként - a futamokat az elmúlt években a helyszíneken figyelemmel kísérő - Bende Adrienn jelentkezik. Az MR1-Kossuth Rádió és a MR2-Petőfi Rádió hallgatóinak Bera Emese szállítja a legfrissebb Forma-1-es híreket.

Az m1-en március 11-én 14:50 órakor startoló „Melbourne előtt" című élő magazinműsorban Petrovics-Mérei Andrea műsorvezető faggatja az F1-es stáb tagjait a felkészülésről, esélyekről. Első adás, az első sztárinterjúkkal, a műsorban kiderül, hogy a spanyolországi Jerezben, az idei első Forma 1-es teszten, mit nyilatkozott Michael Schumacher, Kimi Räikkönen és Jenson Button.

A közszolgálati média többi csatornája is kiemelt figyelemmel kíséri az F1 világát. A közvetítéssorozat egyszerre lesz jelen az MTI tudósításaiban, a Dunasport híradásaiban, az MR1-Kossuth Rádió és az MR2-Petőfi Rádióban, valamint a hirado.hu portálon.

Az MR1-Kossuth Rádió Déli és Esti Krónikáiban, a sporthírek között aktuálisan hallható minden, a Forma-1-hez és a futamokhoz kapcsolódó fontos információ. A Sportvilág című műsorban a pénteki versenynapok szabadedzéseiről, a szombati időmérő edzésekről és futamokról hallhatók hosszabb, hangképes összefoglalók.
    Az MR2-Petőfi Rádió hallgatói a délutáni zenés összeállításban rövid bejelentkezések segítségével értesülhetnek a legfrissebb eredményekről
  • bardocz
    Hát így legyen, én örülnék neki.
  • Nightt
    Elvileg jobb az a 407, mint az alfa, hetvegen kiderul.
  • bardocz
    Kár, hogy ő megy azzal a kocsival, ami kb sose volt sikeres, míg a kisgyerek meg az Alfával.
  • Nightt
    Tim Gabi is indul egy 407-essel az RCM Motorsporttal. Neki nagyobb eselye lesz a jo eredmenyre.
  • passatgt
    off:
    "Két év szünet után ismét lesz magyar indulója az európai túraautó-kupának (ETCC), a már vb-menő Michelisz Norbert 2009-es szárnypróbálgatása után az idén ifj. Ficza Ferenc indul a négy állomásból, s összesen nyolc versenyből álló sorozatban. A 15 éves (!) tehetség az Alfa Romeót indító magyar XFX Unicorse-istálló színeiben áll rajthoz a versenyeken."
  • Master91
    Ferrarinak szerintem a tavalyi + ez az év lesz az utolsó erőlködés. Úgy fog járni mint a Williams, szét hullik, és csak hibáznak...
    Alapból a vezetőséggel vannak nagy bajok. Mióta Ross Brawnék leléptek, az után 2-3 évig még jó volt, de már úgy érzem hogy süllyed a hajó.
  • G_ArchAngel #120513
    Az elson pont nem, azzal tavaly sem volt baja a Lotus Renault-nak, csak evkozben maradtak le nagyon.
  • Zomil
    Nemis, mert Kobayashi lesz... :D
    (kár, h semmi esély rá, de leginkább Buttonnak szurkolok az esélyesek közül :) )
  • Carlos
    Raikkönen... :)
    Csak mókából.
  • Nightt
    Iden en is Buttonnak szurkolok! Sztem a Mclaren es a RedBull kozott fog eldolni a VB. Remelem, h a Lotus is jo lesz, ezt az elso verseny donti el...
    Viszont a Ferrari sztem nagyon altat, nem arrol hiresek, h elismerjek, h gyengek, sztem ok is ott lesznek a top 3-ban, remelem nem azert altatnak, mert valami nagy dobasra keszulnek...
  • a.carkey
    Szerintem Button idén behúzza (Hamilton gyors, meg minden, de nagyon összeszedettnek kéne lennie, de ehhez túl sok futam van), de mivel a RB kibaszottul titkolózó, vsz ők sem feltartott kézzel mennek majd.

Kimi két napot tesztelt (abból az elsőn kimondottan jól ment), majd szoptak, aztán jött a szombati (esős teszt), és vasárnapi pályacsúcs. Persze, ez lehet, hogy nagy semmi, de mivel két év után ez egész jó, és nagy valószínűséggel -1 csapattal (Ferrari) kevesebb fog a dobogóért versenyezni, egy jó Lotus akár még össze is jöhet.

VBt nem fog nyerni, de amíg a Ferrari össze nem szedi magát addig akár jöhetnek a pontok is.
  • Firerock
  • Firerock
    Köszönöm szépen a korrekt választ!
  • Master91
    Ne forgasd azért ki ennyire a szavaikat, sehol nem láttam olyanra utalást hogy azt állították volna hogy Kimi lesz a Vb
    Inkább arra gondoltak, hogy a teszteken az első 2-3 futamra KÖRÜBELÜL belehet lőni a sorrendet.
  • kifli
    Szerintem kimi fogja megnyerni a vb-t idén, második alonso, vagy massa, 4-5 helyen mercedes gp, aztán mclaren vagy redbull, ezen még gondolkoznom kell egy kicst
  • Firerock
    Oké! Akkor most ti mind azt mondjátok hogy Rájkőnen lesz a világbajnok. Mekkorát fogtok koppanni...
    Szerintem Malajziában már annak is örülni fogtok ha pontot szerez!
  • bardocz
    Nem tudom a Brawn GP-ről hallottál-e, tudom, akkor még autósportokról nem is tudtál, amikor ők versenyeztek, de a tesztek után mindenki mondta, hogy ó, ugyan, ez nem számít. Aztán mégis behúzták a vb-t viszonylag egyszerűen.
  • Kit--Kat
    Úgy, hogy vannak a tesztpályán profi szakújságírók és elemzők, akik azt figyelik, hogy a kocsik milyen gumin hogyan viselkednek pl. különböző kanyarkijáratoknál, és a verseny szimulációk alatt milyen gyorsak, konstansak, gumikímélők.

Ezek jó alapot jelenthetnek arra, hogy kizárják kik azok akik biztos nem lehetnek az elejében mint ahogy a Ferrarival is ez történt. és végül be is vallották maguk is.

;)
  • Firerock
    Még nem gondoltatok bele hogy ez csak teszt? Mindenki azt hangsúlyozta hogy a tesztekből nem szabad következtetéseket levonni,most hogy mindenki kedvence jó helyen végzett rögtön sokat számít?
    Most hogy van ez fiúk?
  • IXEMGabeo
    Ferrarit pl a 4 csapat mögé helyezték és sztem a Force Indiával fognak viaskodni, de ezt majd meglátjuk ezek csak tippek voltak a részünkről:)
  • Kit--Kat
    Bár csak így lenne, de túl szépen hangzik ahhoz, hogy ez megtörténjen.

Ha csak nem volt őrülten zseniális az EBD nélküli tavalyi Lotus alap, amire nem volt utalás, akkor nem tudom hogyan ugorhatnának így az RBR és a McLaren nyakára.
  • G_ArchAngel #120498
    Indexes osszefoglalo - hmm, ugy latjak a sorrendet, mint en...
  • Firerock
    Elég rövid lenne a verseny rajta:D
  • nearo
    ha már lassú legalább legyen szép^^

kéne egy olyan vonalvezetésű pálya, mint a HRT logó a háttérben :D
  • IXEMGabeo
    tejeskávé:D:D
  • desigo
    Nem rossz.
    Túl gyorsak nem lesznek de legalább itt vannak
  • Peppus
    Húderonda :(
  • Norbi1990
    Lehet tudnak valamit a HRT-nél és Karthikeyan VB lesz :D
  • passatgt
    amúgy érdekes összehasonlítani a vezetőszárnyat a nagycsapatokéval, itt van 3 lap benne, a többieknél meg 50 keresztbe-hosszába:D
  • passatgt
    teljesen fasza és a lépcső se zavaró orrán

nagycsapatok design terén még tanulhatnának HRT-től, ha már mindeképp ilyen buzi eleje van:D
  • szabii98