182279
  • ManoNegra
    Sok helyen tizenharmadik emelet sincs.
  • IXEMGabeo
    röhögni fogsz, de azt hiszem babona miatt nem osztják ki azt a számot...én valahol még ilyet olvastam régen, ha nem így van erősítést kérek
  • kisbesi
    szerencsétlen szám, babona
  • nonicks
    13 miért maradt ki?
  • RatBaG #121086
    egy kis segítség idénre:

• McCartman
    ha nem érted én nem fogadnék a helyedben.
  • IXEMGabeo
    ma bealudtam amúgy 30 perccel később kapcsolódtam be pont a Q3-ra. Ezért nem tudtam mi lett Raikkoval, Massáékkal és a Sauberekkel, Caterhammel se pl...

Ahogy hallottam a Sauber gyorsnak tűnik csak nagyon nehezen vezethető és instabil a kanyarokban...

Kelek majd szépen 6:50-kor aztán reggelivel karöltve bámulom majd:D Vártam ezt a pillanatot...
  • passatgt
    lehet, hogy nem is hoz az semmit, max 1-2 tizedet, de így csak elterelik a figyelmet valami másról:)
  • Master91
    Caterham 4-5 futam múlva szerintem magára talál.

Mercinek baromi kíváncsi vagyok én is a verseny tempójára...remélem Sumi marad holnap top5-be. Már 12 óra 23 perc van hátra...
  • IXEMGabeo
    most visszalestem az eredményeket, nem értem a Caterham lassúságát:(:(

Renault motor, KERS van mégis kevés a középmezőny végéhez mérten:S

erről beszéltem mikor azt mondtam, hogy vannak dolgok, amik nem hoznak...ezért se biztos, hogy a Mercedes passzív F-csatornája olyan sokat befolyásolna csak időmérőn mivel versenyen teljesen mások a viszonyok...lehet versenyen ennek ellenére ott lesznek. Teljességgel kiszámíthatatlanok ezek a dolgok...
  • passatgt
    az is lehet hogy meki jó időmérőn, versenytempó meg szar
    mercire meg azt mondták, hogy a versenytempója a legjobb a tesztek alapján, és a lotusnak is
    redbull meg megint kérdés, lehet, hogy versenyben ők is gyorsak lesznek...
  • IXEMGabeo
    tavaly Kanada óta elhallgatott a sok vészmadár (Lauda, Moss, Irvine, Villeneuve, Daly és a többi, akik csak csesztették...)

bár Moss ott szapulja ahol tudja és a nem megérdemelt 7 vb cím nyilatkozata enyhe túlzás volt...

Ja holnap leszünk okosabbak, Kimitől én max pontszerzést várok az lehet a reális mondjuk egy 9. hely így elsőre...Grosjean szvsz nem lesz dobogós, de ott fog végezni jó eséllyel az 1-6-ban, hacsak ki nem üti a 2 Mclarent
  • kifli
    de ha egyszer olyat írsz, aminek semmi köze ahhoz, amire válaszolsz micsináljak? :D

Nem akarok itt vitába kezdeni, hagyuk inkább a témát, majd megpróbálok toleránsabb lenni a jövőben, és finomabban fogalmazni.

És akkor a topik témájához: Most hogy láttuk, hogy a lotus mit is tud, kíváncsi leszek, holnap kimi mitcsinál hátólról. Illetve ms mit tud egy ütőképesebb technikával, az is izgalmas lesz. (a sok fika után, hátha mutat valamit)
  • b-type
    volt amikor Massa gyorsabb volt, Kimi-nek ha jól emlékszem gumimelegítési problémái voltak.
    van a fejemben sorrendiség a versenyzők között, és ez ziher hogy nem egyezik mindenkiével :)
    ...de ez is képlékeny,..mert pl. Massa is volt meggyőzően gyors, és most meg nem az...tehát a versenyzők sem tudnak állandóak lenni, gondolom zajlik az ő életük is, meg a technika sem fekszik mindenkinek egyformán.

• Kit--Kat
    Akkor lehet keverlek, de volt itt egy konszenzus párotok között, hogy Kimi szimplán lassabb Massánál ezért szenved a Ferrariban. Am már akkor is nevetséges volt.

Most ne menjünk bele mert unalmas lenne kit mennyire érdekel mi, abban egyezzünk meg, nem ezen múlik, hogy ki a jobb pilóta.

De akkor sem állja meg a helyét, hogy a Lotus rosszabb anyagi helyzetben van, mint tavaly. Ez csak feltételezés, de Grozsi miatt valószínűleg a Total is többet tejel.
  • b-type
    "Szal én sok mindent leírtam Kimi-ről, rá lehet keresni....de mindig az bántott benne, hogy nem fontos neki..."
    mármint nem az amit én leírok
    ..hanem a választott sportja, az én egyik kedvenc technikai sportom (van még bőven :) )
  • b-type
    ne beszélj hülyeségeket :) az nem érdekel.
    sok mindent kritizáltam Kimi-ben,...de nem a sebességét, azt mindig elismertem.
    Az ilyenek mint 'lassú' az én számból nem jönnek ki, de kicsielemzéssel gondolom ezek a félelmeid..
    Nem lesz lassú, Kimi természetes tehetség, mások is mondták és én is így gondolom, nagyon kevés formula tapasztalattal nagyot alakított, ez sztem csak így lehetséges.
    De nem kedvencem, mint ahogy már írtam szeretem az északi versenyzőket, de Kimi nem az az anyag mint mondjuk Solberg, akit viszont nagyon..de nagyon elismerek.
    Szal én sok mindent leírtam Kimi-ről, rá lehet keresni....de mindig az bántott benne, hogy nem fontos neki...
  • IXEMGabeo
    elég kevés ide****

mindig kihagyok egy szót:S:S
  • IXEMGabeo
    igen nem véletlen, hogy szerződést kapott a Lotustól is. Remek választás volt szvsz. Kis Sennánál jobbnak vélem, kínai versenyző tesztpilóta elég ide, Kubica egyáltalán nem áll még készen a versenyzésre, Petrov helyett Raikkonen a csapat pénzeszsákja így evidens h őt elküldték, Heidfeldet utálja Boullier pedig pedig...(nem rajta múlott a Lotus tavalyi vergődése), Sutil lehetett volna még a helyért riválisa csak ő meg kissé elszúrta a karrierjét ezzel a pezsgősüveg afférral...
  • b-type
    na ja, de benne van...tény hogy többek versenyét elcseszte,..Hamilton-t is végeredményben, de ezek benne vannak, majd minden versenynél vannak hibák a tülekedésben, meg az első körös akarásban,...csak a hátrébb lévő versenyzők nem annyira vannak az érdeklődésben.
    Agresszív versenyző, és jó anyag...ment mindennel amit adtak neki, pl. mikor kitették a Renault-tól 2009 végén akkor így nézett ki a következő éve:
    2010
    FIA-Gt(n) europa kupa
    FIA GT világbajnokság
    GP2
    Auto GP
    és azért Le Mans-ban is elindult. :)
  • IXEMGabeo
    én arra emlékszem, hogy egy másik fórumon védtem, mert láttam mennyire agilis versenyző, sokan pedig bohócnak és viccnek nevezték a srácot mondván akkoriban tört-zúzott a GP2-ben és túlzottan vakmerő is volt.

És szerintem nem nyújtott rossz teljesítményt abban a fos Renaultban 2009-ben. Alonsotól is kevéssel maradt el, mondjuk azért Belgiumban az a karambol az ő lelkén száradt
  • b-type
    jaja, azóta már régen rájöttem, csak akkor tűnt fel képbe' nálam a kisebb kategóriában...és emlékeztem hogy Gabor (HSF)-vel emésztgettük....Grosjean-nál (talán egyedül) közös nevezőn voltunk. :)

A.Carkey: vettem. és ok
  • IXEMGabeo
    teniszező Grosjeannal csak névrokonok amúgy:) svájci-francia kettős állampolgár úgy tudom
  • b-type
    Grosjean-t 2008 óta figyelem, és ugye az mellett hogy szerettem volna ha Kubica marad, én már akkor Romain-t hoztam volna.
    Amikor bedobták Piquet helyére, abban a helyzetben, év közben (pont a GP2 bajnoki címéért hajtott...amit aztán Romain hiányában Hülkenberg húzott be), egy elég nehéz helyzetben volt, és Alonso mellett
  • a.carkey
    Visszatérve a reggeli Kimi esetre.

0.544-re volt Kobatól (nem, nem a 17. pilótától!) a 2. szektorban, szóval ha nem cseszi el a végén, teljesen más a leányzó fekvése.

Ráadásul mindezt nem lágyon érhette volna el. (Megj. megint nagyot akartak, csak minek? Lágy nélkül egy tavaly nem túl rózsás csapatnak a vége öngyilok volt, különösen, hogy az első versenyen szinte együtt volt a mezőny, és lebecsülték a Ferrarit, Massát.)
  • Ulvar
    Én most Ricciardonak drukkolok, meg Alonsonak hogy valamit kezdjen versenyben a Ferkával, mert Massa nem tud semmit. Kiminek is olyan szempontból hogy feljöjjön illetve MSnek hogy mit tud produkálni egy jónak tűnő autóval versenyben.

Sokan már a kvaliból is leszűrték hogy ki is lesz az ász, de én megvárnám azt a holnapi futamot...

Megnéztem az időjárás jelentést holnapra Melbournebe nem várható eső. 10%ot írtak és az is max 1mm.
  • IXEMGabeo
    dehogynem:)

csak még viccnek is rossz ilyet feltételezni, hogy a minél rondább megoldás a leglassabb:D:D

én meg csak annyit mondtam, hogy a Merci gyors, annak ellenére hol álltak tavaly és, hogy nekik mennyire ronda az első szárnyuk...

Versenykörülmények között azért kíváncsi leszek mi lesz bízom benne, hogy a Bullokat és Grosjeant sikerül lenyomni legalább. Azt nem is mondtam h a Mclareneket befoghatják, sőt sztem vagy Button vagy Hamilton behúzza simán, ha nem lesz semmi probléma...
  • G_ArchAngel #121063
    Gondolom azt nem vetted eszre, hogy a kommentemben, amire reagaltatok, minden sorban ott a :)
  • IXEMGabeo
    ezt utálom benned, hogy fogyatékos hülyének kezeled a másikat...

majd meglátjuk holnap a futamon versenykörülmények között mi lesz. Ezek a szárnyas kérdések ott megbuknak, hogy pl a HRT-nek és a Marussiának is nagyon kicsi a benyúlás mégis a mezőny végén vannak ezért is tartom baromságnak, hogy a Mclaren pont ezért gyors...

hamár végsebesség akkor általánosságba véve sikerülne egy jó rajt akkor őket nehezebb is lenne megelőzni vagy visszaelőzésnél a DRS rendszer nagy segítségükre is lesz.

Egyébként tavaly ennél jóval nagyobb különbségek voltak időmérőn a 2 csapat között (Mclaren és Merci közt) és ez az új rendszer is max 3-4 tizedet, ha hoznak időmérőn nekik.

Verseny egy megint más tészta pont arra leszek kíváncsi, hogy a folyamatos DRS hiányozni fog-e vagy pedig esetleg más beállításokkal a hosszabb etapokon is gyors lesz-e a Merci.
  • passatgt
    wéber gabi jó volt, de a másik ember több faszságot mondott mint a gyula, ráadásul angolul se ártana megtanulni:)
  • G_ArchAngel #121060
    Amit lehet hamarosan betiltanak:)
    Holnap Boullier es Horner egy-egy fadugot fog bekalapalni a Mercedesek orraba a rajtracson.
  • kifli
    Te hallod, előzményeket olvasd már el, miért is írtam ezt. Hogy melyik hsz-edre, és te mire válaszoltál akkor.

Ha nem akarsz vissza olvasni segítek: Arról volt szó, hogy a mclarenek voltak a leggyorsabbak, és az ő orruk a leglaposabb, utánuk a lotus jött, akinek a második leglaposabb az orra.

Erre válaszoltad azt, hogy a mercedesé a legrondább orr majdnem, és mégis gyorsak.

Na én erre válaszoltam az előző hsz-el. Mert az ő esetük teljesen más, mert a végsebesség növelésben van egy kis segítségük.
  • IXEMGabeo
    az nem baj, de a rendszer teljesen legális úgyhogy nincs miről beszélni:) Erre vártam 2 éve, hogy ott legyenek elől és szorongassák az élmenőket picit...mivel Schuminak ráadásul nem is az időmérő az erőssége így a futamon mégjobb teljesítményre számítok a Mercitől. Reméljük a gumik bírni fogják mivel tavaly is a fő probléma az volt néhány futamon, hogy a hátsó kerekeket pillanat alatt legyilkolták:S
  • Kit--Kat
    Mi az, hogy nincs annyi pénzük? Több szponzort hozott Kimi igazolása pl. a Unilvere csoport mondhatni a Lotus mellett egy második főtámogató lett, Microsoft és a merchandisingról nem is beszéltünk ami sokat fog hozni, ha Kimi önmagához méltó teljesítményt fog nyújtani. A Renault már tavaly sem adott egy petákot sem az a fejlesztés pedig még 2011 januárban kezdődött ezért nem az idei évre terhelődik a fejlesztés teljes összege. Ezen felül Később még jöhetnek szponzorok. Úgy tudom a Geni is több pénzt öntött a csapatba idén. Ezek után azt ne találd már ki, hogy rosszabbul állnak anyagilag mint tavaly mert az enyhén szólva is nevetséges.

Rajkó mióta nagy bajnok? Ezt érdekes tőled olvasni pár éve még minden ótvarnak elmondtad, lusta, lassú, nem törődöm, motiválatlan stb... most meg már nagy bajnok akit nagy szó ha legyőznek? Mi történt?!
  • benőmenő
    Egyelőre Grosjean nem köpködött a fél mezőnyre bizonyos nyilatkozatokban, és nem ő túrta ki az utolsó olasz versenyzőt a pénzével.
    Am szerintem Kimi nem fog annyira kiakadni, mint Alonso, ha nem mindig ő a gyorsabb csapaton belül (lsd. 2008-as év).
  • kifli
    de nekik van ilyen aranyos kis fcsatornás megoldásuk, a gyorsaság annak köszönhető
  • desigo
    Mindenki nagy Grosjean fan lett hirtelen.
    Petrov pont hasonlóképp villogott kezdőként most meg már mindenki köpködi.
    Akkor hogyisvanez kedves divatszurkolók?
  • G_ArchAngel #121053
    Valahol olvastam, hogy mar majdnem visszahozta a neve az eves fizeteset es meg csak most kezdodik az eved.
  • b-type
    Én Grosjean miatt drukkolok a Lotus-nak, de sztem messze nincs annyi pénzük mint tavaly, Kimi sokba került az biztos, Petrov&pénz elment az biztos, kukázni kellett egy fejlesztésüket...és persze nem Renault főtámogatott a csapat.
    Grosjean most kicsit hasonló cipőben van mint Hamilton volt Alonso mellett, egy nagy bajnok, sőt világbajnok mellett kell bizonyítania, és a maga javára fordítani a helyzetet, mert a hype az Kimi miatt van az egyértelmű.
    Kiváncsi leszek mi lesz, a kezdet jó volt...persze ennél Kimi sokkal keményebb dió lesz, de a kezdet tetszik.
  • Norbi1990
    Le van maradva a hang így szar.