182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
megnéztem futam videóban, ott is ugyanígy csinálják -
Massa új kasztnit kap a Maláj Nagydíjra
Szerintem ő már nem lesz gyorsabb sajnos :( -
"- a Lotusról alkotott képet árnyalja Grosjean korai kiesése, és KR forgalomban autózás, de annak ellenére nem volt kimagasló a tempó, hogy Räikkönen 3 zsír új szett gumit használt a versenyen. Nekem még eldöntetlen, egyelőre a Williams előttük van a listámon."
KR első kerékcseréjét keményen elbaszták ... -
Az autó itt kiszámíthatóan mozog ráadásul lassú sebességgel.
-
Hát de futam közbe is ott fognak állni? :D én is erre gondoltam, de nem vettem észre hogy futamnál is ott lettek volna.
És igen, tényleg kissebbet emelnek. -
meg mintha sokkal kisebbet emelnének a kocsin a többihez képest nem? -
Gondolom azért, hogy amikor dolgoznak a kerekeken, de dőljön "el" jobbra vagy balra. -
Autó közepén, ketten 1-1 oldalról lefogták a pilóta feletti lyukat. Azt vajon miért? -
itt jól látszik, hogy amikor gurul a kocsi, már akkor rányomják a "csavarhúzót" -
-
ja, ferrari boxkiállását én is csak lestem, meg se áll a kocsi már le van cserélve minden:D -
Gábortól, fészbukról:
Melbourne-i tanulságok:
- a Pirellik élettartama nőtt, a tapadás lineárisabban csökken, mint tavaly. Bírni még a lágy keverék is sokat bír, ahogy azt Perez 34 körös etapja mutatja. Ezzel szemben legtöbbet Rosberg (26 kör) ment a közepes keveréken, az abszolút köridő különbség pedig 0,5 mp körül volt a lágy javára, körönként 0,1 mp tapadásvesztés mellett.
- a McLaren szerint nem maradt volna üzemanyaguk, ehhez képest mégis azt mondták Buttonnak az SC utáni indításnál, hogy nyomja neki, mert van elég benzin. Game on.
- a Red Bull sokkal jobb volt, mint az időmérőn, de egyértelműen a McLaren futama volt. A több gyors kanyarral ellátott Sepangban azonban változhat a helyzet, úgyhogy még korai lenne leírni őket. Webber pedig egyértelműen jó passzban van.
- Schumacher tempója az első négy körben gyorsabb volt, mint Rosbergé, utána egalizalódott (leszámítva Vettel előzését Rosberg ellen), majd a 8. körtől már Nico volt a gyorsabb, ám a 12. körben már a boxban volt cserélni. A Mercedes továbbra is nagyon gyorsan fogyasztja a gumikat, mindegy melyik versenyzőjüket nézzük, nehéz dolguk lesz így, szuper-DRS ide vagy oda.
- Perez idén is megcsinálta az egy kiállást, habár nem lett optimális taktika az SC fázis miatt. Viszont tökéletes vezetést mutatott be: a 34 körös lágy etapja alatt 21 köre volt 1:31-es, az újraindítás után 13 kört autózva 1 mp-cen belül az akkor már 20 körös gumikon. A Sauber továbbra is istenien bánik a gumikkal.
- a Ferrari és a Williams csak egy emberével tudta megmutatni az autó valódi tudását, ami a Ferrari esetében sokkal jobb volt az vártnál, a Williams pedig még ennél is gyorsabb lett volna, ha nem tartja fel őket Alonso. Maldonado hibája bosszantó volt, de az autó egyértelműen a legnagyobb pozitív csalódás az idén - szerintem a Mercedesre is veszélyesek lesznek versenykörülmények között.
- a Lotusról alkotott képet árnyalja Grosjean korai kiesése, és KR forgalomban autózás, de annak ellenére nem volt kimagasló a tempó, hogy Räikkönen 3 zsír új szett gumit használt a versenyen. Nekem még eldöntetlen, egyelőre a Williams előttük van a listámon.
- a Force India többet sejtetett, de alulmúlták a saját várakozásaikat
is, egyszerűen nem volt elég versenytempó, a pontszerzéshez szerencse kellett.
- a Toro Rosso egyelőre sötét ló, valahol a Lotus és a Force India közti tempóval, viszont két jó versenyzővel. Vergne 6. leggyorsabb versenyköre ugyanakkor csalóka, mert az SC után csak ők cseréltek lágyra, így a javuló pályán volt tartaléka. Ricciardo előtte végzett, de tempó alapján J-EV tűnt jobbnak valamivel.
- meglepő módon Petrov jobb volt a versenyen, mint Kovalainen, és ez akkor is max egál, ha beleszámoljuk , hogy a finn KERS-e nem működött. Meglepő. A Marussia nincs meg nincs fent még a térképen, kár a szóért.
- a boxkiállásoknál a Ferrari valamit sokkal jobbak csinál, mert mindenkit agyonvertek a kiallasoknal: átlagosan 1 mp/kerékcsere a nyereségük a tavaly legjobb Mercedes és McLaren ellenében is. Hosszabb elemzést ma délután írok róla. -
Nem tok linkelni,sry
http://f1-live.hu/mobile_legfrissebb_hirek?instanceId=32&newsOrder=getItem&newsId=49211 -
hát ez gyenge vót... -
-
na de az pont azért ment stabilan :DDD -
Ketörhem is stabilan ment tavaly, még is lassú volt:) -
Ja Ja! meg behúzott kézifékkel mentek!
Látom te is kajálsz mindent rendesen...
-
-
elég stabilnak tűnik a merci. A célegyenesráfordítónál kelett csak látványosan ellenkormányoznia. A többi kanyar elég simán ment. -
Egy kör Melbourne-ben Schumacherrel
Nem tudok megint beszúrni videót!
-
nem, nem hiányzik.
a kommentátoroktól szakszerű közvetítést várok el, én meg majd óbégatok így helyettük a tv előtt, ha épp olyan a helyzet. -
IXEMGabeo #121309
ez nem volt gyenge:D:D
lenyomja, mint a bélyeget:D:D az ilyen Palik beszólások hiányoznak azér -
IXEMGabeo #121308 jó mondjuk Alessandro Del Piero és a 2000-es Olasz válogatott akkor is Isten királyság volt számomra:D:D:D -
-
McCartman #121306 ajánlom figyelmedbe ha eddig nem ismerted volna , hatalmas.
Gyűlöltellenségeik - az olaszok
egy szó mint száz, halvány lepkefingok , verik rá a mellüket pedig halovány árnyékuk csak dicső ókori mivoltuknak , a görögökkel (demokrácia bölcsője? eh) együtt.
Az ókori rómaiak a kardjukba dőlnének ha látnák milyen vinnyogó , cigány népség lett az olasz , nem érdemesek az örökségükre.
-
IXEMGabeo #121305 majdnem, Massa mellett elment Raikkonen és Kobayashi is:)
majdnem olyan volt ez a jelenet amikor Mr Bean (Atkinson) Indiában guta ütést kapott Massa-Hamilton ütközésnél:D:D -
annál, mikor meglátta, hogy őt mutatják az a tv-ben :)
legalábbis mikor mutatták, szerintem épp nem történt semmi (vagy mégis? :D) -
Asszem akkor volt amikor Massa és Senna összeakadtak. -
IXEMGabeo #121302
futam közbeni mimika:D
vajon melyik jelenetnél volt? -
IXEMGabeo #121301 jó hát nyilván durva általánosítás, amit írtam, mert pl egy Flavio Briatore remek üzleti érzékekkel van megáldva, viszont meg lehet nézni hol van most az F1-ben betöltött szerepét tekintve. Nekiállt simliskedni, egy dolog, hogy multimilliárdos, de egy gennyláda emberileg... -
:)
és létrejött a digó nemzet :D -
IXEMGabeo #121299 jól van 1 évet tévedtem:D,
1861 hivatalosan, végleges akkor lett, mikor a pápai államot is beolvasztották -
1870 csak./akkor foglalták el Rómát/ -
1871?? -
Hát valószínű nincsenek, ha Massát alkalmazzák. HRT-be jó lenne a jelenlegi teljesítményével. Így ha Massa mellé szereznének egy fizetőset, akkor hozzá se kéne nyúlni a kocsihoz, rögtön középcsapatnak tűnne:D -
IXEMGabeo #121295 én most durva párhuzamot fogok állítani, de érdekes módon a teljes olaszosítás nagyon nem jött be a Ferrarinál (jó Chris Dyer kivétel), lehet látni 2008 óta mennyire melléfognak, a 2009-es szabályváltozásokra se tudtak reagálni egész évben szenvedtek, 2010-ben volt egy tűrhető évük, ami majdnem egyéni vb címet ért tavaly visszaesés, idén még inkább visszaesésnek tűnik az idei konstrukció.
Elég érdekes dolog, de a Ferrari nagyon büszke arra, amit eddig elértek, amit egy Enzo Ferrarinak köszönhettek, de csak 1988-ig, utána lehetett látni mennyire elvesztette megint önmagát a csapat mígnem...felbukkant Todt, Brawn és a brit mérnökök majd leigazoltak egy igazi zsenit Schumachert, aki német volt olasznak meg ott volt Aldo Costa, de a csapat magját java részt Todt-Brawn-Schumacher alkották ők értek el sikereket (20 év után a Ferrarival, amiből a sikerből még jutott Raikkonennek 2007-ben is), ahogy jöttek Domenicaliék rögtön meg lehet nézni mit ért el a csapat.
egyéni vb cím utoljára: 2007
kontruktőri cím: 2008
Az olaszok, sőt a mediterrán népek elég érdekes személyiségű emberek lehetnek. Ugyebár temperamentumos, hangos népek és a gondolkodás módjuk, hirtelen döntéshozatal jellemző mindegyikükre, a gondolkodás nem túlzottan az erősségük, ezenfelül nagyon szeretik halogatni a dolgokat nem véletlen, hogy a munkaidő náluk reggel 9-kor kezdődik közben déltől délután 4-ig csendes pihenőznek:D vicces, de így van.
Lehetne példának említeni a Spanyolok, Portugálok hihetetlen ziccerét a felfedezések idején amikor aranyéhség volt és ők voltak akik elkezdtek új világokat felfedezni és az erőforrásokat begyűjteni, amit meg is tettek, de érdekes mód ahhoz nem értettek akkoriban, hogyan kell beosztani és befektetni hosszú időre, hanem eltapsolták szépen minden másra mondván van még bőven arany és nyersanyag egyáltalán nem kell aggódni, aztán utána lepődtek meg, hogy hoppá elfogyott a készlet és nincs új...innentől mély lejtő és lehet látni hol áll Spanyolország manapság, ugyanúgy az unió csicskásai pedig a 16., 17. században még világhatalom volt. Csak mivel már akkor is látszódott, hogy nem túl előrelátók és "közgazdász", pénzügyi szakember, szakképzettség egy szál se volt nem tanulták meg kamatoztatni a meglévő erőforrásaikat.
Az Olaszok nagyon büszkék a képzőművészetre, zeneszerzőikre, szobrászaikra igen volt egy Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Galilei, Verdi, Puccini mi egyéb ami nagyon szép, de azzal megintcsak sehova nem haladtak anyagilag porszemek voltak a térképen még a reneszánsz idején is, szedett vedett államok összessége, amit Itáliának hívtak 1871-ig...
Az egységes Olasz állam megalakulása után pedig mindvégig csatlós nép volt, amikor pedig szintén ziccerük volt (1935 Mussolini fasizmus), egy fakardokkal küzdő Etiópát nem bírtak legyőzni egyedül, gyáván elmenekültek és utána is csak akkor volt nagy a pofájuk, ha valaki kisegítette őket, mindig odahúztak ahol érezték az erőt, I. vh kezdetéig még "velünk" voltak aztán hirtelen sikerült őket megvesztegetni már akkor is:)...természetesen a II. vh-ban is a vesztesek közt voltak még az volt a szerencséjük, hogy időben megegyeztek Nyugattal, később pedig még az EGK-ba is beléphettek csakhogy szolgálják a Franciákat, Briteket...
Görögországról szót sem érdemes ejteni, lehet látni ott is mi folyik:D
Összegezve a dolgokat, pro és kontra dolgok alapján a mediterrán népeket nem az előrelátó gondolkodás és a kreativitás jellemzi. Nem feltétlen tartozik hozzá a személyiségükhöz az, hogy a világot uralják és a pénzt is hajlamosak elherdálni...paraszt nyelven szólva...
-
A Ferrarinál nincsenek pilótanövendékek?
Mi szükség lenne fizetős pilótára amikor annyi pénzük van,hogy el se tudják költeni. -
Ha Massát komolyan gondolják, akkor nem kell oda senki, max egy fizetős pilóta mellé, Alonso meg keressen egy rendes csapatot. -
IXEMGabeo #121292 na, de mivel ő volt náluk 3 évet csak jobban belát a kulisszák mögé, mint mi:) Nem volt nehéz megállapítani, hogy a Ferrari, mint csapat nagyon lefelé ível...Montezemolotól kezdve a teljes brigádot le kellene cserélni, vagy igazoljanak brit szakembereket, mert azok + Todt tette naggyá a Ferrarit