182279
  • IXEMGabeo
    Jean Alesi élete nagy kalandja
  • mcmoha
    Orosz szakra jarsz?
  • bandero00
    magyarul: mi szeretnénk az fia nem hívna minket? :o
  • Peter1
    We are hoping the FIA calls it off
  • mcmoha
  • a.carkey
    Azért várjuk meg, hogy hátha 1x kiderül ki pénzelte az "arab tavasz"-nak elnevezett "spontán" felkeléssorozatot.
  • McCartman
    Nem is érdekli , előbb írta.
  • Ulvar
    Azért veszik bele, hogy nyomást gyakoroljanak a politikai hatalomra.

Bernie meg a saját érdekeit nézi csak hogy megkapja a pénzét.

És mióta legutoljára voltak ott, azóta picit megváltozott a helyzet... innen könnyű dumálni, Bernie-nek meg pláne... de nem tudhatjuk hogy az emberek mit élnek át ott nap mint nap...
  • pedobear
  • Totti5
    Arról van szó hogy már nem tudnak egymással mit kezdeni és a Forma 1et állítják undorító módon a középpontba. Ez a politika...

"Nem gondolom így, nem értek ezzel egyet. A versenybe nem folynak bele a hatóságok, a verseny azért van, mert Bahrein a motorsportok közel-keleti otthona. Hét előző versenynek voltunk házigazdái, és a résztvevők többsége nem a hatóságok vagy a királyi család volt, hanem f1 rajongók, és általában a motorsportok szerelmesei.”

"Ez egy regionális esemény, és jó néhány szurkoló jön hozzánk a szomszédos országokból, így őket sem foszthatjuk meg ettől a rendezvénytől. Nem értem, miért kell belerángatni a politikát ebbe? Ez egy társadalmi esemény, egy sportesemény, és szeretnénk ha az is maradna.”
  • Chris Lowe
    Tényleg igaz, hallgattál volna bölcs maradtál volna.
    Nem látunk bele az ottani körülményekbe, de a forma1 bicskanyitogató a sok csillogással és a még több pénzzel.
    Mert végülis erről szól.
  • Ulvar
    Én szívesebben nézném Imolában, Magny Coursban, de még a Red Bull Ringen is, mint egy olyan országban ahol lelövik az embereket, mert igazságot akarnak...
  • zzeN
    FIA GT1 bajnokság most kezdődött, itt lehet nézni élőben!
  • bandero00
    én meg f1 et akarok nézni az 1950-es verdákkal
  • Totti5
    Csak pont nem hallottátok hogy beszélt ez az "ember" az F1ről. Szemrebbenés nélkül aláaknázná a lelátókat... kb így. Engem nem érdekel a primitív vallási/hatalmi háborújuk. Semmire nem tartom őket, mert egymást irtják és sosem lesz ott béke... de az én szórakozásomat ne akadályozza meg senki. F1et akarok nézni ott. Ennyi.
  • McCartman
    Hallgattál volna , bölcs maradtál volna.
  • b-type
    Sztem az F1 nem profit a futamot rendező nemzetnek, ..pl. nálunk.
    Inkább csak 'képrekerülés'.
    Egyre több pénzbe kerül a jog, a versenyre meg egyre kevesebben mennek.
    országimage meg hasonlókkal meg már tele van a padlás, és szinte mindegyik mögött önös érdekek voltak.
    pénz..sok pénz, van akinek jó, van akinek nem....nálunk pl. cifranyomorúság és persze önös érdekek :)
  • Ulvar
    Miért kell ilyen erős szavakat használni ha nem is vagy tisztában az ottani körülményekkel? Ha te élnél ott nem hiszem hogy használnál ilyen szavakat.

Na de már tavaly is megmondtuk, hogy ott diktatúra van... királyság...

A síita többség felett egy szunnita kisebbség uralkodik, amely kirekeszti a síitákat a hatalomból és a gazdagságból. Tehát hiába adna munkát a verseny, ha mégse ad. Vagy ha ad is, akkor sem tudnak megélni.

Hiába van ott olaj, vagy pénz, ha az mind a királyságé! Ezért vannak zavargások.

Tavaly miért kezdtek el szerinted félni Szaúd-Arábiában a vezetők? Meg az egész világ félt, hogy a Szaúdiak is lázadni fognak az arab tavasz hatására, mivel ők termelik ki a legtöbb olajat. Ha ők is fellázadnak a piac összeomlott volna. És miért lázadtak volna? Mert ott is diktatúra van, és ott is elnyomják a népet.

Az F1-nek nincs helye olyan országban, ahol feszültség van, ahol az embereket lelőtték éles lőszerrel tavaly. Nem kell erőltetni, tovább kell állni, mert azt a pénzt amit a király fizetett Bernie-nek a futamrendezésért, azt oda adhatták volna a népnek is, ők így gondolkodnak tudod? És szerintem te is így gondolkodnál, vagy gondolkodsz.
  • G_ArchAngel #122237
    Az ellenzek nagyjabol 70 vs 30% tuleroben van, de a 30%-nal van a fegyver es Bahrein nem demokracia, igy nem erdemes az europai kozhelyeket rahuznod, mert ott a futam nem a nepnek, hanem a hatalmon levoknek hozza a penzt.
  • Chris Lowe
    Itt ekleszton a hülye, nem akarnak f1-et akkor nem viszem oda. Van 86 másik ország ami szívesen befogadja. Volt egy éve, hogy megoldja, de csak erőlteti...
    Le kéne már váltani az öreget, diktatúrát csinált az f1-ből, ráadásul az a magas kurva mellette... szánalmas.
    Ekleszton adja az alapot az ilyen kapzsi és hasonló beszólásoknak.
  • Totti5
    Most hallottam hazajövet a rádióba, hogy az ottani ellenzék akik amúgy jelentéktelenek, csinálják a fesztivált és egy interujban az egyik mondta hogy itt már pedig nem lesz kapzsi F1, mert ők nem engedik meg... hiába írtak valami levelet Eklesztonnak, meg a szponzoroknak, szóra sem méltatták ( nohát, ki gondolta volna... ) le kellene lőni ezeket ott helyben, már bocsánat. Barmok.

Persze az F1 kapzsi, eltipor, kikészít, politika, elnyomás meg minden amit felsorolt... arról nem beszélt ugyan hogy sok embernek munka, az országnak profit.

Vallási/poltikai fanatikusok és mekkora bajt tudnak csinálni...
  • Carlos
    "Amikor én versenyeztem, ha valaki valami rossz dolgot tett ellened, akkor felírtad a nevét a kis füzetedbe, és később mindent visszakapott. Visszafizeted neki, amit gondoltál. Ma a pilóták csak panaszkodnak, hogy elment a körük, mert valaki feltartotta őket, nos mi annak idején a saját játékszabályaink szerint intéztük az ilyeneket. Talán köztünk volt még néhány nagy karakter, ha tudod, hogy mire gondolok."
  • G_ArchAngel #122233
  • Norbi1990
    Alan Jones: Napjaink pilótái túl értékesek
  • RatBaG #122230

• a.carkey
    Microsoft meg jön. :)
  • IXEMGabeo
    pl-ként említettem a passzív F csatornára gondoltam amúgy, de mondhattam volna a befújt difit vagy a RB hajlékony szárnyát is
  • Totti5
    F csatorna kérlek szépen BE LETT TILTVA tavaly.
  • bakkerman
    de sajnos a politika már olyan sportágakban is jelen van,ahol sokkal kevesebb pénz fordul meg
  • IXEMGabeo
    sőt egyébként Senna mindig azt mondta, hogy ő azt szeretné, ha minél inkább a sport értéke megőrződjön, mintsem a politika beleszóljon...
  • IXEMGabeo
    Teszttilalmat több pilóta és csapatfőnök is egyöntetűen nehezményezte...Sokkal kevésbé hatékonyak a fejlesztések, kevésbé szembetűnő, mint amikor volt normális teszt lehetőség. A tömérdek innováció, ami az autókra került azoknak csak a töredékénél volt vita, most pedig egy nyamvadt F csatornán megy a huzavona.
  • Totti5
    Nem. Még így is 10szer annyi pénzből gazdálkodik a 4 legjobb csapat mint a többiek. Mi lenne ha nem lenne korlátozás???

Teszttilalommal nem tudom mi a gond. Ott van pénteken 2*1.5 óra. Ki lehet használni..
  • IXEMGabeo
    költségcsökkentés, teszttilalom és egyebek
  • McCartman
    milyen állapotokra gondolsz?
  • IXEMGabeo
    sztem meg megértené, hogy a jelenlegi állapotok a világválság miatt alakultak...
  • McCartman
    ha lenne is ma már biztos sírva ülne le a tévé elé.
  • IXEMGabeo
    akár rivalizálás, akár nem 91-ben illett volna megkapnia neki is a díjat...mind1 lényegtelen egyébként...

Épp azon agyaltam a minap, hogy van-e olyan személy még ezen a világon, aki 1950-tól napjainkig végigkövette a Forma 1 világát:D úgy értve, hogy körülbelül minden futamot (vagy legalább is, valamennyi futamot látott tv-n keresztül vagy éppen élőben szemlélt meg jó néhányat)
  • G_ArchAngel #122217
    Prost vs Senna mond valamit?
  • IXEMGabeo
    Franciák utálják a Németeket miről beszélünk:D
  • IXEMGabeo
    ja egyetértek bár én bírom Vettelt, de azért Alonso se kapott efféle díjat, Nelson Pique se, Mansell se és még számtalan nagy bajnok...