182279
  • Master91
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xCMoC0WDEAc
  • a.carkey
    Eltérőt alkalmaztak. A Lotus, aki NEM koptatta a gumikat, TELE VOLT Kimi új set gumikkal, agyonspórolta az időmérőt, most koptatta, emellett rosszul időzítette a kerékcseréket.
  • b-type
    a rizikó mindig az eltérő (akikkel versenyben van) taktika alkalmazása.
  • Kit--Kat
    Kimivel pont rizikóznak, hiszen mi az, hanem a 3 kiállásról utolsó pillanatban átállni már fogyó gumikon 2-re. Mindent feltettek egy lapra, de látható volt, hogy ez esélytelen. 3 kiállással legalább pontot szerezhetett volna, ha már a dobogós esélyeit elcseszték a boxban és a taktikával.
    Mindegy, ez van, Rosbi és Vettel ma nagyot mentek.
  • b-type
    ilyen sztem nincs.
    Van egy optimális elgyorsulás minden gyorsítási és sebességtartományban.
    ha sz@r a kigyorsod, akkor tök mindegy hova pörög ki a fokozat, nem fogod elérni.
    Azaz biztos hogy nem véletlen hogy ide állították, így volt a legideálisabbnak gondolt(!!) kigyors és végsebesség, és nyitott DRS végsebesség.
    Minden mással buknának, ha elnyújtják a 7.-t, akkor lehet hogy felkapcsolásnál veszik el a dinamika...talán nem nyitott DRS-nél, de normál állásban,...ez már versenyhelyzetfüggő...szinte számolhatatlan.
    De mivel DRS zóna csak egy van, és esetlegesen használható,..a hetediket pedig több helyen kapcsolják, valszeg többet buknának vele.
    Vettel-nél más volt a gubanc. szvsz
  • IXEMGabeo
    reméljük a történelem megismétli önmagát!:D bár Schuminak jobban örülnék, mégiscsak Rosberg a fiatal erő, és aki egy vb címet is megérdemelne az elmúlt évek szenvedései okán...Nagyon hasonlít a pályafutása Buttonéhoz apró eltérésekkel. Eddig olyan Heidfeldes volt, de most mintha úgy tűnne, hogy Buttonra hajaz a pályafutása. Nagyon szoros lesz ez a vb, bár még az elején vagyunk és még Barcelonát meg kell várni akkor jönnek a fejlesztések
  • nearo
    #122687 gtfo kiütöttél

szóval nem csak a redbullra gondolok, meg a befújt diffúzornak mi köze ahhoz, hogy egy elnyújtottabb hetedik fokozattal tovább tudnának gyorsulni?
  • b-type
    Igazán nem tudom,..már az előző esős/káoszos futamon is éreztem hogy nem mernek a csapatok rizikózni.
    Itt is...sztem 3-4 másodperceket hozott volna a friss gumi...lehet nem érte volna meg, nem tudom.
    De ahogy belassult mindenki az utolsó körökben (Vettel is tragikusan...Grosjean szorongatta volna ha van még egy kör), nagy szlalom lenne egy 3 kiállásos taktikának (Kimi-nek még volt új lágy gumija)
  • IXEMGabeo
    az a baj, hogy te tipikusan azt az ember típust testesíted meg, akinek semmi nem jó. Ezt ne vedd sértésnek több topikban megfigyeltem már a stílusod ilyen vagy és kész. Nem jó semmi se...
  • a.carkey
    Igazából a RBnek semmi baja. Csak annyi a különbség tavalyhoz képest, hogy még egy Saubernek is kijönnek a versenyek. Vettel teljesítményét ez nem rontja, mert tényleg nagyon utálni kell, hogy az ember ne lássa mennyire jól megy versenyen még szar pozícióból is. Egyszerűen most a McLaren a legjobb autó. Buttont erősebbnek érzem Hamiltonnál, és most kijött a Mercinek is, de szerintem itt Rosbergnek iszonyat szerencséje volt, hogy se a lekörözöttek miatt, se a box miatt nem voltak problémái. Ha csak 1x is beszorult volna, máris más gumijai lettek volna neki is.

Kimi ráment a törmelékre, és cseszhette a tapadást. A dolog pikantériája, hogy ennyire a közelében voltak tizen. Ez talán utoljára 1982ben volt ennyire szoros. Hehe, de akkor egy Rosberg nyerte a vébét. :D

• pedobear
    kurvaidegesítő mikor azt mondják Perez van a képen mikor meg a Kobát látom.
  • ScarY MAN
    én nem a kommentátorok miatt nézem, nem értem akkor miért foglalkoztok vele... inkább akkor én döntöm el az alapján amit látok és leszarom mit mondanak, főleg ha hülyeséget szövegelnek ;) ... de aki csak kötekedni tud... tipikus magyar :DD ... azért remélem még a hátrafelé nyilazás megy!
  • pedobear
    Mennyi előzés volt összesen? A tavalyit lelépte?
  • IXEMGabeo
    faszomat vagytok állandóan elfoglalva a kommentátorokkal olyan unalmas már...ha Mezei hülyeséget beszél Wéber legalább kijavítja, jó ez a felállás...kész vége.

Rosbergről meg szinte senki semmit nem ír holott az ő napja a mai!
  • Kit--Kat
    Kimi esélytelen volt a dobogóra ezt már éreztem onnantól kezdve, hogy a 2. helyen vágtázott. Az utolsó pillanatban álltak át 2 kiállásos taktikára, szemben Grojeannal és Vettellel. Nekik pedig még épp kibírta a gumijuk a végégi, mert a végig elhúzták a kiállásaikat a legvégégig, míg Kimi a 3 kiállásosok ritmusával jött folyamatosan helyeket vesztve a boxmunka miatt. Ez válasz a.carkeynek is miért nem használták fel a +1 friss lágyat. A második kiállásig 3 kiállásos futamon volt Kimi ( az utolsóra tartogatták a 2. lágyat), csak addigra a rossz időkben megtartott kiállások megfűszerezve a katasztrofális boxmunkával annyi helyezéses bukást jelentett, hogy kitalálták a futam vége felé, hogy legyen ez mégis csak 2.... Ez eredményezett egy 14. helyet és egy 2 körös megalázást.
  • pedobear
    ilyen versenyhez színvonalon aluli kommentálás volt
  • McCartman
    A befújt diffúzor nélkül nincs meg a kellő leszorítóerejük.
  • IXEMGabeo
    ennek ellenére kis híján dobogós lett Vettel és így is csoda mód 5. helyen ért be ergo jó volt a RB taktikája. Webber kicsit szerencsésebb és nem hibázik neki megvan a dobogó
  • nearo
    Egyébként ezt sosem értettem, hogy a végsebességet miért nem úgy állítják be, hogy KERS-el DRS-el szélárnyékban talán kipörögje a maxot... ennyire sokat veszítenének vele?
  • Norbi1990
    Az látszott megint, hogy Vettel nem igazán tud előzni. Egyre emlékszem amikor talán Maldonadot előzte a 3as kanyarból jobban gyorsított ki és a gyors balosba kívülről sikerült megelőznie.

De előtte meg Di Restát nem tudta megelőzni, a tizen nem tudom hanyadik helyen. Neki elég érdekes állítják be az autóját. Sosincs végsebessége az egyenesekbe és DRS-el se tud előzni mert letilt a motor, csak tartani a tempót az előtte lévővel aki nem nyitja a DRS-ét.
  • Zomil
    Rosberg-nek nagyon örülök, viszont nagyon sajnálom, h a Sauber megint hátraszorult :S
    Jo lett volna látni, h megint elöl csatáznak, meg Koba a rajtot eléggé elrontotta :(
  • Ricsi234
    Jó verseny volt,de kimi:ddddd
    Rosberg jól csinálta ügyes volt,bár vettel az maradhatott volna a 11 helyen
  • Nohab
    Csodálod? Háttal ülnek a TV-nek... csak a hangot hallják.
  • b-type
    Nem sokon múlt...az biztató Kimi-re nézve hogy nagyon tudta tartani a tempót.
    GRosjean egyébként detto...a franc tudja honnan a jó tempó, de ahogy a Sauber-nek, úgy a Lotus-nak is jó a versenytempója.
  • Norbi1990
  • a.carkey
    Amikor Massa mögé bekerült, akkor kellett volna kihozni új gumikért. Volt még neki új set, mert az időmérőn csak egyet használt el.
  • a.carkey
    A Lotusnak tényleg sokat kellene javulnia. Megnézve a versenyeket, mindig a leglassabbak között vannak. Ráadásul nem értettem, hogy a miért a silvert hagyták a közepére és miért ilyen rövid távra?
  • RelakS
    National Geographic-en a forma1-es autókról van szó.
    A szakértő eléggé tiltakozott, mikor Hammond nyílvesszővel akarta lőni a kölcsönkapott benzintankot
  • Kit--Kat
    Lotus taktikája és box munkája is katasztrofális. Ilyen szoros mezőnyben reménytelen a helyzet, hozzá kell szokni a kiállásonkénti +2 helyes visszaesésekhez. Arról nem is beszélve, hogy ma különösen benézték Rajkó taktikáját.

Rosbergnek örülök.
  • a.carkey
    Semmivel nem rosszabb, mint a két (sok) hülye az RTL Klubon. Nem közvetíthet mindent a Korda, de jelenleg nincs olyan sportközvetítő, aki minden sporthoz ért.

Sok nagyeszű mindenhez értő közül Draskovics pedig már nem vállal médiaszereplést.
  • a.carkey
    Mellesleg, a történelem ismétli önmagát. 100 évvel a Titanic katasztrófája után itt minimum egy Icebergnek kellett győznie. Végül nem egy Ice, hanem egy Rosberg győzött ...
  • Wlanseraf
  • tmp
    hát elég sokat rontott az összképen, az a mezei annyi hülyeséget hord össze..
  • Norbi1990
    Kommentátor nélkül is végignéztem volna a versenyt, mert nem volt uncsi.
  • a.carkey
    Lol, lenyomják az utóbbi évek egyik legszorosabb versenyét, erre egyesek a kommentátorokkal vannak elfoglalva?! :D

• repvez
    Valahogy nem értem az M1-nek a közvetitését.Mielött elkezdödött azt reklámozták, orrba szájba, hogy döl az infó innen onnan és hogy minden engedély megvan ,hogy bárhova bemehetnek, erre még egyetlen egy élő közvetités nem volt sem a rajtrácsról sem a boxból sehonnan.Mikor adják le a hosszabb interjukat amit a Bende Adri készit, eddig egyet sem láttam.
    Ennél még a RTL-en is többször jelentkezett be a Szujó.Ott legalább a kiesett versenyzőket szinte azonnal megkérdezték, hogy mi volt a hiba.Vagy néznék meg a netröl.
    A szinkrontolmács itt is szörnyű.
    Eddig a HD közvetitésen kívül semmi javulás nincs RTL-hez képest.
  • pedobear
    Erre gondoltál?
  • Ulvar
    Tudod miért? Mert elvárják tőle hogy olyan legyen mint Palik...ez a baj...
  • IXEMGabeo
    itt nagyon jó versenyek várnak ránk, ha ilyen szoros az él és a középmezőny...most is pl a mezőny nagyon össze volt rázódva, amig a gumik mértéke és a taktikák is megegyeztek, nem is volt addig előzés ugyebár annyira egymáson voltak a DRS ilyenkor szart sem ér meg egyébként is nem volt számottevően nagy tempókülönbség az elején. Aztán a már kopott gumikon lévő pilóták

(Perez, Raikkonen, Vettel) jó pár körig egész jól tudták tartani az élmenőket
  • Wlanseraf
    Nem véletlen a nevedben ez a "pedo" mi?:)))) nem elég hogy állandóan linkelgeted azokat a remek képregényeket , aminek a megnézése után 1 hétre 50-el csökken az IQ-m:))))
    Most tolod ide a Palik-ot:D örülök hogy nem kell hallgatnom...:) sajnos azt is érzem hogy Mezei kezd sok lenni de ez van...