182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
IXEMGabeo #124147 én azt nem vitattam, hogy Schumi hibája az idiótázás más kérdés kiveséztem Chrissel azt is. Viszont a büntetéssel nem értek egyet, de ez így van jól. Sokan nem értettek egyet pl Hamilton utolsó rajthelyes büntetésével, ami szerintem is picit kemény volt bár valószínű azért kapott ekkorát, mert pont a Mclaren játszadozott a benzinnel 2010-ben Kanadában...Úgyhogy az a véleményem, hogy Hamiltont és Schumit az elmúlt években kissé keményen büntetik, amikor nem biztos h kellene őket -
Adás közbe mondta, mikor 2x ismételték csak meg....
Sumi:
"A tévés ismétlésekből nem látható könnyen ugyan, de az én szemszögemből nézve az történt, hogy ő (Bruno Senna – a szerkesztő) jobbra húzódott, hogy védje a belső ívet, aztán hirtelen, a fékezési pont előtt nem sokkal balra húzta az autót. Ha a fékezési zónában ilyen közel vagy a másikhoz, nincs más választásod, minthogy megpróbálsz reagálni, és megpróbálod elkerülni az ütközést, de túl késő volt."
Még mindig azt mondom hogy 60% Sumi, 40% Senna. Mehetett volna az öreg balra, de mivel úgy látta Senna akar arra menni, rögtön jobbra ment.
Nem izgat az FIA, kalap sz*rt nem érnek. Wéber szava se igazából, mert csak akkor mondta élőadásba, akkor én se láttam hogy Senna ki ment balra. Ott a 2 vonal viszonyítás képen....úgy hogy igen, 2x váltott irányt. -
IXEMGabeo #124145 Wéber sztem sehol nem írt olyat, hogy a büntetés jogos... -
IXEMGabeo #124144 ugyanez az eset volt Webber és Kova esetében még Valenciában ott sem büntették Webbot pedig az ő hibája volt, de versenybalesetnek minősítették... -
gondolom Weber Gáborral sem mert ő sem ért hozzá... -
HM #124142 Nem kellene az fia sportfelögyelőkkel igazolni a gondolatmenetedet.
Nem egy kétséges ítéletet hoztak már. (ráadásul ez nem is csak f1re korlátozódik) -
Nem pontokban értettem. -
Látom nem vagy meggyőzhető :) sebaj a sportfelügyelők engem igazolnak sőt még Wéber Gabi is... -
Meg zavarta. Azon van a másik hangsúly. Szerintem arra számított hogy jobban ki megy balra, azért ment vissza középre. Ezért mondtam hogy 60% Sumi hiba. És igen, 5 centit elmozdult , bőven elég volt erre hogy meg tévessze a mögötte lévőt.
Tavaly Monzába már szóltak Sumi fülére hogy ívet változtatott Hamilton előtt.....akkor még csak látni se lehetett semmit.
Itt meg nyilván való hogy kiment balra. Ha 5 - 10 - 50 centit, de kiment. -
és szerinted azért megy bele sc mert kb 5 centit elmozdul? Cikázásnak végképp nem nevezhető... -
Tényleg nem látjátok? :D Ott a box utca csíkja is ,hát ki megy balra egy picit, ne csináljátok már :D valaki csináljon belőle egy tetves gif-t -
Hát itt azért ezt Coulthard rendesen benézte két esetnek meg nem sok köze van.
Egyébként Wéber Gabi is azon a véleményen volt, hogy SC rontotta el. Ő meg aztán végképp pártatlan. Nézték a visszajátszást kétszer is. Különben itt a visszajátszás0:27 től lehet látni néztem most is párszor de akárhogyan próbáljátok magyarázni a bizonyítványt itt bizony nincs cikázás... Pláne nem olyan mint az Alonso-s videóban -
Istenem nézzétek már meg a felülről készült felvételeket, és nézzétek SEnnát meg a tőle balra lévő pálya szélén lévő csíkot. PICIT, de vissza megy balra ! Ez épp elég volt meg zavarni Sumit, bele trafált. 40% Senna hiba, 60% sumi hiba, kész. Büntetést akkor se kellett volna ki adni. -
Kanyar torkolatában volt éppen fordulni akart Sc-nek meg semmi sem magyarázza azt a manőverét amivel jobbra akart menni annyit ugyanis a williams nem mozdult el ha tök egyenesen megy akkor is belemegy...méghogy cikázott ,ennyire nehéz beismerni, hogy hibázott? Különben meg a sportfelügyelők biztosan megnéztek minden visszajátszást jó lenne elfogadni a döntést nem pedig magyarázkodni. -
Én ezt már akkor észrevettem, de nem akartam vitázni senkivel itt topicban. Nem cikázott igazából a lényeg az volt hogy Senna elindult jobbra Sumi utána, azt hitte Sumi hogy Senna tartja majd az irányt és a belső ívet fogja védeni ehhez képest maradt középen ami megzavarta Sumit és amikor kiakart rántani külsőre akkor picit visszahúzta a kormányt Senna ráadásul hamarabb is fékezett a kopott gumijai miatt így beszívták mindketten. Senna okosabb lett volna ha nem védi ennyire a pozícióját mert ezzel maga ellen játszott időben is, és végül kicseszett magával. De inkább azt mondom hogy tipikus versenybaleset.
Ilyet amúgy már láthattunk anno Alonsotól is még a Renaults korszakából.
-
Örülök hogy te is így vagy vele :D
Arról senki se beszél hogy Senna tényleg elkezdett a másik irányba menni. -
-
Ilyen ez a sport. Ezért nézek mást is emellett. Ez ilyen. -
Nem csak 2 véglet létezik és a gumimorzsolódás meg az, hogy Alonso is pár kör alatt "kipukkantotta" a gumikat elég rossz, így nem versenyről szól az egész hanem a gumispórolásról.... -
2005-ös évre emlékezz csak vissza, akkor meg egy gumival kellett megcsinálni az egész futamot. Valamint azt is vedd számításba, hogy Vettel hogyan teljesített néhány futamot, miért is kellettek ilyen abroncsokat bevezetni szabálykönyvbe. Ha nem ilyen az abroncs, akkor is elspórolják, mert többet veszítenének időben mintha kétszer állnának ki. Ilyenné vált a sport. Én annak örülnék a legjobban ha a gumik közti verseny visszaállna, de erre sok évet kell várni. (Sőt még mindig az álmom hogy újra V10 legyen). -
Így van ő a régi időket idézően "tökösen" előzött, ott ahol nem nagyon számoltak vele de sajna több mint 1 perccel volt lemaradva az elsőhöz képest. Első helyekért ilyen csatákat nem fogunk látni. Pár versenye biztos emlékeztek, hogy Kimi alól, hogy elfogyott a gumi és visszaesett kb. 5-10 helyet 1 kör alatt de akinek ez tetszik az biztosan élvezi ezt az évet én annyira nem. -
Őőőő...Kobayashi? -
azt szokták mondani, hogy mindig a hátulról érkező a hibás... csak most egy kicsit árnyaltabb a helyzet.
csodálkozom, hogy alig lett megemlítve tegnap óta, hogy senna jobbra-balra cikázott féktávon, schumi próbált előnyösen kijönni belőle, nem jött össze. mindketten felelősek, épp ezért lett volna a legtisztább, ha versenybalesetnek minősítik. ez a büntetés meg no komment... -
McCartman #124124 5 versenyből 4en önhibáján kívül esett ki / került hátrányba + a mostani vitás eset.
miről beszélünk? -
Azért a mostani versenyen csak magának köszönheti.... a reakciója meg no comment szidták itt sokan Vettelt mikor mutogatott most meg lapítanak mint sz.. a fűben mikor az "istenük" hasonlóan sportszerűtlenül viselkedett.
Ráadásul a saját hibájából ,utána meg próbálta magyarázni a bizonyítványt a sportfelügyelőknek a büntetés jogos mert ezzel elbaszta más versenyét is. Attól mert nem szándékos volt jár a büntetés mert balesetet okozott ami akár végződhetett volna rosszabbul is, nem is értem miért nem ment be hamarabb a belső ívre.. -
de nem is ugyanabban a körben mentek ki gumit cserélni... turbo boost gomb pedig nincs a Lotusban ma ennyire voltak képesek nem a taktikán múlott aki taktikában igazán jó volt az a Williams ennek ellenére nem örülök, hogy az első hely a boxban dőlt el. -
McCartman #124121 egyszemélyes? lol
Ha nem löknék ki / golyózná ki a csapat minden versenyen a mestert talán lenne is esélye normális versenyt futni. -
A Red Bull szerezte a legtöbb pontot aztán a Mclaren és csak utána a Lotus.... -
Azt azért tegyük hozzá,hogy Kimi-nek is kopott a gumija a 20 kör alatt.Sajna a Lotus még tapasztalatlan a taktikák terén,elöbb kellett volna megindítani a hajrát. -
Kimaradt a Lotus lassúsága a boxban. Kimi második kerékcseréje 21,3 sec volt, Alonsonak ez 20.1 sec volt a legrosszabb ... -
Ezt a pályát úgy ismerik, mint a tenyerüket. Erre verik reggel és este minden télen. Monaco egy nagy illúzió lesz, szóval szerintem csak Kanada után fogunk többet tudni az erőviszonyokról, melyek véletlenül meg fognak egyezni a kanadaiakkal. :D
Egy biztos: szerintem a McLarennek van jelenleg a legjobb autója. A második helyre nem tudnék csapatot mondani. Mint csapat, a Lotus tűnik a legegységesebbnek, mindkét pilótájuk erős és jó az autó, ráadásul minden pályán gyorsak, de amilyen gecierős a McLaren, annyira gecibuta a Lotus taktikában. Csapatként a Red Bull és a Sauber van mögöttük. A Merci és a Ferrari egyszemélyes, sajnos ... :( -
Chris Lowe #124116 A szakértők arról beszéltek, hogy az első európai versenyen kiderül az erőviszony.
Tehát akkor vb esélyes Maldonado, Alonso és Raikonnen plusz Hami büntetve volt szóval őt még bevehetjük. :-)
Éljenek a szakértők! :-D -
..a rengeteg 'előzést' kihagytam. -
A Pirelli azt teszi amit az FIA kíván. Kicsit kétes reklám az tény, de persze tudnak gumit csinálni.
...és végül is nagyon nehéz a gumik ellen érvelni, hisz 5 futam=5 győztes/technika
Bernie osztd meg és uralkodj egyszerű megoldása itt is működik, hisz akinek megy a szekér az örül, akinek nem megy az nem.
...hasonlóan a drukkereknél.
Sztem is igaza van Schumacher-nek, de nem fog érni vele semmit max berág és itt hagyja.
Megmondják neki hogy a cirkusz most dübörög igazán, visszahangzik a média a sok világbajnoktól, más és más futamgyőztes...mit akarsz jobb mint egy brazil szappanopera.
...és ezzel nem lehet érvelni..még ha meg is próbálja lesz akivel szembehelyezkedik a helyzetből adódóan. -
Csak a sportban a "ha ez+az" kezdetű mondatok nincsenek. Egyébként is a gumikopás miatt érte csak utol. Köv. körben megelőzte volna de ezzel nincs mit kezdeni volt rá 66 köre. -
Suminak is ezért adok igazat. Hogy nem jó ez a Pirelli. -
gosumofo #124111 a 140 éves pirellinek marha jó reklám lehet hogy egy hulladék szar amit csinálnak, kerepesi úti gumigyár terméke jobb lehet :D -
Jeff,lett volna előzés,ha Kiminek van még 2 köre. -
Szerintem is a gumik miatt ilyen ez az év ami megint "mesterségesen" megcsinált dolog ezúttal így akarnak "belenyúlni" az erősorrendbe és ahogy nézem ez nagyon sok embernek itt is tetszik... holott ha konstans lenne a pirelli mint anno a bridgestone akkor nem lenne ez vagy akár csak olyan lenne mint tavaly.
Az sem tetszik, hogy a gumi úgy "morzsolódik", hogy sok pályán 1 ív az ami járható a többi meg gumitörmelékes ezáltal lehetetlenné teszi az olyan kocsik közötti előzést ahol nem gyorsabb az egyik 1mp-el vagy többel tehát marad a DRS de sokszor még az sem elég lásd tegnap a Mclarent ami nem volt DRS "optimalizálva" egyenesben túl hamar kiforogta a max fordulatszámot mert nem volt elég hosszú az áttétel a legmagasabb sebességfokozatban.
Itt az nyer akinek a kocsija vezetési, stílusa a legkevésbé eszi a gumikat. Nade egy versenyhelyzetbe ahol nyomnod kell a gázt akkor, hogy a búbánatba akarsz gumikímélően előzni? Tegnap ez történt Alonsoval is. Hol volt előzés? a boxban ennyi első helyeken megint semmi sem történt sokaknak mégis baromi izgalmas volt a verseny...
Mikor lesz itt a pályán oda-vissza előzés az első-második helyen? Válasz egyszerű soha mivel ha elkezdik előzgetni egymást elkopik a gumijuk. Ez az év erről fog szólni, hogy ki tud a fos Pirellikkel a legjobban taktikázni/legkevésbé koptatni......nade ez nem verseny mivel nem lehet a határon autózni sokáig. Ez olyan mintha balettet csinálnák a boxolásból ,finoman üss mert megfájdul a fejem.... lehet nem egyet érteni de én így gondolom
-
teljesen kézenfekvő hogy honnan veszem,
-az idei autót tavaly alapozták meg ez nyilvánvaló.
hol voltak ezek a fejlesztőzsenik az elmúlt években akik futamgyőzelemre segítették a technikát...?
...és ez hogy-hogy nem állandó? Azaz a Mercedes pole-t és futamot nyer egy pályán, előtte és utána meg vergődik 50 másodperc hátrányban?!
...hogy a Williams pole-t és futamot nyer egy pályán az addig lefutott versenyeken a legjobb qual egy 8. hely volt a szezonnyitón, utána max q2, az előző futamon konkrétan 15. és 17. hely.
?
Sauber majdnem futamot nyer, a következő versenyen meg 10-11. hely??!
Ez lenne a fejlesztési verseny, és a 'jól dolgoztak' igazolása?
Rosberg első helyről rajtol, futamot nyer egy hétre rá majdnem lenyomja a Force India akinek egy héttel előtte 40mp-t adott??!
Teszem hozzá mindeközben azok a csapatok ahol jellemzően a legjobb szakemberek ülnek (sok pénzért vették őket tehát nyilván nem a legrosszabbak), és bizonyított versenyzők,....valamint rahedli pénz a fejlesztésekre, gondolom akkor folyamatosan rosszul dolgoznak.
A tavalyi 19 futamból 12-t megnyerő, és 18 alkalommal pole-ból induló Red Bull télen belustult.
..sokkal jobb instrukciókat adott Bruno és Petrov mint Vettel és Webber, hiszen a Lotus-nak már most, 5 futamon, több pontja van mint tavaly az egész idényben.
Sztem maradjunk annyiban hogy szerintem nincs igazolva fejlesztési versennyel, szerinted meg igen. :)