182278
  • desigo
    próbáld Chromemal

még egy link
  • Master91
    Áhh! Már látok reklámokat Skyról :D na csak jó lesz
  • Master91
    Ajj nekem nagy feketeség van a videó helyet...
  • Minstrel
    itt a sky-on ki a szakértő? az akcentusos emberre gondolok
  • SitatiS
    kk
  • desigo
    kezdődik a szabadedzés

link
  • passatgt
    ez idén már az 58. változat kb:D
  • desigo
    Ferrari kipuff

• desigo
    új Merci szárny

• IXEMGabeo
    de ez még 2009 előtt, vagy környékén lehetett aztán, amit írtál is az STR csapat szerette volna 1 futam erejéig beültetni
  • IXEMGabeo
    emlékszem egy Ferraris tesztre amikor beültették és még mutatták is ahogyan csúszkált...
  • Jeffjohnson
    Loeb mikor is tesztelt a Ferrariban?

Mert tudtommal anno 2007-ben egy Reanult-os meg egy RB-os teszte (2008) volt. Bourdais helyére akarták 2009be beültetni a Torro Rossóba Abu Dhabiba mivel elégedettek voltak a teszteredményekkel szó sem volt arról, hogy "rallisan kezelte az autót"

Arról is szó volt, hogy 2010 re kap ülést de mivel nem kapott szuperlicenszt mert nem versenyzett eleget kisebb osztályban legalábbis ez volt az indoklás ennek ellenére Abu Dhabiban beleülhetett volna a Torro Rossóba amit azonban nem vállat mivel egy teljesen ismeretlen pályán úgy kellett volna mennie, hogy előtte nem gyakorolhatott volna ezért nem vállalta.
  • zzeN
    Én emlékszek rosszul, vagy tavaly is este volt a kanadai nagydíj? Mintha délután lett volna.
  • b-type
    Sztem ezzel nincs baj, azok a srácok akik jelenleg nevelődnek és már tízéves korukban komolyan csiszolódnak a képességeik azok jobbak is mint a régmúlt idők versenyzői.
    Egyszerűen a korábban, fogékonyabb korban megszerzett tapasztalataik révén.
    A versenyzéshez szükséges pénzt meg a sportban érdekeltek adják komoly elvárásokkal együtt.
    Teszem azt Hamilton-k korosztályára jellemző, hogy egy évben 3-4-5 sorozatban is kvalifikáltak, és aztán amire érdemes volt és idő is akadt oda súlyoztak/súlyoznak.
    A motorosoknál is megfigyelhető uez, amíg bukó van rajta addig zseniálisan mennek és versenyeznek, aztán mikor leveszik akkor kiderül hogy kölykök.
    ...és ezek a kölkök értelemszerűen nagyon széles skálán szerzik a gyorsaságukat, munkabírásukat, koncentrációjukat, és ami velejárója a versenyzőnek a technikai sportban.
    A régiek között is kiemelkedik az akinek természetes gyorsasága van...és mivel a korhatár akkoriban valamivel magasabb volt, így volt azért lehetőségük kicsiszolódni, de ezzel együtt sem szerezhettek akkora tapasztalatot és tudást mint ami jelenleg elérhető.
    ...ami a hátránya ennek az egésznek, az az, szerintem, hogy mivel a teljes fiatalságukat koncentráltan a versenyzéssel töltik, nem jut annyi idő a karizmára, ...sőt a média megnövekedett szerepe miatt, ez nem is előnyös.
    Nincsenek akkora elhajlások habitusban mint valamikor...és szerintem hamarabb ki is égnek ezek a srácok.
    De azért a pályán a versenyzés számít igazán, és abban nagyon jók.
  • IXEMGabeo
    Ehhez a részleteket kellene tudni, lehetséges, hogy a stílusának nem feküdt a Forma 1, nem nagyon voltak jók a visszajelzései a megfelelő beállításokhoz stb...

Loeb-t is az STR-be szerették volna ültetni akár 1 futam erejéig is mégsem tették, mert egy Ferraris teszten lehetett látni mennyire rallisan kezelte az autót:) Nem fekszik a stílusának
  • desigo
    Toro Rosso :

• desigo
    Sauber:

• IXEMGabeo
    ja bocs:)
  • AnuluWork #125012
    Hill Brabhamben kezdett, úgy értettem. :)

A német fiúkról meg csak annyit, hogy ez a tehetséges-nem tehetséges dolog pont a németeknél a legérdekesebb. 91ben ott volt Steffi pasija, a Bartels gyerek. Kvalifikálni se tudta magát F1-es versenyre. Sehol sem volt. De előtte gokart bajnok, meg német bajnok, német anyámkínja bajnoka, utána pedig FIA GT bajnok, és még rakat 24 órást is megnyert. Akkor most tehetséges vagy sem. Brundle vagy Senna? Frentzen vagy Schumacher? stb.
  • Boncmester
    Mármint Hill először Brabhammel ment, Williamsnél meg tesztpilóta volt, mielőtt rendesen versenyezhetett volna is náluk 93-tól.
  • IXEMGabeo
    Brabham fiai nem lettek annyira sikeresek, de talán azért, mert nem volt hozzá annyi tehetségük. Lehetőséget ők is megkapták legalább is David
  • AnuluWork #125009
    Egy Brabham után "rögtön". :)
  • IXEMGabeo
    őő jól mondod, sőt Frentzen meg is verte Schumit abban a német szériában ahol együtt versenyeztek.

Jochen Mass is hatással volt a 2 német fiatalra, aki által szintén könnyebb volt a bekerülés hisz ő ismert versenyző volt kevés sikerekkel...
  • IXEMGabeo
    Semmit nem értettem félre. Rosberg és Senna névnek marketing értéke van. Anno Hill is sokat köszönhetett édesapja nevének rögtön egy Williamsban találta magát. Nemcsak az anyagiakról van szó, hanem magáról egy névről, aki korábban elért sikereket azért úgy a Forma 1-hez vezető út mégis könnyebb...és Villeneuvenél is hiába volt ott a tehetség és az amerikai sikerek kellett a neve is ahhoz h bekerüljön...
  • Boncmester
    Annak idején szerintem még nem volt úgy bejáratva ez a dolog, mint mondjuk manapság. Bár egyébként most is van csomó olyan pilóta, aki nem kerül be az F1-be 1-1 ilyen pilótaprogramba való bekerülés ellenére sem, sőt, valszeg a többség nem kerül be. Csak aki benne sincs ezekben, azoknak még kisebb az esélye, valszeg erre célzott Villeneuve.
    Heidfeld legalább bekerült anno egy másik csapathoz. Schumival együtt meg asszem Frentzen kezdett, és őt tartották szuper-tehetségnek talán az F1 előtt, de lehet, hogy valakivel keverem...
  • IXEMGabeo
    egyébként hamár támogatottságról van szó akkor van 1 érdekes eset, Heidfeldé, akit gyerekkorától kezdve a Mercedes egyengetett és amikor oda került a sor a Mclaren istálló nem igazolta le és most meg lehet nézni hol tart a karrierje...

(Mondjuk Schumit is felkarolta a Mercedes csak az ő átigazolása a Mclarenhez máig rejtélyes körülmények között nem valósult meg. Ugyanis a Benettonos időszakában Ron Dennis felkereste mégsem oda igazolt...)
  • Boncmester
    Egyrészt nem belekötöttem, csak segítettem értelmezni amit mondott, mivel te is ezt tetted, de félreértetted, másrészt meg semmi szükség itt káromkodni, ez egy fórum, beszélgetésre egy adott témából, nem pedig veszekedésre.
  • IXEMGabeo
    faszért kötsz bele mindenbe és fölényeskedsz állandóan
  • Boncmester
    Ha nem jött volna le abból amit mondtam, akkor arra gondoltam, hogy mindegyik mögött, és ebbe Webber is beletartozik, meg az is, hogy igazából lényegtelen.
    Ami a lényeg belőle, hogy ők csak versenyeznek, és mára kialakult az, hogy a fiatal versenyzőknek egyengetik az útját gyerekkoruktól kezdve, támogatják őket nagyobb cégek, autógyárak, csapatok, stb, míg annak idején még egy versenyzőnek főleg a karrierje elején tök más dolgokat is meg kellett tenni, hogy versenyezhessenek. Viszont jelenleg aki nem kerül be az elején kapcsolatok vagy szerencse folytán ebbe a "gyárba", annak utána maccsa sincs bekerülni a későbbiekben, akár tizenvalahány éves korában.
  • IXEMGabeo
    Rosberget én is csak pl. említettem, de ennyi erővel Webber mellett is ott volt a papa nemcsak Buttonék mögött...

egyébként pedig Buttonék ugyanúgy végignyerték magukat a korábbi szériákon, mint mondjuk ő az USA beli szériákban mielőtt az F1-be jött. Szóval baromság ez a csak protekcióval kerülnek be a mai F1-es pilóták szöveg...kell azért tehetség is...

veszélyérzet részével egyetértek, de nyilván ez annak is köszönhető, hogy manapság biztonságosnak számít az F1.
  • Boncmester
    Nem csak Rosbergnek volt apukája, nem rá céloz. Button és Hamilton mellett pl ugyanúgy ott a papa, de Baumgartner Zsoltika mellett is. Míg pl Mansell autót szerelt meg hasonlókat csináltak, hogy legyen pénzük a versenyzésre. De lényegtelen is szerintem, inkább főleg az a lényeg, hogy a veszélyre hogy tekintenek a versenyzők, meg az, hogy szerinte is véletlenszerű az egész, és nem ez az F1 lényege.
  • IXEMGabeo
    „20-30 évvel ezelőtt, amikor az F1 még sokkal veszélyesebb volt, és magasabb volt a halál kockázata is, a pilóták egyszerűen nem viselkedtek így egymással” - mondta. - „Megvolt bennük az az extra tisztelet, közösek voltak az érdekeik, és persze sokan nagyon keményen dolgoztak azért, hogy elkezdhessenek versenyezni.”

„Ők nem ültek autóba már 12 éves korukban, nem volt meg számukra az anyagi támogatás, hanem meg kellett izzadniuk érte. Ezzel szemben ma mindenki apuci kicsi fiaként kezdi. Már gyerekként, csecsemőként bekerülnek az F1-be, és azok is maradnak.”

A francia-kanadai szerint a sport mára általában véve is elkényelmesedett, a résztvevőkben szinte teljesen megszűnt a veszélyérzet, pedig készen kellene állniuk arra, hogy egy napon újra szembe kell majd nézniük a halállal.

részben igaza van.

Mondjuk ő is apuci nevével került be az F1-be, de ez másik kérdés:) Most pl Rosbergékre céloz akkor meg lehet nézni micsoda jó versenyző lett belőle
  • Boncmester
    Villeneuve - A legjobbnak kéne nyernie
  • Minstrel
  • Dietrich
    Gerstl Péter veszi át Frank Tamás helyét

Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnöke a Nemzeti Sportnak azt mondta: Bernie Ecclestone, a Forma-1-es világbajnoki sorozat első embere döntött úgy, hogy Frank Tamás üzlettársa vegye át ezt a feladatot.
  • a.carkey
    Akkor tényleg komoly esély volt a visszatérésére, ahogy a menedzsere is mondta ...
  • Master91
  • Master91
    http://www.f1hirek.hu/f1/20120606-f1-kubica-ujra-kepes-forgatni-a-kormanyt.html
  • mcmoha
    Nyugodjék békében!
  • desigo
    Holtan találták otthonában kedden Frank Tamást, a Hungaroring alelnökét.

RIP