182278
  • IXEMGabeo
    ez csak egy vélemény, Koba esete véletlen szerencsétlenség volt, semmi számottevően nagy hibát nem vétett a 2 versenyző sorozatosan, amiért el kellene őket küldeni. Tavaly is és idén is gyors a 2 versenyző...Az pedig a csapat hibája volt részben, hogy az időmérőn hátul végeztek
  • pedobear
    Itt az ideje, hogy Peter Sauber átgondolja, helyes volt-e Sergio Perez - Kamui Kobayashi páros szerződtetése.
  • IXEMGabeo
    Rosberg-Schumi páros óta nyilvánvaló, hogy a következetesség jobb, mint a forrófejű gyorsaság...:(
  • McCartman
    Alo kipengethette volna az összes szabad felületért valót , egy órási Alonso fej lett volna az RB.
  • McCartman
    Nem a softtal kellett volna többet bírnia hanem a keménnyel te észlény.
    Ferrari =/= Lotus
    Ne legyél már tájékozottabb mint a francia versenymérnöke.
  • kifli
    Alonso mennyit fizetett vajon? :P
  • Chris Lowe
    Nah elkoptak a billentyűk, mentem majd 2 hét múlva. :-)
  • Chris Lowe
    +1 :-)
    hasonlóan látom bár bullié egy sunyi fasz 5 ft - ot nem bíznék rá. De a rozsdás / tapasztalatlan igaz szerintem is. Raikonnen-nel a legnagyobb gond, hogy nem erőszakosabb (bár akkor lehet kevesebb pontja lenne az ütközések miatt)
    Ez a vettel, alo, hami, massa, schumi, maldonado, Kobayashi és még sorolhatnám a trendi nem a Button, rai fémjelezte nyugis támadás. Régebben keményebb volt ő is...
  • Chris Lowe
    Akkor etetik a többi csapatot, hogy mekkora királyak (meg téged :-))
    Én azt látom, hogy a rb a legerősebb a ferka alonsoval tuti működő megoldás, a lotus a sauberrel egy szinten, rai azért nevezhető még esélyesnek a vb-re mert baromi stabil, hozza a pontokat a csapatnak. A lotus vezetők nyilatkoznak össze - vissza én nem érzem bennük a pole-t, se a tuti gumispórolós gépet. Volt egy nagy esélyük de rai nem bírta megelőzni vettelt, azóta és előtte talán dobogó de inkább 4-5 hely a realitás (persze ha szar a meki és a saubernek nem fekszik a pálya. Én egyébként idén tobzódom mert álmomban nem gondoltam volna, hogy felnő a rb, ferka, mekihez ez a két csapat. Elkapni még nem tudja de rohadt közel vannak.
  • G_ArchAngel #126268
    Szamomra az a legfontosabb, hogy van egy csapat, akik szimpatikusak, van gyozelem vagy dobogo az autojukban, Boullier sem olyan seggfej, mint par eve volt, mindket pilota gyors, megha az egyik rutintalan, a masik kicsit rozsdas is.
    Raadasul a kozossegi mediat is talan ok hasznaljak legjobban, ami szerintem azoknak fontos, akik minden apro extranak orulnek az F1-gyel kapcsolatban.

(ami a Lotus legnagyobb gyengeje, az a kerekcsere: sereghajtok ebben a temakorben sajnos)
  • Chris Lowe
    Bazze alonso a végén szerinted miért bukta a futamot?
    Megmondom : mert idő előtt ki kellett hozni a puha tappancsokért, namost ez tény, te meg itt erőlteted az idióta 1 kerékcserét, miközben az első 15 két kerékcserét tolt. Miért gondolod, hogy grojean akkora ász, hogy a softtal többet bírna mint rai vagy az első 15 ből bárki?
  • McCartman
    Ezt nyilatkozták le , hogy mi igaz belőle azt egyikünk se tudja.
  • Chris Lowe
    Szerintem gro erősebb, gyorsabb, csak kiszámíthatatlan, míg rai stabil, kerüli a karambolt inkább visszasorol. Grojean az időmérőn, szabadedzésen általában veri a finnt.(egyébként ezen csodálkoztam, baromira belenőtt az autóba, többet hoz ki belőle) (csak ne lenne ennyire idióta feje...) És ez az ami tény.
  • McCartman
    Ki szerint kellett volna féltávot mennie a lágyon?
    'Egyébként nem azt írtam, hogy nyert a karambollal'
    akkor egyetértünk , mert az ritka nagy baromság volt.
  • G_ArchAngel #126263
    Alonso ment egy zsenialisat az Europa GP-n, de tovabbra is teny, hogy kell az elso ket sor.
  • McCartman
    Mikor kezdett leszakadni a végén? Végig 35ös időket ment , előtte a csapattársa , mögötte 10+ másodpercre Schumi.
    Ez alapján még bírhatta volna is az egy szett keménnyel.
  • IXEMGabeo
    Vagy megpróbált megfelelően helyezkedni. Nem elengedő verseny avagy Sir Raikkonen előtt vörös szőnyeg...
  • Chris Lowe
    Nem volt sokkal gyorsabb, egész futam alatt a két lotust hasonlítgattam a többiekhez (múltkori futamon a saubert figyeltem, mindig előre eldöntöm kinek az idejét nézegetem :-)) rai végig hasonló köröket futott, végén is csak 3-5 tizeddel volt jobb az meg szerintem itt kevés lett volna az előzéshez. Persze ha nem ragad be schumi mögé és kivételesen jókor kapják ki kerékcserére akkor úgy meglehetett volna. De ez a mondat értelmetlen. :-)
  • G_ArchAngel #126259
    A valeniai rajt azert nem volt olyan regen: ott Grosjean masra sem figyelt, csak arra, hogy Raikkonent nehez helyzetbe hozza.

• Pimpula
    Biztos is, bár Grosjean ha Kimi elől vagy mellől indul feltűnően óvatos, mondhatni utat enged neki, ha nem akkor meg zúz.
  • G_ArchAngel #126257
    En egyiket sem mondanam erosebbnek, mert az elejen Kimi es Grosjean is szivott.
    A masodik feleben meg egymasnak adogattak a leggyorsabb koroket.
    Ha ez a ket srac az elso sorbol rajtolhatna egyszer, akkor lehet ver folyna:)
  • Pimpula
    Én arra lettem volna kíváncsi hogy mit művel Grosjean ha kivételesen nem balesetezik az első kanyarban. Ezen a versenyen jóval erősebbnek éreztem mint Kimit.
  • Chris Lowe
    Vagy itt van a kézenfekvőbb alonso eset, vajon miért lett második??
    Szarul kezdtek a második hard után rakták fel a softot ami jobban bírta az elején, valszeg számított, hogy a rajtnál még nem volt felgumizva az aszfalt. Így futam után egyértelműen bukta volna az 1 kerékcserét.
  • G_ArchAngel #126254
    Mellesleg eleg erdekes lett volna HA Raikkonen nyer a rajtnal es nem kell vonatoznia.
    A vegen kemenyen gyorsabb volt, mint Massa az egy korrel frissebb szinten kemeny papucsokon es most nem jatszott a brazil statisztaszerepet.
    Tenyleg jo a Lotus, csak mindig beleesik egy femforgacs a fogaskerekek koze. Se az idomerojuk nem volt idealis, se a versenyuk. Egyik pilotanak sem.
    Top 4-bol szerintem nyerhetnek a Hungaroringen es/vagy Belgiumban.
    A nemeteknel Ferrari/Red Bull-t varok az elso ket sorba, de ne legyen igazam.
  • Chris Lowe
    "valahol olvastam"
    "ha"
    "volna "
    " talán "

ugyanmár a tényekkel harcolsz (legalábbis ha elemezted a köridőket.)

• G_ArchAngel #126252
    Ez azert erdekes, mert akkor elment volna lagyon 13-15 kort, majd cserelt volna, mint a finn, aki megegyszer cserelt. Grosjean utolso etapos gumijaiban 8 korrel (26 vs 18) volt tobb es az utolso korokben leszakadt a finnrol. Ha azt nezzuk, hogy laggyal pl Alonso 15, Hulkenberg 17 kort futott (de la Rosa 23-at, de neki mindegy volt), akkor a kemenyre marad volna 35-37 kor.
    Ha a 26 kort teljesitett kemennyel elkezdett a vegen elszakadni, akkor egy 35 korossel hova erthetett volna be?
    Megismetlodott volna a Renault kinai betlije, de most nem Kimivel, hanem Romainnal.

• Chris Lowe
    Mi az, hogy 'ha'???

Egyébként meg honnan veszed, hogy ő egyedüliként a soft gumival bírt volna majd fél távot miközben a többiek már a 12 körtöl lassultak. Ezen a pályán nem működött a soft, a közép/nagycsapatoknál két hard és a kötelező 1 soft volt a működő cumó.
    A live timing alapján grojean akkor volt gyorsabb mint rai amikor rai beragadt vagy a kerékcsere elötti pár körben, viszont ez utóbbi fordítva is igaz rai is csak akkor volt gyorsabb amikor a francia már lassult a használt gumin. Egyébként nem azt írtam, hogy nyert a karambollal csak azt, hogy nem vesztett sokat. Szerintem fordítva is ez lett volna (rai karamba esetén) vagy ha nem karambolozott volna gro akkor ő is beragad schumi mögé, sőt ő még hami/maldonado mögé is. Ezen a pályán a ferka, rb, lotus volt a nyerő gép. Azt még el tudom képzelni, hogy gro massát megfogta volna, ha ő indult volna a hatodik helyről (bár inkább karamba lett volna, kiindulva massa védekező habitusából)
  • Zomil
    Igen erre, köszi :)
  • McCartman
    Amilyen jól bánik a gumikkal a Lotus , let lehozta volna azt a ~35 kört a keményen.
    Valahol olvastam , hogy -állítólag- egykiállásos taktikán lett volna a francia ha nincs ez a malőr.
  • szabii98
    jótékonyság, azért h rajta lehess fizetni kellett is valakinek oda ajánlották
  • simonl #126247
    Erre gondolsz?
  • ShaiHulud
    ezt te sem gondolod komolyan. azokon a fos lagyokon+1 kemenyen nem ment volna.
  • immovable
    Buttont viszont hívhatjuk az új Massanak.
  • McCartman
    Először azt hittem , hogy csak szutykos.
  • Zomil
    Erröl jut eszembe mi volt ez az uj minta a red-bullokon?
  • IXEMGabeo
    végülis barátok
  • McCartman
    Ha nincs a törött első szárny Gro le tudta volna hozni egy cserével is , azért ne magyarázzuk már bele , hogy így járt a legjobban. :D
  • McCartman
    Poénkodott róla Horner még futam előtt , hogy rajta van ő is , de nem hittem volna. :D
  • szabii98

nemtudom:D
  • G_ArchAngel #126238
    Ez a motorburkolat?
    Vagy lehet, hogy az elejen van es akkor Webber elott ert a celba Alonso?:D