182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #126357 Webbo marad a Red Bullnal 2013-ban is. -
Jaja ezért szokták keverni a fordítók a japánok kereszt és vezetéknevét keményen:D -
G_ArchAngel #126355 Kimi Enstone-ban + slideshow
-
ShaiHulud #126354 ez már a védjegye ha a pódium tetejére ér. most pl konkrétan látszott hogy csak az "elvárás" miatt ugrott egy békásat. tehát végülis igazad van, mert ez már nem örömugrás. -
G_ArchAngel #126353 Egyre ijesztobb ez az ember... -
mondtam én hogy nem sokára bevezetik emiatt a bukokeretet. -
Ez pont azért fordult elő, mert nem lehet szezon közben tesztelni. Ha értelmes pályán megy ez a PR teszt is, akkor elő nem fordulhatott volna, hogy kamion legyen a pálya mellett, különösen így beállított lehajtóval/platóval, hogy a csapattagok erre álljanak fel bámulni a nagy semmit.
Utoljára Elio DE Angelis halt meg teszt közben, hasonló figyelmetlenség és hiány miatt. Sajnos, Villota sem volt messze ettől. -
Azért Kimi előtt se volt üres a pálya. :) -
Whiting: Ötmillió esetből egyszer fordul elő ilyen baleset -
G_ArchAngel #126348 Jo ejt:)
-
Utolsóra esett vissza, de nem a klasszikus értelemben,ugyanúgy 2x volt kint a boxban mint a többiek és hátulról csak a 3 lassú csapat pilótáját kellett megelőznie, a többiek mellett az ő első boxolásuk alatt ment el és már Kimi és Hamilton mögött is találta magát amikor ők is eltudták az első boxukat (talán még Rosbergen kellett átfűznie magát, akinek jobb autója volt). Nagyon jó volt a tempója keményen, míg a többiek a vonatban a lággyal vergődtek. Nem kell túlmisztifikálni és valenciai Alonso-i magasságokba emelni ezt, egy olyan gyors pilótának mint Gronak, ez egy magas labda volt amit szépen le is csapott.
Jó, tény azt gondolsz amit akarsz, de akkor innentől kezdve majd mindig lehet jönni, hogy azért nem volt gyorsabb mert direkt lassan ment. :D
Nem vagyok grosjean ahogy Kimi és Lewis sem. És épp ezért még sosem kezdtem el találgatni, olyat, hogy ki mit gondol miért nem előzött stb.
Jó éjt! :) -
Ezt én nem így látom, egyfelől tök sok versenyt láttam már, aztán meg versenyeztem is..szal van véleményem (saját), hogy ez-az miért történhetett, vagy történik.
..és most ez a helyzet, mint mondottam, vagy megbirkózol ezzel, vagy sem engem nem különösebben érdekel.
Minek mosdatnám Grosjean-t? az utolsó helyről lett 6. Nincs mit mosdatni...számomra az hogy nem próbálta támadni Kimi-t teljesen logikus, csak valszeg azt a részt átugrottad nagy vehemenségedben. :)
#126336 egyébként.
De ettől még tartom a véleményem, bármit is gondolok egy versenyző viselkedéséről, versenyhelyzetben(!), az a saját gondolatom, próbálhatsz vele vitázni, de minősíteni ne minősítsd, hiszen te sem vagy Grosjean hogy tudd hogy mit tett vagy mit nem.
..és mint hogy nem te vagy, ahhoz túl nagy Kimi drukker vagy :D ...így nincs nálad a bölcsek köve.
:)
na és most tényleg jó éjt...így is már be lettem fűzve egy cigire :) -
Ne haragudj, amikor azt magyarázzuk meg, hogy azért volt akkor épp lassú mert úgy gondolta, nem érdemes rámenni, mert úgy sem előzhet stb... Ez szerinted komolyan vehető? :)
Ez nem elemezgetés, ez ilyen "mosdatós-én tudom mit gondolt a pilóta" mese.
Köridőkkel lehet elemezgetni, nem teóriákkal. -
azért én elemezgetek, ha zavar ne olvasd el. :)
Nem muszáj vitákba belemenni. pláne ha nevetséges.
jó éjt :) -
Hát persze, Grosjeantól ezt a hidegfejű gondolkodást szoktuk meg. Könyörgöm ne magyarázzuk már meg mit gondol egy pilóta, mert ez már nagyon nevetséges lesz.
Egyszerű, Gro gyorsabb volt friss gumikon és Kimi is amikor neki volt frissebb. Ehhez nem kell atomfizikusnak lenni. -
IXEMGabeo #126342 Buttontól várok javulást. Új orrkúp is okozhatta a vesztét, ha nem is az, de ez a "Barcelonai" csomag jócskán visszavetette őt, biztos ennyire eltér a stílusától amire nem talált megoldást futamok óta...
új fejlesztések mindig rejtenek némi meglepetést, tavaly is a Hungaroringen javult fel látványosan úgyhogy őt sem érdemes leírni. -
McCartman #126341 Kíváncsi leszek a Mclaren Hockenheimre ígért új csomagjára , a Silverstonera hozott újítások úgy érzem finoman szólva nem váltották be az ígéreteket.:D
Ha a német nagydíjon se tudnak javulni akkor valszeg úszik ez a szezon is Hamiltonnak. -
arról nem beszélve hogy Hamilton-t ugye a 29. körben beengedték Grosjean elé a kiállása után, és amíg Grosjean meg nem előzte a 34. körben, addig azért fogva volt ő is, kénytelen volt 1:37-s köröket menni mint Hamilton, az előzés után viszont lement 1:35-re...látod ez volt az a 37-41. körig amit te is említesz hogy ott megint gyorsabb volt mint Kimi.
Tehát ezekben a körökben cseppet sem volt ideális a tempója...bár ez sem számít, mert sztem ha Kimi elé jön vissza a kerékcseréje után, akkor sem támadta volna...jobb is hogy nem így történt. -
IXEMGabeo #126339 véletlen rajt utáni szitu. Grozsi lecsúszott és ahogy látható a videon is képtelenség volt felmérni, hogy Di Resta ponr bevág elé. Egyikük sem hibás... -

de tudtam :)
szal videó:
Grosjean vs. Di Resta -
próba:
-
Ez igazán már egyáltalán nem volt meghatározó...kivéve ha Kimi megelőzi Massa-t, de nem előzte meg.
Grosjean szempontjából ez már a versenynek az az időszaka ami nem tartogat izgalmakat.
egyrészt mert az ő gumijai jóval öregebbek voltak mint Kimi vagy Massa gumijai, megközelítette Kimi-t a 41. körben 3.3 mp-re aztán ennyi.
másrészt mert mit is tehetett volna? megtámadja Raikkonen-t? Egyáltalán nem valószínű hogy sikerült volna megelőznie, inkább nem mint talán, elsősorban a gumijai miatt, másrészt Kimi tapasztalata miatt.
kb. az történt volna hogy Kimi kénytelen hátrafelé is figyelni, és leszakad(nak) Massa-tól.
Akkor lett volna értelme nyomni ha Kimi előz.
Szal ez a verseny szempontjából már elég lényegtelen szakasz volt szvsz. -
G_ArchAngel #126335 Jaja, DiResta beletolatott, mert fel akarta adni a versenyt:)
-
tegnap csináltam egy kis összehasonlítást a Kimi-GRO viszonylatban. nem teljes, és csak a verseny egy (bár meghatározó) szakaszáról szól (hogy ki volt tegnap pl. gyorsabb, bár nem mérvadó):
36-ik körtől az 52-ik körig.
azért a 36 körtől, mert az volt Kimi kerékcseréje után az első tiszta köre:
Kimi 10:6 arányban volt gyorsabb egymáshoz viszonyítva
az egész versenyre vetítve: 26:26
a 37-41-ik körig GRO a 5,209-es hátrányát lefaragta 3,309-re majd Kimi a végéig visszatornászta 6,787-re
mind a kettőjüknek a leggyorsabb köre a 50-ik volt:
Kimi: 1:34.661
GRO: 1:34.884
szerk:
a 15-22 kör és a 37-41 kör között volt "folyamatosan" gyorsabb GRO -
McCartman #126333 Azt mondta Whitmarsh , hogy a boxmunkát végző szerelők semmi plusz anyagi juttatást nem kapnak. -
McCartman #126332 Gro nyilatkozatok terén már ott elvágta magát , miután kiütötte Schumit szezon elején és még neki állt feljebb. 
-
Chris Lowe #126331 Elolvastam gro nyilatkozatát, azt mondta a verseny vége felé egyre nehezebb volt tartani a helyezést ami szerintem egyrészt hülyeség, másrészt ha igaz akkor itt már tényleg megdől az 1 kerékcserés bohózat.
Mondjuk azt is nyilatkozta, hogy a rajtnál egy force india nekiment és megrongálódott az első szárny... az hogy??
Beletolatott? :-D -
IXEMGabeo #126330 Wéberék azt mondták vagy 800x cseréltek kereket. Ha tudnám, hogy jó pénzt kapok érte akkor simán bevállalnám ezt a melót:);) Ami tudom, hogy idegtépő és nem tűrik meg a hibát. De akkor is azért megérte gyakorolni, csakhát tipikus esete a szép volt, de szart sem ér... -
McCartman #126329 hja , tökjó , hogy ők a leggyorsabbak kerékcserében de mostmár a kocsi szar. :D -
G_ArchAngel #126328 Nem mondanam, megha csak a 3 tiszta kerekcserejet is nezzuk a Lotusnak. -
IXEMGabeo #126327 Kerékcserékben nagyot néztem, hogy pont a Mclaren volt a leggyorsabb 2.8-el:D:D aztán semmire nem mentek vele -
Kimi nem erőszakos? :) Idén kb. ő csinálta a legtökéletesebb előzéseket anélkül, hogy kibaszta volna az ellent. -
Most egész jók voltak, de mondjuk most mindenki. -
McCartman #126324 ill értelmezd a leírtakat , Gro es Schumi közötti különbségről volt szó. -
McCartman #126323 ez tény , nem volt értelme hajszolni Kimit. -
a Mercedes azt ígérte,dobogós helyezéseket szerez,talán becsúszik a győzelem is,de VB még azért messze van,és ha megnézzük h.gyakorlatilag feleannyi emberrel és arányaiban még kevesebb,mint a fele lóvéval dolgoznak az első 3 csapathoz képest,nem rossz amit produkálnak... -
Volt az 10 másodperc is mielőtt hibázott Massa üldözése közben. Nem baj, nyomasd csak a ha-kat. :) -
Végig előzte Bahreint, az európai nagydíjat most is előzött amikor tudott. Nevetséges, hogy azzal jönnek egyfolytában, hogy nem agresszív és nem tud előzni. Európában is mit művelt Maldonadoval? -
laptop...asztali billem egy 12 éves microsoft 'tört' (gépeléshez), azt imádom, de laptopon elütöm a hosszú í-t y-nak. :) -
Rosbergnek váltania kellene. Merci idén sem váltotta be az ígéretét. Az a helyzet hogy Ferrari, RB, McLaren. Aki VBt akar azoknak ide kell menni. Nincs más. Webber, Massa helye talán felszabadul jövőre.