182279
  • lac coo
    Meg is lehet nézni mi volt nagy esőben !!! :DDDDD sok mindent lehet rámondani, csak hogy autóverseny nem volt, az tuti, ne szórakozzunk már ...
  • lac coo
    mi a néző érdeke ?
    Nekem speciel ez jobb így, mint egy lutri kaotikus esős időmérő ahol akár a leghitványabb autó-pilóta is nyerhet ....
  • IXEMGabeo
    Azért, mert ez nálam hagyomány, de persze, hogy sírok, mert úgy érzem nem a nézők érdekeit szolgálják, de ez sajnos nemcsak az F1-re igaz...
  • IXEMGabeo
    Elég meglesni a 2008-as szezont. Tele volt nagyobbnál, nagyobb vízátfolyásos versenyhétvégével az egész (Monaco, Silverstone, Spa, Brazília) és akkor még egyiket se fújták le ilyen olyan fehér vonalas indok miatt...
  • pedobear
    a külföldi fórumozok véleményére kíváncsi lennék most
  • lac coo
    Tán jegyet vettél az időmérőre a tv szolgáltatótól :)))))

Ha valaki itt balhézhat, azok a szponzorok maximum, hogy nincs képernyőn a logó :))))

Uncsi a sírás, évek óta azt olvasom itt, hogy ilyen szar meg olyan szar, akkor minek nézitek ennyi éven át ?????
    Van ezer sorozat, miért pont a legszarabbat nézitek és rinyáltok ?

15 éve olyan leszorítóerő volt, hogy ihaj, ma már ennek csak a nyomai vannak meg, mert valahogy lassítani kell őket, senki nem akarja halálba hajszolni őket, ezek nélkül már milyen tempót mennének ???? Leszorítás nélkül meg sokat nem érnek esőbem olyan gumi nincs és nem is volt ..... ....
  • IXEMGabeo
    Jó te ezt nem értheted alapból, mert úgy látszik 10-15-20 éve nem láttál esős futamot. Ulvar és Chris kolléga is régebbi nézők úgy látszik ők értik miről beszélek.

Hagyjuk ezt az egészet, mert falra hányt borsó lenne érvelni neked.
  • Ulvar
    Na de akkor egyezzünk meg annyiban.

1, ha ennyire rossz a tapadása az autóknak, akkor valósznínűleg a gumi a hibás. Régen sokkal nagyobbak voltak ezeknek nincs akkor vízkiszorításuk, nem tapadnak, tehát szarok!

2, ha ez így folytatódik fél szezon fél pontos is lehet ha esni fog, mert nagyobb esőben nem fogják őket elengedni, ehhez képest régen simán kimentek, amivel egyértelműen a sport rovására játszik az FIA

Itt aki azt mondja hogy jogosan volt ez az egész cirkusz továbbra is azt mondom menjen fel valami torrent portálra szedjen le régi esős futamokat és nézze meg.

Pl: ezt
  • IXEMGabeo
    köszönöm a helyesbítést, csak nem látok a méregtől
  • nearo
    kiszorítja, nem felszívja :)
    ami felszívja az a szivacs... meg esetleg a diffúzor
  • Totti5
    Wéber is csak TVn nézte, de mint írta facebukon, TVn nem jött át... ezek szerint a helyszíni riporterek nem értenek hozzá, de te a TV előtt ülve igen.

Nekem meg az kezd kurva unalmas lenni, hogy állandóan csak a mutogatás megy arra fele. Ha a pilóta is mondja hogy nem jó, akkor vagy hazudik, vagy kényszerítik, de nem ért hozz... MOn a TV előtt tespedő mérnök úr viszont innen megszakérti úgy a dolgokat, mint ahogy senki a helyszínen.

Ha neked felesleges volt akkor egyszerűen ne nézd. 1kor lesz folytatás, nincs ezzel semmi gond. Ha meg nem nézed, mert nem érdekel, akkor reggel úgy is lesz róla összefoglaló.
  • IXEMGabeo
    balhézok, mert minden évben jössz ugyanezzel a kifogással te is, hogy "nedves" a pálya. Még maga Wéber mondta a futam közben, hogy sehol egy 20-25 méteres sáv nem volt ahol vízátfolyás lett volna. Balhézok, mert feleslegesen keltem fel és még sok millió európai néző is...
  • pedobear
  • IXEMGabeo
    így van sajnos megvan szabva nekik miket nyilatkozhatnak illetve miket nem. Hamilton is jó helyre került, régebben pont ő reklamált, hogy menjünk má menjünk má, ő is kislány lett hirtelen?
  • pedobear
  • IXEMGabeo
    ez viszont a Pirelli sara, hogy nem tud olyan gumit kifejleszteni, ami a vizet felszívja normálisan...Bridgestone, de még a Michelin is gyönyörűen megoldotta ezt annak idején...

És ezek a törések nem is voltak akkora mértékűek, hogy máris megállítsuk az egészet...Sajnos nincs igazad nem halad az egész jó irányban...2009 óta van ez a tendencia, Charlie Whitingékat le kell váltani!!! vén faszok már ehhez
  • Dietrich
    :)) én már ezt 10 évvel ezelött is mondtam :)
  • Dietrich
    miért ne működhetne? eddig is volt teherautóra szerelt turbina amivel fújták le a pályáról a vizet és nem oválon és a kilencvenes években..20 ével ezelött csak azt nem F1-nek hívták.
  • IXEMGabeo

Bassza telibe magát az összes FIA-s, meg akiknek nem áll érdekükben az, hogy esőben vezessenek a versenyzők
  • pedobear
    Eléggé ki van nyalva a seggük a pilótáknak, jó verseny meg manapság ritkán van

előzést csak DRS-el lehet manapság látni

az utóbbi években kezd unalmassá válni az f1
    nem engedik a kerék kerék elleni csatákat

semmi se olyan, mint régen volt
  • Csabesz6
    Szerinted hogy tapad az álló vízen a fullfull esőgumi? Kb ugyanúgy, mint egy tükör sima szar. De biztos béna szarjancsik vezetnek ott:)
    Dolgozz meg a lehetőségért.
  • pedobear
    Ki mondta, hogy ezeknek kötelezően tükörradiállal kell menniük?

adjanak nekem lehetőséget, én majd versenyzek helyettük ha kell
  • McCartman
    Mondjuk az olyan evidenciákat rögtön ki is vonhatjuk, hogy pl. míg a RB eddig szárazon leiskolázott mindenkit Horner nem fog a folytatás mellett lándzsát törni még ha esetleg alkalmasnak is találná a pályát az óvatos duhajkodásra.
  • Csabesz6
    Mindenkit aki itt háborog, felzavarnék egy pocsolyákkal tarkított pályára, természetesen tükörradiállal...és csak utcai autóval, nem open wheel. Megnézném az akciót;)

Megnézi mindenki éjjel aztán csókolom. Biztos kurva könnyű lehet F-1es autót vezetni, pláne ilyen szutyokban. Persze, mindenkinek lehet véleménye, csak néha már szánalmas ez a sírás..
  • pedobear

valaki csináljon photoshoppal egy olyan képet amin látszik, hogy a nézők lehugyozzák ezeket az ultracsodálatos gumikat
  • McCartman
    Nem csak a mai helyzetről beszélek, hanem a mostanában divatos általános hozzáállásról.
    Az IDEÁLIS ívekről meg annyit, hogy valaki (csapatfőnök,versenyző) szerint be lehetett volna fejezni mások az elhalasztás mellett vannak, olvasgass utána az interjúkban.
    Ki-ki eldöntheti kinek a szavára ad.
  • desigo
    A Truck ki van kötve középen egy póznához és sofőr nélkül megy körbe-körbe
  • Norbi1990
    Nem csak az IDEÁLIS ív létezik.
  • pedobear
    Pirelli esőgumijai value gazdaságos edition!
  • Totti5
    Értsétek már meg hogy itt állt a víz a pályán és a közúti felfestések amik az IDEÁLIS íveken vannak csúsztak annyira és ezért estek keltek a versenyzők a Q1be.
  • McCartman
    ".Nem kell rámenni a vonalra, ok, de rá fognak menni, mert ahogy egyre jobb idő kell, rá kell , hogy menjen !!!"

Máshol is olvastam már erre vonatkozó butaságot.
    Ja, nem kell rámenni mert ha rámegy megcsúszik rajta és kiesik.
    Tegyük fel kockáztat, mégis megteszi és kizúg miatta, helyezés nélkül marad.
    Szerinted legközelebb is meg fogja tenni?
    Ugye.

Azért ők a legjobbak elvileg, hogy mérlegeljék mi fér bele és a határon autózzanak. Régen is masszív esőfüggönyökben autóztak és egy kurva szavuk nem volt. Bár gondolom a pilóták többségének most sem lenne, nem ők döntenek ebben.
  • Totti5
    Kizárt, a mérnük úr szagértők ( feleősség nélkül ) a 50 centis TV előtt megmondják hogy száradt a pálya és csak szemerkélt.

Nem értem miért kell mindig balhézni, ha eső van és nem engedik őket. Mindenkinek az lenne a legjobb ha lezavarták volna, de a körülmények nem olyanok voltak.
  • passatgt
    csak ez így néz ki működés közben:

ami egy f1 pályán nem éppen megoldható
  • Totti5
    Ovál vs nem az.
  • Laceee
    Pirelli extrem gumiai, nem érik el a Bridgestone Intermedia gumi szintjét, ez egy végbél sár, nem gumi...
  • Dietrich
    Megnéztem a mai 3. versenyt. Rajtnál kezdett esni és utána végig esett az uccsó 2-3 körön már szakadt az eső. És nagyon fasza versenyt toltak..SVG gondolom külön élvezte a driftelést közben :)

egyébként meg...ha már mindenben legleglegnek hirdeti magát az efegy, nagyon sok mindenben meg nem az.

2013..

vs.

• desigo
    Wéber :

"A csapatok szerint is helyes döntés volt az időmérő elnapolása, annyira extrémek voltak a körülmények.

A képernyőn nem minden jön át, de a boxutca-riporterünk, Bobák Robi szerint is olyan esőzés volt, amilyet rég nem látott.

A közvetítésben mondtam, de látszott is, hogy itt sokkal inkább megáll a víz, mint egy épített pályán, a rengeteg utcai sáv és felfestés pedig úgy csúszik ilyenkor, mint a jég."
  • Norbi1990
    Mert talán azért fizetik őket, azért versenyzők, hogy a pályán kergessék egymást ne a boxba ücsörögjenek.
  • lac coo
    konkrétan két dolog: ez a sport még száraz időben is életveszélyes. ezek vannak annyira sztárok, hogy megtehetik, hogy nem viszik a bőrüket vásárba ....Nem kell rámenni a vonalra, ok, de rá fognak menni, mert ahogy egyre jobb idő kell, rá kell , hogy menjen !!!
    Lutri az egész, nem hoz valós eredményt, hol jobban esik, hol nem, minek kockáztassák a pilótát és az olcsó autókat ?

engem nem zavar, jobban látják ők az autóban ülve mint én a kanapén, ha azt mondják nem szabad mert olyan rossz a pálya, akkor az miért ne lenne úgy ? :)
  • Chris Lowe
    Te is tudod, nem ez a megoldás. Pár éve megy ez a brutál biztonság, ami 1-2 esetben érthető volt, de ez egy tökátlag eső volt. Most megy az ismétlés, nézz bele, konkrétan vizes az aszfalt, tiszta az idő ezek meg malmoznak a boxban.