182279
  • kifli
    2006 brazil
  • Balyy
    Mondjatok már légy szíves izgalmas futamokat 2005-2009 között! köszi!
  • Blum
    Sato,igaz?
  • Szabi #136801
  • Jeffjohnson
    Mint mondtam "abban legalább egyetértünk, hogy nem értünk egyet". A többit meg mindenki eldönti magának.
  • lac coo
    Le kell tölteni régi F1-et és azt nézni, én továbbra is azt mondom, hogy jó ez, nem csak az előzés a szép jelenetet, aki mást nem vesz észre az a magánügye ..:DD
    A szélárnyékból előzés szerintem továbbra is a pórnépnek való ...Nééédmá, megin visszaelőőzte, igyunkmá mégegyet! :D

mindenki sír, de azért nézi, én pl az egész tv műsort utálom mint a szart, viszont nem sírok mert nem is nézem ....
  • Fura Alak
    Majd a boxba visszatérve a csapatnak (akik még nem látták a baleset felvételét) azt mondta, hogy kicsúszott, és nem bírta újraindítani a motort.
    Amikor a csapatfőnök megnézte a visszajátszást kirúgta azzal az indokkal, hogy "nem tudja tovább alkalmazni a megsérült autók folyamatos javítási költségei miatt".
  • vinc3nt
  • V43 1105
    Tudom, néztem a futamot.. =)
  • HTS s3rg1nh00
    nem azért,hanem az ő 2 pisztolyuk/kerékagyuk volt szar a maláj versenyen
  • V43 1105
    Ferkások is lehetnek ott ha gondolod , tankolásban nagy mesterek voltak =P
  • Firerock
    De nagyot röhögtem volna ha ForceIndia szerelők lettek volna a videóban...:D
  • kifli
    nemrég volt berakva, börnibácsi mit akart a tenisszel művelni, ne csodálkozz :)
  • Jeffjohnson
    Ha a mechanikai tapadást növelnék az aero kárára és lennének olyan gumik amik bírnák akkor simán lennének kifékezések de egyébként a szélárnyék a karosszériás sorozatokban sem olyan mint a DRS itt. Nem cserélnek a túraautók sem minden egyenesben helyet. Precizitás Senna és Prost idejében is volt, mint ahogyan izgalmas adok-kapok is de egyenesenként nem előzgették egymást oda-vissza, ott legalább volt az első pár helyen is akció nem csak a kicsik között. Jelenleg ez egy mesterségesen izgalmasabbá tett F1.
    Viszont abban legalább egyetértünk, hogy nem értünk egyet :).
  • Minstrel
  • desigo
    Kerékkulcsot a földön szikráztatjuk aztán meg majd futamon nem lehet használni
  • Blum
    Jo,akkor napfakitotta piros :D
  • Firerock
    színtévesztő e vagy?:D
  • Blum
    Csavo a sarga bolyaval :DDDDD
  • vinc3nt
  • lac coo
    Nem látok különbséget a kettő között .......szélárnyékozás ellen nem volt védekezés, legfeljebb beletolni a falba , de azt akkor sem nagyon támogatták :)))De ezen kár filozofálgatni, ilyen már nem lesz, vannak olyan rafináltak, hogy úgy tervezik az aerocsomagot, hogy aki hátul van beszopja ....

Mostani f1-ben sokkal jobban látom azt a végtelen precizitást , ami szükséges ahhoz, hogy előzési helyzetbe kerüljön valaki ....

Nekem nem gond, hogy most sokkal komolyabb munka kell egy egy előzéshez mint régen....régen atombiztos gumik voltak, választható benzinmennyiség, szélárnyék, szabadon választott fordulatszám ... Már a maradt a szélárnyék megfelelőjeként a DRS ( nem heccből találták ki, hanem mert a szélárnyékban haladás mint olyan megszűnt létezni ...), a többi dolog megszűnt, azt tudásból kell megoldani ....

Aki szereti az F1-et nem csak azt látja, vagy nem látja, hogy x leelőzi Y-ont, hanem azt is , hogy mit dolgozik azért hogy odakerüljön helyzetbe ! aki meg nem látja ezeket a dolgokat, az ne nézzen F1-et, van több ezer órányi régi anyag, azon biztos jót fog szórakozni ! :DDD
  • Jeffjohnson
    Hát szerintem az, hogy egyenesenként helyet cserélnek minden csak nem unalmas :) de kinek mi, védekezni lehetett ellene viszont a hülye szabályok miatt a DRS ellen nem.
  • bakkerman
    hey,you! Captain Obvious? :D
  • IXEMGabeo
    az igen De Cesaris a dombok között mekkorákat bukfencezett_:OOO
  • a.carkey
    Minden baleset más. Szerintem vakszerencse, hogy az autósportban mi a halálos.

• Andruino
    De nem mindegy hogy egy lassító után pár száz méterrel már 220 fölött száguld vagy jóval lassabban főleg ha egy baleset történik utána.
  • RatBaG #136778
    egy lassan haladó autóra manapság is ugyanúgy ráfuthatnak a kanyar után. van rá példa bőven, ehhez nem kell ground effect.
  • Szabi #136777
    Dupont Lamborghini :D
  • Chris Lowe
    DupontF1
  • Szabi #136775
    jéé, tényleg ? ki hitte volna -.-"
  • IXEMGabeo
    Bolondok napja van ember!!!
  • Szabi #136773
    Zengő Zoli megvette a HRT-t! :O
  • Andruino
    Autóversenyen előfordul hogy autók nekimennek egymásnak.
  • Master91

Nem az volt a gond hogy neki ment a fehér autónak?
  • Andruino
    Hogy ne lett volna. A kanyarsebesség radikálisan megnőtt a 80-as évek elején a GE-nek köszönhetően. Ezt sem a versenyzők felkészültsége, sem az autók biztonsági színvonala nem tudta követni. Az hogy Gilles-nek el volt szállva az agya és nem értette meg Mass-t az egy olyan eset ami előfordul. Az hogy valaki akkora tempóval csapódik be hogy kiszakad a pilótafülkéből az meg elég ritka eset volt akkoriban is.
  • RatBaG #136769
    gilles halálának mondjuk pont semmi köze a ground effecthez...
  • lac coo
    Ha ezt teszik akkor meg szélárnyékozás lenne, ami ellen szintén nincs védekezés.
    Valamelyik nagy régi pilóta mondta ( eszembe nem jut, hogy ki ...), hogy szélárnyékból előzéshez nem kell semmi ész, tudás, egyszerűen csak bátorság, működik magától a dolog.

Az F1 ilyen, aki test test elleni csatát akar az ne F1-et nézzen, ezek az autók ezer éve alkalmatlanok erre.

Szerintem ennek ellenére mai is vannak szép előzések, nyilván nem annyi mint a szélárnyékozás idejében, de az még ennél is rosszabb volt, egyenesenként helyet cseréltek, esély nem volt védekezni ellene .
  • Jeffjohnson
    Ezzel tisztában vagyok. Viszont tehették volna ezt úgy is, hogy az aero elemeket lebutítják megnöveleik a mechanikai tapadást és nem egy mesterséges előzést csinálnak ami ellen nincs védekezés.
  • Andruino
    GE autókkal nem volt nehéz szárny nélkül körbemenni. A 82-es szezon elején emiatt tiltva is volt az első szárny használata. Szóval ez inkább pont arra példa hogy milyen ha túlzásba viszik az aero fejlesztést. Túl magas volt a kanyarsebesség akkoriban és ez Villeneuve életébe került. Ezért is vezették be a sík padlólemezt következő évtől.
  • Norbi1990
    Ugye ez a piszkos levegő amit az aerodinamikus elemek állítanak elő az autó mögött az miatt a hátul jövő a kanyarban lemarad mert egyszerűen nincs elég levegő a szárnyaknak, hogy tapadást biztosítsanak az autónak. Ezért nem láthatunk olyat, hogy kanyarban a másik mögött centikre autózik az emberke mint pl a WTCC-be vagy más túraautós futamokon.
    Emiatt a kanyarban lemarad a hátul jövő és egyenesben meg nem, vagy épp annyira tudja megközelíteni a másikat, hogy nem kerül sose előzési pozícióba.
    Erre találták ki a DRS-t :)