1052
Viper II-ről minden!
-
#997 Nem tudom sajna...
De ne cheatelj, az a gyengék fegyvere :) -
Bilux #996 hogyan lehet aktiválni a cheat-ket??
mert sehogy se akar működni!!
AvP2-ben...:(
segíts ha tudsz... -
#995 Hát ja, csak most már nem ártana lecserélnem. Procit nem akarok újat venni mert az drágább, viszont egy új kártya talán dobna vmit a gépen.
És most főleg sürgős a dolog, mert az AvP2 akadozik, tehát vmit tennem kell.
SA6, cel 850@1150 más kártyával talán majd jobban megy. -
Pace #994 Még nem volt fent XP?
Mert akkor próba, és meglátod...vagy 2 rendszer. Én Radeonnal is inkább ME alatt játszom, mert ugyan szinte minden megy, de azért ME alatt jobban.
Szal így amradhat a Viper -
#993 Ja. Ha nem jó az xp-hez, akkor kártyacsere:)
Mert az xp nekem nagyon tetszik. -
Pace #992 Nekem lassabb volt. De azt hiszem, savagegamers -en le van írva, hogy miért is. De ez csak a 3dMarkra vonatkozik, játékokat annyira nem próbáltam, amit igen, az úgyahogy ment. De azért lassabb volt.
És én nagyon kevés drivert találtam hozzá, nem is láttam igazi XP-st, csak tweakelt 2k-st.
De egy próbát talán megér. -
#991 Win XP-s tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Lassabb tőle a Viper vagy gyorsabb, milyenek a driverek, vagy akármi amit érdekesnek találtok. -
Pace #988 Max payne nekem ment rendesen, csak át kellett írni az exe-t 3dmark2000.exe -re. A driver mondjuk valami tweakelt driver volt, SSE-re optimalizálva, asszem. De 800*600 fullon ment.
És csak itt-ott bugzott így, de már én is lecseréltem
A kisgépben még elketyeg :) -
#987 Hát, nem tudom. Szerintem nagyon gyorsan le fogom cserélni akár egy mx-re. Pl: A Max Payne-nel nem tudtam játszani, mert a "királyul" megírt driverrel állandóan kifagyott. Alig idegesítő. Meg még ezzel a csirke mx-szel is szebbek és gyorsabbak a játékok. Mondjuk a képminőség ugye nem a legjobb. De akkor is, ez már szar, hogy semmivel nem lehet rendesen játszani. -
Pace #986 Azazel, ettől még érdemes kipróbálni az XP-t. MAx hagyj mellette egy másik rendszert játszani. Mert valahogy futottak a játékok, csak pl 3Dmark gyengébben teljesített, de azt supergamezen le is írták, hogy miért. Ha felrakod XP alá az adott drivert, a 2D-s teljesítmény megjavul
Mert addig, a sajátjával, ha van neki, gyötrelem volt még az asztal is -
#985 Ja, igazad van Pace. Jobban ránéztem, és tényleg csak win2k-s driver. És ha az olyan mint mondod, akkor nagyon örülök. Basszák meg. -
Pace #984 Blood!
RCA -> scart-átalakítót lehet kapni mediamarktban, úgy tudom, vagy tejes szettet veszel, az éri meg jobban szerintem. SVHS átalakító után én is jártam, az üzletek csak azt mondták, hogy ha találok, szóljak nekik is
Azazel. Én raktam fel rá XP-t, de régebben akkor még nem...vagy akkor sem volt hivatalos xp-s driver hozzá, csak w2k-ból átalakítottak. ME,98 alatt jobban mentek a játékok, és nem volt kevesebb hiba se a lassúságért cserébe XP alatt -
#983 Próbálkozott már valaki XP-s driverrel?
Készülök áttérni, és kíváncsi lennék, mégis mire számíthatok, mert ugye az már WHQL Tested driver. Jobb ott a teljesítménye? Eltűntek a driverhibák? Van egyáltalán vmi változás? -
#981 Megvannak még?
Q3-as vagy UT-s pályák?
Jó lenne... -
#979 http://jgc.homeip.net/download.php?cat=39 -
#978 Azért az kicsit durva, hogy a prosavage-hez hetente jelenik meg az újabb driver. -
#977 http://www.savagenews.com/drivers/s3/savage2000.html
Savage2K Windows 2K/XP drivers:
Reference Savage2000 drivers 2K 9.21.01b -
#976 mármint olyat ami még működött úgy-ahogy... -
#975 Xp alá kéne?
Én csak Win2K-ról tudok, amihez legutoljára csináltak. :(( -
#970 Most már csak egy Linux kéne...
Azért ez hátha azt jelenti, hogy elindult végre valami...én legalábbis remélem.
Köszi MuERTe! -
#969 Na mágegyszer...
S3 Graphics Home : Library Index : 410drv
Savage 2000 - Diamond ViperII
Production Binaries
Linux Drivers
ID Size Date Description
Savage_4.0.3_binary.tgz 60k 2001 Sep 6 Savage Family Linux XFree86 4.0.3 X Server Binary and Switch Utility version 1.1.18
Savage_4.1.0_binary.tgz 55k 2001 Sep 6 Savage Family Linux XFree86 4.1.0 X Server Binary and Switch Utility version 1.1.18
s3savage-1.0-14.tar.gz 1.3M 2001 Aug 20 Savage Family Linux Version 1.00.14 Eng-Binary
-
#968 Fel a fejjel, hátha ez jelent valamit!
Savage 2000 - Diamond ViperII
Savage_4.0.3_binary.tgz 60k 2001 Sep 6 Savage Family Linux XFree86 4.0.3 X Server Binary and Switch Utility version 1.1.18
Savage_4.1.0_binary.tgz 55k 2001 Sep 6 Savage Family Linux XFree86 4.1.0 X Server Binary and Switch Utility version 1.1.18
s3savage-1.0-14.tar.gz 1.3M 2001 Aug 20 Savage Family Linux Version 1.00.14 Eng-Binary
-
#966 Olvasni tudonom kéne...
Bocs, vettem!
-
#965 Mint írtam savage 4-el nyomom:) 300 mhz celeroncs van alatta :))) De egyenlőre bőven elég ez is. Majd a Doom 3-hoz szándékozom új konfigot építeni. Radeon 8500 egy új procival. -
?????
Hogyhogy 400 pont??
Mivel futtatod te azt a kártyát? Vagy lehet, hogy nem ViperII-őd van? -
#963 Nekem stabilan 400 pont . Ugyhogy örülj annak amid van :)) -
#962 MuERTe:Ja, roppantmód... :)))
De hát tudod, a remény hal meg utoljára (főleg, ha egy Savage-fanról van szó)...
Ja, a teljesítményről csak annyit, hogy egyszeri s megismételhetetlen volt, azóta se jött ki annyi, csak 5500-5600 pont. Fogalmam sincs, akkor mitől volt olyan szuper! Mindegy, stabil 5600 se rossz végülis. -
#960 Nekem savage4-em van és tök jók az új driverek :)) Most irigy vagy?
Na de viccen kivül, ne nagyon reménykedj új driverekben, a savage4-esek sem olyan ujak, csak most kerültek elő. Bár vannak még csodák :)) Az a 6300 pontos teljesítmény azért elég jó:) -
#959 Új Rekord!!
Tudom, hogy a 3DMark 2001 és a GF3 korában bejelentésem vajmi kevés visszhangra számíthat, ám mégis elmondanám, hogy a Savage2000 még szemétrevaló driverei ellenére sem olyan rossz kártya.
Tehát: 3DMark2000, 640x480x16bit, 64Mb texture rendering speed elhagyásával (Abit SA6 miatt), 1GHz-s PIII Coppermine (152Mhz FSB), SDRAM RAS to CAS Delay: 2 : !! 6300 pont !!
Csak hozzátenném, hogy egy noname GF2 MX400 egy 900 MHz-s Duron-nal ugyaneme felbontás mellett kb. 6800-7000 pontot hoz ki, ami - tekintve a Detonator driverek "némileg" kiforrottabb jellegét, no meg a GF2 ténylegesen működő T&L-jét, ami a Viper II-nél nincs meg - egy előző generációs kártyától marha nagy eredmény, talán valami jótét lélek bütyköl majd hozzá egy jobb ( Jobb?? Jó!) drivert, mint azt a Savage4 esetében tették a minap (SavageNews - új Savage4 driver) s akkor talán elfoglalhatja méltó halyét a GF2 mellett! -
#958 MM, nagyon köszi mindent. Sikerült megoldanom az ügyet, de a legborzasztóbb az, hogy milyen béna voltam. Nem akartam olyan Scart-Rca kábelt, amin 1-nél több Rca van. Normális ember ilyenkor felteszi a kérdést: Miért nem, ha hangot is akarsz hallani?
Szóval én azt vártam, hogy a Viper majd nyomja rögtön az audio jelet is. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
De ma megvilágosodtam. Nem tudom, hogy nem gondoltam erre. Most vettem kábelt és minden fasza.
Tényleg nagyon köszi amiket írtál, sokat segítettél vele.
Más ember meg ne csináljon olyan hülyeségeket, mint én! :) -
#954 Aha, kösz asszem értelek.
De én elektronikai boltban kértem egy RCA - SCART
átalakítót, és azt mondták, ilyen nem létezik.
Amúgy. A TV Out-ba csak 1 fajta kábel csatlakozik rendesen, a composite, de ezt faszán be tudom dugni a TV-be is. Ez az a vastag kábel, ugyan olyan, mint az antennakábel.
De akkor most ugyanaz a composite, az rca, és az antennakábel? Ez baromság.
Én úgy tudtam, az rca az vékonyabb, és legalább két dugóban végződik. Ezt viszont nem tudom a kártyába dugni normálisan, mert ugye vékony.
Na most akkor elakadtam, mert: A composite jön a kártyából, és ezt nekem át kéne alakítani scartra. De mint mondtam, elvileg ilyen átalakító nincs.
Na mondd meg légyszi, mit gondolkodtam el. -
#952 Van akinek működik a TV kimenet???
Segítsetek már, mit rontottam el!
Fogom a composite kábelt, összekötöm vele a kártyát és a TV-t. Ezután újraindítom a gépet, a monitoron látszik, hogy a kártya másként dolgozik. Az output fülnél beállítom a TV-m szabványát, minden fasza, de a TV nem tudja behozni a savage-et egy csatornára sem, mert nem találja rendesen a jelet. Miért?
A TV egy újabb fajta Thomson, tehát nem hiszem, hogy ez a gond. A ViperII Biosa már az "új", amiben elméletileg javítva van a TV-output. Tényleg nem tudok rájönni, mi lehet a gond. -
#951 Érdekes felfedezést tettem a minap: Ugye, már említettem lejjebb, hogy nálam az FSB 7MHz-es húzása kb. 200 pontot eredményez 3DMark-ban, nos, ez azonban nem megy így a végtelenségig, mert egy bizonyos FSB értéknél (asszem 147 MHz) megmakacsolja magát, és nem hajlandó több pontot kihozni, akármennyit húzom is tovább a rendszert!
Ez szerintem azt jelenti, hogy kihoztam a kártyából a maximumot (a további csekélyke teljesítménynövekedés már tényleg csak a proci számlájára írható), ez azonban újabb érdekes gondolatot vet fel: Lehetséges volna, hogy anno 1999-ben egy videokártyát 950MHz-s PIII-ra optimalizáltak???!!! Mindenesetre érdekes, ha valaki tud erre valami magyarázatot, ne tűrtőztesse magát, mondja el! -
#950 ájjájjjáájjjj
már átcsúsztunk a második fórumoldalra
de én megmentem a topicot :)
Feldobok vmi érdekes, és mindíg időszerű témát: Mikor lesznek új driverek?
:D
-
#949 Édes fiam, topic, hát már ennyire lezüllöttél...:)
Hadd karoljunk fel kicsit...
FEL! -
Bilux #948 :) -
#947 Topic: FEL! -
#946 Ó, hát mennyivel jobb is így...
Legalább nem hülyítenek, ez már tisztesség, kérem szépen!
Odaállnak eléd, s azt mondják: Ennyi pénzért driver is kéne? Hát nem lesz picinyem!
Hát nem rendesek... :-((
Phyre: Gondolom, hogy nem egy sor, de valahol ez lenne a dolguk, nem? (Költői kérdés...)
Szerintem nem az S3-nak kéne petíciót írni, hanem gyűjtést kéne szervezni, (mondjuk minden kártyatulaj befizet x dollárt) és felkérni az Nvidiát, hogy EGY napra bocsássa rendelkezésre driver különítményét, (erre kéne a pénz) hogy ugyan dobjanak már össze egy normális drivert Viper-hez!
Szerintem egyrészt simán meg tudnák csinálni (gondolom, nem 3db guy működik ottan...) és mindenki jobban járna vele, mint a petícióval, (mondjuk az S3 jól járna vele: Szerzünk nekik egy jó napot azzal, hogy halálra röhöghetik magukat a petíción) másrészről nem kevésbé irreális elképzelés, mint az, hogy a követeléseket meglátva az S3 azt mondja: A fenébe is, igazuk van! Nosza csináljunk valami driver félét... -
Phyre #945 Azért egy OpenGL kiterjesztés implementálása nem egy sor. Egyébként szimplán szarnak a felhasználókra, de most már nincs ellentmondásos info: driver nem lesz. -
#944 Tudom, tudom, de mégis...
Mi lehet az oka, hogy nem implmentálták azt a bizonyos egy sort? Egyszerűen lusták voltak a programozók beleírni? Netán a kártya vagy a Windows felépítése jelentett kiküszöbölhetetlen akadályt? Olyan keveset tudunk arról, mi folyik ott "fent" a főhadiszálláson, ki tudja milyen érdekek dominálnak az S3/VIA-nál.
Csak az biztos, hogy minket, egyszerű felhasználókat "hótra hülyítenek" a rosszabbnál rosszabb driverekkel, az egymásnak ellentmondó információk tömkelegével, és ez így nagyon nem jó, ez nem üzletpolitika!
Rendeződik a helyzet valaha? Nagy kár lenne az S3-ért, hisz még ha elavult (VooDoo analógia)technikával házalnának, még érthető lenne a "bukás", de tekintve akár a ViperII-őt, ez messze nics így, számomra tehát érthetetlen ez az egész tétovaság. Na mindegy, talán majd idővel rendeződnek a dolgok.