CD-írók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Ha nem tudod, hogy mennyire lehet túlírni a CD-t, amire a 730MB-s mozit akarod írni, nézd meg a Nero CD sebesség programjában a túlírás tesztet az adott CD-vel.
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
A Mount Rainier szabvány gyakorlatilag egy továbbfejlesztett "Pocket Write" módszer, de elődjével ellentétben nem kell hozzá megformázni a lemezt, a tisztelt felhasználónak csak annyi a dolga, hogy berakja a nyers CD-t az íróba és elkezd másolni, a CD formázását pedig a Mt. Rainier automatikusan, a user számára láthatatlanul végzi, s az sem baj, ha a korong még nem esett át a teljes formázáson, ráér az legközelebb is, mikor a CD újra a meghajtóba kerül... 😊 Ezen kényelmi funkciók mellett még előnye a hatékonyabb helymegtakarítás is, tehát formázás után nagyobb hely lesz felhasználható, mintha csak szimplán pocket write-ot használtunk volna (vagyis inkább az ahhoz szükséges előzetes formázást).
Nos, tehát a nagy nevek megérkeztek legújabb-legjobb íróikkal s elkezdődhetett a mindenre kiterjedő tesztelés, hisz a drive-oknak sok kritériumnak kellett megfelelniük, melyet a Mount Rainier szabvány foglal magába. A meglepő végeredmény az lett, hogy a Mitsumi kivételével az összes gyártó írója elbukott a teszten (Plextor, Yamaha, Teac), így jelenleg a 480ATE az EGYETLEN létező író, mely képes ezt a szabványt kezelni...
Azért az szerintem jelent valamit, ha egy modell lenyomja az összes többi piacvezető cég íróját!
Az egyetlen hátulütője a Mt. Rainier-nek jelenleg csak az, hogy ezt a szabványt nem kezelő írók/olvasók csak egy szöveges üzenetet találnak a CD-n a "Mt. Rainier Group"-tól, miszerint sajnálják a dolgot, de nem kompatibilis a drive a szabvánnyal, szerezzenek be új meghajtót.
Jó dolog a rosszban, hogy a szabvány elterjdéséig akár egyfajta kódolásként is használhatom a formátumot... 😊) Tényleg jó móka, kipróbáltam, s valóban helytakarékosabb.
Ezen legfőbb jó tulajdonságán kívül néhányat már említettem lentebb a 480ATE-nek, mint például a 16MB! beépített cache, amivel gyakorlatilag feleslegessé is válik az azért "bizos ami biztos" alapon beépített ExacLink anti-coaster védelem, vagy a 32x sebességű 99 perces
CD írást is említhetném, vagy esetleg a kiemelkedően gyors olvasását/másolását a különféle védelemmel ellátott (LaserLock, SafeDisk, SecuRom stb.) CD-nek és még sorolhatnám...
Remélem folyatódik ez a sikerszéria, mert a Mitsumi mindig is nagyon jó dolgokat csinált -például a 6 éve kifogástalanul működő 8x CD-ROM-om jó példa rá-, nem tudom a mostaniak közül melyik fogja megérni akár a három évet is...- csak valahogy sohasem kapott elég figyelet ahhoz, hogy rájöjjenek, milyen jó eszközöket is gyárt az 1954-ben alapított Japán cég. Ez a tendencia ezzel a mostani íróval megváltozni látszik, s szerintem végre elfoglalhatja méltó helyét a Mitsumi, mondjuk a Plextor mellett.
Nem ismerem az LG termékeket ill. CD írókat (nekem csak TV és porszívo van LG, azokkal semmi bajom). Egy ismerősöm szerint jók.
Én ha a helyedben lennék megvenném, mert ha nem tetszik, akkor még mindíg 30 napon belül visszaviheted és kicserélheted egy másikra.
Azért ezzel a 30 nappal ne éljél vissza és próbáld ki az összes írót, mert az eléggé magyaros lenne
(ha érted mire gondolok).
Olvass inkább előtte még teszteket.
Például itt: http://www.tesztelo.hu/CD_irok/idecdirok.html
Találtam 1 rövid cikket az LG 24/10/40 írórol:
"CD-újraíró - LG GCE8240B
Név: LG GCE8240B
Kategória: CD-író
Forgalmazó: LG Magyarországi Kft
Internetcím: www.lgeus.com
+ nagy adatpuffer
- olvasás közben kicsit hangos
Immáron az LG is bemutatta saját, 24x-es CD-újraíróját. Tesztünkre a dobozos változat érkezett, így a meghajtó mellé CD-író szoftvert, adat- és audiokábelt is kaptunk. A meghajtó a Windows-zal (Windows 95 vagy késõbbi verzió) és Linux-szal egyaránt elboldogul. Az írási/újraírási sebességrõl újat nem mondhatunk, az viszont mindenképpen említésre méltó, hogy az audio CD-k olvasása (grabbelése) is a maximális sebességen történik. A meghajtó igazi újítása, hogy a legtöbb társnál és az LG korábbi meghajtóinál általános 2 Mbájtos adatpuffert 8 Mbájtosra növelték, hogy az írás folytonossága semmiképp se szakadhasson meg. A meghajtó támogatja a Fail Free Technology-t, ami azért fontos, mert ennek a segítségével a meghajtó a menet közben észlelt felületi minõségi problémák esetén a sebesség csökkentése mellett folytatja az írást, így minden esetben a lehetõ legjobb minõséget kapjuk. Ahogyan azt már az LG-tõl megszokhattuk, a minõség kedvezõ árral is párosul."
Jó olvasgatást, vásárlást, tesztelést neked.
Gondolom ha nem szuperal visszairhatom a regit.Velemeny?
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Teszt:
http://www.cdrinfo.com/hardware/mitsumi480ate/index.shtml
Itt olvashatsz róla 1 tesztet. http://www.tesztelo.hu/CD_irok/Mitsumi_CR4809TE/index.html
Styleair
Lécci írjatok erről a 3 cd íróról tapasztalatot,infót (biztonság, gyorsaság, elérési idő...):
lg, teac és plaxtor 24/10/40-es író.
Ha más gyártmányú íróról, esetleg 32*-esről van tapasztalatotok, az is érdekelne.
Előre is köszi!!
Info kene errol a CD irorol.
Panasonic/Matsushita UJDD410 24/10/40
Hasznalt mar valaki ilyet.
Koszi
Emery
Ui: Ha van olyan megbizhato mint 8/4/32 tarsa akkor ilyen irot veszek es mas milyen nem erdekel
Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok
Amugy ha mindketto ven tobbet fogyaszt ,tobb hot termel ,meg ez az udma-s dolog ,hogy visszafogjak egymas atvitelisebesseget az ide kabel miatt...?
lll l ll lllll l lll ll
LG 24Xes íróval lehet 99perces CD-t írni? Ha igen akkor melyik a legjobb progi erre?
Eddig meg vagyok elégedve vele.
20 ropiért k...ra megérte. -az ÁFA=16000
lll l ll lllll l lll ll
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
ha a gepemben 2 ide-s kabel van ,2wincsi (sea66 ,ibm100) ,1 52xcdrom ,1 16xcd-r.
Hogyan kossem a kabeleket hogy a legjobb teljesitmenyt hozzam ki?
{copy win1 to win2}/{udma}
lll l ll lllll l lll ll
Mitsumi 24x12x40x író.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Nekem megvan a kis buster progi bele is másszik azaz megnyitja , de nem találok ilyen "beviteli " vagy hasonló parancsot... 😞(
Amúgy lehetne ilyen eksönt csinálni egy image file-al?
\"Tolvaj : Te ne cigányozz, ne cigányozzá szőke geci, kiszúrom a szemedet, kivágom a beledet… Kidobó : Kussoljá\' be! Na gyere bazdmeg, gyere… \"
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Lenne egy kérdésem. Igaz nem pontosan hardware-es hanem software-es de a CD-írásról.
Van egy játék. Amihez crack kéne. A srác felírta magának a crack nélkül. Én úgy akarom felirni hogy rajta legyen a crack a cd-n.
Csináltam a NEROval egy nrg kiterjesztésű image file.
Most jön a kérdés, gondolom sejtitek, hogyan kéne azt a cracket beletenni??? Milyen progival?
Előrre is köszi
\"Tolvaj : Te ne cigányozz, ne cigányozzá szőke geci, kiszúrom a szemedet, kivágom a beledet… Kidobó : Kussoljá\' be! Na gyere bazdmeg, gyere… \"
szerintem elvileg megnezni se tudod a veget
az iroval akarod beolvastatni?
Create the following directory:
Create a CD-Image using CloneCD with these settings:
Set Read Speed to 1x (176 kByte/s)
Select Read SubChannel Data from Data Tracks
Select Read SubChannel Data from Audio Tracks
Select Fast Error Skip
Set Read Retry to at least 5
Set Error correction to None
UnSelect Don't report bad sectors
UnSelect Intelligent Bad Sector Scanner
When ready burn the CD-Image a CD-R using CloneCD with these settings:
Set Write Speed to any desired speed
Select RAW DAO
Select Don't Repair SubChannel Data
UnSelect Simulate Writing (if available)
Select Burn Proof/Just Link (if available)
unSelect Perform Laser Power Calibration
unSelect Wait until Buffers are full
Select Always close last Session
Play the game!
és ha a másik vinyó lenne a secondary slave, a cd-rom meg a primary slave? bocs, de tényleg lama vagyok ehhez 😊
szóval a kérdésem: jól gondolom hogy az a legideálisabb megoldás, ha :
1: a primary master az egyik vinyó
2: a primary slave a másik vinyó
3: a secondary master az író
4: a secondary slave a cd-rom?
köszi előre is, happy day!