CD-írók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerry
Nincsmit...

Gerry
Hát, ha garis még az író, és nem az alább említett okok voltak a hiba forrása(i), akkor meggondolnám a cserét, egy Teac-re, Plextor-ra vagy egy Yamaha-ra. Én erre a háromra esküszök, a többivel eddig csak rossz tapasztalataim voltak, a Teac az eddig mindig jól szuperált nekem.

Gerry
Ja, mégvalami ha mind a kettõ verzió 67%-nál akad ki, akkor nem lehet, hogy az image file a szar? Próbáld másik image file-al is szarakodik-e, mert ha nem, akkor az lesz a hibás.

Gerry
A nortonnak van Speeddisk, ami a Symantec Norton Utilities-nek része, de én XP alatt a saját defragot szoktam futtatni...

Gerry
Próbálj defragolni egyet, és legyen legalább 1GB szabad helyed, ott, ahonnan írni akarsz... Azt íród biztosan támogatja ezeket a funkciókat, mivel 16x-os, lehet, hogy csak nem engedélyezted a CloneCD-n belül. Próbálj újabb CloneCD-t én jelenleg a legújabbat (4.0.1.9) használom egy TEAC CDW524E-vel (24x10x40) és még egyetlen CD-t sem baltáztam el...

Ha így sem megy a dolog, ki kell próbálni az írót másik (lehetõleg frissen telepített) rendszer alatt is, ha ott jó, akkor Windows reinstall...

Gerry
Próbáld megtisztítani az optikát (lencsét), elõször csak tisztító CD-vel, ha ez nem segít, akkor, ha garis akkor vidd vissza, ha nem, akkor kapd szét, és gyufára tekert vattával tisztítsd meg az optikát, ha ez nem segít, és kontakt hibát sem találsz, akkor valószínûleg kuka, mert a javítása több mint egy új író...

Asus: vegyed meg 😊!
Acer nem tudom, hogy mûxik 😞!
BTC, MSI: nem ismerem 😞!
Benq = Acer

Asus A7N8X-E deLuxe, AMD AthlonXP 2600+, CoolerMaster X-Dream, 512MB DDR400 Samsung, ATi Radeon 9800XT 256MB/256 DDR, 160GB SATA +40GB PATA Maxtor.

zskis bocsiiiiiii!!!!!!
Evilnek szántam brühhümmm
Csak rossz 'Válasz erre'-re kattintottam

Asus A7N8X-E deLuxe, AMD AthlonXP 2600+, CoolerMaster X-Dream, 512MB DDR400 Samsung, ATi Radeon 9800XT 256MB/256 DDR, 160GB SATA +40GB PATA Maxtor.

Éppen az, hogyha nem támogatja az írót, akkor anyázik, hogy rakjámá' be nórmális írót!!!!

a hajéanfó az hajlandó OK?

Hali!
Na szóva: azért nem tudsz 8x-osnál lassabban írni, mert az ilyen sebességû írók már nem nagyon támogatják a lassú sebességet! Ez inkább azoknak okoz gondot, akik extra érzékeny audio lejátszókba akarnak CD-t másolni! Nekem egy LG 12x-es íróm van, de csak 4, 8, és 12x-esen hajéanfó írni nekem is! Így én ha audio cd-t írok, akkor mindig 4x-esen írom meg! De van egy kis hibája az írómnak. Mégpedig: ha 12x-esen írok, akkor néha elront egy-egy CD-t. Ezért én mindig 8x-osan írok vele.
A 150 MB az meg azért van, mert a CD elején egy bizonyos ATIP zónában vannak a CD adatai. Tehát a CD gyártója, mérete stb. Viszont a CD specifikáiból adódóan, 80 percnél nagyobb adatot meg lehet adni méretnek, de sok író kiakad ezért annyinak írja ki a méretet, amennyivel túlhaladja a 80 perces méretet. Tehát valószínüleg neked úgy írta ki a Nero, hogy 19 perces a CD. Ezért írta 150 MB-osnak. Ja még valami: Ezeket a CD-ket csak túlírással írhatod meg. Ezért a CD-írónak és a CD-író szoftvernek támogatnia kell!!! Úgyhogy használj Nero-t. Sokkal stabilabb, mint a Creator, bár nekem a Creatorban a Sound Stream tetszik.
És az LG-k támogatják a túlírást 😊!

Jano
Benq az Acer új neve.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Evil
eloszor is a creator egy szar felejtsd el (bocs mindenkitol akinek a lelkebe gazoltam). Masodszor lehet hogy regi a nerod toltsd le a legfrissebbet ,mert lehet meg nem tamogatja az irod.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Kérdésem a köv lenne: Van egy külsõs (Freecom Portable II Combo USB-s) meghajtóm. Benne egy SAMSUNG CDRW/DVD SM 3088-as CD író. Ennek "elvileg" 8x4x24x8 -at kéne tudnia. Ezel szemben a Nero 5.5.8.2-vel csak max 4x-esen tudok írni, holott felismeri, hogy az író 8x-os! Állitólag valamit le lehet tölteni hozzá, de fogalmam sincs, hogy mit, és honnan. (WinXP Hu professionalt használok)
Minden segitséget megköszönök Mc Laca
mainruler
Mivel tud kevesebbet pl. a Mitsumi, mint a "nagyok"?
Például avval, hogy tud túlírni (99min), amire a Plextor egyáltalán nem képes? 😄

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

Evil
szemelyes tapasztalat nincs de havernak olyan van aszem 20X ir 10X ujrair stb. es eddig nincs ra panasza. Mondjuk a tulirt dolgokra panaszkodott ha jol emlexem.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Laalee
a philips milyen minoseg? van valakinek tapasztalata?

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Evil
szerintem markasat vegyel ,gagyival ne foglalkozz. Teac ,Lg, Mitsumi ezek jo aron vannak es mindent tudnak amit a nagyok.(majdnem)

mainruler
A BTC jó márka. Láttam már õsrégi írójukat mostanában, és tökéletesen mûködött, a 7 éves, BTC keyboard-ról, amivel most ezt írom nem isbeszélve...

Spenser
TEac az kafa.........

item
egy kérdés srácok .. milyen progival kéne hogy írjak 24X lg íróm van, az audió lemezeket mindíg minimum 8X-orossan engedi írni! Pedig ez gáz audió lemezt 8X-orossan kész téboly! ha tudtok valamit írjatok légyszi!

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

Imremagdi
és LGGCE-8400B és LGGCE-8240B ( 40x és a 24x lg ) írók között csak a sebbesség külünbség van ? Vagy a 40x már okossab is valamiben ?

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

???

A 6416S-sel egyszer 87 percet irtam egy 90-esre... Pedig aztan ez egy 2.5 eves meghajto.

Amugy meg a Feurio tesztjere nem szabad adni, mivel nekem a 24x Plextoron siman vegigmegy az overburning teszt 90 percig egy mezei 80-as TDK-n, aztan amikor tenylegesen irni kene a lemezre, mar 81 percnel kifagy az iro. 90-essel meg nem probaltam, mivel nem kell akkora lemez.
Az LGGCE-8400B 40/32/24/16/8 es sebességeket ismeri, 40esen irott audio cdket eddig minden hifi lejátszotta,kb 2,5 perc egy 24*es en irhato 74es TDK megírása.Ebben 8MB buffer van,és nem hallottam olyan tipusról amiben kevesebb van.Arról viszont hallottam hogy kisebb pl 16*LGt Firmvare trükkel "eladják" gyorsabb irónak azt az 1 percet ugysem veszed észre felkiáltással..
Az író kisker ára kb 22500+fa körûl van(nyiregyházán,pesten gondolom olcsóbb)..
A túlírás bajnokai nem igazán a yamaha irók,némely régebbi tipus még 83 percig sem tud írni.Szemben mondjuk egy 8*4*32 LG-vel(99:59).
Goodwill
LG-n kívül van író, amelyikkel lehet túlírni?

Most már tudom miért vagy szakács...úgy ütsz mint egy buzi!

Imremagdi
1 héten belül veszek egy lg 24x írót ! lehet vele 99 perces cd írni ?

Az nem lehet, hogy az egyik egyszerûen csak OEM, a másik pedig dobozos+szoftveres? Az író szoftverek általában 2500-3000 Ft-ot szoktak dobni az OEM áron, a doboz még plusz pár száz forintot jelent.
Persze, én is örülnék neki, ha lenne belõle ATA33-as is, mert én is egy ilyen LG-re pályázom. Nekem kívül-belül nagyon tetszik. A másik versenyzõ a Mitsumi lenne, de az túlírásban rosszabb, meg hát mit ne mondjak, elég rondácska a lelkem.
Esetleg LG-kkel (24x-tõl fölfelé) tapasztalatok?
Ja, még valami: a 40x-es LG-nek tényleg csak 2 MB puffere van? Elég kevésnek találom ekkora sebességhez még akkor is, ha benne van a védelem... Errõl is jó lenne néhány vélemény.
Evil
tuti hogy a masolasvedelem miatt van.Probalj olyan cd t atirni amin tuti nincs ilyen.

Sziasztok!
Van egy 24*10*40 Plextor íróm, XP alatt használom.
Az xp-hez leszedtem a cd-író patch-t.
Olyan gondom van vele, hogy mikor game cd-t másolok direktben pl Clone cd-vel elindul az írás, majd lelassul és kiírja, hogy 60 perc(vagy még több) van hátra. Adat és zene cd-nél másol rendesen. Ha nem közvetlenül másolok hanem elöször bemásolom a winchesterre és onnan írom ki akkor jó.
A winyó pri. master, az író sec. master az olvasó sec. slave.
Lehet, hogy a másolásvédelem miatt van?
Van valakinek 5lete?
Imremagdi
kellene a 40 Lg író(k) Típusszáma, hogy a jót vegyem meg! Az lg honlapján csak egyfajtáról írnak..

PetruZ
Sztem az egyiken már van ATA33 csatoló, míg a másikon (az olcsõbbikon) nincs. Bár ennek igazából olvasáskor van nagyobb jelentõsége. Írót meg senki sem használ üzemszerûen olvasásra is. 😊
Egyébként 12x -et és 4x -et is tud, legalábbis az én LG 32x -esem tud ilyeneket. 12x -el már írtam is (biztonsági okokból egy sebességfokozattal alacsonyabban írok, mint ami az írható CD -re van írva... 😊 ), nincs vele gond.
Én Plextor 40/12/40-est használok és király.😊))
Imremagdi
megkérdezetem egy boltban hogy mennyibe kerül a 40x lg író ! Azt mondták hogy kétféle van! 25 ezer és 29 ezer

Mi a különbség köztük

Atus01
Bocsi, hogy én válaszoltam, de a pontos választ majd úgyis supervisor adja😊

Atus01
Pontosan nemtom, de szerintem 32x, 24x, 16x, 8x biztosan tud.

Szerintem a gond egy másik adathordozóval (vinyó CD-ROM) nem barátkozott meg vele. Nekem is volt ilyen gondom, és kidobtam a vinyomat.
Atus01
Sztem igen. Az én 12x-es írómnak min. 350MHz-es vagy gyorsabb proci kell. A RAMod mennyisége bõven jó.

Venni akarok egy CD-irót.
proc.400 Celeron. 128 Ram-om van.
Ez befolyásolja, hogy milyen sebességû CD-irót vegyek?
Goodwill
sajna csak 24x a jó, a 32-es már 6rugóval több ahol én veszem (és mellesleg a 40x 300 Ft-tal olcsóbb, ami logikus 😊 ). egyik számítógépes ismerõsöm a NEC-et ajánlotta, de nem indokolta meg miért is...vagyis de: "azér mer az jobb" 😊.
Tehát akkor LG lesz, köszi.

Én egy LG 40*12*40 CDRW-t hasznalok,24000Ft ért vettem,ami szerintem nem pénz érte.A 24xPHILIPS 80MIN-t kb 2,5Perc alatt irja meg 40x-en,de ha nem magamnak írok akkor csak 32xesen égetem igy a "lom" 8Xos CDROM-ok is el tudják olvasni.
Támogatja a túlírást 99:59 ig,a másolásvédett CDket, és 8MB puffer van benne.Ezeket a NECrõl és a Sonyról nem lehet elmondani.24x-es LGt vehetsz,de a 32x-esel gyakilag egy árban van!
Goodwill
árak áfa nélkül persze....

Goodwill
Sziasztok! Akarok venni a napokban cd-írót. Szerintetek ezek közül melyik a legjobb vétel?

LG 24/10/40 IDE CD-RW OEM 17 200
NEC 24/12/40 IDE CD újraíró OEM 17 800
Sony 24/10/40 IDE CD-RW 17 200

Microtus
Szia zskis,

Kösz a linket. És a tények mit takarnak ? Az a Write test valami Software limitations prevents eredménye, ezt írják is a teszt alján. Talán annak a prgramnak amit adtak hozzá. (Na persze az én angol tudásom 😞( ). De kipróbáltam és mûködik. Most is azt az audio cd-t hallgatom. Nem volt fair így tesztelni. A másik két teszt nem érdekes. Engem csak az írás megbízhatósága érdekel. Az overburning meg szerintem nem éri meg a kockázatot. A "HP"-met meg gyorsan el akarom felejteni 😊.

......"lehetõleg hetente ne irjál 1 db-nál több CD-t...😊))"...
Na na háát persze...
mégegyszer kösz a linket...

Szerintem az a nyers CD a legjobb a CD-Íronak amilyen a márkája
Te bamba még ezut se tudod akkor minek kaptál CD-írot
Microtus
😊 Kicsi bolt, nem tartanak túl széles spektrumon élõ készleteket drágább cuccokból. Nem volt gyanús, a "régi" írómat meg oda kellet visszavinnem, de nem is ez a lényeg. Ettõl még valami nem törvényszerû hogy rossz legyen.. De ha mégis bedöglik ez is, fél éven belül, van rá esélyem hogy hozzámvágnak valami tényleg komolyabbat, mondván hogy megszabaduljanak 😊)
Hát ettõl nem lettem okosabb.......

mainruler
Nem volt gyanús, hogy már csak Sony író volt az üzletben? 😄

Microtus
Hi,

Jesszusom, mit vétettem? 😊) Ez volt egyedül az üzletben. Mellesleg így pár nap után bizton mondhatom, hogy a "HP utánzatomtól" képest kategóriákkal jobban meg vagyok vele elégedve. De lehettél volna kissé bõbeszédûbb is. Tényeket. Hol van a kutya elásva ezzel az íróval? Ugyanilyen tipusod van/volt neked is ?

Mindenesetre kösz hogy a frászt hoztad rám 😊)

M.

Microtus
Sziasztok.
Hirtelen felindultságból vettem ma egy SONY CRX175M-C1 Power-Burn-t.
Merthogy az "állítólagos" HP-m, amirõl még kiderülhet hogy belülrül nem is HP, garanciás csere alatt. 😞
Na most mi az amit nem várjak egy SONY-tól? Szegénykének elsõre, véletlenül 24x-esen kellett megírnia egy 16x TDK cd-t. Megírta..rendesen. Ez így mennyire általános?
Fogok tudni írni vele mindenféle jót? Nem fog ez nekem néha kiakadni hogy ugyanmá ne próbáljak kalózkodni meg mindenféle illegáis másolatokat készíteni errõl-arról? Na persze ezt egy kellõen burkolt és értelmetlen hibaüzenet formájában. 😊 Csakazért mert SONY és az õ eltökélt másolásvédelmi dolgai engem egy kissé szkeptikussá tesznek. 😞