CD-írók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pheel
"nemtom mi bajotok aaz LG-vel" "Ha egy évig bírja akkor már jó"

Ez a bajom vele...
Pheel
Aha. Na akkor nem tudom, hogy megy-e 48x-osan neki az olvasás, meg hogy jobb-e.
Mike
szvsz a SCSI cuccoka legjobbak, kár hogy kezdenek kihalni (olvasó, iró egyaránt)

nemtom mi bajotok aaz LG-vel, van egy 32x LG-m, semmi baja, és került 12e pénzbe. Ha egy évig bírja akkor már jó, ha szarrá megy mondjuk másfél évesen, nem gond, veszek másikat.

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Nem Plextor, hanem LG (mind a kettõ), és 1000 Ft külömbség van a kettõ között.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Pheel
Ez a 48-as a Plextor terméke, ha jól sejtem. A Plextor ragaszkodik hozzá, hogy a CD-ket normálisan max 40x-esen lehet olvasni, efelett a silány minõségû darabok széttörhetnek a rájuk nehezedõ erõhatások miatt. Ez is képes 48x-os olvasásra, de ehhez a felhasználó külön utasítása kell (nyomni kell a kiadógombját pár mp-ig). A 48x-os író már más módszerrel ír, mint a 40x-es, így ha nincs nagy árkülönbség, akkor érdemes azt választani. Sok sikert!
Sziasztok!
(ismét) CD-író vásárlása elõtt állok és az lenne a kérdésem hogy a két jelölt közül melyiket vegyem: 40x/12x/40 vagy 48x/10x/40?
Érdemes-e 48x-os CD írót venni?
Hogyan lehet hogy gyorsabban ír mint olvas?
Várom a tanácsokat ötleteket hozzászólásokat stb.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Manapság minden elõfordulhat!!!

Asus A7N8X-E deLuxe, AMD AthlonXP 2600+, CoolerMaster X-Dream, 512MB DDR400 Samsung, ATi Radeon 9800XT 256MB/256 DDR, 160GB SATA +40GB PATA Maxtor.

bolic
Hülye vagy picikém!

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

Lehet, hogy a firmware volt hibás!!!

Asus A7N8X-E deLuxe, AMD AthlonXP 2600+, CoolerMaster X-Dream, 512MB DDR400 Samsung, ATi Radeon 9800XT 256MB/256 DDR, 160GB SATA +40GB PATA Maxtor.

bolic
Nagyon jó neked! 😊 Én is szavaztam a TEAC-re, Yamaha-ra, Plextor-ra, ha most cserélnék újabb CD-íróra. 😊 Mivel nálam van az õsrégi fantasztikus luxus forma ( sötétszürke burkolat, tálcakidobó aranyszínû 😊 ), Philips CDRW404, sajnos van egy nagy hátránya a csak kizárólagos saját márkájú CD-ket írni megbízhatóan 100%-osan ( Valóban! Eddig kb. 200 cd-t írtam, csak önhibám kivül nincs elírás! 😊 ), ezért megtartom kb. 2 évig, míg kijön a megbízható jó áron elfogadható DVD író. 😉

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

mainruler
Mióta lett firmware-függõ a beépített buffer mérete? Bár ha igaz, akkor a TEAC emberei igazi szenzációt alkottak: szoftveres memórianövelés... 😊
Gyorsan keresek is új firmware-t az alaplaphoz...kéne az az 512MB... 😉

\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"

Pheel
Most tényleg igaza van. 😊
Laalee
nemar ilyen konnyen feladod? 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Laalee
szerinem az osszes

Helló !!
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy melyik ma magyarországon jelenleg kapható CD-R/RW támogatja a RAW-DAO írásmódot??? CloneCD is támogatja ezt az írási módot de ahhoz hogy így is írjon kell egy olyan író is ami ezt támogatja! DE ezt minden bizonnyal tudjátok!

SZÓVAL MELYIK ÍRÓ TÁMOGATJA A "RAW"-OT??????????
PLS HELP
Pheel
Jól van. Tényleg hagyjuk.
mainruler
Komolyan, úgy csinálsz, mintha nem emlékeznél, mivel is zártuk le dolgot. Nem esett szó róla, hogy a Plex nem is jobb de nem is rosszabb, mint a többiek, hm? Még helyeseltél is, hogy megértetted. Akkor meg minek írsz efféle "Tudod, tudom, a Plex az szarabb meg minden..." és hasonló stílusú hozzászólásokat???

Pheel
Én meg megint azt mondom, hogy ha nincs pénzed, vegyél TEAC-et, ha van, akkor meg ne sajnáld a Plex-re. Tudod, tudom, a Plex az szarabb meg minden, de nekem továbbra is zéró problémám van vele és jól mûködik. Biztosan elrontottam valamit 😊
mainruler
Én nem fogom azt mondani, hogy vegyél Plextort... 😊
LG/MSI/Teac: Egyértelmûen a Teac a legjobb, én feltétlenül azt vennék ezek közül.

Emery
TEAC CD-W548E (48x/16x/48x) íróval lenne pár kérdesem.
1. tud-e 4x-en irni?
2. tud-e 90-99 perces cdre írni?

A valászaokat elõre köszönöm
Emery

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

mainruler
Az LG-ben nem az a szar, hogy általában gyenge minõségûek a meghajtói, hanem, hogy sokkal nagyobb százalékban lehet hibás egyedeket kifogni, mint más gyártóknál. Nyilván a Dell-es drive-ok biztos le lettek tesztelve, nehogy egy rossz legyen köztük.

Laalee
nemtudom de ha annyira szar lenne az lg nemhinnem hogy a DELL is a gépeibe pakolná.

mainruler
Nem tudom, mit vagy úgy oda Pheel, mivel soha sem mondtam, hogy az LG jó. Sõt, ha jól emlékszem, épp az ellenkezõjét állítottam, mivel néhány héttel ezelõttig nekem is volt olyan pechem LG-t birtokolni. Ezt azért írtam, mert úgy csináltam, mintha komolyan vettem volna a hozzászólásod.
Ha azt nézem, amiért valóban írtad, akkor csak azt tudom mondani, hogy fárasztó. De tényleg. Még nem is olyan rég te voltál a nagyon érett, aki "részérõl lezárta" a dolgot, ehhez képest itt nyomod ezt a rossz dumát egy jó ideje a különbözõ topicokban. Most akkor abbahagytad, vagy sem, döntsd már el! Gyermeteg egy dolog.

Pheel
LG rox! Bezzeg az én Plextorom deszar meg lassú is. De kár, hogy azt vettem! Úgy sajnálom! Igazad volt mainruller :-PPP
Akkor Sanyo íróm van!!! Mák!

Nem az Xp rosz hanem az Lg nekem fél évet ment aztán most meg eladnám valakinek aki ad érte valamit mert nagyon zörög meg ojan mintha felfalná a betett cd lemezeket.

Pheel
Most érted! Nehogy már az XP legyen szar, mert a te LG-d nem olvas vmit...

Beszélj mainruller-rel és vegyél Lite-On-t. Az tuti olvassa. :-P
Laalee
nézz utana egy boltban.... nincsmit

Hi! van egy lg 40 12 40es irom, es van egy ket cd amirol bizonyos fajlokat nem akar olvasni pl ut2003cd1/web/fasztudja vmi kis szar gifet nem tud olvasni, cdolvaso hibatlanul olvassa, albitarsam iroja ugyanilyen ugyanezt csinalja, oprendszer xp. 98 alatt viszont szepen olvassak..... szoval ennyit az XP rol nagy szar😊
Pheel
Korrekt. Köszönöm szépen 😊
Asus 48x-os író!
"Az Asus honlapján megjelent infomációk szerint a cég legújabb, közeli jövõben megjelenõ CD-írója, az ASUS CRW-4816A szélsebes, 48x-os (CAV!) CD-R írást, 16x-os újraírást és 48x-os olvasást támogat majd. Hmm. Kísértetiesen hasonlít a korábban említett BenQ CD-RW meghajtó paramétereire, és ha figyelembe vesszük, hogy az Asus eddig sem saját fejlesztésû, hanem más gyártók által készített meghajtókat forgalmazott saját márkajelzés alatt, akkor igencsak valószínûnek tûnik, hogy egy és ugyanazon fejlesztésrõl lehet szó. Persze még semmi nem biztos, hiszen az utóbbi idõkben az Asus fõleg a Sanyo-tól vette át a CD-RW meghajtókat - ki tudja, lehet hogy a Sanyo is 48x-os (ráadásul CAV) meghajtó piacra dobását tervezi? Kétlem - bár soha nem lehet tudni, fõleg a mai idõkben.
Az ASUS CRW-4816A természetesen minden földi jóval rendelkezik majd, úgy mint Buffer-Underrun elleni védelem (az Asusnál ezt FlextraLink-nek hívják), a különbözõ CD-R lemezekhez a megfelelõ lézer-intenzitást és írási sebességet meghatározó kalibrációs technológia (FlextraSpeed), és rázkódás elleni védelem (DDSS II - Double Dynamic Suspension System) is helyet kap az íróban. Na, majd megnézzük, milyen író is ez valójában. Úgy látszik az Asus is szépen belehúz.
PPéter"

Farrás: http://cdgrab.hu/2002_05.html

Thermaltake V1000A X3 ház|Abit NF7-S|AMD Barton 2500+@3200+|Thermaltake Silent Boost|2x256MB DDR400|Asus GF3 Ti 200|....

mit tudjam én!!!!

Pheel
És akkor a 40x feletti cumóját ki gyártja? Mert már akkor kint volt vele, amikor még senkinek sem volt olyan gyors írója.
Csak csomagolja!!!

Pheel
Valaki mondja már meg nekem, hogy az ASUS gyárt-e CD írót vagy csak újracsomagolja más cég termékeit?
Hangianix
Akkor egy szavazat a SCSI-ra 😄

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Hali!
nekem az a gondom, hogy az ASUS CRW-2410A 1.0 típusú cd-író nem akarja letörölni a Philips 4x újraírható CD-t! Elkezdi aztán a zöld LED kigyullad közben villog a piros, aztán a zöld meg elkezd villogni és a piros kialszik!
Más: tényleg az ASUS CRW-2410A 1.0 egy Sanyo 1500BP-t tartalmaz! 24x-es író és még nem rontott el CD-t!

Pheel
Ja, jó 😊
Laalee
amiota az udma gyart vinyokat

Pheel
Az ATAPI mióta gyártó?!?!?!
mozesapo
Stann !

Rakd fel az 1.6-os firmware-t.
Innen :
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/dcbint?screen=start&s=ccc

Nekem még semmi baja, mondjuk még csak 1 hónapos

Pheel
Bolt? 😊
Plextor irot combot 40x est hol lehet?
Valaki öklet?

Atus01
De mégis elrontott 2-t, de ez az én hibám volt😊

Atus01
Én is ilyent használok. Még 1et se rontott el.

Nekem az LG 12x-es író a 99 perces CD-ket simán végig írja 4x-esen 8x-osan már lefagy akárhol!

Spenser
És mejjik boltban ????

-Yamaha CRW3200E IDE KIT
-Plextor PX-W4012TA IDE OEM
Szerintetek melyiket?
kb. egy árban vannak, csak a yamaha-hoz van soft, cd..
Miskolcon az LG 8/12/8/32-es combo 20580 pénz (áfával). Én amúgy a combo írókról (konkrétan az LG) nem hallottam túl jókat. De ki tudja.

Valaki tud vmit az LG CDRW+DVD combojárol, ilyet akarok venni. Hol lehet olcsón? Egyáltalán megéri-e?