2359
Dizájnos számgépház - de hol?
  • l3alF1aKe
    hábazz...nekem pláne nincs messze...abban az UTcában dolgozom, sőt még a szám is ugyanaz-)))
    hétfőn bemegyek megveszem ...vagy megrendelem...érdekes lesz-)
  • Biker
    www.dekorszerviz.hu nál érdemes megpróbálni, amit igértem darabokat, onnan hozta volna valaki.
    nem csak lexxan, plexi, másféle, színes, opál stb is van, méretre is vágják állítólag, meg matricázzák.
    próbáljátok ott.
  • l3alF1aKe
    hát...nekem tetszik.-)
  • atee
    a tomegcucuccot arra ertem hogy mer 2 eve vlatok ilyen hazakat gondolom ez ido alatt sokan vettek is!
    Egyebkent biztos jo haz!
  • RaZoR
    Mit ertesz azon, hogy tömegcucc?
    Lehet hogy nem egyedi darab, de a legtobb haznal sokkal jobban nez ki, pl rejtett minden rajta, ha van 2 cd-d, meg egy mobilrack-ed, és általában ezek színárnyalatban eltér(het)nek, jobb, ha nem latszik ki, az nagyon tudja rontani az összhatást.
  • atee
    humm hat izlesek es.....:)
    kulonben nem rossz csak ugye ez igy meg tomegcucc!
  • RaZoR
    Na ez szerintem elég dizájnos, kurva jól néz ki.
    Én ilyet rendeltem, jövő hétre meg is lesz:)

Tetszik?
  • atee
    mar nagyon varom a kepeket a tiedrol:)
    sajnos a lanra nemtudok menni:((
  • l3alF1aKe
    megnéztem ...nem rosszakl...kép date : feb 8-9-10 lanpartin...mert nekem nincs digifényképezőgépem-)
  • atee
    http://www.crazypc.com/products/casemods/casemods.htm

sajnos itthon semmi ilyemi pedig biztos lenne ra kereslet....
  • l3alF1aKe
    a hőtűrő szalagnak nem kell sem 220 se 12 volt-)
    De jó az üvegfesték, de nekem jobban bejött a szalag. UV csövet a király utcában vettem a tungsram márkaboltban. Ára 1300Ft. Foglalata a 300mm es neon cső foglalatával megegyező.-)
    Sztemcsak 12 volt kell neki, mert általában 12 voltosak a csövek. De nem értek hozzá, ugyhogy nemtom biztosan. Ha 12 voltos akkor csak le kell kötni a gyüjtőtrafóról gondolom. És ugy bekötni tápra..és kész-) de lehet hogy most fasswágot mondtam.-) Majd valami értelmiségi villanyvadász megmondja a megoldást-)
  • l3alF1aKe
    wicck : UV izzót vettem, meg a gyári fehérre hőtűrő szalagot tekertem, és az meg kék lett ezáltal.-) Jól néz ki mit ne mondjak...kb az oldalfal kétharmadánál van kivágva a lap, és az alá tettem a csövet. Szal most a procikooler, meg az alaplap..és néhány kártya igencsak világít...legalábbis ha az UV cső van benn. Ha a kék..akkor meg egész fura hangulatfényt teremt a megvilágítással. lexan még mindíg nincs benne, de már alakul...-)
  • atee
    na az uvegkivagos gyerkoc eltunt:) tul olcso volt csodbe ment:)
  • atee
    fogalmam sincsen
  • atee
    hat az "csak" 20 ezers kb.
    http://www.dtkcomputer.hu/files/kepek/cas-74pfc/cas-74pfc.htm
    Szolid de kivallo minoseg!
  • atee
    AMD : Hol van ezekben az egyediseg?
    Kivallo hazak az tuti de semmi tobb
    Egyedi elkepzeles stb. Ahoz meg ugytudom igen draga hogy szetfaragjuk:)
    Bar a DTK hazam sem olcso de meg az a kategoria amit talan elnyirbalok:)
  • atee
    nekem is kel 3000 ert kuldhetem milyen forma legyen? es a mereteket? :)
  • Biker
    a betű csik legyen 2cm, ne az S
    alap: 6x10cm-ess üveg(2-3mm), ebből sbetű, aminek a csíkszélessége 2cm.
  • Biker
    ne túlozz!! vágj ki mondjuk egy nagy S betűt, kb 2cm széles és 10 cm magas méretben, aztán küldd el a fotóját!
    itt nem szabályos vonalakról van szó, hanem ívwekről(befele is!!!). azt meg csak gyémánttal lehet 30000rpm-en vízhűtéssel, óradíja a gépnek kb5-8000 nettó.
  • K.András
    Én Szakmám szerint asztalos vagyok de sokat találkoztam üvegel is szerintem 3000ft-böl bármit kivágatok akármit....
  • l3alF1aKe
    hát...akkor talán még várok egy kicsit.
    Tudod lesz egy lan februárban a bakonyban, és oda már a design géppel szeretnék menni-)
    Egyébként találtam egy frankó hűtőcoolert nem is drágán, ugy gondolom abból lesz még egy az oldalfalon, és már kész is lesz a mű.
    Tehát ha vannak fejlemények azt pls közöld kb.: január végéig, mert ha esetleg addig sem lesz semmi a dologból, akkor mennem kell venni, egy egész lapot. Mondjuk legalább nem lenne gond az UTánpótlás-)
  • Biker
    hát máig semmi, a darabokról! nem szóltak vissza, de lesz, csak nem tudom mikor. ha nem akarsz várni, ne tedd, mert nem tudok pontos időt mondani. táblát nem szívesen vág meg senki, darabra meg várni kell. ez nem olyan mint a bútorlapszabászat, hogy a csík még valakinek kellhet.
    írtad, majd veszel nemsoká új házat(talán click21-et), addigra biztos, addig meg te tudod. 1x1m-es lenne. holnaputánra azonban az sem lenne bizti, ui.én szegedi vagyok, de UTazó szervizes, és járom az országot egyfojtában. hetente 1-2szer vagyok csak pesten, főleg áruért! akkor tudnám elvinni, meg akkor tudnék segíteni beszerezni nagykerből a click21-et is, vagy akármely mást, amelyik tetszik
    kerepesin mi van, plexi vagy lexan? ha lexan, nézdd meg, az-e! próbáltak már engem is átverni(elég csábító az árkülönbség). laposfogóval fogd meg a sarkát, 2-3mmre a széltől, és próbáld meg letörni csavarva. ha letörik, plexi.
  • l3alF1aKe
    bementem a király utcába..és érdekes kaptam egy (made in china) UV 300 as 8w os izzót. Hogy mik vannak-)
    Már csak a lexxan kell...Biker mik a fejlemények az üggyel kapcsolatban?-)
    HolnapUTán bemegyek a kerepesi UTra lapért ha nem jelentkezel.-)
  • l3alF1aKe
    jah...ma megyek izzót venni, remélem nem megyek habokra-)
    ha az meglesz akkor már csak a plexi vagy lexxan kell, és kezdhetem is a mókát. Azt hiszem már vágom mit fogok csinálni, de azt már tudom, hogy a tetejét nem bontom meg.-)
  • Biker
    ja, meg csak osram van? akkor az én philips 8w-os uv-m mi? amit a szegedi tungsram mintaboltban vettem?
    inkább keress egy világítástechnikai szaküzletet, ahol minden van.
    vagy egy komoly villany boltot.
    a fóti úti boltról annyit, hogy múltkor pesten ragadtam anyag nélkül, mert egy gépen elégett a főkapcsoló. ganz kk60xx sorozatbol kellett volna kétpólusú(vagy több) 1-0-2 állású kapcsoló. hát sem kk, sem klöckner-moeller, sem siemens, semmi nem volt. meg is kérdeztem, ez egy vilamossági bolt, vagy mi? mert ami ott van, azt akár a tescoban is megkaptam volna mindet!
  • Biker
    a régi fóti csak táblailag mintabolt. semmijük sincs. menj be a váci úton a főhadiszállás portájára és kérdezdd meg a recepción, hol van pesten egy normális mintabolt!
    egy mintaboltban 10xannyi dolog van, mint a fóti uton.
  • atee
    Hu vazz Bal te betegebb vagy nalam:))
    En most beszletem a matricas emberrel mutatott mintakat meg mndenfele szinbol lehetett valasztani hat ahoz kepest hogy csak atmanetileg akartam matricat hoogy utana van mit korbevagni nagyon meggyozo volt hogy tobb szinbol nagyon klaszul ihozza.. hat kivancsi vagyk aztan lehet hogy tovabb is marad rajta ha jol fog kinezni:)
  • l3alF1aKe
    és mi a helyzet az 50*50 es darabokkal? ...mondjuk lehet hogy jobban kijönnék a 3mm essel, mert mondjuk lehetne cserélgetni a mintát pl.-) Ha tudsz valami infot...akkor pls közöld Biker.-)
  • l3alF1aKe
    ja és Kft okés a dolog, majd belökök egy képet róla ha kész lesz.
  • l3alF1aKe
    régi fóti utón van egy tungsram márkabolt. Mondom neki (miután már beszéltem velük telefonon ugye) hogy nekem -vittem a testhez kapott gyári fehéret- egy ilyen fénycső kell, 300 mm es, 8 w os és UV. Eladó: ÁÁÁÁ, olyanunk nekünk nincsen, de már sokan keresték nem tudom miért. Mindenkit az osram ba küldünk ilyen feltételekkel, de 2 utcával odébb ott van a gyári kirendeltség, menjek oda kérdezzem meg, ott biztosan vágják mit gyárt a tungsram és mit nem. (ezt már azután hogy másodszor is elmondtam miért basszák át a fejem telefonon, ha itt nem tudnak róla. Szóval nemtom, mindegy mostmár megyek osram hoz,..veszek ott, de ha tungsram nál télleg van, és olcsóbb akkor azért persze ott veszem meg.
  • Biker
    ja, és be ne karcold hajlítás előtt!!!
  • Biker
    mi a gyárban lemezhajlító géppel(hidraulikus) hajlítottuk, ha tudsz egy baráti lakatosműhejt, símán.
    amit mutatott az üveges, arra jó, hogy mondjuk felénél satuba fogod, és kalapáccsal, mint egy vaslemezt, meghajlítod. ha eltörik, plexi, ha nem lexxan.
    mellesleg elég nehéz "véletlen karcolni", és lehet olyat is kapni, ami felületkeményített, mint a szemüveglencse, kirakatba ilyet tesznek a vandálok ellen. az abszolút karcálló.
    a szerkezet bontásról: a tetejét nem teljes szélességében, csak kb.2/3ig vágod, és a vágás mögött a vágott részt kikerülve lehet merevítést elrejteni
    \__/ valahogy így 5x5ös szöganyagból(réz, és forrasztható a vasház többi részéhez)
    a kész, beépített dolog karcolásáról: képzeldd el, valahova arréb rakod a dobozt, eközben pl.a farmerod gombja vagy melegítőd zippzárja végighúzza....
    amúgy tungsram is gyártja, nem tom, te hol voltál, ahol ilyen hülyék. nekem is van 1db, és tungsram, meg van 5gép, amit ott javítok, helyszínen, és láttam a saját szememmel, mi jön le a sorról!
  • l3alF1aKe
    feelV a legkirályabb-) Na szóval...ma voltam egy üvegesnél, hátha tart polikarbonátot. Meglepődtem azért amikor mondta hogy igen, neki van ..de csak egy kicsi darabka volt mintadarabnak. Az is olyan karcos...hogy egy szétflexelt plexi is elbujhat mellette.-) Szóval hát nemtom. Mondjuk persze egy számítógépház oldalát nem hinném, hogy rugdosná vki, esetleg csiszolópapírral menne neki, ugyhogy a karcok sztem elkerülnék ha be van már építve. Nem is ez a gond, hanem az ára.-) Mondta az üveges, hogy a kereszturi uton van egy bolt, ott van lexxan, és vágnak méretre is.sztem nekem egy 30*30 as elég lenne, de lehet hogy 40*40 es kell. Nem rossz ötlet a kiharapósdi, csak féltem a ház stabilitását vesztheti, ha megbontom az alapszerkezetét. Ugy meg hogy csak a lemezt vágjam le a tetejéről egy darabon, és a keretet meghagyjam a lexxan alatt, elveszett ötlet, mert sztem hülyén nézne ki. De azért még gondolkodom, mert az ötlet mint mondottam volt tetszik-) ([Hozzátenném,, még sosem vettem ilyen "drága" házat, és sajnálom a tetejét-)]) Egybként 300mm es 8 w os kisfénycső lesz benne, már most kajtatom az uv izzot bele, de csak az osram gyárt, mert a tungsram boltban telefonon azt mondták van, helyszinen meg hogy nem gyárt ilyet a tungsram, szal menjek osram hoz. LOL
    Kérdés: hogyan lehet derékbe hajlítani? Be kell vágni keresztben, vagy csak egyszerűen elhajlítom?.. a mintadarab amit mutatott az üveges, elég kicsi volt ahhoz hogy kipróbáljuk. 1m*1m nél kisebbet is vágnak? Mert akkora nem kell. 3mm es azért lenne jobb, mert a finom ábrát amit ki kellene vágni belőle, azt csak lombfürésszel tudom pontosan kivágni, éshát....az nem egy nagydarab erős fűrész.-)
  • Biker
    most azt hallottam, van egy hely, ahol 1x1m-es vágott 3mm-es lexan 7000.-, megnézem.
  • Biker
    bocs, a prostation-ből és az emotion házból írtam öszze az emperort, ilyen nincs
  • Biker
    van kékes beütésű, és víztiszta is!
    a kis darab(25x25)sajna már nincs(nem találom), de kaptam igéretet 30x30-50x50körüli vágott maradékokra, táblában meg akármennyi van, az árak hamarosan!
    azért jobb szerintem, mert lehet hajlítani derékszögben is. nem két darabot kell ragasztani. képzeld el ha az oldalát és a tetejét vágod olyanra, mintha valami kiharapott volna belőle egy darabot. a széleket fognyomosra kivágni, a lexxan-t meghajlítani. bele kék fénycső(kompakt), és lehet játszani az aliens vs pred-et.
    storm: mycom, bp. annyi van, mint a szemét. nézdd meg a www.mycom.hu n, a házak fényképe is ott van
    click21, emperor, illetve feelV a királyok!
  • atee
    Igaz Bal:))
    Az en hazam se regi es nem is az olcsobb kategoria:)
    de kivagom en:)) Igaz a nagykerben zutanakerdeztem mar es ha kell hoznak tartalek oldallapot:)) 3 rugo kb:)
    A matricam mar a jovoheten megvan masra egyenlore meg nem adatott ido ugyhogy huzodik ...
    Remelem EQ ra mar kialakul majd valami:)
    Ez a lexxan anyag lehet hogy engem is erdekel majd! valami hasonlorol mar hallottam ami olyasmi mint aplexi csak dragabb sokkal de annak alapban atlatszo de rozsaszines beutese vagy kekes beutese van ami kulon lehet hogy jot tenne a dizajnnak:) na majd alakul valami :)
  • Biker
    a lombfűrészbe is beleragad, egy technika van: az utolsó vágó húzásnál, ahol abbahagynád egy pillanatra a vágást, azonnal mozgatva húzdd vissza 5-6cm-t. akkor nem ragad bele. amúgy minden megállásnál új lappal számolhatsz!! vágtam már én is.
    lexxan-ról én is csak a munkahelyemen találkoztam először. mellesleg 10mmfeletti vastagságnál biztosító által is elfogadott biztonsági üvegpótló. áthatolhatatlan.
  • Kft.
    ha kész a géped léci tegyél be róla egy képet és mellékeld hogy mennyiböl jött ki mert nagyon érdekel a dolog.
  • l3alF1aKe
    Hmm...Biker...csupa okosságot hallottunk tőled, igazad is van mindben. Nem azért mert most mondod, de a dekopírt már lecseréltem lombfűrészre, de azzal meg az a gond, hogy félek sűrűn kell lapot cserélni benne, merthogy azzal igen lassan menne a dolog. Viszont bármilyen alakzatot viszonylag "könnyen" ki lehet vele vágni. Amit wari mondott, az viszont megoldást jelenthet a karcolódásra, igaz ha esetleg megunom a dolgot, akkor tényleg nem jön le semmivel. Ezt egyik munkatársam osztotta meg velem, aki már dolgozott plexivel. Tovább gondolkoztam hát. Van az autófólia, ami még eszembe jutott. Ezzel már dolgoztam, baromi jó szinekben tudok szerezni, és nagyon könnyen fel lehet tenni a lapra. Nem is nézne ki rosszul a szintelen lapon logo kivágással mondjuk egy kék folia-), hamár a ház is kék.És valóban talán helyettesítené a plexi kivágását. Kétségtelenül jó ötletnek hangzik. A ragasztása ha esetleg nem tudná valaki szappanos vizzel történik, az eltávolítása ugyanugy. Persze lefele semmi sem egyszerű dolog.
    Szóval ez a jelenlegi felállás, csak sok vele a vesződés, de szerintem megéri. Mármint nekem biztosan, mert magamnak csinálom. Viszont erről a Lexxan nevezetű anyagról -nem szégyellem bevallani- még soha nem hallottam. Már amikor mondtad a tulajdonságait, akkor sem kellett előrehaladnom az olvasmányodban számot keresve, mert éreztem hogy ez sem lesz ingyen.
    Szóval meggondolom még egyszer, kimérem a mintát, amit elképzeltem a gépház oldalára, és ha elegendő a 25*25 ös, akkor lehetséges, hogy kihasználom az alkalmat, és kérek egy darabot abból az anyagból. További ötletekkel se kíméljetek, mert ugy látom nem vagyok ezzel a gondolattal egyedül, hogy szétszabdaljam vadonatúj számgépházam oldalát.-)
    Igaz atee?-)