2359
Dizájnos számgépház - de hol?
  • [Walaki]D`Lair
    Tényleg elég dizájnos lehet egy világító ház egy lanpartin! Én is járok havonta, tehát nekem sem ártana némileg +szépíteni ( bár nem ronra sőt szép a ház).amúgy köszi hogy leírtad , de én inkább az anyagokra lennék kíváncsi. pl hol vettél UV-csövet?

Más: A neon nem zavarja az elektronikus alkatrészeket? nem értek hozzá igazán, de monda nekem valaki.
  • l3alF1aKe
    Hát jah...mint az ábrák is mUTatják, én járok olyan heyekre, AHOVA készült is a gép tulképpen-)
  • Biker
    1. sajnálom (18e.-)
    2. nem játszok, nincs kedvenc logom, ami tetszene, azt meg az isten se vágja bele...
    3. rajtam kicül senki se látná(max 1-2 tag)
    4. inkább festeném, ha bántom

aki viszont szereti vagdosni a házát, szivesen segítek, mint eddig is tettem.
    ez van
  • atee
    Szerintem vagd ki! Miert ne tenned?:)
  • Biker
    én biztos nem vágok ki egy ilyen házat!
    a színcsik: füstszínű plexi csík, mögötte 2cm-el van középen a zöld(power led), és kétoldalt két piros a hdd-nek. így sötétben öszemosódnak a színek, mivel a ledek viszonylag messze vannak a csíktól. olyan mint egy fényorgona.
    az a két bisz-basz a FDD mellett pedig két fül, amit meghúzol, és előrefele lejön az egész ház burkolat(oldalak+tető+előlap), és marad a váz(2"-os csőmerevítés felül kétoldalt), így mániákus szerelőknek király, mert nincs csavarhúzózás, meg mozgatás, hogy mögéférj.
  • l3alF1aKe
    ja és biker...jól látom, hogy a click alján az a szincsík ..az a hdd és power kijelző led?
  • l3alF1aKe
    állatságos mind 3 kép. Click és Power 2000 tetszik...de az owl sem rossz. Mikor vágod ki?-))
    Asszem vagy egy clicket vagy egy powert még beujitok magamnak.
  • Biker
    nekem click 21 van, és állati jó. 3 nagy, FDD, ZIP, +2 kicsi helyHDDnek
    300W atx2.03 p4 táp.....
    dupla venti hely
  • Biker
    képek a mycomtól!

• l3alF1aKe
    a 20 ropis ház mellett ott a smiley..-)
    az a cső bizony. Csak már kicsit lemálott a hatalmas hőtől a hőtűrő szalag-) Egyébként szikszalag, csak a jobbik fajtából..200°C ig bírja, és szélesebb.
  • atee
    hat valahol a halal faszan..... a 28 villamos vegallomasanal jartam valami gumiszakuzlet!
    szerintem ha tudsz valahol mashol ilyen gumiszakuzletet ott is van!
    meterre kered de kilora szamoljak:)
    1 meter kb 300-400 ft re jon ki allitolag!
    ahogy elneztem neked kicsivel tobb kell majd
  • l3alF1aKe
    D'Lair : fogos az oldallemezt rágrafikázod(szerkeszted) a kivágni kivánt részt, pontosan /0.5 mm es tűréshatárral/, majd pedig nekifogsz csinálni róla egy sablont. Iskolában tanítják hogyan kell megszerkesztett ábráról sablont készíteni, ugyhogy ezt most nem mondom el. Lényeg hogy a sablon minden oldalát 1-2mm el kisebbre kell hagyni, mint maga a kivágás, de ez a kédertől függ. Ideiglenes megoldás lehet az, hogy egy nagyjából passzentos lexxan lapot méretre kivágsz hogy ne lógjon le sehol. és 1cm es peremekkel felrajzolva szépen felragasztod a kezelt felületre. Amint ezzel megvagy fogod a lexxan t és rátekered a kédert.ivesebb hajlításoknál bele kell vágni, mert máshogyan hülyén fog kinézni. Ha nem akarsz pepecselni a kéderrel, hane4m megeléxel a ráragasztásos módszerrel, ugy mielőtt a ragasztásnak nekifognál fesd le a peremét, valami olyasmi szinű festékkel, mint amilyen a házad is, ellenkező esetben hülyén fog kinézni a kivágás pereme a fényképeken. /lásd.: az enyém is ilyen, de erre még kéder jön/. Ha minden megvan már csak a világítással kell foglalkozz, amennyiben azt is szeretnél. Hozzávalók: 1db 20ezer Ft nál drágább számítógépház-); 1db 3mm es 500-500 as lexxan lemez; 1 darab kisméretű neonlámpatest tetszőleges színű neoncsővel. dekopirfűrész; lapfűrész lapreszelő; körvágó; gömbreszelő; csavarhúzó; ceruza; toll; tus; görgethető vagy mérnökvonalzó; sima munkalap; körző; creativitás; autoüvegfólia; stb...stb.
    Ha kihagytam valamit, akkor azt jelezzétek.-)
    Világítás még készül ...wicck barátunk jóvoltából. Nem vagyok villanyzseni...ugyhogy inkább megvárom a kapcsolási rajzot.-)
  • l3alF1aKe
    hol? hol?? hol??? hol???? ....érdekelne-)
    bár csak annyi milyen szakirányu bolt ez-)
  • atee
    ma neztem valami gumikeder feleseget! 2 mm a legkisebb. Elvileg ezzel is meg lehet oldani a rogzitest , de meg nem kapkodom el! elobb legyen vegre meg a cucc meg a kivagas:)
  • l3alF1aKe
    Hát éppen a hozzászuólásainkban minden benne van...de azért leírhatom mondjuk holnap, mert most indulok már aludni..de gyorsan.-)
  • [Walaki]D`Lair
    Ecsém b@szott jól néz ki! Lehet hogy én is nekiesek a sajátomnak? [( hogy lehet egy FEEL-V-öst így összeszabdalni) nos ez volt a haverom reakciója] az én házam oldallemeze kb ugyanaz mint neked csak fehér színű és alul 3 sor ilyen szellőzőbasz van rajta. fölül meg nincs (Codegen).
    Ez tök jó ha lesz egy kis időm lehet hogy megcsinálom. Plz írd le így összefoglalva hogy mit csináltál/miket vettél/hol? Ha nem esne nehezedre baromira +köszönném.
  • l3alF1aKe
    Nyiri lol nem neked szólt mondjuk, de sebaj...-)
  • Biker
    nem av, uv
  • Biker
    atus: Mi a tanult szakmád? villany szerelő, esetleg elektromosipari valami? nézd meg az av csövek(általános felhasználási) kibnocsátási adatlapját, meglátod mekkora hullámhosszú, és energiájú sugárzás hagyja el, CSAK a látható tartományban. aztán anyag és gyártásismeret, ahol nézdd meg a pvc alapú szigetelések összetétele és ellenállósága cmszót, ahol is meglátod, mit bír el a szigetelés, mind a látható, mind a nem látható(UV A/B/C) tartományban.
    a pvc szigetelésekre csak a nem látható tartományban érkező fény a káros, ilyen pedig csak a csiramentesítő lámpákban, kvarclámpákban(fotomaratás), szoligépekben keletkezik. ezeket nem is lehet bolti forgalomban kapni(kivéve szolicső, de abból is sok kell hogy a hatást elérd), mert károsak még az emberre is. egy UVcsőtől, amit vett a srác, előbb kapsz aranyeret a gép előtt, mint hogy megegye a szigetelést, vagy lebarnulj, és kiégjen a szemed meg ózónlyuk legyen a gép felett :))
  • l3alF1aKe
    jaj bazze . aaaaaaaaaaaaaa-))
    lényeg hogy az elején a kacsacsőrök és az img ..végén az idézőjel és a kacsacsőr közt nincs szünet.-)
  • l3alF1aKe
    ja majd elfelejtettem a kacsacsőrök előtt nincs szünet.
  • l3alF1aKe
    Mindegy..kédert nekem is fel kell hajtanom-)
    képet ugy tudsz ide linkelni, ha előzőleg felteszed egy fix ip vel rendelkező helyre...mondjuk egy weblapra. onnan belinkeled ide. igy: < img src="http://www.azengepem.kepei.hu/kepek/1.jpg" >
    persze a link helyére azt az oldalt ; lapot kell beírnod ahova tetted a képeket.-)
  • Atus01
    Pedig az UV fény "megeszi" a nem megfelelő műanyagból készült szigetelést. Persze nem kötelező elhinni.
  • l3alF1aKe
    Hát ma átrendeztem teljesen a belső kábelelrendezést.. dupla usb és hang/mikrofon kivezetéseket is oda tettem ahova valók-)
    Érdekes hogy csak most vettem észre, hogy a ház aprólékainak dobozában ottmaradt egy kis lukkal felszerelt "kártyahelytakarolemez"-) ami arra hivatott, hogy az usb és a hangkivezetéseket hátulról előre viszonylagosan láthatatlanná lehessen tenni. Akkormár a tápvezetékeket is elrendeztem, ez pl már most tetszene akárkinek sztem. Bár még most sem olyan mint egy biopon reklám, azért ez már megfelelő lesz. wicck: érdekelne a 12 v os megoldásod a cső re, mert most néztem kissé idegesítő lesz szét-összeszerelni a gépet, ha ez a vastag földelt kábel állandóan ki kell hogy essen mondjuk a gépből. Tehát nincs kedvem ki be tenni, mert most is elég kacifántosan illesztettem be a kis lukba, ami végülis csak a 2 gyári vezetéket hivatott elvezetni. különben meg gondolkozom még egy csövön ami felülről világítaná meg a témát, mert igy a jelenlegi állapotában csak a videokártyáig jut el a fény sajnos, onnan már igen halovány fényszürődés látható a kezelt felületen-)
    Tehát az a 4w os kisebb az pont jól jönne nekem még +ba azt hiszem. autosboltban kédert...rendben van hogy ott lehet kapni autokhoz valót, de nem hiszem van olyan auto aminek 1 mm es üvege lenne-) ráadásul ami ide kell annak a vastagsága is max. 3 mm lehet, másképp igen feltünően randa lenne. Persze ez nem jelenti azt hogy valójában nincs, én csak hitetlenkedek itten.-) Na egyenlőre ennyi
  • Biker
    ha sarokcsiszolóval csinálod a vágás UTÁN a reszelés helyett, és nem nyomod oda neki, akkor szép kerek lesz, csak vizzes ronggyal kell közben mert különben megég a festék, és fekete lesz. most tényleg egy kicsit plygonos lett, nme volt bekapcsolva az FSAA?
    az UV-állóságról: nem kell itten ijesztgetni az embereket, mert nem egy UV cső károsítja a vezetéket, meg minden egyebet, hanem komolyabb sugárzások. nincs az az UV cső, ami károsít bármit. itt UV védelem mint Kvarclámpák sugárzása, ami károsít, és kimar mindent, de attól le is ég az ember!
  • l3alF1aKe
    jólvan wicck lehet hogy az én természetem nél fogva vettem kicsit magamra a dolgot, de látom félreértettem kérem elnézni ezt nekem.
    a légáramlásról csak annyit, hogy bár ez a képeken nem láccik annyira, azért a processzor körül messze nincs egy deka kábel sem.-)
    A képben van az biztos, ezt fogom majd valamennyire eltüntetni. "Körvágó" ..na ez micsoda-) ilyenről még nem hallottam, bár ha olyami mint amilyennek elképzelem, akkor sajnos nem fér el az oldalfal belső lemezkialakítása miatt. Igy is elég sokat szenvedtem azzal, hogy egyáltalán arányosan megszerkesszem a reteszelő melletti két kis ívet, de sajnos az egyikkel tulszaladtam, igy a másikra is rá kellett dolgozzak, minhek az lett a következménye, hogy a lexxan ból is ki kellett vágjak, és még igy is el kellett hajlitani a lemezből felfekvési felületen belül, hogy illeszkedjen az oldal a házra. hmmm.....
    atee sztem asztalosnál vagy barkácsboltban próbélkozz. Ha ott nincs akkor ott majd megmondják hova menj a kéréseddel.-)
  • atee
    aztan ha minden megvan akkor talan en is elgondolkozok majd a vilagitason:) akkor majd segitesz:)
  • atee
    Gumikedert hol lehet szerezni??
    vagy hogyishivjak:))
    Bal : koszi eloszor en is peremel oldom majd meg!
    mar keszul :))
  • l3alF1aKe
    atee...egyenlőre csak 0.5-1 cm es peremekkel van belülről felragasztva a lap, helytől függően. Méretre lesz a lap vágva, de azzal még dolgozni kell, mert gravirhegyek lesznek benne, ami nem 2 fillér-)
  • l3alF1aKe
    te wicck, nemtom olvastad e, hogy ez lett belőle a lanra. ? ..én ezt ugy értettem hogy még nincs kész, csak igértem a lanról képeket, ezért hát lefényeztem igy. Ha méretre vágott lexxannal dolgoznék, akkor nem látszana a perem, ami igaz nem lett a legszebb, de sajna további reszelésekkel még az 1 mm es lemez is meg - meghajlik, ha sokáig csinálom. káeleket meg nem fogom rendezni, mert ez nem reklámba megy, hanem egy használatban levő gép, és nem sok ember van aki ugy rendezi a gépében a kábeleket, hoy teljkesen tökéletes legyen. Csak minimális kötegelésre gondoltam, hogy ne lógjanak bele a képbe a vezetékek tulságosan. Az a nagy kábel a cső ereje, amit nem kötök rá a tápra, nehogy tulterheljem. És eddig nmindenkinek tetszett, mlég igy is ahogy van, depersze mindenki izlésének nem lehet megfelelő. Én ezt magamnak csináltam, és csinálom is még egy kicsit. Mert ebben az állapotában még nem UTi meg azt a szintet, amiért belefogtam.-) De már alakul.
  • atee
    tenyleg klasz lett :) Gratula
    a kivagott reszbe hogyan rogzited a Lexant?
    Vagy akarmit?
    es mivel vagtad ki a hazd oldalat?
    Nemsokara nekiesek en is csak meg a plexim keszul hozza elobb
  • Atus01
    Amúgy nagyon király lett, grat!
  • Atus01
    A gép belső kábelezését általában nem UV-álló szigeteléssel látják el. De ha mégis, akkor rá van írva a kábelra: UV Protected
  • l3alF1aKe
    De UV ...kifejtenéd bővebben?...
  • Atus01
    Huhh...
    Ez milyen lámpa? Remélem, nem UV, mert az "megeszi" a kábelek szigetelését.
  • l3alF1aKe
    Nah:

és végül

Ez lett belőle a lanra, e még hiányzik a kábelszorító, ez láccik is, és a lemezbe gravirozva lesz ey kis unreal logo. Az jól fog állni neki.-)
  • l3alF1aKe
    Flextime Kft. Jászberényi ut 38. (Éptek telep.)
    Telefon.: (1) 432-24-73
  • l3alF1aKe
    hát bementem, és ha már ott voltam vettem egy 1*1m es plexi táblát. Ugyanis polikarbonáttal már egy éve nem foglalkoznak, ezt az ottani főnök mondta. Csak még nem vették le az oldalról. DE kaptam egy címet...ezért csak az örser kell bebumlizni, de lehet hogy ezt a plexit eflhasználom egy jó kis gravirfalhoz. Láttam ebben a műhelyben egy olyat, és nagyon megtetszett, elképzeltem hogy nézne ez ki a gépem oldalán-)
  • Biker
    van polikarbonát, de más tipusú is. 980x1200mm-es 0.8-10mmig. lehet hogy össze is vágják!
  • l3alF1aKe
    még a táblát is láttam, hogy dekorszerviz...de még sosem olovastam el figyelmesebben, hogy valójában mivel foglalkoznak.-)