Játékmagyarítások fóruma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Átrágtam magam ezen a nagylélegzetû flame-n és úgy gondolom hozzáteszem amit gondolok az egészrõl:
i2k: már akkor ismertük egymást amikor még a játék magyarítás csak pár ember hobbyja volt és a fordítók olyan játékokat fordítottak amiket alaposan ismertek és szerettek. Köztudott, hogy jó viszonyban vagyunk, csináltunk együtt pár dolgot. Viszont aki figyelemmel kísérte ezt a topicot - bizony jópárszor keményen összekaptunk - de azért mindig megadtuk a másiknak a tiszteletet.
Methos: a GH kezdetekor nagyon keményen nekimentem elég sokszor - fõleg a helyesírás és a hozzáállásuk miatt. Talán volt némi eredménye, bár ahogy Mayday is írta: vannak még hiányosságok.
Sajnos a GH Team kezdte azt a felfogást (amit én nagyon károsnak tartok!), hogy "mi fordítsuk le a legújabb játékot, leghamarabb"
Ennek óhatatlanul az let a következménye, hogy a minõség feláldozódott a gyorsaság és mennyiség oltárán.
A GH Team pár tagjának szeretem a munkáját, de sok még a problémás cucc.

Sajnos ennél vitából nekem az jött le, hogy éppen azok szorulnak a háttérbe akik elkezdték ezt az egészet. Nem véletlenül szálltak ki sokan az egészbõl. Neveket hagy ne soroljak...
Szerintem sok embernek elment a kedve az egésztõl a jelenleg tapasztalható versengéstõl és hozzállástól. A hangerõ nem pótolja a tudást és a minõséget - bár páran ezt hiszik.

Elõre azért nem kell kongatni a harangot - várjuk ki mi lesz a mûsorban és annak fényében lehet megvitatni a többit. Ezt elõször Szivar írta és én ezzel maximálisan egyet is értek.
Remélem Methos félreteszi a sértõdöttséget és a GH-n kívül mintegy elõzményként megemlít pár olyan nevet akik nélkül nem itt tartana a magyarítás scene: GMiki, i2k, Hunnenkoenig, Huncraft, RaveAir, Hykao, Zagash
Biztos kihagytam pár embert (elnézést kérek tõlük), remélem valaki majd kiegészíti ezt a listát.

Gregorius
A flame-elõket meg kéne büntetni azzal, hogy a hozzászólásaikat le kell fordítani angolra. 😄 Aztán a másik félnek vissza magyarra.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Mayday
Huha, szep nagy flem volt itt mar megint.
Engedjetek meg, hogy ha csak kicsit is, de a vitahoz hozzaszoljak.
Szoval elore leszogezem, ezt a FixTV-s musort en nem lattam, nem tudom, mi volt benne, es nem is konkretan ehhez akarok hozzaszolni. Nem is vagyok fordito, de ebbe a topicba evek ota jarok, meg ha nem is annyira "aktivkodom" beiras ugyileg.
Szoval itt voltam akkor, is, amikor a "kis" Methos megjelent a 14 evevel, es hogy o forditocsapatot alkot, es forditani akar. Nem volt olyan regen, de engem is meglep, hogy mostanra hova jutott! Nem mondhatni, hogy egyenes aranyban nott arca a forditasainak aranyaval! Es most ne sertodj meg, de azt kell mondjam, tenyleg talan kicsit elszaladt a lo veled! Es most abszolut nem a fixtv-re gondolok, azt nem lattam, de ami itt megy, azt latom! Valoban nem Imyke valtozott, mert O akkor is ugyanilyen stilusu volt, amikor Te felbukkantal, es akkor is, amikor en itt megismertem. Akkor elfogadtan ilyennek, most mar nem?
Es tiszteletem a munkadert, mert en nem forditok, ezert csak tisztelni tudom azt, aki fordit. De meg kell mondjam, nekem az eddigi GH-s magyaritas tapasztalataim sajnos negativak. Valoszinuleg en valasztottam bele rosszul a jatekokba, de amit en eddig onnan leszedtem magyaritast, porul jartam vele. Vagy hianyos volt, vagy nem igazan ertheto. Volt olyan eset, hogy inkabb visszaraktam az angol nylevet, mert az nem zavart ugy ossze, mint a magyaritas. Persze emellett biztos van sok jo munkatok, de nekem spec ez volt a tapasztalatom, sajnalom. Ezert lep meg, hogy immar ilyen magas lorol nezel mindenkire, legyen az ujabb a "szakmaban", vagy idosebb!
Bocs az iromanyert, en nem akarlak megbantani, de ugy erzem, nem kellene azt a stilust hoznod, amit hozol, es ez az egesz kikivankozott belolem.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

IMYke2.0.0.0
Azt hiszem, jobb ha a mai napon tisztázzuk azt, amit tegnap sem sikerült:
Ki nem szarja le, hogy Methos egy kis budapest-széli TV-ben szerepel?! A helyzet itt csak annyi, hogy - és ezt õ is (többször) beidézte önmagától - a GHT-rõl és az MP-rõl akart beszélni a magyarországi játékmagyarítások keretein belül. Mikor - és ezt szeretném megértetni mindenkivel - a "magyarítás scene" nem egy csapatból és egy portálból áll, és amikor szó esik majd a "nagy nevû" GHT-rõl, ne feledkezzünk meg arról a 2-3 tucatnyi fordítóról, aki nélkül nem is beszélhetünk a magyar hobby magyarításokról!
Soroljam a neveket?

A probléma továbbá az, hogy Methos ahelyett, hogy egy diplomatikus választ adott volna egy ilyesfajta felvetésre, rögtön - üldözési mániájából adódóan (talán magából indul ki) - azt gondolta, hogy sajnáljuk tõle a lehetõséget.
A diplomatikus válasz pedig csak annyi lett volna, hogy igen, a magyarországi hobby-fordítókról is fogunk beszélgetni, köztük a GHT-rõl is.
Senki sem kérte, hogy soroljon fel 16-25 nevet! Egyszerûen emlegesse, hogy nem a GHT találta fel a spanyolviaszt, s tudassa a helyi TV elõtt ülõ kispistákkal, hogy attól, hogy õ szerepelhet a TV-ben, még vannak mások is rajta/rajtuk kívül.
Mert a Magyarítás Portálon történõ kijelentések alapján nem jött le egyáltalán, hogy rólunk, többiekrõl is szó lehet e témakörben.
Az MSN-en, egymásközt dumcsizások pedig nem tutik ilyenkor.

===============================
.:i2k:. melóból: <#wilting>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Bár nem olvastam végig, de valamiért két idézet jut errõl eszembe:
"Ha tisztább lennél, leköpnélek"
"Ha nem legalja bitangnak születsz, utolsó talpnyaló lett volna belõled"
Ha már külön egyházi passzus volt a (magyarok által elkövetett) istenkáromlásról, legalább szapulni tanuljuk meg egymást!

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

andriska
Már nem azért,de ahhoz szerintem senkinek semmi köze,hogy miért Methos lesz a Fix TV-ben.Sok irigy fax.
<#levele>

GH Nyúl
Mire ezt áthámoztam... Na, kezdem.
Ez ami itt folyik kultúra volt az javából emberek. "miért pont õ" Ez a legszebb az egészben. Ez jobb lenne?

(egy csirkés vicc kicsit átköltve)
A kis Abuffalo bemegy az FIX TV-be. Az elsõ fazon megszólítja:
-Te, a magyarítás rovatba jöttél?
erre Abuffalo:
-Szerintlyem...

Úgy érzem kicsit ürügy is volt arra, hogy a másiknak most odamondjunk valamit.
gameplus tartalmas hozzászólásaihoz nem tudok hozzászólni. "felsõfokú" szidásaival mindenkit elkápráztatott 😊
Igazából már megszoktam, hogy mindenhez hozzáfûz valami kommentárt.
Akkor az lesz kedves gameplus, hogy valaki erre, valaki arra. Majd holnapra mindenki megnyugszik.

RaveAir
Ehh... Hogy ti milyen hülyék vagytok! 😄 (A két fõ vitatkozóra gondoltam, mielõtt még valami nagyobb baj lenne...)
Ahelyett, hogy fordítanátok csak egymást cseszegetitek.

Lehet kövezni! 😄

... és tényleg furcsa a beszélgetés, mert egy darabig tök normálisak vagytok, aztán valamin gameplus felkapta a vizet (lehet, hogy az anyja rászólt a háttérbõl, hogy "fiácskám, ne a gép felett gübbedj!", és erre nekirontot Methosnak). Abszolút nem volt indokolt, hogy összevesszetek... Hülyék vagytok!

Lehet megint kövezni! 😉

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

gameplusz
Mennem kell, de holnap megbeszéljük

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

gameplusz
Akkor????

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

IMYke2.0.0.0
Nem alkotok véleményt, mert Methos már a puszta "megszólalásomra" azt hiszi, hogy a "Methos Gyûlölõk Pártjának"* korteskedek vele, de azért meg van a véleményem.

Érdekes, hogy milyen jól eldumáltatok egy ideig... <#hehe>

* = A párt nem létezik, az egész csak az én elmém szüleménye.

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

gameplusz
javítva: itt található

gameplusz
.:i2k:. akkor mi lesz?

Amúgy igen érdekes dolgot olvashattok itt: Methos beszélgetés

A vastag betûs Õ a másik pedig én...
Igen érdekes olvasmány...

gameplusz
18

gameplusz
Jaj, angolból... Magyarból....

Mennyi idõs is vagy?

gameplusz
Angolból emelt szinten fogok éredtségizni, eddig úgy néz ki, h 5-ös vagyok/voltam mindig belõle...

Angolból felsõfokúm van.

Türelmem van, csak ilyenekhez úgy látom neked sincs.
Hozzád is lenne, mert hasonló a gondolkodásunk.

gameplusz
OK. Ezután a kép után biztos benne leszel:

IMYke2.0.0.0
Valamit akkor nagyon tudnod kellene, sõt többet is: angolul, magyarul, türelmesül, nyugodtul, kitartóul és engem elviselõül. <#hehe>
Ha ezek mennének, akkor már csak napi 3-4 órány fordítást kapnál a nyakadba tõlem, hogy a fényemkorabeli tempóra visszaálljunk... <#alien>

IMYke2.0.0.0
A képet mindenképp megcsinálom neked.
Csapat? Most jelen pillanatban nem látom tisztán a jövõt. Nem tudom még.
De egy polgárpukkasztás erejéig meggondolandó lenne...<#hehe>

IMYke2.0.0.0
Este 7 órától eddig 123 üzenet... <#hehe>
Mint a régi szép idõkben...<#alien>

gameplusz
.:i2k:. akkor benne vagy a teamben???
Úgy tuti, h igazam lesz a "mi leszünk m.o..."

hihi 😄D Egy kicsit gondolkodtam rajta, hogy mit írjak, de végül a mondat elõzõ részeihez ez illett legjobban, és ezért választottam ezt a szót.. 😊 Olyan kis Hitmanes 😊
gameplusz
Methos tévészereplésérõl tudtok-e?? <#mf1><#eplus2><#nyes><#alien><#nezze><#nevetes1><#awink><#taps>

Értelmetlen vitákról tudtok-e? <#alien>

Te is fiam, Bluetooth?

IMYke2.0.0.0
"(...) likvidálva."
Gondolom, sokáig ízlelgetted a szót, míg leírtad. Sebaj, probléma egy szál se.

gameplusz
Igazán valószínû ez az állítás...

Jajjmá 20x írd még be légyszi h síelni mész <#wilting><#eplus2>

Duddits
Jaja. Azt láttam.
De ha talán a GameHunter, GameTranslators, meg IMYke összeállnak biztos kész lesz....<#hehe><#nevetes1> Meg az új csapatok.....<#nyes>

Nah nem akarok sürgetni senkit.... De azért valaki majd hirdesse ki. <#puszi>

gameplusz
Sajnos ez tuti lehetetlen. Kb annyi a szövege, mint a Hearts of Iron II-nek...

Na, akkor másik szemszögbõl:
Történt egyszer, réges-régen, hogy felvetõdött bennünk, hogy felveszünk adminnak, és ez meg is történt. Valóban problémánk volt veled, méghozzá az, hogy tényleg nem híreztél mást, csak a saját fordításaidat - ld. archívum, de ha kell, összeszedem neked az egészet, 1 adatbázislekérés az egész. Aztán eltûntél, gondolom ekkor sértõdtél meg. Aztán indult az MP2, és láttuk, hogy visszatértél, és azon siránkozol, hogy nincs admin jogod. Megkaptad, ám ismételten nem történt semmi változás, így aztán úgy döntöttünk, jobb, ha hagyunk, mint admint, hiszen túl sokat nem ténykedsz, akkor meg minek? Csak +1 admin név, +1 támadható felület - a bonyolult jelszóról, amit kaptunk, nem is beszélve. Annyit nem ért a dolog, hogy csak úgy legyél, ezért lettél likvidálva.
Duddits
Remélem mire visszajövök síelésbõl kész is lesz....<#hehe>
Köszike szépen! <#puszi>

Már látom mirõl vitáztok.... Methos a Fix Tv-ben<#nyes>

IMYke2.0.0.0
Meg is történt.
A fórumban "Honosítások" "Children of the Nile" cím alatt megtalálható.

gameplusz
Persze, de az ékezetre már van megoldás???

Methos úgy látszik rájött, hogy esélytelen...

Vagy most a GH Fórumában löki a sódert....
Ez a valószínûbb...

IMYke2.0.0.0
Dehogynem. <#alien2>

Duddits
IYMke: Nem hírezed ki a MP-n, hogy fordítható a Children of the Nile? Hátha valaki nekiáll...

IMYke2.0.0.0
Rakták a fenét!
Ha kicsit is ismernéd a dolgokat most nagyokat hümmögve hallgatnál.
A helyzet profán, mondhatni nevetségesen egyszerû: Andy-ék annak idején írtak nekem egy mailt, hogy (és ezt bizonyítani is tudom, hiszen rá kellett szoknom, hogy minden fontosabb írásomat elteszem a magadfajta vádaskodók miatt) az akkori Magyarítások Portálon ne csak az oldalamra vonatkozó híreket hírezzem ki.
Rendben, gondoltam, úgy látszik, ha az én oldalamról van szó - akkoriban valóban idõmilliomos voltam, nyomtam ezerrel a magyarítást, jöttek is a munkák szépen - az nem hír. Megsértõdtem.
Nem írtam egy árva sort sem, de 2-3 hónapig még a lap felé sem néztem.
Aztán be-benézegettem (akkor még fórum sem volt), majd jött a nyár és az az ominózus internet-nélküliség.
Három hónap után felvettem a fonalat, újra elkezdtem írogatni ide-oda, látogatni a régi lapokat, az MP-re is benéztem, örültem a változásoknak, jó volt csatlakozni a virtuális közösséghez. Szálka kihúzva, harag elfeledve, részemrõl legalábbis. S egyszer csak olvasom - illetve nem olvasom a nevem az Impresszumban. Meg olvasom Andy hozzászólását, hogy már nem vagyok admin, miközben annak elõtte már az új felület mögé is megkaptam az admin jogot.
No, gondoltam, ennyit a dologról, döntés meghozva, kalap kabát. Szó sem volt itt kirúgásról - egyszerûen kihagytak, finoman félretettek.
A kirúgáshoz - szerintem - több kell: két személy, és egy konfliktus.

gameplusz
Én biztosan kijelentem, hogy nem utaznék 350Km-ert, hogy 5 percre benne legyek egy olyan tv-ben, ami csak Budapest körnékén mûködik, szal elhanyagolható.

Anno rtl-en is voltam, más okból. Ha oda lehetne menni 15-20 percre interjúra, vagy hasonlóra, akkor meggondolnám...

Duddits
Válasz gombot tanuéj már meg nyomni! Please!

Methos from GH
Mert ez elég merész kijelentés! De én a kezdetekben ilyet nem mondtam a Gh-nál... Mert uyge arról volt szó.

GameHunter TEAM - Boss :: http://www.gamehunter.hu :: [email protected] Játékszinkron Stúdió :: http://www.jatekszinkron.hu :: [email protected]

Solid Snake GH
Ha a net olyan lenne, mint a Johnny Mnemonic cyberfilmben, akkor már mind halottak lennének... 😊

\"Tanulni gondolkodás nélkül sötétséget, gondolkodni tanulás nélkül veszélyt jelent.\" /Japán közmondás/

Duddits
Gyááááá.... Mi lesz ezekkel egy hét alatt.... Míg síelni leszek holnaptól....<#hehe>

gameplusz
Én errõl még nem hallottam....

"A mo..." Azért volt, mert msn-en kiröhögtél. "De ,majd.." technikámra odavágtad, hogy én így kirakom ezt és lehet röhögni, meg, hogy mindenki lúzerezni fog.... Ezt írtad ne is tagadd! Szal ne lepõdj meg az ellenségeskedésemen...

Methos from GH
Nah jó én mentem. Ennek már semmi értelme. Úgyis oda lyukad ki ez az egész, hogy éljenzem a GH-t és hírnévre vágyom, ezért éltem a lehetõséggel ami felkínálkozott elõttem! De ne mondjátok, h Ti nem ezt tettétek volna?! És leszarom mostmár ki mit mond, és mit gondol az egészrõl...

GameHunter TEAM - Boss :: http://www.gamehunter.hu :: [email protected] Játékszinkron Stúdió :: http://www.jatekszinkron.hu :: [email protected]

Duddits
Azta! Mi van itt? 97 hozzászólás?? Valami értelmeset is írtatok? Érdemes visszaolvasni?

Valami új, bejelenteni való történ ezek közbe?

ibrik
Inkább röhögjetek megint a GT-n. <#vigyor>
A fórumukban elindítottak egy topikot "Magyarosítás javaslat.." címmel és valaki beírta, hogy kezdjék el a MoH: Pacific Assault-ot.
abuffalo válasza: "OKé köszi a javaslatot az lessz a következõ fordítás!" (szó szerint idéztem)

Erre csak egy hatalmas LOL a véleményem...]

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Methos from GH
Akkor én is feltehetem ezt a kérdést: és tõlem olvastál?

Methos from GH
Bizonyos mértékben lehet, h változtam. Megmondom azt, ami nem tetszik. A GameTrasnlators csapat tényleg egy hatalmas vicc, ne mond, h nem az, ellenben Deamon vezette csapat úgy látom kezd mégiscsak megfogadta a dolgokat, és hasonló irányba terelõdnek mint anno mi. Ennek örülök. És nem vagyok beképzelt, egyszerûen Ti csináljátok ezt az egész cirkuszt, ti magyarázzátok bele a helyzetbe, hogy én magasztalom a GH-t és magamat. Érdekes a többi fordítóval miért nincs bajom, csak veled? Olyan dolgokat mondtok amirõl nem is volt szó (GH-fényezés ugyebár)... Én anno nem hirdettem, hogy mi leszünk Mo. legnagyobb fordítócsapata... Anno úgy kezdtem/kezdtünk neki, és azt hirdettem, hogy remélem egyszer madj ez a csapat is lerak valamit az asztalra, amire büszkék lehetünk. És ezek a hatalmas bölcsességeid... Öööö én tudom rosszul, vagy kiraktál a szûröd az MP-bõl is? Vajon bennem van a hiba?

IMYke2.0.0.0
Mint már írtam (lásd, én is tudok kopipasztézni: "TV-t nem nézek 3 éve."
S kurvára nem érdekel a hírnév, ezt észrevehetted volna már.
Az elmúlt (közel) 6 évben számos írott és elektronikus PC-s hírforrás megkeresett, elhangzott a nevem, cikket is írtam, CD- és DVD-mellékleteken is megjelentek a munkáim - s olvastál is valaha tõlem öntömjénezést?! Tessék már leállni rendben!
Nem egy játszótérrõl jöttünk, s bár nem stílusom, de szakadj már le rólam és fogd már fel a kis elméddel, hogy mirõl is írok!

gameplusz
Nem. Van egy kis flém, és akkor már jó nagy legyen...