58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    Van egy ember, aki nagon fog hiányozni a magyarítás scene-ből! A neve: YarYar.
    Némiképpen etikátlan, de engedjétek meg, hogy ezúton okozzak lelkiismeretfurdalást minden jó érzésű embernek. Az ő szavait idézem, a honlapjáról:

"Bye!
    Mint mondtam, a múlt héten azért nem volt frissítés mert átléptem volna a kereteimet. Nos. Azóta történtek dolgok. Olyan dolgok amelyek a Final Fantasy VII magyarításának megszakítását eredményezték. Bizony. A fõ ok az, hogy egyáltalán nem érdekel senkit, és bár szeretem a játékot meg minden, feleslegesen, saját magam szórakoztatására nem fogom lefordítani. Hogy mibõl gondolom, hogy szinte senkit nem érdekel? Egy, a múltkori szavazásnál 1 voks volt. Kettõ, a 4%-os fordítás feltöltésekor semmi visszajelzés (bár szerintem leszedni se szedte le senki). Három, menüfordítást megnéztem. Nem mûködik. Az eredeti angol szövegek maradtak meg valami oknál fogva. Ezért sem sipákolt senki, pedig egész brutálisan le tudják ordítani az ember fejét egyesek ha nem mûxik valami úgy ahogy kellene. Szal ezen körülmények alatt arra jutottam, hogy ez a játékmagyarítás nem nagyon érdekel senkit. Így hát nem is csinálom meg. Persze most jöhetnétek azzal, hogy lusta vagyok és már unom az egészet és ezzel csak megmagyarázom. Jogos. Ha kötekedni akarnék valakivel ugyanezt mondanám. Részben igazatok van. Tényleg kegyetlenül lusta tudok lenni néha. De általában ha ígérek valamit, megprószálom betartani. Mivel úgysem tudok senkit meggyõzni arról, hogy tényleg igazak az okaim, így nem is próbálom. Mindenki azt hisz amit akar. Van egy olyan jó(?) tulajdonságom, hogy sohasem érdekel az, hogy mások mit hisznek, mit gondolnak rólam. Az õ dolguk, csak engem hagyjanak békén.
    Amúgy kár, mert ezt szántam fordítói pályafutásom befejezõ mûvének. Mondhatnám, ez tette volna fel az i-re a pontot. Ha jól összeszámoljuk kb 1,5 évig fordítottam mindenfélét és ezalatt 6 játék fordult le, sztem ez jó arány, bár büszke nem vagyok magamra. Zenéket sem fogok már feltölteni és frissíteni sem igen fogok többé. Az oldalt nem szüntetem meg, a fordítások ittmaradnak és itt említeném meg a következõt: A fordításaim mostantól szabadon terjeszthetõek, de pénzért el nem adhatóak. Ha oldalra vagy újságba vagy ilyen helyre kerül, a készítõk nevét KI KELL ÍRNI! Amúgy a megkérdezésem nélkül is nyugodtan lehet bárhová tenni, csak a készítõk nevei ottlegyenek. Írni ne nagyon írjatok se fórumba, se e-mailt. Nevet változtatok és kivonulok a köztudatból. A YarYar név még egy ideig fennmarad néhány ember emlékezetében, de lassan-lassan az is el fog tûnni, ahogy én.

Na, eme drámai befejezés után egy megható búcsúlista:
    HJ - akinek rengeteget köszönhetek (telepítõk, javítások, szal minden)
    Petrus - aki nélkül a FreeSpace 2 még talán most is tartana :)
    Imyke 2000 - a FreeSpace 2-ben nyújtott segítségért (UltraEdit)
    _Allen - FreeSpace 2 teszt
    Galadriel és Ildikó - FreeSpace 2 és Final Fantasy VIII teszt, FF8 javítások
    Gerzsonka - FF8 fordításának nagybani elõsegítése
    M4V3R - Sajnálom, hogy feleslegesen dolgoztattalak, sok sikert a lengyel fordításhoz
    Cyrill - A DC-s tárhelyért is, de leginkább az FF8 CD miatt :)
    Qhimm - Még nem beszéltünk, de FF8-ban te vagy a legnagyobb
    Hancúrléc - Gyûlöllek, de tagadhatatlan, hogy sokat segítettél míg haverok voltunk
    Minden magyarító embernek köszönök mindent aki a listámon nincs feltüntetve...
    ...illetve köszönöm minden ide (és a többi helyre :) látogatóna, hogy kitartottak

Miután kész minden, ideje érzékeny búcsút venni és eltûnni a feledés homályában. Béke veletek!"

Hát ennyi. Remélem, csak átmenetileg: szia YarYar...!

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • Hunnenkoenig
    ok majd csinalok egyet :-)

oldalam statisztikaja (az orszagokat en irtam at):

• hykao #11195
    amire kattintva előjön az oldalad.
  • Hunnenkoenig
    Öööö, milyen bannert?
    Asszem en itt atsiklottam valami felett...

Bocsi.
  • HJ
    Mea culpa, mea maxima culpa...
    Valóban már rég meg kellett volna csinálnom a bannert, de vagy nem volt időm - amikor meg volt, akkor lusta voltam nekiállni. Most meg rövidesen elköltözik a lapom - akkor az új címre már tényleg meg kell csinálnom a bannert.
    Elnézést!
  • Rusy
    imyke hadjad már, szerintem nem ismeri elejétől a dolgot,
    habár mostmár igen, bár vissza kéne olvasni
  • IMYke2.0.0.0
    A mondataidnak csak demagóg szinezete van. Szerintem nem tudod mit tudok én.

Haladjunk sorjában, krónikusan
    1. Felmerült a gond, hogy az egyre nagyobb magyarításaimat nem tudom megosztani veletek.
    2. NeoMaN segítségemre lett - nem kis utánajárással találta a dre.hu-t. Megoldott mindent, egyedül.
    A terv az volt, hogy FTP-s felület lesz, ahová mindent felteszek / felteszünk és akkor onnan kaphatja le mindenki amit akar - effektíve FTP-szerver...
    3. Én úgy gondoltam, jobb, ha pofásabb a dolog, és HTMl-felületű az egész, mert akkor szűkebb a hibalehetőség és szebb az egész. Az oldal készítésének terve tehát felvetült.
    4. Csináltam is egy oldalt - előbb én.
    Aztán jött karikusz ajánlata, amit természetesen nem hárítottam el, hiszen ki tudja, mit rontok én el, s amúgy sem vagyok egy html-zseni. A terv annyi volt, hogy egy roppant egyszerű oldal legyen, ami nem okoz gondot semmilyen kapcsolattal bíró embernek.
    S hogy legyen koncepció, fellőttem az én oldalamat, mivel elkértem NeoMaN-től az adatokat. 17-én.
    5. Befutott karikusz privije, majd utána az e-mailje, és konstatáltam, illetve örültem, mert valóban jól vette le, mit is akartam.
    6. Methos is csinált egy értelmezést, közkincssé tette itt, miközben én - a többiek segítségével - a kódlap problémával küzdöttem meg ... Methos időközben 2 verziót is csinált.
    7. Közben kiderült, addig semmit sem tudunk csinálni a lappal, mígnem lesz domain-ünk, s nem tudunk közvetlenül töltögetni - a jelenlegi helyzetben csak úgy menne, ha én feltennem a html könyvtárba, s onnan NeoMaN átpakoltatná a szolgáltatókkal az ftp könyvtárba, hogy valóban letölthető legyen a html-ről...
    8. Elkészítettem a jelenleg is elérhető változatot - ami a honlapomon fenn is van - és akkor jössz te, és osztod nekem a rossz igét.

Hát tudod mit, elegem van, fasznak magyarázkodok itt!

• AmonRé
    Imyke: Én nem szoktam alaptalanul vádaskodni..nem véletlenül dühített fel az igazságtalanság...

Amit irtam annak van reális alapja ezt én is tudom, és te is...
  • Rusy
    Szerintem meg tegyük fel valamelyik bármelyik oldal nekem mind tetszik és aztán ha valakinek nem tetszik, vagy fejleszteni akarja majd lesz új design, csak mennyünk valamerre ne álljunk egy helybe...
  • IMYke2.0.0.0
    Mert fogalmad sincs arról, mik történtek a háttérben.
    Ugyanis privik és e-mail is létezik a világon! Szeretem, amikor vádaskodnak az emberek, de okuk és főképpen reális alapjuk semmi...

• AmonRé
    HI!

Szvsz. kis méretben, flash és egyéb kütyük nélkül is lehet, dizájnos és jól használható, dolgokat csinálni..kreativitás és ügyesség és hozzáértés kérdése...

a másik meg tudom, hogy mit jelent a leglassabb, nem kell túlmagyarázni a dolgokat....

A másik meg az, ami legfőképpen dühit, hogy megkérsz valakit, hogy készítsen neked weblapot, és addig amig az nem készül el teljesen, addig a tied lesz fent, és utána lecseréled az övére..., ezzel szemben..azt lehetett tapasztalni, hogy más is készit weblaptervet ( nem ezzel van a baj ), és mikor a fórumon, megjelent Methos honlapterve, te ahelyett, hogy az mondtad volna,korrekt módon, hogy itt van az enyém, meg még karikusz is készitett egyet, ezeket is nézzétek meg, te hallgattál, mint szar a gazban..ezt nem igazán tartom gerincesnek...
    Ennyi a véleményem..

• [Jakuza]
    "Amíg nem lesz normálisan menedzselhető az oldal (értem ez alatt: domain, és valóban elhelyezhető fájlok), addig szerintem kár vetyegni azon, miként és kinek a dizájnja kerüljön fel..."

????
    Minek dolgozzon a semmiert + 2 ember ? Nagyon megviseli am Imike az embert ha feleslegesen dolgozik.
  • Methos from GH
    Hunnenkoenig és HJ: Jó lenne ha végre átküldenétek egy 480x60-as bannert... :D
  • IMYke2.0.0.0
    Értelek. A fordító program tulajdonképpen mekkora?
    Mi a neve?

A NeuroTrans 2000 is lefordít mindent, bár a minősége...

• ALCATELGOD
    Imyke... 3CD azért kell,mert mindent fordít mindent!!!!!!!!!!! Ha egy újságot szkennelsz be azt is lefordítja(kb70% minőségben. kissé ukrán tájszólású) Egyébként, még van rajta egy rakat segdprogram, mert ez nem bolti CD,hanem egy ismerősömől kaptam kölcsön(másolt) és van rajta fordító, szkennelő felismerő, oktató, 4 szótár (MAGYAR,UKRÁN,OROSZ,KAZAKH) meg egy interaktív városbemutató, remélem érthető voltam, egyébként szerintem a mindkettő jó, de ha lehet akkor imyke-é mert az olyan plaxtikos:-))))
  • IMYke2.0.0.0
    Sziasztok!

Zaki - a régi logod jobb volt... , ez olyan szemzavaró... (bocs).

AmonRé - a "konzervatív" részével nem tudok egyetérteni a hozzászólásodnak... szerintem egy magyarításokkal foglalkozó oldal ne próbáljon flashes (stb.), scriptes és millió oldalra szabdalt szerkezettel megjelenni, amikor nem az a funkciója, hogy megmutassa, mire képes az oldal ügyeletes fejlesztő guruja, vagy egy jó (néhány) program...
    A magyarításokkal fogllakozó oldalaknak funkcionálisnak és éppen ezért szolídnak illik lennie, hogy a leglassabb (értsd: 28.8 kbs) kapcsolattal netező emberke is tudjon manőverezni rajta, s ha mást nem is, legalább az akutális híreket elolavshassa rajta anélkül, hogy regisztráción (2-3 oldalon + 10-20 klikken keresztül) vagy netán több mellékoldalnyi információn keresztül kellene vergődnie magát.
    Én kifejezetten rühellem azokat az oldalakat, amelyeken - egységesítés fuck - php motoros, szinte egyen-megoldások diavtoznak, melyeken ha egy fájlt le akarok tölteni regisztrálnom kell magam és amelyeken egy-egy infromációhoz a site legmélyebb bugyraig le kell ásnom, mert olyan szövevényes a szerkezete...

Feltöltés: Amíg nem lesz normálisan menedzselhető az oldal (értem ez alatt: domain, és valóban elhelyezhető fájlok), addig szerintem kár vetyegni azon, miként és kinek a dizájnja kerüljön fel...
    Köszönöm azoknak, akik úgy vélik, az én visszafogott, egyszerű elképezélesem jó lenne, megvallom, a sajátom nekem is tetszik, bár a másik két "versenyző" se kutya. Methos is, Karikusz is kitett magáért, szívem szerint mindhárom megérdemelne egy-egy oldalt...

Elkészült a Devastation Hun - az 1.390-es változatra.
    Teljes grafikai (bár némelyik grafikai elemmel nem boldogult a game, ezért azt kihagytam... pl.: a töltőképernyők alfacsatprnáját hiába állítottam be DXT1-nek, ahogy kell, a játékban átlátszó lett, és töltés közben nem látszott semmi... a kép helyett, így az eredetik maradtak.) és teljes szöveges magyarítás.
    Mellékelve a szükséges 1.390-es Performance Fix és a biztonsági másolattal bíróknak is megkönnyítettem a vadászatot.
    A patcheket nem tettem bele (67 + 107 MB) és így, szöröstűl bőrőstül a magyarítás mérete: 79 és fél MB.

Most egy pár nap pihi, és akkor nekiugrok a többi befejezésnek...

• zaki
    kb 1 hónapja megkérdezem újra: Rise of Nations fordításról tud valaki vmit? 1ik oldalon van/volt egy 40%-os magyarítás, arról érdeklődnék
  • AmonRé
    Sziasztok!

Csak azt felejtitek el, hogy nem csak Imyke és Methos oldala van, hanem karikusz is csinált egyet.

Egyébként meg szvsz egy játék magyarosítás honlaphoz, nem igazán illik egy szolid, konzervativ design. Valamit azért tükröznie kéne, hogy miről szól egy oldal. Amit persze meg lehet, oldani kis méretben is.
    Másik véleményem, hogy egy honlapot egy ember csináljon, ez igy korrekt..
  • Rusy
    ezért mondom hogy imyke miért nem töltesz, legalább ideiglenesen amég nincs oldal, kilinkelnéd a tiédre, csak kérdem nem parancsolom ne értdsd félre, de tényleg neked van egy rakás cuccod ami feltöltésre vár...
  • NeoMaN
    Na jah, de nekem nincs semmiféle feltölteni való cuccom, azért írkálok ide...
  • Rusy
    szerintem mehet a feltöltés addig amíg nem lesz oldal, az majd halad de addig is lehetne felrakni a cuccot és kilinkelni a saját oldalára, ez asszem imykének szól leginkább, neki van asszem jelenleg több 100mb-ot magába foglaló magyarítása,
    de én se akarok semmit mondani mer imiyke egy kicsit mérges nem akarom felidegesíten... (jobban)
  • NeoMaN
    Na, ha i2k nem csinálja (most olyan mint aki klimaxol...) akkor várom a jelentkezőket.
    Mindenképp kell valaki aki benne van a scene-ben, mert én nem nagyon ismerem az egész társaságot (megbízhatóság, nyálverés stb szempontjából).
    Szal lehet belőle közös oldal, amire mindenki hírezhet és feltölthet, vagy csak simán tárhely az oldalaitoknak, de kell valaki aki összefogja az egészet, ugyanis én nem fogom..
    Szal írjátok ide hogy mi legyen, mert ha nem kell, akkor visszamondom.
  • jojo
    Yu-Gi-Oh magyarosítását látta valaki?

A turok 2 Evolution-hoz hol találok magyarosítást?
  • Rusy
    mér ne lenne...
    eddig se volt ebbe a topicba nagyon kiabálás anyázás, persze vannak kivételek...
  • [Jakuza]
    http://magyaritasok.jatekok.hu/ oldalon keresd, de meg csak egy kb 20%-s magyaritas van hozza.
  • ent
    Star Wars - KOTOR ????? HU ??????
    Ha volt róla már szó, bocsi!!!
  • [Jakuza]
    Az allas 4:0.
    Lehet muxik itt a demokracia ? :)
  • Rusy
    Imyke oldala a kellemes szín miatt... Meg az elrendezés is jó
  • HJ
    i2k designra szavazok.
    Jobban tetszenek a szinek és az elrendezése is jobban bejön.
    Egzetértek Jakuza-val: az alsó frame helyett talán jobb ha egy plussz menüpont van.
  • [Jakuza]
    Akkor eddig 2:0 Imike mellett.
  • Jani-B
    Szerintem az sem lenne túl jó, ha sok admin lenne az oldalon, mert akkor senki sem érezni igazán magáénak, és így nem törődne igazán senki vele. 1-2 admin elég.
    Dizájn: nekem tetszett Methos első változata, de mégis inkább imyke oldala mellett voksolok, mert jól néz ki a logója
  • [Jakuza]
    Igaz.
    Tehat akkor szavazzuk meg eloszor, hogy kinek a dizajnja legyen az oldalon.
    En reszemrol mint mar mondtam Imike oldala mellett foglalok allast, mert nem kell az oldalon oldaliranyban scrollozni, a jol megirt script miatt azoknak, akik nem 1024-ben nezik az oldalakat nem kell gorgetni, hanem eltudjak olvasni az oldalakat. Bar az also frame-t nem szurnam be , mert sokkal tobb forditoi oldal lehet kesobb, igy egy ido utan mar nem fernenek el egy sorban. Ehelyett inkabb javasolnek egy, a forditok linket a bal oldali framenel.
  • HJ
    Jól vanna.... nehogy megsértődj.
  • Hunnenkoenig
    a reklam dolog meg varhat, de aztan valoban meg kene oldani, ha kerdesek merülnek fel, de azon meg raerünk gondolkodni :-)
  • Hunnenkoenig
    IMYke ne dobd be a durcit :-)

Csak tenyleg nem tudtam, hogy mire jo, de mosmar vilagos :-)

PHP-ban azert lenne jo, mert akkor az, aki mondjuk legalabb egy jatekot sikeresen leforditott es az minösegi munka is, akkor szerintem azzal bebizonyitotta, hogy van kepessege eppkezlab mondatokban egy hirt is kirakni es akkor admin lehetne.

Ilyen egyszerü lenne.
  • Rusy
    Imyke akkor most milesz?
    csináld ahogy gondolod én csak a véleményemet mondtam, nem akarok beleszólni semmibe, én csak azt szeretném hogy szedhessem a 100 megás magyar modokat.... by i2k
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnálom, hogy ennyire elfajultak a dolgok.
    Nem új Magyarítások Portál - ne adj isten GMiki vagy Gamehunter - van születőben, hanem egy olyan hely, AMIRE CSAK A TÖBB TÍZ MEGABÁJTOS MAGYARÍTÁSOK CSÚSZNÁNAK FEL...!.
    Hiszen, tudjátok jól, egyre nehezebb egy-egy újabb munka megosztása. Lásd: az utóbbi munkáim szinte mind 10-100 MB között mozognak. Hova tudnám feltenni őket? Hiszen még a Max Payne MAGYAR MOD-ommal is gondok voltak, gondolom, páran még emlékeznek, amikor 2 nap után az egészet törölték a búsba... sa talán csak azért engedték tovább működni a dolgot, mert az újabb feltöltésem után látták, hogy több ezer letöltés (és így ugye forgalom) történt az oldalról... pedig semmi banner, semmi reklám...
    NeoMaN a problémámra keresett megoldást és úgy gondolta, egy ingyenes és "korlátlan" tárhely segíthetne az ilyen gondokon.
    Az már csak az én bátorkodásom volt, hogy az egész legyen html-es és ne FTP-s.
    De kérem, nekem mindegy. Legyen másként, vagy sehogy.
    A magyarításaim pedig - így, kényszerből - nem kerülnek megosztásra. Nekem elegem van.

• Rusy
    viszont akkor tényleg mindenkinek adminnak kell lenni és bárki aki mondjuk nem tag, hanem csak egy játékot lefordított úgy is el kell küldeni egy adminnak, már megint ugye olyan mint a többi, ezért lenne jobb mindenkinek a saját weboldalára kilinkelni, és tárhelyet adni akinek kell és mondjuk html lap amit most csináltok meg attól hírekbe bekerülhetne amit egy ember frissít, hogy megjelent ennek meg annak a magyarítása letölthető innen meg onnan,
    én úgy látom egy kicsit hogy ez a központi oldal egy kicsit macerás, de bármelyik legyen vannak előnyei hátrányai, úgyhogy majdnem mindegy
  • Rusy
    Ezért mondtam én anno, hogy csak simí tárhelynek használjuk, imike már rég tölthetné fel a cuccot és linkelhetné ki a saját oldalára és a többiek is ha pl, nagy fájlokból álló magyarítást akarnak közzétenni, megkérik neomant vagy mostmár imykét átruházta a jelszót és mehet fel,de
    tényleg ha már ilyen lehetőség adódott amilyen mér ne használjuk ki a lehetőségeket, és elgondolkodtató a php-s oldal, de mint szoktam volt mondani, mondják meg az illetékesek...
  • HJ
    Sok-sok igazság van abban amit mondassz! Ha nem naprakészek és nem első kézből valók az infók akkor a kezdeti lelkesedés után elsikkadhat a dolog = aki adminkodik az készüljön állandó és rendszeres melóra.
    Láttam elég sok banner hely van a szpozoroknak.
    Kérdés, hogy ezek a szponzorok milyen jellegűek lesznek?Ha csak gamer lapok bannerjei lesznek fenn gy.k. viszonzás nélkül- annak nem sok értelme van - ezt meg is írtam régebben. Ha fizetősek a bannerek, akkor ki ad számlát, kinek a számlájára fut be a lé és az milyen célra megy? Ez igy előre még nem tűnik lényegesnek, de higgyétek el - ha látogatott a lap akkor előbb-utóbb előtérbe kerül a banner bevétel is... ez már csak egy ilyen világ.