58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • PetruZ
    Üdv!

Nemrég volt itt róla szó, így hát megnéztem a Dungeon Keeper II szövegeit ("str" fájlok). Jó hír: fordítható, a sorhosszal többnyire nem kell foglalkozni (csak ott, ahol eredetileg is bele kell férnie vmi box-ba), és az ékezeteket is elég jól kezeli (úgy láttam, mind benne van, legalább kalapos/hullámos formában). Egy kicsomagoló / összepakolót már megírtam hozzá, elvileg működik, de tegnap késő éjszaka már nem volt erőm kipróbálni. :) Ma délután lefordítok pár dolgot, visszapakolom és megnézem, hogyan működik. Majd jelentkezem. :)
    Ha megy, akkor bevállalom. Nincs benne olyan sok szöveg (olyan 600k körüli lehet), egyedül is megcsinálható.
  • RaveAir
    Nem tudom, hogy a szöveget ki fordította, de valahogy úgy tűnik, hogy nem a Morrowind fordításánál használt kifejezesékkel lett megoldva...
  • RaveAir
    Gratulálok!
    Jó kis anyag lett belőle!
  • uv
    SZÜNIDEI MATINÉ
  • Szabi1991
    :( És lesz vmikor ??
  • IMYke2.0.0.0
    TOCA Race Driver 3-hoz ne keress magyarítást - még nem létezik.
  • Hunnenkoenig
    Akkor majd ö megmondja...amugy ket oldala van (fejlec)...lehet hogy rossz linkre küldött...
  • Szabi1991
    Idáig már eljutottam , átkűldőt .:i2k:. - oldalára de ott elakadtam :(
  • Szabi1991
    Kőszi !
  • Hunnenkoenig
    Magyaritasok portalon a magyaritasok link alatt a T-nel megtalalod a linket.
  • Szabi1991
    szétnéztem , de nem találtam , és a topicot is elolvas(gat)tam ...
  • Hunnenkoenig
    Meg jo, hogy nem emailben kell elküldenünk...
  • Hunnenkoenig
    Ha szetneztel volna elöbb a fejlec linkjei közt, akkor tudnad, hogy hol van...

Beesni a topikba es kerdezni anelkül, hogy szetneztel volna, egyszerübb, mi? :-)
  • Szabi1991
    Sziasztok Toca 3 - magyarositás van ? ( ha igen , hol ? )
  • Hunnenkoenig
    Ott meg nem tartok, hogy meg is jelenjenek, mert asszem a totalcommander deinstallkor szetcsuszott valami es most nem indul a jatek.

Este ujra kell tennem a rendszert es a jatekot, hogy megnezzem, tudok-e ekezeteket kicsalni belöle.
  • TSL16b
    Szuper, szívesen. Ha még mindenhol meg is jelennek majd a gyönyörűséges magyar ékezetes betűk... (ez a gyengém)
  • Hunnenkoenig
    Közben sikerült annyira megcsinalnom, hogy a TTF-eket megnyitotta, csak az FNT-ket nem.

Viszont azota megoldottam a dolgot a VSoft-Fontedit nevü programmal.

Mostmar tudok valamit barkacsolni. Azert köszi megegyszer.

A Totalcommandert nem gyülölöm, csak sok ertelmet nem latom, ezert nem is hasznalom. Csak valamin ki kellett töltenem a mergem :-)))
  • TSL16b
    Lehet, hogy nem szabványos formátum. Megnézném, el tudod küldeni? (Jöhet a freemail.hu-ra, ott is tsl16b vagyok.) Nem tudtam, hogy a kommandergyűlölők közé tartozol, akkor biztos nem ajánlottam volna, de nekem tetszik ez a kis fontnézőke. Megmutatja a fontot, a vektorosat és a pixeleset is.
  • ibrik
    Nyugalom, a hosszú élet ritka!
  • Hunnenkoenig
    Amugy köszi, hogy segiteni probaltal! :-)
  • Hunnenkoenig
    Ok, es ez most mit csinal? Mert nalam semmit.
    Faszan megnyitja txt fajlkent, amihez rohadtul nincs szüksegem egy otvar totalcommanderre...

Annyira tudom rühelleni az ilyen elitekedest, hogy en vagyok a nagy programozo guru es nalam minden kibaszott komplikaltan kell, hogy müködjön es persze otvarul kell kineznie...

Bocsi, ez nem neked szol, csak mar nagyon tele van a faszom azzal, hogy egy szar programot nem lehet talalni egy egyszerü feladatra.

Ami van az vagy nem müködik, vagy ilyen -bsx -cmd\baszomanyam parancsokkal müködik.
  • TSL16b
    Most olvaslak tovább, megnézni elég ez a plugin is.
  • TSL16b
    A .fnt (és a .fon) a Windows szabványos pixelfont-formátuma, sima resource editorokkal szerkeszthető, mint pl. az ősrégi Borland Resource Workshop, vagy valami újabb hasonló program. Konvertálásra pl. a sysfon is alkalmas (szintén ősrégi).
  • Alien1024
    aha kössz legközeleb vissza olvsok csak lusta voltdam:)
  • IMYke2.0.0.0
    Ha visszaolvastál volna - de nem tetted! - tudnád, hogy még csak készül hozzá az editor. Anélkül nem lehet fordítani.
  • Alien1024
    Call of Cthulhu Dark Corners of the Earth valaki már forditja
  • Alien1024
    valaki már forditja?
  • Hunnenkoenig
    semmi gond...nem ellenseges volt, csak hangosan gondolkodtam :-)
  • Csuhai G
    Bocsáss meg! Mondtam, hogy nem értek ehhez, csak 1 rossz tipp volt... :(
  • Hunnenkoenig
    Be szep is lenne, ha a hackeles, crackeles, modolas es programozas annyibol allna, hogy mindent atirunk txt-be es beirjuk, hogy "csinajja nekem egy programot vazze, ami tud fnt-t ttf-be konvertáni, vazze!"
  • Hunnenkoenig
    Ja, amugy a fnt kiterjesztes az betütipusokat takar es azokat txt-ben nem tudom szerkeszteni, mert kb ez jön ki belöle:

dB  Handwritten_0_Lod_A @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ ˆA ’> `= ¤> `= ’> > ¤> > A B Á B œ= í> Ő= í> œ= ù> Ő= ù> `A @A €¿ ÐA ÷> ´= ? ´= ÷> ü= ? ü= pA A €¿ ˜A ó> "> ý> "> ó> P> ý> P> A ¸A €¿ °A ¤> t> µ> t> ¤> ™> µ> ™> ˆA øA €¿ ØA A \> ì> n> ì> \> ø> n> ø> A @A €¿ ÐA > ? B> ? > €9? B> €9? B dB ˆÁ $B = P? > P? = €l? > €l? øA dB Á €¿ (B h> ¤> €> ¤> h> ´> €> ´> @A €A €¿ ÐA €;? C? €;? = C? = pA ˜A €¿ ˜A ,? ”= 0? ”= ,? Ä= 0? Ä= A @A €¿ A > °= > °= > Ő= > Ő= pA A €¿ `A ,> L> :> L> ,> ^> :> ^> à@ A €¿  @ ? ¨= €
    ? ¨= ? > €
    ? > pA øA €¿ ØA ¤> Ì= ³> Ì= ¤> > ³> > pA àA €¿ ÀA ó> P> þ> P> ó> „> þ> „> 0A àA €¿ ÀA µ> n> Ã> n> µ> “> Ã> “> `A àA €¿ ÀA Œ> ™> ¹> ™> Œ> µ> ¹> µ> `A àA €¿ ÀA n> ì> „> ì> n> ? „> ? PA àA €¿ ÀA (> ñ> F> ñ> (> €? F> €? pA àA €¿ ÀA B> ? `> ? B> +? `> +? pA àA €¿ ÀA €l? ð< €l? €z? ð< €z? pA àA €¿ ÀA > €9? > €9? > €G? > €G? `A àA €¿ ÀA C? K? C? `= K? `= €A àA €¿ ÀA 0? ”= 5? ”= 0? ð= 5? ð= A ¸A €¿  A €
    ? ¨= €? ¨= €
    ? > €? > @A ÀA €¿  A œ= ù> Ì= ù> œ= ? Ì= ? @A pA €¿ ˆA ÷> ü= €? ü= ÷> > €? > `A PA €¿ ˆA ³> Ì= ¿> Ì= ³> > ¿> > @A pA €¿ ˆA Ã> „> Ò> „> Ã> ¢> Ò> ¢> pA ðA €¿ ÐA ®> µ> > µ> ®> Ì> > Ì> pA ¸A €¿ ˜A œ= Í> > Í> œ= í> > í> B B €À À ÐA b> „> Œ> „> b> ¤> Œ> ¤> ØA B  À €¿ ØA 4> „> b> „> 4> ¢> b> ¢> ¸A ðA
  • Hunnenkoenig
    Fogalmam sincs, mert teljesen hülye vagyok ehhez...
    Fontokkal kb 2 napja kezdtem el foglalkozni, mert feltetelezem, hogy az oblivion azert nem jeleniti meg az ekezetes betüket, mert azok nincsenek benne a font setben.

Bar nem vagyok benne biztos, mivel mashol meg kiirja. Azert szeretnem megnezni, hogy benne vannak-e a karakterek, mert ha igen, akkor mashol van a bibi, miert nem mutatja öket.
  • Csuhai G
    Legyetek szívesek nem leütni a fejem, mert nem értek az ilyenhez, de az nem jó, hoyg ha az FNT kiterjesztést Total Commanderben átírod TXT-be, megszerkeszted, és visszaírod FNT-be?

Tényleg ne nézzetek hülyének PLZ ha hülyeséget mondtam most! :)
  • gamerman01
    A Rainbow Six Lockdown-hoz van/lesz honosítás??
  • Hunnenkoenig
    Gyerekek megörülök...tud valaki adni egy tippet, hogy mivel tudok fnt fajlokat nezni es szerkeszteni, illetve ttf fajlokat fnt-be konvertalni es vica versa?

Mar 2 napja turom a netet es nem lettem sokkal okosabb.

Talaltam egy fasza font szerkesztöt, amit nagyon könnyü hasznalni, de nem tud fnt-be menteni.

Söt egy olyan progit sem talalok, ami tud.

Vagyis egy van, a FONmaker, de az 99 dollar es annyi most nincs, demoban meg csak 25%-ot konvertal (es meg cracket sem lehet hozza talalni)
  • IMYke2.0.0.0
    Sehonnan.
    A hivatalosan megjelentetett és a nagyobb boltokban kapható verzión ott lapul a magyarítás - szépen elő lehet csalogatni.
    Azt pedig ne várd el, hogy valaki feltegye neked azt a honosítást a netre - eredménye akár az is lehet, hogy még a mostaninál is kevesebb hivatalos honosítás jelenik meg!
    A hobby-magyarítások minősége meg ugye egyre hígul...
  • solle
    lenne 1 olyan kérdésem hogy a fifa 2006 hoz magyarosítást honnan lehet letölteni?
  • Panyi
    Ha még szerkeszteni is tudnék, jaj, akkor nem írnék ennyit. Mivel akik fordítáj, fordítók, hivatalosan is meg minden, ezt szabadidejükben cisnálják. Na mármost, még nem tudjék, hogy mivan, mert haladnak vele, de ha bejön nekik egy fizetős meló, akkor bizony azt kell nekik csinálni és akkor kicsit lassabb lesz, de majd két hét múlva szólnak, hogy mi van, addig is vagy várjatok türelemmel, vagy fordítsatok
  • Panyi
    MOst kaptam info, elvileg ennek a csapatnak már 25ezer bejegyzés le van fordítva, és küéldenek shotokat is majd, azt kitezsem oldal, elérhetőséget nem írok ki mert addig nem akarják, hogy hírezzek, amíg nem látják a végét, ettől függetlenül ha akar valaki fordítani akkro tegye meg.
  • Panyi
    Azt nem is fogom kitenni, mert nem tudnak az emberek olvasni, így cask azt hogy készüól, de egyenlőre, csak práblom a jónépet összehozni, hogy nehogy már 3 oblivion fordíts legyen (bár nem hiszem hogy lesz....)