58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Szeva!
Eltudnád nekem küldeni a RoQ szerkesztődet, amivel sikerült videót készítened?
(megpróbálnám azt az introt!)
köszi!
-Zagash
-
LOL -
alulról a 4. írt sor :
Jó lenne már :) Szomjazom a kritikádat!
-Zagash
-
Szia Hunnenkoenig!
Én ismerlek, mármint innen, Supergamez-ről.
Sajnálom, hogy neked ez a véleményed. S bár Magyarország távol sem Amerika, demokratikus ország és azt gondolsz, mondasz amit csak akarsz. Hál' Istennek, hogy attól, mert Te ezt gondolod, még nem vagyok az, aminek titulálsz! Képzeld csak el, hányan lennénk faszkalapok, ha mindenkinek a véleménye "fogna"...!
Amúgy, Hun*... tessék csak átnézni néhány egyéb fórum topicba is, ahol bizony nem basztatjuk egymást, ott láthatod, milyen is az igazi i2k.
Üdvözletem minden józan játékosnak!
i2k -
i2k:
En nem ismerlek, de mar több forumrol az a benyomasom, hogy te egy eleg nagy f**kalap lehetsz :-))
Nem vitainditasnak, vagy haragbol mondom, csak megjegyzem. -
Na, hogy tényleg lezárjuk, elmesélek neked vmit:
Az "én gépem" akkoriban: egy kollégista-társam Duron750/256 SDRAM/ TNT2 32MB Ultra volt. Ugyanis, hiába volt már nálam a valódi, saját gépem (AMD XP 1700+...256MB DDR Samsung...Matrox 20 GB (7200,ATA133)...SB Live! 5.1 ... 17" moncsi stb) amikor NETEM nem volt, tehát arról nem írhattam, és nem is publikálhattam volna róla semmiféle anyagot. Viszont haverral megbeszéltük, hogy nyugodtan dolgozhatok rajta, netezhetek nála, amikor ő is ráér... (Talán, ha emléxel, vagy visszaolvasol, nem egyszer szóba került, hogy nem saját gépről netezek...)
S hogy végképp megnyugtassalak: amint meg lesz az ATi Radeon 8500-m (úgy októberben), felpakolom a rakoncátlan MoHAA-t és megvizslatom a munkádat. S ha valóban olyan, amilyennek itt lefestik, hát isten úgyse: meg fogod érdemelni a dícséretemet.
Azonfelül: még mindig nem értem, miért szurkálsz...
i2k -
Keress rá a cl_avivideo 1/0 parancsra a konzolban az lenyomja az összes (timedemo 1 esetén) FPS-t képfileba, csak kicsit erős gép kell hozzá.
De azért még mindig kisebb mint a hypecam-hoz.
Az Roq videohoz a képméretek:
256x256,512x512,256x512,512x256
Hangot még nem tettem hozzá, de azt is lehtne.
Bevallom én eddig csak a q3a-hoz csináltam roq-t méghozzá egy shaderhez ami által a mapon belül textúraként lehet használni a filmet.
Ráhúztam a mapeditorban egy falra és már kész is volt a videoprojektor :))
Na de ez nem ide tartozik csak ennek kapcsán foglakoztam vele. -
Ha probléma lenne az oldal megjelenítésével, feltettem még két helyre, így mostmár három helyről érhető el, ebből az első kettő a magyar:
www.extra.hu/IBS1
zagash.uw.hu
www.IBS-works.tk
Próbálom feltenni a fájlt máshová is!
-Zagash
-
Hoppá! Mellé!
Valóban nem emlékszel, mit felejtettél el?
Idézgetni ér? :)))
#1211:
1., "Hidd el, lehet nagy mellet eresztgetni PSP-os képekkel, amiket képlopás után kiretusálsz..."
2., Az ég adta világon sosem végzel vele, ha 4 hónapig tart (eddig) a grafikus menük elkészítése.
A gépedről (VGA) is volt ám szó ... :))
"Jelzem, az én gépemen már magyar menüvel fut, ..."
No, minegy felejtsük el ezt a kis megállapodást, mert úgysem lesz belőle semmi, amint látom :(
Én csak azt szeretném, ha nem hordanál le mindenkit egyből, ha valamit máshogy gondol (lásd pl. százalékosztás), és igenis hiszem, hogy nem kell egyből csalónak kikiáltani azt, aki képes többre, képes egy fordítást egy 'hangyafasznyival' tökéletesebb szintre fejleszteni, mint Te, azonkívül a mai napig nem értem a vitánk lényegét,,, komolyan :DDD
Ja és ha már a vasnál tartunk, a konfigom:
GF2 MX sima, 650MHz Duron, VIA KT133 6.4GB Quantum(66), 256MB SDRam, szóval nevetséges (ma már)...
-Zagash
-
Zagash!
Nem, nem felejtettem el! De mivel az én VGA kártyám nem T&L-es, ezért a MoHAA el se indul rajta (ellenben minden más q3-as csodával, de mindegy). A fordítást is annak idején más gépeken csináltam. Sajna, nem vagyok gazdag, és egy hat éves Voodoo Banshee (16MB) áll a rendelkezésemre - hiába, nem volt pénzem az AMD XP 1700+ megvételekor...
Úgyhogy, a dícséret csúszik, amíg meg nem tudom nézni magam is, a saját tapasztalataim alapján...
Ez van! Addig úgy is dícsérik majd mások... :)
Na bye!
Ui.: Nem sértődtem meg, kezdem megszokni a style-odat.
i2k = IMYke2000 - @ - 2002 -
Más ötlet :
Megoldható az avi máshogy is, de ahhoz egy erőmű kell...
!HyperCam!
http://www.hyperionics.com/
Jó minőségben kemény dió lesz!
-Zagash
-
Ja, most olvastam el újra!
A .RoQ videoformátumnak nincsen eredeti (forrás) avifájlja! (Rákérdeztem egy jó pár helyen)
Ők is targa fájlokból rakják össze állítólag... ezt csak targába lehet kiexportálni... :((
-Zagash
-
Állítólag van egy olyan progi is, ami visszabontja Targába... Azokból már lehetne csinálni avit, nem?
Több száz képre saccolom az "EALA & 2015" intrót, és több ezerre (>10E ??) a valódi intrót !
Keresgélek...
(Te rájöttél amúgy hogyan lehet összerakni egy akármilyen .RoQ videót? Pl. mekkora méretű a forrástarga, tömörített-e, ilyesmi..)
-Zagash
-
Épp azért volt a smile, mert nincsen meg az eredeti film aviban, így nemtudunk az roq forráshoz hozzzáférni... -
Szia I2k !
Te osztogatod itt a labdát a MOHAA magyarosításomhoz? :))))
Azt hittem, az a magyarosítás nem is létezik... vagy mégis? Most akkor mi van?
Nem felejtettél el valamit?
( nem megsértődni!
)
-Zagash
-
Ha működik a program, és meg tudod csinálni, akkor küldd el, beteszem, természetesen jelzem, hogy a tiéd a mű!
(Én találtam több szerkesztőt is, de egy DOSpromtos (1MB alatti) tűnt a legjobbnak, de az sem akarta az igazságot!) :P
-Zagash
-
HI!
Szerintem nem mutatna jól azon a szép eligazításon a felirat... Sőt, abszolút nem mutatna jól...
Időben sem lenne több sokkal leszinkronizálni azt a hat darab küldetést... és mennyivel szebb lenne ?!!
Csak kéne hozzá egy jó hang! :))
-Zagash
-
Nem!
Fél nap alatt megvan. Hiszen a szöveg adott, csak azt kell megállapítani, hogy az egyes képek alatt mennyi szöveg (azaz mely mondatok, szavak) hangzanak el, azokat feltenni a képekre (halvány szürke, transzparens háttérre, mondjuk fehér, 12-es betükkel) és kész.
i2k -
Én ennél sokkal egyszerűbben oldottam meg a problémát az én verziómban, amely egy darabig a gépemen volt, mígnem dühből le nem töröltem:
Hargrove szövege - ami benne van a forrás *.scr-ben - egyszerűen, mint egy DivX filmben, feliratozható az eligazítás során! Mindössze a megfelelő mennyiségben az éppen megjelenő képekre FEL KELL ÍRNI (Adobe PhotoShop), elmenteni és voilá! műxik... Természetesen: transzparens (de szükséges) háttérrel, hogy egységes és kiemelt legyen, hiszen nem minden kép fekete alapú stb.
Aztán a Játékban szépen megjelenik a magyar szöveg, mintha feliratozva lenne...
i2k -
*.RoQ konvertert tudok egyet ami tga képeksorozatból fűz össze *.RoQ filmet.
Hogy hogyan lesz ebből feliratos film azt nemtom.
Kellene az eredeti aviban, feliratozbi ulead mediastudio-ban, vagy adobe premiere-ben azt kiexportálni virtualdub-bal tga képsorozatba és a koverterrel befűzni RoQ-ba.

Hehh jó kis terv csak az első pontnál megbukik , a többi az okés lenne. -
Köszi!
Az intro videóra gondolsz? Vagy az eligazításra, Ahol a Hargrove Ezredes osztogatja a parancsokat?
Az előbbinél én elakadtam, bár megoldható lenne egy normális ".RoQ" videóformátum-szerkesztővel (csupa bénát találtam).
Az eligazításokat elképzelhető, hogy lehetne feliratozni, sőt a kódban benne is van a szöveg, csak valahol máshol le van tiltva a megjelenítése!
Amúgy szerintem nem mutatna jól ott a felirat...volt egy másik ötletem, a szinkron (csak enzeknél az eigazításoknál)! Egy emberes meló!
Csakhogy mire az én abszolút oda nem illő hangomból a SoundForge-dzsal kicsikartam volna valami értelmeset, addigra már a kutyát sem érdekelte volna a játék... :)))))
-Zagash
/ha vkinek mégis lenne kedve, csinálja meg hozzá (de olyan rekedtes legyen ám :))/
-
Cobra11 #1467 Honnan tudnám letölteni azt a bizonyos MOHAA magyarosítást? -
Ezer köszönet az elismerésekért!
Azért 4-5 hónap alatt volt elég idő normálisra megcsinálni azt a 200-pár darab targa fájlt! :))
-Zagash
-
hehe, a dicseretet a forditasra es föleg a grafikak atrajzolasara ertettem, csak kicsit összefolyt az oldal dicseretevel :-)
Szoval mindkettö remek munka, de a nagyobb dicseret termeszetesen a forditasert jar! -
CSumi! :))
Köszi szépen!
Pedig jó lenne! Nálunk 56K-val (max 5.2 KByte/sec) kábékörülbelül 2 óra a letöltés...
Igen, a két örök kedvenc:
Vivendi(suxxx) és Matáv(suxxx), bár én ez utóbbival szívok...

-Zagash
-
Köszi! :)
Amúgy tényleg elég meredek volt/van/lesz főleg úgy, hogy halvány lila gőzöm van a html-hez, meg a Dreamweaver-hez...!
De azért élvezem... :))))
-Zagash
-
Aschil:
Nem lehet, hogy külföldről próbálod? Lehet, hogy az X3 sem engedi be a külhoniakat :((
A többieknek működött, ebből gondoltam.
Próbáld meg vki itthonival leszedetni...
-Zagash
-
bk2.ini.hu
Bár még közel sem teljes, de itt van a hivatalos fordítói oldal.
-
lboyongo #1457 Sziasztok!
A Syberiahoz lehetséges hogy valamelyikőtök nekifog? -
A Menü latszik!
Igaz en nem jatszom a mohaa-t, de azert szep az oldalad es minden elismeresem a meloert!
En tudom mit jelent egy ilyet megcsinalni! :-)
Csak igy tovabb! -
Tegnap ez a cím nem volt elérhető, de ma reggel sikerült letöltenem.
Köszi Aschil -
Köszi! -
látszik de tegnap csak a moha menű működött ! Ma még nem néztem mert 1 másodpercen bellű alszom, már csukodik a szemem...... -
Éppen az oldal hibáit javítottam, azért nem érted el... Próbáld most...
(amúgy árulja már el nekem valaki, hogy látszik-e a bal oldali menü a szájton... Köszi!)
-Zagash
-
Én a Beyond atlantis 2-re (Atlantis 3) gondoltam. Az 3cd-s.
De ha ezt fel tudnád tölteni vhova az jó lenne. esetleg ha Bp-i vagy akkor meg lehetne oldani, hogy kiírd nekem? most nincs zsém, de ha valamelyik megoldható küldj mailt. ok? -
Remek :))
-Zagash
-
asChill:
www.IBS-works.tk
-Zagash
-
A "Grand Prix 4" magyarosításával foglalkozik valaki ? -
A "Grand Prix 4" magyarosításával foglalkozik valaki ? -
OPM #1443 Heroes 4 magyar verzióját nem tudja vki hol találom? Thnx