58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • OGabor
    nekem is ue a bajom... hogy műxik ez a magyarosítás???
  • HJ
    Az eddig elkészült SC4 magyarítás:
    http://mayan.rpeter.com/sc4/sc4_hun19.zip
    Folyamatosan bövül...
  • nienor
    Haliho!
    A Jedi Academy-t, a beta alapján nem fordítja le valaki? Vagy majd csak, ha megjelent a teljes?
  • Ferko
    Udv mindenkinek!
    le7 nem jo helyre irtam de mast nem talaltam...
    szoval heroes 4 winds of war kieg magyaritasahoz kellene nekem crack nem tudgyatok honnan le7 leszedni?
  • titike
    Én erre amit leirtál csak azt tudom mondani, hogy akár a nolf2-a soldierI-II. meg sorolhatnám a többi játékot nekem is csak ugy volt érthető, hogy volt olyan ember aki fáradságot nem ismerve INGYEN elkészítette a játék magyar leírását.
    Én már nem egyszer leírtam külömböző forumokban, hogy csak tisztelni és becsülni tudom ezeket az embereket, mivel nekem sem adatott meg az, hogy ugy megtanuljak angolul, hogy egy játékot értsem is.
  • Blint
    Az eddig elkészült magyarosítás itt talállható:
    http://nwnhu.freespace.hu/index.html
  • ent
    Tud e vki neverwinter nights magyarítást??
    Esetleg http://???????
    Köszi
  • jojo
    Jogos a két "pont",mondottam volt.
    Érdekelt az EF2 is, meg az IGI 2 is,csak összekeverődtem 1 kicsit.Ha van újdonság a nap alatt ,akkor várom a fejleményeket.
    Zagash-nak osztom a véleményét.
    Régebben tényleg elég volt megtalálni, keresni valamit az FPS játékoknál, de ideje ezen túllépni,
    főleg azért,mert adottak a technikai feltételek erre.Értelme kezd lenni annak a játéknak, amit annak hangulata próbál megadni, és ez a célja.
  • Methos from GH
    Nem tudom. Hykao asszem a jövő hétre ígérte a 30%-os verziót... majd megkérdezem.
  • Örm
    Mikor lesz frissítés az EF2-höz?
  • Methos from GH
    "jogos a két .."
    A két mi? :)
  • Zagash

na ja.

Ombika, te épp a lényeget nem érted.
    Minek egy FPS-hez honosítás, mikor anélkül is végig lehet darálni?

Komolyan nem tudod? Megmondjam?

Pont azért, hogy ne csak végigdarálja az ember, hanem közben értse is, hogy mit csinál és hogy miért is csinálja azt, amit.
    Tehát FPS-hez azért kell honosítás, hogy a külföldiül nem perfekt játékos élvezhesse is a játékot, hogy visszakapja azon hangulatmorzsák egészét, amit a készítők beleszőttek a játékba... Tehát pont azért kell a honosítás, hogy ne csak az esztelen öldöklésről szóljon az FPS.

Hát csak ennyi értelme van egy FPS lemagyarosításának.
    AZ FPS egyébként az egyik legnehezebb műfaj, mert itt sokkal nagyobb hangulatot kell varázsolni a játékba, mint azt az ember gondolná. Vissza kell adni a fordítással az eredeti feelinget, de ezt profin kell csinálni, azaz törekedni kell rá, mert ebben műfajban tényleg csak ez az egyetlen értelme a honosításnak. Egy FPS-ben nem elég a menj ide, menj oda.
    És lehet, hogy most megdöbbensz: Egy nívós FPS fordításhoz sokkal jobban kell tudni magyarul, mint angolul. Nem vicc! Egy szinoníma szótár szinte elengedhetetlen. Amúgy nálam volt olyan is, hogy többízben elmentem a kerületi könyvtárba, hogy utánnanézzek néhány apró dolognak, mert úgy gondoltam, hogy e nélkül a fordításom szép magyarosan kifejezve eléggé "gagyi" lenne. Persze ez a fordítás így sem lett tökéletes, de azért, -ahogy írtam- törekedtem rá.
    A hangulat megtartása miatt továbbá nem férnek bele az olyan dolok sem, mint a "Submachinegun - Viz alatti fegyver" régmúlt idők közröheje, melyre bizonyára sokan emlékeznek még (vissza lehet keresni), ahol egyértelmű, hogy a fordító talán nem is játszott a játékkal, s úgy fordította. (Hál isten, befejezetlen maradt amennyire én tudom.)

Ez az üzenet az én saját megközelítésemet tartalmazza, nem kérem, hogy érts egyet vele, csupán úgy éreztem, megosztom a véleményem a témáról... Hiszen ezért találták ki a fórumokat, vagy mi :)

• jojo
    jogos a két ..
  • Methos from GH
    EF2??? Hogy kerül az ide? Nem véletlenól IGI2? Rájöttünk, pontosabban Dezzy jött rá. Már készül az 1.2-es verzió, hamarosan küldöm! :)
  • jojo
    Köszi!

Az elite Force 2-be rájöttetek valamire, mi a hiba?
  • Methos from GH
    Nincs. Én akartam csinálni hozzá, ugyanis ez volt a GS teljes játéka, de nem találtam a szövegeket. :)
  • jojo
    BeamBreakers-hez van magyarosítás?
  • Methos from GH
    Ez a Gun Metal... :)))
  • PetruZ
    Amikor ilyet kérdeztek, jó lenne, ha megadnátok, hogy melyik játék/util adott kiterjesztésű fájljáról van szó, mert szerencsére ahány játék, annyiféle formátum fut ugyanolyan kiterjesztés alatt...
  • Methos from GH
    Könyörgöm ne kérjen már mindenki magyarítást hozzá, amikor nincs!!!
  • PetruZ
    Aham, ezek szerint szted mindegy, hogy pl. "bájos", vagy "bajos" valami? ;) Vagy "károm", vagy "karom", "szár", vagy "sz*r"... :P
  • Ombika
    Minek ekezet tok folosleges legalabbis en igy vagyok vele!
  • N.E.O.!!!
    Tud valaki nem hivatalos Warcrfat 3 magyarosítást?
    Olyan kellene amiben csak a szöveg magyar

• Zagash
    nem épp erre gondoltam... lol :)
  • Zagash
    ne aggódj, hamarosan...

;)
  • Ramore
    köszi, remélem egyszer azért befejezik a magyarítását az MP-nek.
  • Nasheem
    Csá Frezer!

Csak nem a TCM-et berheled? Tényleg van már fordítása az Email-es részéhez?
  • [Jakuza]
    Ja ugy tunik itt van. Max Payne Magyaritas
  • Zagash
    VC nincs, mert nem szerkeszthető a játék, mivel saját motor hajtja (Ptero-engine - www.pterodon.com) és a fejlesztők nem adtak még ki hozzá szerkesztőt.
  • Zagash
    ezek szerint
  • Methos from GH
    Hali all!

Mivel elég sokáig húzódik a GameHunter PHP-és indulása, ezért úgy döntöttem amíg nincs kész addig visszapakolom a régi oldalt. Úgyhogy mától újra minden elérhető. Frissítés sajnos most nincs.
  • Methos from GH
    Domiszo::
    Az Enter The Matrix még elég kezdetleges, és egyenlőre az ékezet-problémába ütköztünk. Van egy pár ötletünk, h hogyan lehetne megoldani, de egyenlőre nem megy, addig viszont nem fordítjuk tovább.

titike:
    Okés, majd küldöm a cuccost, ha lesz vmi.
  • titike
    Bocs,hogy csak most irok de nekem sem müxik az igi2-magyar lefagy a játék állandoan ha sikerül a javítás én is szeretném ujból megkapni Methos-tól.
    előre köszi!
  • Ramires
    Ghost Master magyarosítás van-e tervezve?
  • Ramore
    majdnem? :) valaki csinálja?
  • Zagash
    teljes még nem, de már majdnem :)
  • FrezeR
    sziasztok forditó srácok! egy kérdésem lenne. wad kiterjesztésü fájlban található kódolt szöveget hogyan lehetne leforditani? a kódolt nekem az hogy zagyvaság ha megnyitom:)
    nagyon fontos lenne
  • Methos from GH
    Dezzy a hétvégén megnézi, h mi lehet a probléma... Ő írta a kibontó progit...
  • Ombika
    Basszus jatszani akarok magyar igi2-vel!!!!!!!
  • jojo
    A menusystem.res az jó!!!!!!!!!
    A többivel nem megy a game.