58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnos, ilyen nincs.
    Mindig az adott (Játék)program editorát kell keresni, s ha az nincs, hát akkor kell ilyen módszerekhez fordulni (kivétel persze az egyszerű szöveges anyag [txt melynek a kiterjesztését módosították bármire pl. *.dat]).
    Én az ilyen Játékoknak már neki sem ugrok - mert csak megőszölnék
    Úgyhogy, le a kalappal az előtt, aki ezt megcsinálja, vagy megpróbálja - így most elötted is

------------------------------------------
    A legjobb nőket mindig más viszi el
    .:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. Sync és Extra
  • hykao
    IMYke: (Mercedes-Benz WR) Olyan editor nem létezhet, amivel nem kell ügyelni a szavak hosszára?
    Ez így kibaszott idegörlő! pl: back, quit stb. esetében olyan magyar szót találni ami nem hosszabb az angol megfelelőnél...
  • Roxox
    Greco: ne aggódj, a Robin Hood fordítása kissé lassan bár, de végére ér. Időpontot nem szeretnék ígérni, de már eléggé a szövegfájl végén járunk. Most már csak idő kell..., részetekről pedig még egy kis türelem. A teljesen kész fordítást szeretnék csak kirakni.
  • greco
    A Robin Hood: The Legend of Sherwood fordítóit kérdezem:
    hol tart a fordítás?Ugye nem adtátok fel?
  • greco
    Örülök,hogy hamarosan kész lesz a Praetorians magyarosítás.Nekem még biztos eltartott volna egy darabig.Ha a tesztelésben vagy bár miben a segítségedre lehetek,csak szólj!
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnos ez tényleg nem spekuláció, hanem tény.
    Én sem hittem annak idején, hát megszereztem az SDK-t, feltettem a Játékot és kipróbáltam a lehetőségeit.
    Az SDK és az utána lévő non-official is, csak az első pálya szövegeit tartalmazza!
    Bárminemű - azaz HEX - editálásra a Játék fagyással válaszol.

A legjobb nőket mindig más viszi el
    .:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. Sync és Extra
  • Bandew
    Ezt a kérdést nem a hozzászólásodból következtettem ki, csak Imyke ezt mondta. :)
  • Bandew
    Ezt nem értem. Hogy-hogy az SDK-val csak az első pályát lehet lefordítani???
  • IMYke2.0.0.0
    Az Empire Earth megjelent full magyarul - azaz szinkron, grafika és szöveg.
    Nem hinném, hogy feltehető egy honlapra.

Ha csak a szöveg kell, az megoldható. Nekem meg van a magyar EE.

Ami elromolhat azt ne vedd meg, mert elromolhat! (.:i2k:.)
  • IMYke2.0.0.0
    Szia Randal!

De, meg kellene próbálni!
    Honlap, e-mail?

Ami elromolhat azt ne vedd meg, mert elromolhat! (.:i2k:.)
  • Randal
    Hali!

I2k:

A Deus ex-hez kiadtak asszem egy nemhivatalos modot, a Cassandra projektet. A kiadó emberkéktől nem lehetne elkérni a progijukat amivel készítették? így tovább lehetne fordítani.
  • greco
    Köszi!
    Akkor nem hiába dolgozatm!
  • IMYke2.0.0.0
    Greco!

Nagyszerű munkát végeztél!
    Alig vannak átfedések, azaz, ha a kettőnk munkáját összerakom, akár még ma lehet egy szinte teljes Praetorians magyarítás! Ez fantasztikus!
    Utána jöhet a tesztelés...!

"A legjobb nőket mindig más viszi el"
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnos, nem tudom.

"A legjobb nőket mindig más viszi el!"
  • YarYar
    Ja és Imyke, nem tod mikor végez az extra a karbantartással?
  • YarYar
    Imyke: Köszönöm az elismerést :)
    Az FF8 5 CD (1 telepítő + 4 play disc). Azért majd felvetem nekik hátha...

Unknown: Az lesz az érdekes ha 4 hónap alatt nincs kész. Bár sok a szöveg, azért az már túlzás lenne...

Mindenki: Ügyes grafikust keresek, aki át tudna nekem rajzolni pár képet, vagy tudna nekem csinálni képet.
    Mivel az FF8 fordítása kitesz egy CD-t, így csinálok neki rendes telepítőt. Aki tud segíteni, írjon a mailomra vagy ide.
  • IMYke2.0.0.0
    YarYar:
    Szerintem óriási ötlet.
    A baj talán csak az lehet, hogy a Final Fantasy VIII 4CD-s, na meg hogy az ATARI nem biztos, hogy belemenne a bundled-be...
    (Ha az adatok nem stimmelnek, bocs, most keltem fel...)

• IMYke2.0.0.0
    Sajnos: nem létezik.
    Szerintem bajos is lenne elkészíteni, hiszen - javíts ki, ha rosszul tudom - már a 4. kieglszítőnél tartanak, azaz összesen 5 (!) Játéknak megfelelő munka lenne minden a lefordítása... Nem mondom, hogy Gyűrűk Ura mennyiségű szöveggel, de akkor sem lenne egy kis piskóta munka...!

• Unknow
    Jaja járok:)Csak format volt a gépen aztán kihullott az összes hajam 30gb zenével együtt:)))Ha idén elkészülne az fullosan király lenne!Nagyon várom már (én is),hogy anyanyelvemen játszhassak.Viszont amondó vagyok inkább legyen jó és lassú mint gyors és kissé hibás.Szal azért annyira nem kell sietned:)Természetesen nevedet enélkül is arannyal fogjuk bevonni=))
  • YarYar
    Franc a makrókba
  • YarYar
    Felvetem nekik az ötletet, hogy adják ki karácsonyi teljes játéknak a fordítással együtt :))

<b>Unknown</b>, ha még jársz erre és akir érdekel, előfordúlhat, hogy még idén elkészül az FF8. B Garden szövegeinek fele kész, 1 hét és full lesz, utána meg már nincsenek ennyire hosszú szövegek.
  • Methos from GH
    i2k: Garner ígért egy verziót, a hónap közepére majd utánanézek, h mi van már vele.

Ügyifogyi: GameHunter TEAM
  • IMYke2.0.0.0
    A Deus Ex 1. részének fordítása azért állt le, mert nem az addig "szokásos" Unreal Editorral készültek a pályák, és a kiadott Deus Ex SDK más lehetőséget nem biztosított, csak az 1. pálya lefordítását.
    Tehát: sajnos nincs és nem is lesz jó ideig teljes Deus Ex 1 magyarítás!

• Bandew
    Ez csak az első. :(
    Nem tud valaki esetleg teljes Deus Ex fordítást?
  • IMYke2.0.0.0
    HJ: Ez így van.
    Lenta melo: A Rebbellion-t vki elkezdte, hát én abbahagytam. De amikor letöltöttem a GMiki oldaláról az ott "megjelent" változatot konstatáltam: nincs még kész Rebellion magyarítás...
    Mikiller: A Freelancer nagyon úgy néz ki, nem fog elkészülni. Gamehunter csapata nem igyexik vele...
    YarYar: Amint én is kaptam vmi pozitív választ szerintem Te se hagyd őket békén. Sztem tutira feltennék!!!!! Még akkor is, ha 300 MB lesz majd.

• shaba23 #5572
    Mindenkinek, aki csak baszogatja a fordítókat: SZÓTÁR!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Szia Zagash!

• Zagash

Sziasztok!

A Doom 3-hoz és a Heroes 5-höz keresnék magyaritást!

• YarYar
    Oszt ez csak pesten van?
  • jojo
    Tisztelt Uraim!

TUDOM nem ide tartozik,de szeretnék kérdezni valamit, AMI TITEKET is érdekelhet.
    A www.beltav.hu korlátlan internet elérést hirdet havi max 5000 Ft.ért.
    Kérdésem ,Érdemes-e beleugrani, vagy csak brahi lehet az egész?
    Válaszokat küldjétel emalomra.
    Előre is Thx.
  • HJ
    :) Kösz!
    Az viszont tény, hogy mind a ketten "szabadúszók" vagyunk és csak azt csináluk amihez kedvünk ill. időnk van. De ha csináljuk, akkor csináljuk lehetőleg minél jobban:)
  • lenta
    Én úgy tudom, hogy igen, bár nekem nincs meg a játék így nem próbáltam ki :-(
  • Bandew
    De az nem teljes. Vagy igen?
  • Mikiller
    Áááá most olvastam kicsit hátrébb,hogy készülget.
    Csak így tovább.
  • Mikiller
    Elnézést,hogy bocsánatot kérek,de valaki tud Freelancer ügyben valami biztatót mondani.
  • lenta
    http://www.extra.hu/gmiki/
  • YarYar
    Imyke, mondtad, hogy beszélel Andyvel. Szerinted kiadnák az Final Fantasy 8-t ha kész van? 300 mega.
  • Bandew
    TÉNYLEG!!!!!!!!
    Deus ex-et senki nem akarja lefordítani???
  • IMYke2.0.0.0
    A Vampire pedig olyan sok szöveggel bír, hogy jómagam örülök, hogy egyáltalán eddig 10%-nyit le tudtam fordítani a dialógusokból...! A menü meg ilyenek kész.

• IMYke2.0.0.0
    Jakuza!

Igen, valóban halmozódnak a "projekt"-ek, de mint már annyiszor írtam: van, hogy belekezdek egy fordításba és kiderül, vki már elkezdte (most pl. Praetorians) és van amikor - mivel ÉN EGYEDÜL fordítok - mások, csapatban "kiadják" azt a fordítást, amit én szintén megkezdtem... lásd GameHunterék...

Szóval, lehet engem bántani, bizonyára sokatok szemében van is rá ok, de azt hiszem, eddig megtettem minden tőlem telhetőt, hogy minőséggel és ne mennyiséggel árasszalak el benneteket. Ezért van az, hogy szívesen dolgozom HJ-vel... Ő nem b*szogat, hanem - ha együtt csinálunk valamit - csinálja a dolgát, és tudja, hogy én is megteszem a magamét... lásd Unreal II.

Ha tévednék, az az én kicsinységemből adódik.

Greco:
    Szívesen összedolgoznék Veled! Küldök mailt!