58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Bandew
  • Biszke
    Én kérdeztem, csak szerintem Methos már megkavarodott a karácsonyi hajtásban!
  • Bandew
    H&D2? Szavazás? Én ilyet nem kérdeztem. :P
  • Methos from GH
    Az szvazásos ill. H&D2-es kérdésedre.
  • Hunnenkoenig
    Feltettem az uj magyarositasokkal foglalkozo honlapomat.
    a cim: http://beam.to/honositasok

Egyelöre meg nem minden tökeletes, de folyamatban van a javitas.

Itt megtalaltok mindent, ami a Mafia, Dungeon Siege, Gothic2, Diablo2 forditasokkal kapcsolatos.
  • HJ
    Ha jól emlékszem, akkor a te verziód kb. a 3. TDR2000 magyarítás :)
    DE semmi baj: a változatosság gyönyörködtet - ezt megmondták már a régi (római?) bölcsek is:)
  • Bandew
    Ezt nekem melyikra válaszoltad? :-)
  • HJ
    Belenéztem én is abba a MP2 magyarításba:
    valóban nagyon messze van az 50%-tól. Első látásra (nem foglalkoztam vele túl sokáig) saccra kb. 10%-nyi lehet a lefordított rész benne.
  • Chappy
    Problémák üzije... [vigyor2] [vigyor2] [vigyor2] [vigyor2] [vigyor2] [vigyor2] [vigyor2] [vigyor2] [vigyor2]
  • Methos from GH
    HJ: Az MP2-es srác még válaszolni sm volt képes. Egyébként ha letöltötitek a fájlt és belenéztek... Ha az 50%, akkor én eltemetem magam... :)

i2k: Levelem megkaptad?

Bandew: Egyenlőre nem tudom, hogy belekezdünk-e. Ez amolyan statisztika inkább, de megeshet, bár nekem nincs meg a játék.
  • Chappy
    nem jön be nekem se
  • Bandew
    Mi van az oldallal?
  • Biszke
    OK, köszi.

Már csak az szeretném megkérdezni Methos-tól, hogy a Gamehunteren a szavazásnak van-e jelentősége? Ugyanis a szavazáson a Max Payne 2 vezet, de ez már félig kész, akkor ezután a H&D2-be fogtok bele?
  • HJ
    nem jött be nekem sem.
  • Bandew
    Nektek bejön a magyaritasok.jatekok.hu?
  • IMYke2.0.0.0
    Így van.
    A Need for Speed-sorozat sok hullámvölgyet produkált már. A csúcsokon - szerintem: NFS 1, NFS3, NFS5, NFS6.
    Az Underground: negatív.

------------------------------------------
    .:i2k:.
  • HJ
    Kösz a dícséret:)))
    Az én kedvencem a Lamborghini Murcielago volt (asszem jól irtam a nevet) - annak elég jó volt a törés modellje - lehetett zúzni :)))
    Ami biztos: az NfSHP2 nekem sokkal jobban bejött mint az Underground.
  • IMYke2.0.0.0
    Igazából semmi különös nincs benne.
    Jómagam is lefordítottam a szövegeket - az X-Box-os szövegek nagyrészére rá se hederítettem.
    Mint észrevettem, Te nem fordítottad a helyszínek nevét. Megvallom, én megtettem, de a Játékot annak idején a Te verzióddal nyomtam végig, s nem volt rossz, hogy azok eredetiek voltak.

A fordítás igazából csak amolyan sajátfelhasználású lett.
    Hiszem, hogyha meglátod, akkor érteni fogod, miért írtam ezt.
    Beletettem néhány, a neten fellelt, módosítást, ami ésszerű és nem minősül csalásnak, és utánanéztem a Porsche 911 Turbo tulajdonságainak, s mivel a kedvencem, a realitásnak megfelelően módosítottam a képességeit. Semmi csalás.
    Ezen felül szerintem maradjon csak a köztudatban a Te, és az Őri Tamás-féle változat. Mindkettő tökéletes.

• HJ
    Lehet, hogy nem is jár erre a fórumra ez a MP2 fordító srác?
    Háááttt...ha tényleg nem jár ide, akkor ez tarthatatlan állapot:)))
    Az NfSHP2 magyarításodat mikor lehet letölteni (és honnan)? Nagyon szívesen megkukkolnám. Komolyan!
    Én nagyon mocskoltam a game készítőit, hogy egy fájlba rakták be a PC,PS2,X-Box szövegeit - naná, hogy nem teljesen ugyanazok:(
  • IMYke2.0.0.0
    H&D2 Hun-ról nem tudok.
    Commandos 3-at pedig a Commandos-szakértőnk: kds készíti!

• IMYke2.0.0.0
    Nem azért jeleztem annyira hevesen Methos-nak, mert nem akartam, hogy más is megcsinálja a MP2-őt. Egyszerűen rettenetesen meglepődtem, hogy létezik még fórumlátogató, aki ne tudná, hogy már készül egy.
    Methos beszélt vele és állítólag az általa elkészített szöveganyag nem is sok... Methos felkérte, hogy segítsen nekik a szövegekben, meglátjuk, hogy miként döntött.

• HJ
    Na látod - nem baj az, ha egy játéknak több magyarítása is van...
    most ez a Need For Speed Hot Pursuit 2.
    A te verziód lesz a harmadik. Én is megcsináltam már kb. fél éve.
    Igaz csak szöveges, de őszintén szólva nekem nem rémlik, hogy lenne benne olyan grafikus rész amit le kéne fordítani magyarra. Bár éppen lehet - egy ideje nincs fenn a gépemen.
    Sz'al: nem baj az ha a Max Payne 2-ből is több verzió lesz.
  • Biszke
    Sziasztok!

Tud valaki magyarítást (akár készülőben lévőt is) a Hidden and Dangerous 2-höz vagy a Commandos 3-hoz?

Köszi
  • HJ
    A legpraktikusabb, ha közvetlenül mailban megkérdezed Zagash-t.
  • YarYar
    Oldalam elköltözött:
    www.startadsl.hu/xsmart vagy www.deers.at.hu címen elérhető. A második a közvetlen cím. Thx a figyelmet.
  • Mayday
    Hi All,
    Van egy jo es egy rossz hirem:
    Megvan magyarul a RUNAWAY A ROAD ADVENTURE. Felinstallaltam, es nagyon szivesen kozkinccse tennem a magyaritasat. DE! Van ket DATA konyvtar, mindketto tele van sok-sok file-al, .000, .001, .002 kiterjesztesuak, asszem. Ebbol fogalmam sincs, mely file-ok tartalmazzak a szovegeket. Ha valaki nalam okosabb tudna segiteni, oldjuk meg valahogy ezt a problemat!
  • Chappy
    De jó, legalább mire a game nálam lesz
    magyar lesz!!!
  • Hunnenkoenig
    Ujra beindult a Gothic2 forditasa!

Aki esetleg be akar szalni, irjon egy mailt a [email protected] cimre.

Irjatok meg, hogy angolbol vagy nemetböl akartok-e forditani!

Köszi!
  • hykao
    vágott=vágott szemű, vagy ferde szemű
  • hykao
    Az utolsó NFS a PU volt (kár, hogy nem szeretem a porsche-t)!!! (az előtte lévő is elég fos volt) Az utána következő szégyene az NFS-nek. A mostani meg meggyalázása (flitter, neon pfff...)!!! Már csak az kell, hogy a következő meg egyenesen Low Rideres legyen!!! (bársony belső, muraközi vágott spinék stb.)
  • Methos from GH
    Szerintem arra jó, hogy egyszer végignyomjuk a 111 pályát. Amúgy a Call of Duty nagyon állat lett! :)
  • IMYke2.0.0.0
    Jut eszembe: elkészítettem egy teljesen egyéni, szöveges és grafikus magyarítást a NFS:HP2-höz - mérete: 12MB.
    Az még mindig jobban megérdemli, mint a fos Underground.
    A NFS Underground topicban most ébrednek rá a skacok, mennyire rossz is ez a játék (kis j-vel), én már a megjelenése előtt tudtam...
    A GameStar-ban meg egyenesen lehúzzák az Underground-ot - nem ok nélkül.

• Methos from GH
    Talán lesz. Jelentkezett egy programozó srác a felhívásomra és elküldtem neki a nyelvi fájlt, hátha tud vele kezdeni vmit. Esetleg számíthatunk rád, mint "vendég-tag"? :) Ugyanúgy ahogy most i2k-val a Max Payne 2 Hun-t csináljuk.
  • HJ
    Egyetértek: amíg nincs editor az NFS: Underground-hoz, addig gyakorlatilag reménytelen vállalkozás a magyarítása.
  • Chappy
    És mi van kész???
  • IMYke2.0.0.0
    Mert amiket kértél még nem léteznek...
    TCM2004: 1-2 hét (?)
    NFS:Underground: editor hiányában soha - ami lesz, az csak férc lesz
    FIFA 2004: készül
    Call of Duty: készül

• IMYke2.0.0.0
    Esetleg még valamihez?

• Chappy
    THX. KÖSS!
  • IMYke2.0.0.0
    Mindkettőhöz létezik már régóta.
    Keresd itt: GameHunter Team
    Na meg itt: GMiki

• Chappy
    Senki sem tu a postal 2-höz és a startopiához magyarítást?!