58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • [Jakuza]
    Egeszsegere.
    Szarazabb muveket az ember, akaratlanul se kepzelhet el, mint ezek es a hozza hasonlo muvek. Na persze, hacsak nem a laktanyaban vagy.
    Sohasem felejtem el ezt az igazi magyar kormondatot, amint amit ott tanitottak meg anno.

"A fegyverhasznalatot meg kell eloznie, a fegyverhasznalat alapjaul szolgalo cselekmeny abbahagyasara iranyulo felszolitasnak."

Nem vagyok egy hulyegyerek, de ezt az egy mondatot vagy 5 percig tanultam, mig helyesen megjegyeztem. :)_
    Mondtam is magamban, hogy egy seggfej volt az, akinek sikerult osszehoznia ezt a szep mondatot.
  • IMYke2.0.0.0
    Pontosan - hú, most örülök, hogy 5 évig hallgattam Közgázt és nem vagyok hülye-mulya a témához

-----------------------------------------
    Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

------------------------------------------
  • hykao
    Amúgy az egész mai Közgazdaságtan alapjait- amit tanítanak - maga Marx tette le, előtte senki nem írt olyan átfogó - újkori - közgazdasági műveket.

És például a "Tőke" című művében van sok tényleírás is, az ideológikus beütések mellett.
  • [Jakuza]
    Ertem en.
    En is azt az elvet vallom, hogy ne nyuljon az eredeti szoveghez az ember.
    Csak inkabb ezeket varta volna el az ember.
    Nem ezt a Engels fele szoveget. :)
  • [Jakuza]
    Vagy lol.
    Roman Abramovichnak kepzeled magad ? :)
  • hykao
    De mondom, az eredeti szövegben ez van: "means of production", ami egészen pontosan termelő eszközöket jelent!
  • hykao
    Szerintem mindenki számára elsőre érthető, hacsak nem tinédzser az illető, és kimaradt a "jó"-ból...

Egyébként, a történet az oroszországi Kola-félszigeten játszódik, ahol ex-specnaz katonákból álló, az egykori puccsista (az alapjáték végén fejbelőttem..hehe) grúz elnökhöz hű erők meglovasítanak egy atomtengeralattjárót.
    Philip Masse a Nikoladze (egykori grúz elnök) alkalmazásában álló kanadai hacker, aki a gyanú szerint elkészítette az USA ellen irányuló cyberterrorista programkódot.

(A játékban feladatunk megszerezni a forráskódot, és kinyírni Masse-t)
  • [Jakuza]
    Nem kell ehhez a szoveghez jobban hozzanyulni, igy is rohogtem egy jo nagyot mikor meglattam.
    Csak ez a mondat tunt fucsanak az egesz szovegben.
    Inkabb elvarta volna az ember, pl egy ilyet.
    "Te kis csicska mit gondolsz te vagy itt a rivaldafenyben ?"
  • [Jakuza]
    A tankonyvekben.
    Meg nehany nagyon elfuseralt publikacioban.
    De gondolom egy konyvelesben nem talalkoztal meg, tetellel, hogy "Kiadas - Termelo eszkoz - 152856888 Ft :D
  • hykao
    Mármint a szöveget ide, azért tettem be...
    ...amúgy ez most majdnem szó szerinti fordítás, pedig sokszor elrugaszkodok a szó szerinti fordítástól a magyarosság kedvéért...
  • hykao
    Egyébként azért tettem be, mert jó kis szatírikus ábrázolása az előző rendszer "ha nem csinálunk semmit a melóhelyen akkor sem rúgnak ki" munkamoráljának.
  • [Jakuza]
    Engem nem zavar, ha ugy hagyod, mert en elsore is megertettem.
    Igy ez a mondat mar nagyon morbid benne.
    Bar ketsegtelen az egesz szoveg rohogesre ingerli az embert.
  • IMYke2.0.0.0
    Hát igen, elég nehéz ma műr ilyen szöveget találni, a primér forrásokon felül...
    Hykao: tiszta sor.

Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t és Max Payne 2 MAGYAR MOD telepítési infók a HONLAPOMON!

• hykao
    Különben meg az, hogy "termelő eszközök" ma is használatos közgazdasági kifejezés!!!

Az, hogy a "nép kezében van" már más tészta!!!
  • hykao
    Nem!
    Ebben a mondatban Philip Masse egész pontosan arra a kommunista frázisra utal, hogy: " a termelő eszközök a nép kezében vannak", illetve, hogy ennek már vége!!!

"means of production"
  • [Jakuza]
    En tudom mire utal, de mutass nekem egyetlen egy szoveget, a foiskolain kivul ahol hasznaljak ilyen formaban. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Marx írt még anno a termelőeszközök és az emberi munkaerő kisajáításáról, és a munkás saját munkájától való elidegenedéséről...
    A mondat arra utalhat, amit Lelin elvtárs erről - Tőke - az egészről oktatott a nagy csinovnyikoknak...

Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t és Max Payne 2 MAGYAR MOD telepítési infók a HONLAPOMON!

• [Jakuza]
    Te Hykao, ezt a mondatot, nem lehetne mashogy forditani ?

"A termelö eszközök pedig nem a te, és a hozzád hasonlók kezében vannak."

Furcsa egy kicsit a termelo eszkozok kifejezes ebben a szovegben.
    Gondolom a mondatban a hatalmi poziciokra hivtak fel a figyelmet.
  • hykao
    A telepítőben majd fel lesz tüntetve! A már meglévő Splinti hun-osítás telepítőjében is benne van...

Különben is, én, mint Pongó, mindent megtehetek
  • MIMACSKA
    Nem baj ezért majd jól szidunk
  • hykao
    Ja, a hosszú ő helyett azért van mindenütt ö, mert a progi nem jeleníti meg az ő-t.
  • hykao
    Hehe, egy kis érdekesség a Splinter Cell bónusz CD fordításából (Philip Masse írja az egyik ruszkinak), az egyik megszerezhető adatállományból:

"Gavril,

nem vagyok biztos benne, hogy a korod miatt emlékszel rá, de az akkori kormányotok annak idején - még a '90-es évek elején - elvesztette a Hidegháborút, és ezzel együtt a Kommunizmus eszményébe vetett hit is szertefoszlott. Ami számodra azt jelenti: hogy ha azt kérem, hogy pakold azokat az istenverte dobozokat, akkor kezdd el pakolni azonnal! Nem a kávészünet után, nem miután az ombudsman is egyetért vele, hanem azonnal. Kapd fel azokat a rohadt dobozokat, és kezdd el pakolni! Ez nem a munkás-szakszervezet. A termelö eszközök pedig nem a te, és a hozzád hasonlók kezében vannak. Csináld amit mondok neked, különben búcsút inthetsz a pénzednek. Tűnjenek el azok a dobozok a szerver terembe vezetö bejárat elöl egy órán belül, különben kénytelen leszek megkérni Nikolai-t, hogy szabadítson meg a nyelvedtöl egy kertiolló segítségével.

pHilip MAsSE"

• titike
    szivesen!
    ha netán kell a progi szolj kb 3Mb-os
  • titike
    Van a ZoneAlarmhoz de csak a 2.6.357-es verziohoz azt már nem tudom honnan töltöttem le de ezt használom én is a másik megoldás, hogy ellátogatsz a http://wigwam.sztaki.hu
    cimre. Ez az oldal foglalkozik a biztonsággal közötte leirás a ZoneAlarmról magyarul, valamint itt tudod a gépedet tesztelni is , hogy jó e a tűzfalad.
  • hykao
    De hát nincsenek is feliratok benne, nem?
  • hykao
    www.evm.hu-ról, egy ingyenes regisztráció után.
  • hykao
    Egyébként kukkold meg, és ha van kedved rakj be te is képet a Fényképes Topic-ba, az általános eszmecsere alatt.
  • M.A.D.
    Én nem érzem magam öregnek.:)
  • M.A.D.
    :))) Kretens!...volt anno egy műsoros kazettám tőlük.
    + volt Rés is.

na....kivettem fél nap szabit még a tavalyim(!) terhére..megyek hazafelé..iszok egy kis....

huh...de szétoffolom a topicot. sorry.
  • hykao
    Az idő röpül, az már egyszer biztos.
    Minél öregebb az ember, annál gyorsabban, hogy a fene enné meg!!!
    Én mondjuk nem voltam nagy SA rajongó, inkább Kretens-t hallgattam, meg DK-t, meg ehhez hasonlókat.
    Abban az időben heti 4 alkalommal csaptunk le a haverokkal a Fekete Lyukba, és többször fellépett az akkor már - azt hiszem - Action-re keresztelt banda.
  • M.A.D.
    Ajaj! Így repül az idő? :))) akkor 1990?
    Mindegy. Emlékszem a Zana féle Dance-re is (S.A. előtt). Ott próbáltak, ahol akkor anno melóztam. Azok az arcok sem voltak semmik.
  • hykao
    '92-ben szerintem már bőven volt Sex Action, de az is lehet, hogy addigra már csak Action volt a nevük, mert ugye megváltozott.
  • M.A.D.
    OFF:
    :))) Nofene. Van aki ismeri itt Szaszát?
    amúgy...nekem még megvan az a belépőm, amelyik a legelső! Sex Action-re szólt az újpesti művházba....úgy 12 évvel ezelőtt.

ON:
  • MIMACSKA
    #9468!!!!!
    Olvasd figyelmesen!!!
    Ugyanez Tonynak
  • CarajoEsp
    Értem már miért vagy néha "picikét" agreeszív:D
  • Hunnenkoenig
    De a masodik vilaghaborubol valok, akkor nem mindenki az volt? :-))
  • hykao
    A neve: Mr.Hair
  • MIMACSKA
    Hajápolási jótanácsok
    Ennek is nyissunk egy topicot?
  • hykao
    Én igazából azért kezdtem el borotválni nyaranta, jó tíz-egynéhány évvel ezelőtt, mert kezdett ritkulni.
    Azóta sokat erősödött, és nem nagyon ritkult tovább!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Jaj, ne is mond! Nekem középen ritkul, erősen, s már csak 1-2 év (remélem!) és úgy nézek majd ki, mint egy trappista szerzetes!