8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • ollie
    Heroes 3 Complete itthon még kapható, és nagyon olcsó (cdgalaxis).
  • Lacc
    Torreneten mind fent van.
  • repro
    ja2+ub az endless-skyline -on
  • Shaman
    hát én mintha a H3-at láttam volna wanadoo-n...
  • Csacsi
    Jöhet smsweb is...meg privi is.
  • Csacsi
    Szaisztok.

Régi stratégiákat keresnék.

Hereoes 3, jagged alliance 2, age of empires.

tudom ezek nem annyira retrók, de nagyon kellenének.
  • Shaman
    dosboxal simán megy letöltés és leírás itt.
    Elég egyszerü használni.

A gondom annyi volt,hogy leszedtem valamiféle imperium 1-et. De mikor kiválsztom a nehézségi fokot utána kér a disc 1-et... nah az nincs:-pp
  • takysoft
    Imperium ügyben:

Imperium 1. Dosbox-szal simán fut(0.65 előtt teszteltem az utsó beta-val), csak néha(ritkán) nem jönnek be a videók. Sűrűn kell menteni, akkor visszatöltöd, és néha bejön.
    dosboy-ot beállítani persze tudni kell:D

Imperium 2. A játékot a mai napig patchelik, egy srác foglalkozik vele, aki anno a fejlesztőcsapatban volt, és megvan neki minden forráskód.
    Van egy nagy magyar Imperiumos oldal, innét le lehet szedni a legújabb patchet, meg más jó dolgokat is!

1.14-es javítás például 2005 októberi, vagyis egész új.
    annyi gondod lehet vele, hogy szaggatnak a videók. Ez a régi verziójú blink player dll file és a WinXP ütközése miatt van, állítsd a játékot Win85 kompatibilis módra XP-ben, akkor remekül megy minden.

Haegemonia valamelyik patch-ében javították a blink player vidót, tehát, ha a haegemonia videoi szaggatnak, egyszerűen patchelj.(IG2 esetén ilyen lehetőség nincs)
  • Thanatos
    dosbox-al se megy az első rész?
  • blackgamer
    első rész még dos-os, átlag felhasználó nem tudja elindítani
    pedig volt hangulata, bírtam hogy első pályákon belülről láttad az űrhajót, tudtál benne mozogni a vezérlőbe, bárba, stb.
    szóval volt hangulata, engem is érdekelne az első rész, mert csak másolva van meg és ráadásul már vacakol is a cd
  • Shaman
    okok azt én is láttam,meg is veszem sztem,de az 1-et nem árulják:-(

Viszont ha jól rémlik anno,mikor a 2-vel játszottam volt egy olyan bug,illetve nemtom bug-e,hogy mikor már nagyon sok bolygód van,akkor egy idő után már nem tudsz építeni....én ezt nagyon utáltam,mert mindenhova ment a profi bolygóvédelem,s így nem lehetett.....

Nah majd next week meglesem,mert akkor lesz időm megvenni.
  • blackgamer
    Imperium Galactica 2 (4 cd-s) 950 Ft, két hete vettem, fukarban, de gondolom máshol is kapható

viszont patch telepítése után bugos lett a játék, ha megveszed meséld majd el nálad mi történik
  • Shaman
    nem tud valaki sgeíteni abban,hogy szeretném megszerezni az imperium galactica 1-2-t.
    Néztem itt az underdoos oldalon,s mindig Opps error volt mikor le szerettem volna tölteni. Mondjuk azt nem néztem,hogy itt full gammák vannak-e vagy csak demók..
  • blackgamer
    origó cikk: Retró játékélmény bagóért
  • Edward2
    Jah kösz azóta már segitettek :)
  • Rip
    Netstorm?
  • Edward2
    Sziasztok egy régebbi játékot keresek ami stratégiai és rpg-s alapokra épült. A lényeg kb. az volt hogy felhők közt lebegő kőszigeteket kellett összekötögetned random utdarabkákkal és azokra épitkezni remélem valaki emlékszik a cimére :)
  • takysoft
    drivergond volt. megoldva
  • takysoft
    barátnőm gépén van vele egy kis gond(Darkstone).
    Olyat csinál, hogy bizonyos 3d objektumok nem látszanak, bizonyos 3d-s objektumok pedig előbbrébb vannak, mint kellene lenniük.
    Legfrisebb driver van fent. directx-el se nagyon lehet gond. mi lehet?
    próbáljak régebbi drivert?
  • ollie
    Ja, én nyomtam egy ideig, sőt meg is vettem eredetiben, de aztán elajándékoztam, de már bánom.
    Nagyon szép bolt a grafikája.
  • takysoft
    Darkstone c. játékot ismeri valaki?
    Diablo 2 előtt jelent meg, erősen hajaz a Diablo-ra, de Full3D. Tök kedveltem anno.
    Készül fordítás hozzá, azért említem meg, már tesztidőszaban vagyunk:D
  • WazheadBoci
    ahh végre egy retrós forum téma eszt kerestem!!
  • empenemkempel
    serpa : Slipstream ?
  • Cat 02 #5019
    www.abandonware.com
  • sbob
    Hehe... szerintem egyéb játékok is viszonylag gyorsan elkelnek majd a listából... :)
  • PiszkosFred
    Hát asszem az SS2 hamar el fog kelni ;]
  • Serpa
    asszem az lesz.

mi a Doom mellett, ezt nyúztuk a legtöbbet ^^
  • qper
    Sziasztok!

Talán nem találják a T. old game hívek offtopiknak, ha beszúrom ide is pár -hobbifelszámolásom miatt- feleslegessé vált eladó eredeti, papírdobozos játékom címét:

Dreams to reality (1996 Cryoo), Trespasser '97 EOA), System Shock 2 ('98, EOA), Bad Mojo ('96 Aclaim) Sim Copter ('96 Maxis), Team F1, Te Fifth Element ('97 Kalisto), Indycar Racing 2 ('95 Papyrus), Pizza Connection 2 (1999 Virgin), Tomb Raider 2 ('97 EIDOS), Z ('95 Bitmap Brothers), Flight unlimited 2 (díszdoboz, Jeppesen térképpel), Police Quest: SWAT2, Euro '96 (Actua Soccer sorozat, bontatlan fóliával), In Cold Blood,

A Trespasser és a Team F1 kivételével mindegyik első kiadás, gyönyörű állapotban, karcmentes CD-kel és CD tokokkal, leírással, nagydobozzal (ez is sértetlen)

Ajánlatokat a [email protected] címre várok.

Köszönettel: Q/
  • PiszkosFred
    netwars?

Hozzáteszem, hogy az info órák legkedveltebb játéka volt, a Dynablaster után ;]
  • Serpa
    kb 10 éves játék.
    űrszimulátor, 4 fős multival megtoldva; SP nem tom, h volt-e benne.
    a grafika vektoros.
    volt benne olyan, h láthatatlanná-válás, sebességnövelés, ha megszereztem egy az űrben lebegő tárgyat.

ki emléxik a címre?
  • Lacc
    Van egy ilyen gyűjtemény, hogy Lucasarts Classic Gems, torrenteken meg lehet találni, abban bennevan, sok más lucas játék mellett, full cd-s verzióval.
  • takraj
    Ez engem is érdekel! Nekem ugyanis csak a floppy-s verzió van meg :( Nagyon nagy játék volt annó! ;)
  • Serpa
    annyira nem ... ^^
  • PiszkosFred
    Az orosz oldalon asszem fennvan a teljes verzio. Link lentebb valahol. (ha megsem lenne fenn - nincs idom most megnezni - akkor ez a komment targytalan;])
  • Voltan
    Nem tudja valaki, honnan lehetne megszerezni a Day of the Tentacle CD-s verzióját?
  • lammaer
    bebuktam
  • Serpa
    dede :)

úgyanis van benne egy scenario, amiben 200 év alatt kell lakhatóvá varázsolni a Marsot.
  • lammaer
    Szóval akkor nem a mars volt az :)
  • Serpa
    én most ehhez kaptam kedvet ^^
    remélem megtalálom és futni is fog.
  • PiszkosFred
    Én is kösz, most hogy a kérdésed miatt beugrott a régi Sim sorozat, asszem előkeresem a Sim Farm-ot. Nagyon szerettem anno, kivéve ha a rágcsálók lelegelték a termés felét ;]