8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • takysoft
    settlers 2-t inkább a retrogames-ről, mert ott magyar is van:D
  • Rip
    Hali!

Csak egy kis pontosítás a cikkhez:

"A Zombi voltaképpen egy képregény stílusban megrajzolt kalandjáték, ahol egy teljes négyszintes kutatóbázist oldalnézetből modelleztek le."

Ha jól emlékszem, akkor egy bevásárlóközpontban játszódik:

Ott a képen a sportosztály :) Bár lehetne sportlétesítmény a kutatóbázison is, de mégis én azt mondom, hogy bevásárlóközpont volt.

Amúgy jó a cikk, gratula.

Rip
  • Thanatos
    diszkriminative vagyol? :)
  • sbob
    Hehe akinek ilyen gépe van, annak én nem fizetek még 1 sört se nemhogy 1 rekeszt mert:
    1., nem szorul rá.
    2., nem tartozik az én világomhoz.
    Ergo számomra nem is létezel, tehát hogy fizethetnék neked sört?
  • sbob
    hehe min win95-re gondolok amikor azt mondom hogy windows... a korábbiakról még egész szép emlékeim vannak... win3.1/3.11-et hogy a rákba ne futtathatnál róla...
  • sbob
    Aliens: A comic book adventure
    sajnálhatod mert DOS-os, és mert nagyon ász játék
    de a ruszkiktól még leszedheted! ;)
  • Lord Myn
    Hát nem volt egyszerű eset az biztos, csak a legújabbal (0.65) hajlandó rendesen működni. És csak kizárólag S3_864-es videodriver-rel (különben élvezheted a 640x480, 16 szín 'előnyeit'...). Viszont nem találtam SB16 vagy SB Pro drivereket, úgyhogy a gyári 3.1-es drivereket kellett használni, ami sajnos nem az igazi (ugyanez igaz az MT-32/LAPC-1-esre is). Ja, és hogy honnan szereztem Win3.1-est? Otthon találtam 6 db 1.44-es floppy-n (még '92-ből :)) ) és egyik sem volt szektorhibás, nem semmi...
  • Lord Myn
    Hogy a viharba' ne! Sörözünk 1 jót! :)
  • Amiga
    Sziasztok! Itt egy új cikkem ősrégi Spectrumos játékokról.

Spectrum games
  • dronkZero
    Hehe, én ezt már nem mertem kipróbálni(mármint az XP alól DOSBoxszal Win3.1-et :) ). Volt valami Aliens cucc win3.1 alá, két CDn, de mikor láttam, hogy win3.1, letöröltem... Pedig érdekelt volna.
    Az meg a másik fele, hogy ötletem sem volt, hogy honnan tudnék 3.1-et szerezni...
  • Borgi
    jogos
    (adszugye belőle, mer emgvédlek? :P)
  • Lord Myn
    Kérem a rekesz sört: Darkseed 2, Urban Runner, Woodruff. Mentek DOSBox-val, Win 3.1 alatt. Úgyhogy jár a sör nekem.
  • sbob
    Nincs bocs, csak nem bírtam megállni, hogy ne írjak - nem volt túl szép bocs, de épp feltámadt bennem a kisördög... so sorry!
    Szerintem próbáld valamelyik torrentes gamer oldalon.
  • Pluskast
    Srácok ezen a ruszki oldalon nem kell regisztráció? Mert én hiába csinálom úgy ahogy leírtátok nekem nem tölti le:(((
  • blackgamer
    jah nem, félreértettél, nincs old games-es weblapom és nem is tervezem, mert nem ismerek annyi játékot amiről tudnék írni, viszont arról a párról amit szeretek szivesen összedobnék pár sort+képeket, megismertetném másokkal is
    ezért jött a közös "sg old games" weblap ötlet

de ha cikket küldenék azt kiraknád az oldaladra?
  • Csacsi
    Nem emlékeztem, hogy wines.....bocsi.

Elég régi...gondoltam dosos :D

Nekem ezek már keverednek :D

Nekd egyébként nincs meg?

Vhogy segítsetek hozzájutni, nagyon kéne :)
  • sbob
    ha elindítasz 1 wines progit dosboxxal kapsz tőlem 1 rekesz sört...

Danton!
    16 color = EGA
  • Csacsi
    hmm....és vmi dosbox, vagy hasonló? nekem kb 1 éve elindult a rip...nem tudnánk vhogy megoldani, hogy eljuttasd hozzám? :D
  • Danton
    nekem megvan a Lula cd-n de az a gáz, nem indul, mert talán 16 color kéne neki, az meg már túl kicsi a gépnek....
    Sír a szám!
  • BBird
    Azt hittem linked van, nem cikked.
  • Csacsi
    Igen, nekem is tetszett, de azért jó lenne vhol fellelni, vhol anno találtam rippet, de az elég gáz volt, nem volt benne semmi. Vhogy a full kéne :D
  • PiszkosFred
    Lehet nehéz lesz abandonware oldalakon megtalálni, hiszen nem is oly' régen jött ki egy "folytatás", a Lula 3D (vagy ilyesmi), ezért aztán a franchise még él. Az "internet sötét sarkaiban" inkább esélyes a megtalálása, mint abandonware területen. Amire te gondolsz, az egy cd-s volt, illetve cdn jött ki anno, pár száz megájával. Talán rip is készült belőle, azt nemtudom. Jó kis játék volt, az első két "része" tetszett nagoyn (a kisvárosi menedzsselős rész, és a stúdió építés), ám amikor már mint szexmogul kellett a vállalatokat/stúdiókat irányítani, az már nem...
  • blackgamer
    akkor majd lehet küldök neked játék leírást, csak én nem tudok oldalon keresztül mesélni róla, bár lehet átolvasom régi 576 KByte újságaimat, ihletet merítek belőle :)
  • Csacsi
    SZiasztok. A Lula : the sexy empire játékot keresem. Volt olyan neve is, hogy Wet : Lula, the sexy empire.

Előre is köszi.
  • Shaman
    egyébként meg amennyire pörög ez a topig bőven ráér 3-4 naponta benézni :-p
  • Shaman
    nem kell modnak lenni,elég házigazdának,s az csak erre a totyikra vonatkozik.
  • BBird
    Én nem támogatom magam moderátornak. Erre biztos van jobb "szakember" is köztünk. Aki sűrűbben is tud felnézni ide.

Linkeket pedig nyugodtan lehet küldeni hozzám is, ha jó, általában kiteszem.
  • blackgamer
    igen, több tucat oldgame honlap van és legtöbb nem-igen frissül vagy csak ritkán
    ezért is gondoltam egy közös lap kreálását, ahova én is ajánlanék 1-2 kedvenc játékot, és gondolom másokat is aktiválna a kezdeményezés
    vagy esetleg ha honlapodon lenne egy "ti küldtétek" részleg, nem tudom jó ötletnek tartod-e

szerintem mindenki támogatna téged házigazdának, kérj meg egy moderátort
    és akkor tudjuk változtatni a fejléc linkjeit is
  • BBird
    Bocs, de szerintem ez buta kérdés volt. :-)
  • Prince of Hell
    Játszott vki régen a Might and Magic sorozattal?
  • Gary
    olvass vissza: #4977-es hozzászólás!
  • Lord Myn
    Nem tudok letölteni, pedig be is regisztráltam. Hogyan kell?
  • TrIp
    ajánlanám mindenkinek az OLD-GAMES.RU oldalt, fönn van a settlers 2 is amit keresett itt valaki, day of tentacle cd-s verzió meg age of empires is. szevasztok
  • BBird
    behetne = bemehetne. ;-)
  • BBird
    Köszi, de ennyire nem tartalmas a honlapom, hogy fejlécbe kerülhessen. Sajnos kevés időm van rá, hogy fejlesztgessem. Bár most dolgozom erősen egy új (csodaszép) design -n. Lehet nem ártana addigra összegyűjteni pár lelkes embert, hogy ne csak egyedül csináljam szegény magányos oldalt. ;-)

Ez a link+kép+rövid leírás szerintem tökéletesen megegyezik sbob kolléga honlapjával. Na például az Ő honlapja nyugodtan behetne fejlécbe.

Old games linkek pedig a honlapomon vannak bőven, azokat is a FAQ html -be be lehetne illeszteni. (Már amelyik nem halott link, mert biztos azóta van egy csomó).

Egy házigazda sem ártana ide, bár szerencsére ritkán kell rendet tenni erre felé. :-)
  • blackgamer
    támogatom faq-ot!
    esetleg lehetne készíteni egy oldgame "katalógust" is
    ahol link+kép+rövid leírás lenne a játékokról, amit bárki bővithetne új infókkal
    lenne egy séma és valaki mindig beillesztené a weblapra amit a többiek írnak, így folyamatosan bővűlne

+ felkerülhetne fejlécbe a honlapod is, mert nagyon igényes és sok jó játékot fedeztem fel újra rajta
  • miilann
    én ahol tudtam utana neztem és nem találtam :\
  • BBird
    Kellene írni egy FAQ oldalt, tele old games linkekkel, mert kezd kissé unalmas lenni ez a "honnan tudom letölteni" hozzászólások.

Sok esetben warez játékokat kértek, s ez nemigazán warez oldal. Ezek (az amúgy nem is olyan régi játékok) többsége egyébként az ilyen fájlcserélős helyeken fellelhetőek.
  • miilann
    honnan tom l*e*t*ö*l*t*e*n*i a Croc: Legend of the Gobbos???
  • Pluskast
    Srácok én az Afterlife nevű stratégiai menyország/pokol menedzselős programot keresem. Nincs meg esetleg valakinek?