8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • takysoft
    persze, vágom:D
  • Lord Myn
    Vártam már ezt a választ... Csak a GUS teszt kedvéért próbáltam ki a FT-t DOSBox alatt.
  • MrTressy
    úgy értettem tök felesleges dosboxból lucartarts gémeket tolni mikor van wines keret progi is hozzá amivel müxik rendesen, amúgy van symbianra meg pocket pc-re is meg még egy tonna platformra
  • takysoft
    most le kéne hogy hordjalak... eleve linuxos.... örülj, hogy csináltak win portot belőle.(a legelső 3-4 verzióból nem volt anno)
  • MrTressy
    full throttle-t ill minden más lucasarts játékot ne dosból emulálj hanem a scummvmel ami eleve wines
  • Lord Myn
    Természetesen megvannak a GUS file-ok (4.11-es, tehát a "legújabb", ha nevezhetünk legújabbnak egy 12 éves cuccot) és fel is installáltam DOSBox alatt, különben egyáltalán nem működne és csak a MIDI és a különböző MOD file-ok (vagy MOD alapú játékok) sztereók, a digi hang viszont mono (pl. Doom 1-2, Rebel Assault 2, Full Throttle stb.stb.). Ennek nem így kéne szólnia, ezt viszont biztosan tudom, mert anno nekem 3 GUS-om is volt (Classic, MAX és PnP).
  • takysoft
    elvileg jó a gus benne, de kellenek neki az eredeti gus driverfileok.
    azok nem szabad kódolásúak, mint az SB-nél.
    tedd be őket a c:\ultrasnd könyvtárba.
    úgy már asszem emulál rendesen.
    persze... sosem volt gusom:D nem értek hozzá
  • Lord Myn
    Ez igaz, viszont ha 16bites hangot is akarsz az 1993+ -os játékokban, akkor jobban jársz a GUS emulációval, mint az SB16-val, mivel sokkal kisebb CPU erő kell neki, másfelől ha meg régi demókat is akarsz nézni, akkor mindenképp kell a GUS emu. (Más kérdés az, hogy az emuláció sajnos nem tökéletes, a játékokban a Focal Point 3D hang helyett csak mono hangot kapsz, még csak nem is stereo-t, pedig pont ez volt a GUS egyik nagy kunsztja, de majd idővel...)
  • Hmuda
    Aham, mindenesetre én kikapcsoltam, biztos ami biztos, bár eddig nem volt vele gond. :-)

Viszont az a 20000 nem mindig a legjobb választás. Nekem például az Alien Legacy már túl soknak találja bizonyos helyeken és akadozik tőle, megint máshol meg a 10000 kevés.

Ezért is van nálam a váltás 5000-es váltásokra beálítva. Könyebb az ilyen helyzetekben finomítani. :-)
  • Rip
    Jogos, ez hiba benne, alapból fel kell tekerni legalább 20000-re.

De a program használatának alapjait ki lehet belőle olvasni, főleg annak, aki azt sem tudja, mi az a Dos.

Viszont aki egy kicsit is beszél angolul, szerintem nincs szüksége semmilyen FAQ-ra. Egy "Help" plusz egy "Intro", és mindent tudsz az induláshoz.
    Aki pedig nem beszél angolul, annak korántsem vacak a FAQ, de teljesen igazad van, 1-2 dolgot frissíteni kellene benne.
    Vagy írni egy újat .
  • takysoft
    valamivel kevesebb memóriát használ, meg picivel kisebb procit. szükség meg nincs rá. úgyis minden játék SB kompatibilis, amit meg egyszerűbb beállítani. nem nagy ügy ha bent hagyod, de minek:D
    a dynamic core viszont elengedhetetlen, úgy maga a progi dönti el, hogy mikor mit kell emulálni(pl nem fordít procit a modem emulálásra, ha nincs használva.
    a normal kompatibilisebb, a full pedig teljes dos emuláció... elvileg... de nálam pl ami dynaicon nem futott, az fullon se... pl Carmageddon...(legújabbon még nem néztem)
  • Hmuda
    Mitől lesz jobb, ha a GUS-t kikapcsolod?

Szerk: belefutottam MadTV-ben a "sajátshows" bugba. Legyártok egy vetélkedőt, be akarom rakni a programba, erre lemerevíti az egész gépet és csak akkor tér észhez ha lekapcsolom a DosBoxot, ami a hiba miatt minimum 2 perc.
    Csak annyi érdekelne, hogy van-e rá megoldás, vagy felejtsem el a saját műsorokat.
  • takysoft
    ja meg a LEGfontosabb.

core=normal ????? ez mi?

core=dynamic (ellenkező esetben felejtsd el a dosbox-ot, vagy még a mario-hoz is lassú lesz_D)

így nem csindálom, ha valaki a FAQ alapján nem tud játékokat futtatni.
  • Web mester
    Egyetértek...
  • takysoft
    cycles=6500
    gus=true

helyett mondjuk:

cycles=20000
    gus=false

és már egyből használhatóbb.
    ezredforduló előtti gépem van, de a 20-30000 ciklust azért még ez is emulál:D
  • Rip
    Arra sztem pont elég, hogy az ember elindítson egy játékot hangokkal, normális sebességgel.
  • takysoft
    jelzem, ez egy igen vacak dosbox faq...
  • Rip
    A "Hogyan kell használni a DosBoxot?" kérdés feltevése helyett kéretik egy pillantást vetni a logora. (4. kis sárga dobozka)
  • geri777
    na most már letöltötem és mükxik is a jazz rabbit de a heroes 2 valmi 2 cd kér azt meg honnan szerezek neki?
  • geri777
    d-fend gui ezt honnan tölthetném le?
  • Darkon
    Koszi szepen! amugy ugy ertettem hogy daemon tools-al se megy! Kar hogy mindjar megyek dolgozni:(
  • takysoft
    broken2-nek van egy ilyen fura gondja. csak akkor hajladó elindulni, ha az első CD-meghajtóban van.
    pl, ha a cd meghajtóid e,f,g és h, akkor E meghajtóban kell lennie.

abban azért akadékoskodnék ,hogy ha nem megy daemon, akkor hogy van virtuális meghajótban az ISO?

megoldás:
    1. ha CD-ről játszol, kapcsold ki a vitruáis meghajtókat, és a legelső betűjelű cdmeghajtóról játsz(cd meghajtó betűjelét át lehet állítani)
    2. ha iso, és a valós cd meghajtó előbb van a sorban, akkor állítsd át, és tedd be az iso-t a legelső jelű virtuális meghajtóba.

UI: dc-meghajtó betűjelének módisítása: Sajátgépre jobbklikk, majd Kezelés
    itt a Lemezkezelés rész, majd ott jobb klikk a kívánt meghajtóra. innét triviális
  • Darkon
    Jaajjj leszedtema Broken Sword 2-t 2cd-s iso-s valtozat erre kiirja hogy "cannot find cluster in either d: e:" mi lehet a gond (amugy ott vannak), mar megprobaltam foltettem winchesterre,daemon tools semmi nem megy Mi lehet a gond??
  • ollie
    Dosbox-hoz töltsd le a d-fend gui-t. Azzal könnyen be tudod állítani a dosbox-ot bármelyik játékhoz.
  • geri777
    én se tom de ujra indul töle :D
  • JetiRulez
    Nem értem hogy tud olyat csinálni egy exe, hogy újraindul a gép. Nekem még sose volt ilyen problémám.
  • geri777
    http://retrogames.intranet.hu/

de hogyan inditsam ell mert ujra indul a gép ha simán az exe re rá kattolok miért?
  • ollie
    Van dos-os változata? Honnan szedted?
  • Web mester
    Még nem, de letöltötem. Hogy kell használni? Mert még továbbra is lefagy a játék.
  • geri777
    Sziazstok valki meg mondaná hogy a Heroes2 játékot honnan tölthetem le win es változatát vagy hogyan tudom használni a dos boxot hogy elinditsa a játékot
  • Rip
    DosBox-ot használsz?
  • Web mester
    Hello!
    A Dune 2 ben ha valamikor lerakok egy épületet néha megfagy a játék. Ki tudok útána lépni ugyhogy a gép nem fagy le. Mi lehet a baj?
  • JetiRulez
    Helló!
    Tud valaki no-cd crack-et az LBA2-höz? Fontos lenne.
    Kösz.
  • ollie
    Hej, ezt a site-ot ma találtam: http://www.abandonware-paradise.org/index-us.html
    Hej!
  • Gary
    Kösz, de ezeket már mind kipróbáltam, sajnos ebben az esetben nem vált be
    Ki tudja mivel akad össze. Egy-két régebbi driver-rel még megpróbálom, de már nagyon érik egy "XP-t újra" játék...
  • Slig
    próbáld átállítani win98 vagy 95 kompatibilis módba. nekem is ikszpém van meg a legújabb nvidia driver (6600 GT a kártya) és műxik jól.
  • Gary
    Ahoi!

Gondom akadt a Fallout-tal. XP alá települ, de a windózos verziót futtatva játék közben eltűnik a kép (teljesen fekete lesz, a játék elején, a tulajdonságok állításánál pedig be-be vibrál). Ha a kurzorral (egér-pointer) pásztázom a területet, akkor azon a részen, ahol áthúztam az egeret, újra látható egy ideig, de utána újra jön a feketeség.
    Lehet, hogy egy régebbi nvidia driver kellene hozzá? (G4 4200Ti a kártya) Anno, mikor megszereztem a programot, föltettem és játszottam is vele. Akkor nem volt ilyen gond.
    Valakinek tipp? Esetleg fix. driver verzió ajánlat? Előre is kösz!

Ja, a DOS-os verzióval nincs ilyen baj, az megy szépen, csak a hangkártyámat nem ismeri :(
  • Slig
    LG Flatron 775FT elég jó nem? Ja amúgy K6-2 500-as a gép.
  • takysoft
    jó montiorral észre se veszed, hogy lassú:D
  • Slig
    Szerezz be egy AMD K6-2 es gépet, bele egy voodoo2-t (inkább 2-t és akkor lessz sli) illetve egy 4 megás s3 virge tökéletes lessz. ja meg hangkarinak sb awe 64. na nekem sikerült egy ilyen masinát összehozni ^^ tökéletes.