8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • Voltan
    Jaja, tudom, hogy LucasArtsos cucc. Azokat gyűjtöm régóta.
    Egyébként köszönöm szépen!
    Én is próbálkoztam torrentekkel, de azok mind halottak voltak.
  • takysoft
    az nem scummvm játék, csak a scummvm támogatja.
    amúgy emule, illetve torrent
    Itt pl az első találat
  • Voltan
    Üdv!
    Tudja valaki, honnan lehetne leszedni SCUMMVM játékokat? Konkrétan a The Dig full verziója érdekelne.
  • takysoft
    néha linkelj!
  • zorrobomber
    http://gameshelter.blogspot.com/
    várok ötleteket/akár építő fikázást is/
  • Rip
    Nincs mit ;)
  • Multisync
    Igen! :) Nagyon Köszi!
  • Rip
    Zone Raiders?
  • Multisync
    Hello!

Egy régi játékot keresek,de sajna nem tudom a nevét, így ha valaki tud, pls segítsen:
    Szóval kb. 90-es évek közepe/vége időszakból űrbeli labirintus-szerű pályákon kellett vmi lebegő autóval végigmenni. Voltak ellenségek és elég sokféle fegyver(sima lézer, plazma ágyú(vmi kékes fehér karikát lőtt, aminek elég hülye hangja volt), meg sima rakéta és hőkövető rakéta,stb.), volt egy radar amin látszottak az ellenfelek meg látszott a pályának a már felderített része...kb. ennyire emléxem!
    Ha valakinek beugrik, tényleg segítsen már kb. egy éve agyalok a dolgon! Köszi!

Üdv!
  • Rip
    Hopp, kicsit átláthatatlan.
    A lényeg:

Unlimited lives:
    titf trn

Code list:
    titf cod
  • Rip
    Ezt találtam még, hátha:

Cheat mode:
    Start the game with one of the following command lines to activate the corresponding cheat function.

Effect: Command line:

Unlimited lives titf trn
    Code list titf cod
  • Fülüke
    Nem nem az.
  • takysoft
    Remélem nem EZ az, mert itt már vagy 3 éve nem volt frissítés.
  • Gary
    Oh, ez lehetett az joy, amit én megálmodtam... Ti pedig megvettétek! Eh, rossz helyre születtem!

Ismerem a játékot, de nem igazán játszottuk. Mi a Summer Games-ből a gerelyvetést szerettük. Ha többen összejöttünk, akkor meg a Skate or Die-t toltuk. Főleg a medence-csatát!
  • Fülüke
    Igen ezt én is megtaláltam, viszont ezek nem az eredeti kódok, hanem valami felújított Titus the fox kódjai. Amit én keresek abban betűk is vannak pl: DC8B
    Már írtam egy Cheat Kodex-es újság Internetes újság kiadójának és azt mondta hogy a következő számukban már benne lesznek a kódok. Az eredetik. :) Remélem igaza lesz. :-)
  • Rip
    2625 Level 01
    8455 Level 02
    2974 Level 03
    4916 Level 04
    1933 Level 05
    0738 Level 06
    2237 Level 07
    5648 Level 08
    6390 Level 09
    8612 Level 10
    4187 Level 11
    1350 Level 12
    9813 Level 13
    5052 Level 14
    3360 Level 15
    2045 Level 16
  • takysoft
    sorry, nemtom.
  • Fülüke
    Helósztok. A Titus the fox-al van gondom. Régebben nagyon sokat toltam a játékot 6 éves koromban és most újrakezdtem, de a 9. pályán valahogy nemtudok túljutni. :((((( Nem tudná nekem valaki megmondani a 10. pály a kódját? ÜDV.
  • PiszkosFred
    Volt egy jatek, asszem Decathlon nevvel, tizproba, a futastol a gerelyhajitasig minden. (magasugras resz volt a kedvencem, az sosem sikerult :D). Na szoval a jatek ugyessegi resze kimerult abban, hogy ki tudja jobban rangatni a joyokat, jobbra-balra, hasonloan a korabban emlitett peldakhoz, majd ki tudja idoben megnyomni a fire gombot. 1-2 joyt biztos hogy elkoptatott a jatek az evek alatt (ami nem volt nagy baj annyira, hiszen igy lett tartalek mikrokapcsolo az uj joyokhoz;]). Cimboram viszont egyszer szerzett az akkori kgst piacon ket joyt, amelyet ugy tudnek leirni, mint a mai numerikus pad a pc-s billentyuzeten. Volt 12 gomb, ugyanugy szamozva 1-2-3....9-0-*-..stb, harmassaval. Az egesz teglalap alaku volt, melynek ket oldalan volt a ket gomb. A joy kar pedig ugy nezett ki, mint a kesobbi taviranyitos auto/repulo modellek vezerloin (kis apro, de massziv pocok), vagy aki emlexik a videoton szamgep beepitett joystickjara, akkor olyan. Sosem lattam azelott olyat, sot azota sem nagyon, marmint c64hez. De a legjobb ebben a joyban az volt, hogy a 4es es 6os gomb folyamatos nyomasaval ugyanazt a hatast erted el, mint amikor orult modjara rangattad jobbra-balra ;] Azt tudni kell, hogy Decathlon kapcsan vezettuk az eredmenyeket, szamontartottuk egy kis fuzetben a vilagcsucsokat minden egyes versenyszamban. Vagyis volt presztizse a dolognak nalunk, es bizony neha a joy banta a gyozni akarast;] Mindaddig, amig az uj joy meg nem erkezett, mert onnantol mindenki kepes volt rangatas nelkul teljes erovel eldobni, futni, ugrani, stb. (teljes ero alatt azt ertem, ami a jatekban a kis progress bar mutatott, minel nagyobb a volt a csik - minel jobban rangattad a joyt -, annal jobb lett a dobas). Asszem onnantol szamitva par heten belul nem irtuk tovabb a csucsokat a kis fuzetbe...

...de onnantol nem is voltak joy gyilkos jatekok ;]
  • Gary
    Havernak volt olyan, hogy elálította a magnó fejét a csíkok alapján a kölcsön kazettához, de vissza már nem tudta, mert nem jegyezte meg a saját fejállását. A fejállítós program meg szintén kazettán :D
    Órás tökörészés után, mentünk inkább gördeszkázni :D

Én mennyit álmodoztam egy hipersupermegagiga joy-ról, amin lehetett volna állítani, hogy jobbra-balra, föl-le, átlósan, körbe rángassa magától... persze nem fizikailag, csak valami mexakítóval, és még a sebességét is lehetett volna szabályozni :D
    Ez álom is marad. Addig jutottam el, hogy - miután a kar kitört - szétszedtem a joy-t és az érintkezőket kézzel, egyszerre nyomtam le. De, szinte sehol sem jött be :(

Volt még az MM Death Ride, ahol ütemesen kellett rángatni a joyt, viszont mindkét port-ból lehetett irányítani. Haverral ketten, két joy-jal ügyesen áthidaltuk ezt a problémát :D
  • Rip
    Igen, a csíkok, szépek, párhuzamosak, lassan futnak a képernyőn! Ajj, beh szép volt!

Utántöltős progi kazin mekkora volt már! :D Sokszor a két rész között volt vagy 3 "tekerés" (fordulat), úgyhogy lehetett sakkozni, most vajon jót akarok-e vele megetetni? Hehe.

És a joytörő olimpiák! mi haverok 4-en felváltva nyomtuk a maratont, úgy tudtuk megnyerni:)
    Egy spéci technikát is kifejlesztettünk: A joy (kar) rángatása helyett megfogtuk az alját (amin a tapadókorongok is voltak) 90°-ban elforgatva, és magunk előtt tartva ráztuk, mint a veszedelem, remélve, hogy a vertikális iránytól nem nagyon térünk el :D
    A Game Over egyenlő volt a mikrokapcsoló overrel is ;)
  • PiszkosFred
    Cimborammal mi ugy csinaltuk, hogy kitekertuk a fejet teljesen balra vagy jobbra, utkozesig. Aztan igy sosem volt gond, csak a hozott kazettakkal ;] Aztan osszeloptunkcsaltunkhazudtunk egy cartridge-re valo osszeget, es vettunk egyet, rajta turboprogramokkal es egy fejbeallito programmal. Onnantol konnyu volt, a csikok alapjan beloni a dolgot ;]
  • DonnieBrasco
    Na ja... micsoda öröm volt hazavinni egy 60 perces Polimer kazit a "warezos" havertől, tele TURBÓS!! játékkal (az 50-60 játék is lehetett :))
    Aztán amikor végre lett 1541 floppy drive, na az volt aztán az igazi upgrade (nemám Gef7x-ről Gef8x-ra :))

DB
  • Gary
    Mi a tetejét nyomtuk, azaz az ajtaját, mert a rögzítő pöcök letört és a rugó folyton ki akarta lökni, főleg ide-oda pörgetéskor... :D
  • Gary
    Én kaptam kölcsön olyan kazettát, amin utántöltős játék volt és az egyes részek között kellett fejet állítani, hogy be tudja tölteni a következő pályát...
    A másik csoda az Oceanic OC-118 (óceán floppy) drive volt, ami annyira túl volt már terhelve, hogy csak akkor olvasott be bármit is a lemezről, ha az oldalára volt állítva!
  • takysoft
    volt 1 kazettám, amihez minden alkalommal fejbeállítást kellett végezni, mikor meg visszatértem a régiakhez akkor is.:D
    mennyi marha játékom volt kazikon:D
  • MrTressy
    Vagy a fejet tekergetni hogy végre beolvassa normálisan a szalagot :D
  • DonnieBrasco
    A legszebb akkor is az volt, amikor a C64-esen a gagyi magnó alját kézzel kellett nyomni, hogy ne legyen "load error" :))

DB
  • zsgaby
    Micsodi? Még Novell dost is használtam. Multitaszkos volt :)
  • PiszkosFred
    A win95 - a nevebol is adodoan - kb 12 eve jelent meg, es onnantol bizony ha a gep (es vinyo;]) alkalmas volt ra, akkor sokan hasznaltak. Marpedig aki akkoriban kerult kapcsolatba a szamitogeppel, azok inkabb ismertek/hasznaltak a win95ot (es kesobbi verzioit a winnek), mint az akkoriban futo 6.22es DOS-t. Persze ez azokra igaz, akik akkor talalkoztak a szamitogeppel, es semmi ismeretuk sem volt. Biztos hogy voltak, akik egy dos+norton/volkov rendszerre eskudtek, de a jatekiparnak koszonhetoen bizony elobb-utobb winre valtott mindenki. Es ha feltetelezzuk hogy egy ember onalloan 7-8 eves koraban kezd el gepezni (csak hasrautottem), akkor azok az emberek maholnap 19-20 evesek. Szoval igen, marhara telik az ido... ;]

Es bar nem ide tartozik, a minap es kiados sorozes kapcsan a cimborakkal elkezdtunk nosztalgiazni. Marmint regmult es mainap tekinteteben. Mit csinaltunk anno, es mit csinalunk most. Szoba jottek az akkori szamitogepes allapotok is, az elso jatek, az akkori technika. Hihetetlen volt belegondolni (persze a sor is segitett), hogy uttorokent rohantal haza wowozni (wizzard of wor), vagy savenewyorkozni (a masik "multiplay" jatek), es mekkora oromot szerzett, ha 4-5 hasonlo "idiota" tarsaddal napestig lotted egymast egy olyan jatekban, amelynek "felbontasat" egy mai karora siman korberohogi ;] Vagy mekkorakat nevettuk a szinten mosolyogtato baromsagon, amikor a Ratkai fele kalandjatekokban "anyaztunk" a gepnek, es jott a valasz: "a tied", vagy "koszonom, otthon van es mosogat", stb. Arrol nem is beszelve, amikor kesobb az ujkorban, az elso pcd kapcsan 40-50db disken vitted haza a "tanarigeprol" frissen lenyult jatekot, es mennyire tudtal orulni, amikor a XY.a36 korul a lemez ket berreges utan kimondta a buvos szot: crc... :D

Szoval igen, telik az ido, es az emlekek egyre csak szebbek es szebbek. ;]
  • Slig
    van olyan aki nem használt dost soha a büdös életben? ennyire előharadtunk volna a korral...
  • BBird
    Macintosh fan vagy? :-)
    Vagy esetlet McDonald's? :-))
  • Ability
    Köszönöm a segítségeket!
  • takysoft
    Pac-mac? annyi változattal játszottam már.. azt se tom melyik az eredeti...:D
  • thomasthomas
    Aki ismeri jól a pac-mant az nézzen már be a pac-man témába amit nemrég nyitottam.....megköszönném...
  • takysoft
    A Dos egy nagyon régi oprencer. hasonlít a linux legismertebb karakteres felületére a Bash-re. ugyanúgy parancsokat kell begépeni. bár azért annál sokkal régibb és sokkal kevesebbet tud.
    ugyanazokat az alapparancsokat ismeri, mint a windows terminal ablaka.
    cd "könyvtárnév" belelép a könyvtárba
    md - létrehozás, rd - töréls
    del- file törlés.
    exe elindításához be kell gépelni a nevét.
    A dos-ban nincs, és sose volt általános driverezés. ez főleg a hangdriverekre igaz.(egérdriverekre kevésbé).
    minden játéknak be kell állítani, hogy milyen hangkártyád van.
    dosbox speciel a hangkártyák bk 80%-át emulálja, így van választák.
    ajánlat: Sound Blaster 16 220h IRQ: 7 DMA: 1 (ha átírod a config file-t akkor persze ezek az adatok változhatnak.
    IRQ: megszakításport. ezen kommunikál a driver. (winben is van ilyen, de ott a rencer magátol állítja. csak akkor van ütközés, ha belebarmolunk)

mind1, vissza a lényegre: majdnem minden játék mellet lesz egy ilyen: "setup.exe" vagy "setsound.exe". azzal lehet beállítani mindent.
  • Rip
    (miután odaléptél ofkorsz)
  • Rip
    Amúgy ha maradsz a DosBoxnál, és már mountoltad a játék könyvtárát (pl. mount c:\games\superfrg), elég beírni a játék .exe indítófile-ját a parancssorba.
  • takysoft
    NEEEEEEEEE!!!!
    D-Fend szar.
    marha jó volt kb 1 hónappal ezelőtt... amíg meg nem jelent a dosbox 7.0
    amit a D-fend tudtommal nem támogat.(bár lehet tévedek)

ha rám hallgattok, nem használtok régi gui-t, max ha update-elik.
    tedd fel az új dosboxot. configon nem kell változtatni semmit se, max az alsó autoexec sorba kell irogatni.

most már magától vált dynamic-ba, meg a cycle-t is állítja amikor kell.
    müxik jól. mountold be naki amit kell, azt játsz. dfend elfelejt.
  • Ability
    Ok, megy is, köszi!