Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Voltan
A Supremacy még ma is üt, aláz és gyilkol. 😄
A zenéjét pedig a mai napig szoktam dúdolgatni.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

[Jakuza]
RTS ?
Na de kerem ezek nem valosideju strategiai jatekok.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

mrzed001
Lényegében a stratégiai játékok õse. Még csak hasonlóra sem emlékszem abból az idõbõl.
North&South-ot lehet a RTS-ek õsének tekinteni, vagy volt elõtte valami más is ?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Ritka jó játék! Nekem C64-en, elõször hibásan volt meg. Csak az ellenfél kiválasztásáig jutott a játék, utána töltés közben fagyott, de ennek ellenére, szinte naponta be lett töltve csak a zene miatt! Ki is rippeltem belõle és nagyon szerettem volna, de nem tudtam használni (kivéve a Demo-Demon-t), mert - gondolom - használta a billentyûzet puffert, így ha lenyomtam egy gombot, máris megbolondult a zene. Ha nem mexakításban játszottam le, akkor jó volt. Késõbb - mikor már át tudtam volna alakítani - inkább nem nyúltam hozzá. 😊
Az egyik Mérgezõ Anyag (vagy az Ellen Anyag) Profik demóban a srácok fölhasználták.

Az elsõ CoV Évkönyvben volt egy komplett leírás, ez segített kiigazodni az ikonvezérlésben.

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

mrzed001
Ezzzazzz 😊)))
Kár, hogy cégnél nemtom letölteni, most várhatok estig a kipróbálásával 😊

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

[Jakuza]
Miert nem az oregtol kered ?
Neki majdnem minden oldies stuff meg van.<#zavart1>
Amugy Overlord cimmel keresd. 😛
http://www.abandonia.com/games/283/SupremacyakaOverlord

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

mrzed001
Óóóóó igen 😊)
Minden nehézségen végignyomtam C64-en, majd amigán, mostanság emu-val, de mintha valamikor régesrégen láttam volna egy PC verzsönt belõle, azt azóta is keresem 😊
A zenéje pedig egyszerûen perfect

Voltan
Torrentspy...

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Dc-rõl szedem most, de mire leér...😄
Tárhelyem meg sajnos nincs, marad a várakozás....
Azért köszi...😄
Az altavizsla nagyfile küldése most nem megy, sz'al ha tudsz helyet, föltölöm. Sajnos csak szabványos portokon tudok "mozogni"...

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

repro
Ha jól emlékszem én DCrõl vagy még inkább torrenttel szedtem le.
sajna valahol már elkevertem a CD-t ezért megosztani nem tudom.

N0 TXT TLK PLZ!4!

Sziasztok!
A Neverhood-ot honnan lehetne leszedni?
Elõre is köszi😄
Nekem megvan bibibiiii.... hamarosan felteszem valahova bibibiiii....

PiszkosFred
http://remix.kwed.org/

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

ollie
Hol találok jó remixet? Nekem eddig mindig a redeti SID tetszett a legjobban.

PiszkosFred
Nálam a Supremacy ;] Zenéje (remixe természetesen, a sid csak ritkán) mai napig allandóan szerepel a playlistjeimben...

ollie
A C&C és a stratégia, két különbözõ fogalom...

98 elõtt voltak sokkal jobb stratégiai játékok az említetteknél...

berlinboy6329
Populous:the beginning és C&C:Tiberian Sun volt a legnagyobb stratégia.<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Rip
Köszi!

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Kandurex
Javítva.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Rip
Tényleg, a logoban fent ki kellene javítani a linket www.the-underdogs.info-ra.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

takysoft
hihetetlen.... hallok errõl a szigetes játékról. nem is tudtam, hogy van ilyen....
erre van rá 3-4 féle variáció is😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Rip
Jujj, ez nekem annak idejen teljesen kimaradt! :/

Lacc
Lehúztam a demo-t, marhajó 😊 Esetleg nincs meg valakinek a full? Mert ez '98-as game, még nem egész abandon kategória...
Itt egy screen.

http://www.mobygames.com/game/windows/stratosphere-conquest-of-the-skies/screenshots/gameShotId,29259/

Kérem a nyereményt.

En erre tippelnék:

Stratosphere

Rip
Azért még próbálkozom: The Tone Rebellion?

Rip
Ahh, pedig ráillett a leírás. Akkor szorri.

ollie
Nekem is eszembe jutott, de ez nem éppen régi játék.

rtfmZoli
látszik a talaj

rtfmZoli
nem, régebbi játék, software renderinggel

Rip
Na mit kap a nyertes? 😊

Nem 100%, de szerintem a Project Nomads-ra gondolsz.

bye

rtfmZoli
Alpha fortress sighted
enemy in range bam ,bam, bam
hátha beugrik valakinek

Borgi
talán érdekel ez vkit. :$
http://www.retroremakes.com/comp2006/

porki fagyok fállalon

Ugyan a storm szóval megvezetett a kolléga, de szvsz más lesz amire gondol. Volt egy olyan game is win95 környékén, ahol ténylegesen egy lebegõ szigetet kellett felszerelni, és "szimulátor"-szerûen vezetni a csatába. Full 3d ha jól rémlik... csak a neve nem ugrik be.

Lacc
Netstorm
rtfmZoli
Sziasztok!
Nem tudja valaki hogy mi annak a játéknak a címe,amiben lebegõ szigeteket(1-et) lehetett felszerelni,és irányítani(Dos-os vagy W95 ös kb) volt benne Campaign és Skirmish mód is
és volt a nevében valami Storm,vagy mi(csak a demójával játszottam régen)

takysoft
van patch
próbálkozz emule-on, én onnét szedtem, vagy torrent

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

constantin
Leszedtem az another world feljavított változatát de csak az elsõ pája játszható.Hogyan lehetne teljessé tenni.Esetleg patch.Valaki segítsen.

A menyországban jobb a klíma,de a pokolban több az ismerős.

http://www.kovacs24bela.extra.hu/SpaceHulk-Manual.zip

Mario fanatikusoknak egy ilyen érdekes kis flash videó 😊))
(én is a fanatikusok közé tartozom 😉 )

Kiváncsi vagyok, meddig lesz türelmed játszani vele. Iszonyat nehéz, elég egy icipici figyelemkiesés és már le is kaszaboltak. A közelharc meg hatalmas lutri, bár egyszer rájöttem mi is a trükkje. Asszem valahol van manual-om, megkeresem azt is...

Lacc
Nagyon köszi, már jön is lefele! <#worship>
Mester, feltoltam a BloodAnglest ide:
http://www.kovacs24bela.extra.hu/SpaceHulk2.zip

Húzd amig le nem törlik 😊

takysoft
nem ismerem a játékot, de néha segí, ha nem dynamic módban fut a dosbox, hanem normal, vagy akár full módban.
persze lehet, hogy úgy játszhatatlan lesz...

Sziasztok

Nekem van egy nagy problémám a dosbox régi és legújabb verziójával is próbáltam már elindítani a Wings Of Fury-t (dos) és mindig kidob vagy kifagy ezzel a szöveggel
" reservememory- out of memory loading unflip abnormal termination"
Ez a kedvenc játékom a dos-os idõkbõl és most is.
Van valakinek ötlete mi lehet a gond?
Lord Myn
játszanák = játszanék (elírtam)

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Nem mínõsít téged, mert ízlések és pofonok, ugye... Én pl. egy RTS-sel sem tudom lekötni magam, nekem uncsik, sõt úgy általában véve nem köt le a stratégia (kivéve a régi nagy klasszikusok Amigán: DOTC, North & South, stb.). Helyettük inkább kalandjátákokkal játszom, az is megmozgatja az agyat.

Lehet, hogy anno én sem játszottam volna a Fade to Black-kel, ha lett volna más, de akkoriban (pre-internetes idõk <#nyes>) még nem volt olyan játék-dömping, mint mostanában. Úgyhogy azzal játszottunk ami volt. Lehet, hogy most is, ha kevesebb játék jönne ki, akkor játszanák olyan játékokkal, amit most megnézek és rögtön törlöm is, ahelyett, hogy adnék neki esélyt...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

PiszkosFred
Nem húztam le, csak akkor nekem nem volt sem türelmem, sem gépem ;], sem hangulatom a játékhoz. Sok-sok évvel késõbb újból elõvettem, de ismét csak rövid életû lett az egész. Ez engem minõsít, nem a játékot ;] Ahhoz hogy lehúzzam, játszanom is kellett volna vele, hogy legyen alapom és indokom kritizálni, úgyhogy én nem a játékot minõsítem, egyszerûen csak az én világomba nem illett bele egyik alkalommal sem. Talán egyszer majd a elõveszem, és az unokáknak megmutatom... ;]