8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • Zóanagyvarázsló
    Elvileg VirtualPC segítségével szépen kell futnia a legtöbb játéknak emulált Win98 alatt. Viszont tudtommal 3D-gyorsítást a mai napig nem tud, a Voodoo 2 pedig 3Dfx, és ez mai VGA-kkal kellemetlen. Talán valamilyen Glide wrapper segít, de én nem tudok arról, hogy ezt a játékot sikerült-e így működésre bírni, ellenben a demót igen.

Idővel biztos lesznek jobb emulációs lehetőségek, addig ehhez lehet, hogy tényleg Voodoo 2 kellene...
  • Rettenthető
    Hi!

Windows Op. rendszerre írt viszonylag régi (~10 éves) játékok normális futattása hogyan lehetséges?
    Gondolok itt a Commandos 1-re, vagy a Shadow Company-ra.
    Az előbbi egy 1.6-s gépen is lekövethetetlenül futott, az utóbbinak meg Voodoo II-s kártya kellene...
  • takysoft
    látom nagyon lusta vagy DosBox Readme-t olvasni:

CTRL-ALT-F5 Start/Stop creating a movie of the screen. (avi video capturing)
    CTRL-F5 Save a screenshot. (png)
  • DJ Skyline
    hát igazából nem :D de ha bedobom dosboxba akkor meg kicsit akadozik, és kb ugyanaz van. lehet az a baja hogy nem telepített hanem leszedett verzió, amit nem kell installálni? ez hülyeség szerintem, ugyanúgy kéne videót felvenni belőle. szerintem legalábbis
  • takysoft
    persze, hogy van. szar is.
    azt használja, ha elindítasz egy DOS-os programot.
    ők "natív" támogatásnak hívják, de valójában emulátor. és nem is túl jó...
    egérrel, meg a képpel is gondok vannak.... de főleg a hanggal. elvileg egy SoundBlastert emulálna a Windows, de igen gyengén teszi.
    Egy "VDMsound" nevű patchel mondjuk lehet rajta javítani, de de még így se tökéletes.

Vistában inkább kihagyták az egészet. minimális DOS támogatás van, de grafikus módot nem támogat. meg a 64 bites rendszer 16 bitet se(ez XP esetén is igaz)
  • Simaji
    Jól van na azért megkérdeztem. :D

Én régen csináltam ge külön boot CD-t a régi DOS-os játékokhoz. :P :D

Miért a Windows-ba van beépített emulátor? :D:O
  • takysoft
    nem telepített DOS-t biztos:D persze hogy emulátort használ.

szinte minden emulátor tud képet videót kimenteni játékokból(kivéve az amit a XP-be beleépítettek MS-ék)
  • Simaji
    Hmm. Emulátort használsz a játékhoz?
  • DJ Skyline
    sziasztok
    hogyan lehet régebbi játékokból képet menteni, videót felvenni? Fraps-el nem megy. HyCam-al sem. HyCam esetében a felvétel megy, de a játék alatt nagy feketeség van a videóban :S magyarul semmit nem vesz fel belőle. NFS első részéről lenne szó.
  • mkapas
    Sziasztok nekem a Z: Steel Soldiers játék kellene, az elsö vagy a második rész teljesen min1 csak valameiket léccives linkeljétek be!

elöre is köszönöm!
  • PiszkosFred
    Koszi a tippet, mar csorog is :)
  • Darkon
    Regi nagy kedvencemet most egy lelkes amator csapat felujitotta
    Broken Sword 2.5

• xxxpaulxxx
    2vel ezelőtti gépemen volt mondom kb 10 éve:)
  • takysoft
    nincs még meg?
  • xxxpaulxxx
    Jaja emlékszem van sok gagyi prehistorik 2:D
    Bár nekem régen jó volt teljesen... olyan verzióm volt kb 10 éve, amiben ugyen 99 vagy 9 (nem tudom pontosan) életem (folytatási lehetőség) volt és az sose fogyott el csak ha már nagyon sokszor meghaltál... nah és az a verzió nem volt bugos... többször is végigvittem és mindig csalódtam a végében hogy mekkora egy fos:D
    Semmi videó semmi pláne csak egy nagy szöveg (amit akkor ugyan nem tudtam lefordítani:))
  • Borgi
    igen, de rögtön az elején be lehet menni egy barlangba ami majdnem a pálya végére dob, és igy végig lehetett azon a pályán futni. a 4dik pálya volt ilyen, és onnan mehetett tovább a móka ;>
  • takysoft
    elvileg
    De Prehistorik 2-ből még nem láttam olyan verziót, amit végig lehetett volna vinni.
    3. vagy 4. pálya mindegyikbe bugos. mert tök lila. utána következők még még jobban asszem, de majd megnézem...
  • Világpolgár
    És Takybácsinak megint igaza van, le is jött. :)
  • takysoft
    12 seeder van.... és is épp töltöm...
  • Világpolgár
    Irigyellek.(a torrent meg halott sajnos)
  • feamatar
    nekem meg van eredetiben(csak nincs itt a koliban), egy rokonomnál bukkantam rá doboz nélkül akin éreztem hogy nem becsülné meg megfelelően. Úgyhogy szóltam neki hogy megszabadítom tőle, így neki is és nekem is a lehető legjobb lesz.
  • takysoft
    tudom, nem szép dolog, de legalább gyors.
    mire eBay-ről meghozzák... meg hát ritka játék néha aranyáron is van...
  • Világpolgár
    De, az lesz az!Kösz!Torrent eszembe se jutott.:)
  • takysoft
    Ez nem-a?
  • Világpolgár
    Álmatlan éjszakáim vannak emiatt a lassan több mint 10 éves játéktól:)Nagyon hiányzik...
  • Világpolgár
    Szervusztok!
    Ti vagytok az utolsó reményem:) Valakinek nincs meg véletlenül a Lords of Magic full CD-s(a filmek, de legfőképpen az audio miatt, mert ripet találtam de úgy nem az igazi) verziója? A válaszokat előre is köszönöm!
  • Herold
    Duke Nukem 3D-hez való innen-onnan letöltött mapok nem maradtak meg valakinek? Keresek egy pályát, aminek Alcatraz a neve (kicsomagolva kb. 320 kB), és én csináltam anno, de nekem már nincs meg.
  • Randal
    IGen, asszem ez az:)
    A név derengett már régebben is csak mire net elé jutottam mindig elfelejtettem. A képek alapján nem pont ez rémlik, de ez az a játék:)
  • BBird
    Dark Legions
    Első tippem... bár csak a dark miatt. ;-)
  • Randal
    Mondom, hogy csak egy képre emlékszem. Talán izometrikus fantasy, valószínűleg real-time, lények passz, olyan ork félék voltak ha jól emlékszem.
  • xxxpaulxxx
    ÉSTÉÉÉÉNYLEEEEG!:O KIRÁLYVAAAAGY! KÖSZÖNÖM SZÉPEN:D
  • Világpolgár
    The Adventures of Lomax?
  • takysoft
    Zöld sisakos emberke az nekem Commander Keen, de az Dos-os volt és jóval régebbi...(még 80-as évek talán:)

Sajnos egyéb tippem nincs.
  • Rip
    Hát ez még mindig elég kevés :)
    2D? 3D? Real time? Körökre osztott? Stratégia? Milyen nézőpontból mutatta? Milyen lények voltak benne? Fantasy? stb.
  • Randal
    Ok, igazad van, kicsit szűkíthettem volna.
    Igazság szerint nem tudom mire készült. Nem istenszimulátor és nem is építkezős jellegű, asszem csak szörnyeket kellett benne gyártani, bár passz.
    Talán valami Dark Force vagy valami hasonló neve volt.
  • xxxpaulxxx
    jah és kb 2002-3ban játszhattam vele, de ez már egy régebbi Demo-s lemezen volt
  • xxxpaulxxx
    Én is kérnék egy segítséget... játszottam régen egy olyan játék demójával, amiben egy zöldhajú emberke volt ha jól emlékszem egy sisakban... a figura teljesen úgy nézett ki mint egy Lemming, de más utalás nem volt a Lemmingsre még a játk címe se az volt... amúgy a játék wondowsos 2d-s platform volt... ha ez segít még... ha jól emlékszem ablakban futott.
    Nagyon régóta keresem és nagyon örülnék ha sikerülne rájönnöm melyik az:)
  • xxxpaulxxx
    Most a Dungeon keeper jutott eszembe, amúgy nem tudom:P
  • takysoft
    hehe, ez kb vagy 1000 játékra igaz...
    még a warcraft ii-re is akár:D
  • Zóanagyvarázsló
    Körülbelül mikori lehet a játék? DOS-ra vagy Win95-re készült? Műfajilag istenszimulátor vagy RTS? Stílusilag high fantasy volt?